Cistenie DPF - Skoda Kodiaq 2018

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Re: DPF

Príspevok od používateľa jojko1001 »

najlepší čistič je ,,autobahn,,komplikácie už pri 170tkm to bude asi niečo so súčiastkou medzi pedálmi a volantom,ked už je to ,,zaprášené,,nedával by som tam žiadne spreje a podobne,dnes napr.v TT ti to za 120-150e vyčistia a už by som kuk aj sanie. môj crafter po prvý raz pri 270tkm,len 2015om ked sa to ešte bežne nečistilo tiež som mimul pár penez na rôzne spreje a nakoniec aj tak sa to muselo ,,vyprať,, bavor cez 300 a je ok
:3dcline:
Moonshine
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Moonshine »

Kúpil som auto žité na ''autobahne'' a veru po rozobratí časti EGR bolo pekne zasrané maglajzom aj tuhým karbonom. 130t malo
To nieje záruka žiadna, že behalo len po dialnici
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Tak keď človek niečo vie o funkcii a podmienkach práce EGR...
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tiez to tak vidim ze auta jazdene len na dialnici niesu ziadna vyhra do buducna ani pre dpfko ani pre ciste sanie.ja som dialnicny sofer a mozem povedat ze dialnicne auta su viac mechanicky vydojene ako mestske auta.mestske auta su zase auta ktore maju kdejake usadeniny v motoroch pretoze su prevadzkovane prevazne na studeno.

velmi dolezita vec je motorovy olej.cim skor sa meni tym lepsie.realita je taka ze 60 percent slovenskych aut dostane novy olej medzi 30 000-60 000km.

najmenej vytlcene auto je take co jazdi okresky.

je to informacia stara 70 rokov.v stazenych prevadzkovych podmienakch sa ma skratit vymenny interval motoroveho oleja na polovicu.stazene podmienky su mestska,dialnicna prevadzka a patri tam aj okreskove jazdenie po kopcoch pri castom tahani pripojneho vozidla.to vsetko kedysi pisali v knihach od aut.

aby autu dlho vydrzalo dpf treba dodrziavat regeneracie a mat v dobrej kondicii motor + vstrekovace.motor musi dobre spalovat.nesmie to zrat olej ako dvojtakt.turbo nesmie pustat olej do sania,mechanicky musia byt dobre piesty hlava valcov tesnost ventilov.ak motor zle spaluje automaticky to zaplnuje dpf sadzami.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Dnešné motory sú výborné a tých vyslovene nepodarených je vyslovene minimum.Takmer všetko je závislé na tom článku medzi pedálmi a volantom. DPF je vcelku spolahlivá záležitosť ktorá stojí a padá práve na tom článku.Niečo nesmieš a niečo musíš. Prečo by sa niekto iný ako gazda mal starať čo patrí do ktorej skupiny ?! Doba je aká je, a tá si zaslúži aby to bolo ako to je. Nie je to v mašinách, je to v ľudoch. Stále je tu malá časť motoristov ktorý sa zaujímajú, starajú a logicky užívajú aj benefit toho, že ostali normálny. Kto má viac peňazí než rozumu, a ešte má debilnú náturu a správanie, si značne priplatí.

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní