Elektromobil
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Elektromobil
ked budete mať nejakú konkrétnu ponuku čo nie je len o tom že platíš a nič z toho,tak sa môžeme stretnúť,
môžem si povedať že nabíjam ,,zadara,, ano dal som do toho asi 57OO a všetko som to robil sám,ale tahá mi to domácnosť, do siete dávam 10kw a niečo málo na kartu aj tak to nevyčerpám a počas leta mi ešte platia,málo ale platia. môže niekto argumentovať že si tam vložil toľko čo sa ti možno nevráti,čo už vidím že nie je pravda,ale treba si uvedomiť že to euro stojí za P. ved len taký DUSter ,,dačka,, toť ,,nedávno ,,bola za 9900,teraz začína 17.
mobl za ,,kačku,, a hned druhý deň za ečko. to je vec čo nepotrebuješ,si kuk také jedlo,to čo sme platili v korunách za jedlo a ostatné, platíme v ečkach a to za 15,16rokov sme došli o 30 násobok našich úspor,ale škoda to komentovať

môžem si povedať že nabíjam ,,zadara,, ano dal som do toho asi 57OO a všetko som to robil sám,ale tahá mi to domácnosť, do siete dávam 10kw a niečo málo na kartu aj tak to nevyčerpám a počas leta mi ešte platia,málo ale platia. môže niekto argumentovať že si tam vložil toľko čo sa ti možno nevráti,čo už vidím že nie je pravda,ale treba si uvedomiť že to euro stojí za P. ved len taký DUSter ,,dačka,, toť ,,nedávno ,,bola za 9900,teraz začína 17.
mobl za ,,kačku,, a hned druhý deň za ečko. to je vec čo nepotrebuješ,si kuk také jedlo,to čo sme platili v korunách za jedlo a ostatné, platíme v ečkach a to za 15,16rokov sme došli o 30 násobok našich úspor,ale škoda to komentovať

-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Tak neviem že či je to vinou platidla (eurom), keď v Česku, Poľsku, Maďarsku majú svoje meny a v reáli, po prepočte je to viac-menej podobné ako u nás alebo v Rakúsku, tie drobné rozdiely sú spôsobené skôr nenažratosťou obchodníkov a kvalitou spravovania štátu jednotlivými vládami
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
"môžem si povedať že nabíjam ,,zadara,, ano dal som do toho asi 57OO"
takže ked clovek platí preddavky za elektrinu 100€ za mesiac a na konci minie len 900€ .Tak zarobil za 11 mesiacov (platí sa len 11 preddavkov) 200€ ktoré mu vrátia?
Takto niektorí tiež uvažujú.
Si kurwa uvedomte, nič nie je zadarmo! Prečo sa musí výkup elektriny z obnoviteľných zdrojov stále dotovať?Tak isto aj montáž FV.
A čo sú dotacie ? Su to peniaze nás všetkých.Peniaze neserie pes za rohom.
takže ked clovek platí preddavky za elektrinu 100€ za mesiac a na konci minie len 900€ .Tak zarobil za 11 mesiacov (platí sa len 11 preddavkov) 200€ ktoré mu vrátia?
Takto niektorí tiež uvažujú.
Si kurwa uvedomte, nič nie je zadarmo! Prečo sa musí výkup elektriny z obnoviteľných zdrojov stále dotovať?Tak isto aj montáž FV.
A čo sú dotacie ? Su to peniaze nás všetkých.Peniaze neserie pes za rohom.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Za el.platim v rd 26 eur, nech 30...
-
db69
luboš
Pri cene +- 0,15€ za kwh ,minieš denne 6kwh
oprava 5,25kwh
Pri cene +- 0,15€ za kwh ,minieš denne 6kwh
oprava 5,25kwh
Naposledy upravil/-a db69 v 09.10.2025 12:45, upravené celkom 1 krát.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
-
db69
oco13
táto myšlienka je Lubošova .Najľahšie zarobené € sú tie ktoré ušetríš /neminieš.
Tak nejako to povedal ,a máte v tom pravdu.
táto myšlienka je Lubošova .Najľahšie zarobené € sú tie ktoré ušetríš /neminieš.
Tak nejako to povedal ,a máte v tom pravdu.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
"Autom za výplatu" jazdím teraz denne 10 km kamsi a toľko nazad. Polka trasy je mestom a dedinami. Pod 5/100. Nafty.
Nespochybňujem elektromobily no kto nemá ako lacnejšie nabíjať sú mu (a budú) na dve veci.
Ušetril som nemalý rozdiel nákupnej ceny a hoci do servisu nešlo málo - viem na čom sa vozím a nejaký škrabanec od nejakého debila tak nemrzí ako by na novom. Auto do mesta zchytá skôr-neskôr dačo - odo mňa cudzie nikdy len sme rôzni a iní...
Nespochybňujem elektromobily no kto nemá ako lacnejšie nabíjať sú mu (a budú) na dve veci.
Ušetril som nemalý rozdiel nákupnej ceny a hoci do servisu nešlo málo - viem na čom sa vozím a nejaký škrabanec od nejakého debila tak nemrzí ako by na novom. Auto do mesta zchytá skôr-neskôr dačo - odo mňa cudzie nikdy len sme rôzni a iní...
Naposledy upravil/-a tatkotom v 09.10.2025 15:42, upravené celkom 1 krát.
-
jojko1001
kedže FVE som si robil sám ,žiadnu dotáciu som nedostal,ked som si prerátal že 12kw menič + ostatné stálo okolo 13-15tis.taká dotácia nie je aby som sa dostal k mojej cene a to tam mám 7kw baterku/1 blok/ z EV. nerobil som to kvôli nabíjaniu,ani šetreniu elk. proste som mal pár penez a chcel som si zhodnotiť dom až raz pôjdem do ,,domova,,
a teraz vidím že to bol dobrý krok aj preto čo robím,ak by som to nemal platím aj cez 200e,takže nabíjam ,,zadara,,
neviem čo je dotované na mojej elk. čo dodávam do siete,ked ju u mňa kúpia za nič a taktiež podobné vykupovanie ,,fičí,,po celom SK. ak budeme kukat na to čo koľko stojí,tak budeme prestupovať na mieste a nikam sa neposunieme, si to len zober,jeden ma menej kúpi si jazdenku za 2000,ale to auto musel niekto kúpiť nové a nestálo 2t. a teraz v novom,jeden kúpi daciu za 15 a daľší MB za 50,ale v tom MB je technologia ktorú raz tá dácia bude mať,ved sa kuk airbag a ABS všetko od mb a vývoj niekto musel zacálovať,platia tí čo majú,takže dohadovať sa či nové alebo staré... každý na to na čo má a tak to má byť ak ľudia nebudú kupovať nové,nebude ani staré a linky sa zastavia.

-
logan668
- Dátum registrácie: 10.05.2014 21:14 Zdieľať na Facebook
Mas dobry napad, len na Slovensku, kde ziju najme potomkovia rolnikov, drevorubacov, pastierov a robotnikov, kde pred viac ako 100 rokmi inteligenciu tvorili najme madari a obchod zidia a nemci, asi dost dlho bude nepouzitelny. Kazdy tu sniva o jadrovych elektrarnach, pritom im nerozumie. Nevedia, preco uz za komunistov sa stavali precerpavacie elektrarne. Nevedia, ako rychlo sa da regulovat vykon takejto elektrarne a kolko potrebuje vody. Aka je spotreba elektriny na Slovensku v priebehu dna z hodinu na hodinu. A tym padom nerozumia ani solarnej a veternej energetike a cakaju, ze vsetke problemy za nich niekto vyriesi. K tvojmu napadu by som sa este zameral aj na obycajne bateriove ulozistia pri fotovoltaikach, res. ich navysenie aby boli pouzitelne aj pre ucel, ktory riesis. Vyslo by to lacnejsie a najme vzdy k dispozicii. Ale opakujem, bez nejakeho vacsieho vzdelavania, najme zo strany statu, to bude okrajova zalezitost. Rad by som sa mylil.peterhofierka napísal: ↑08.10.2025 17:42 chapem skepticizmus, aj feedback preco sa to neda vnimam ako cenny - pomaha idetifikovat rizika
rozumiem aj preco niekto povie "mokre sny" a to je uplne OK, nie kazdy je early adopter, nie kazdy chce riskovat s novym.
Prepojenie EVs na energeticke trhy je logicky dalsi krok. Bude to perfektne od dna 1? Nie. Bude to take zlepsovat? Absolutne. Funguje to uz dnes? Ano.
-
uwa0940623626
- Dátum registrácie: 25.07.2024 23:36 Zdieľať na Facebook
Skúsim sa podeliť s mojou skúsenosťou vždy som bol zástanca všetkých teorii ako staré auta sú super atď to dokazujú aj moje bývalé autá dám posledné 2 ...
Mal som C320cdi - predávané pri skoro 500k km / nájazdy cca 70 k / rok
A6 allroad - predávané pri 380 k km do rodiny / nájazdy cca 40 k / rok
Na hore menovaných som nemal žiadny problém nerobilo sa nič s DPF/rozvody/vstrekovače atď ... Autá som vždy kupoval na základe - recenzíi,kodov, motora ročníkov atď ... mal som aj BLS motor 2./ polovicu 2008 kde už bol odstránený problém ....
A dlho som riešil auto do 30-40k ktoré by som kúpil nakoľko sa nedá jazdiť na starých vraždách donekonečna a nevedel som nájsť nič spolahlivé ani v A6 ani nikde ktoré by malo ako tak dobrý základ ...
Následne som skúsil TM3 - kde za 40 000 km ma stal servis 0 € a elektrika 180 € komplet na dome - co je pecka ... keď som to prerátal z mesačných nákladov 400-800€ na servis som sa dostal na 180€ jazdenie + dom ....
Dnes mam TMS + fotovoltaiku v lete som mal platbu do 20€ s komplet poplatkami pár MWh som odložil do VB mám aj fyzickú 15 kwh batériu ešte dve dokúpim v čase čakám kým klesne cena ...
Keby ste mi dávali hoc aké auto spalovacie nechcem ho ani zadarmo za ušetrené peniaze mám 1-2 víletz mesačne s rodinou atď ... kde sa nebavíme o veciach ako emisné povolenky v roku 2027-8? a miliíon veci keď vláda nebude dotovať cenu elektrickej energie atď v tom čase sa budem akurát tešiť že sa mi znižuje návratnosť ... ale áno jazdite si na čom chcete..
edit : stačí že mi benzín smrdí v kosačke a ATV to je úplne ok ... Zhodujem sa s názorom odborníkov že emisné normy mali skončit pri Euro 5 všetko ďalej je katastrofa a studňa na peniaze ... od kedy mám teslu nemusím riešiť 1000 kurvítok ,dpf,egr,vstreky,turbo,rozvody , adblue čerpadlá ani nič je to pre mňa sloboda aj keď ano stálo to € .. nech si každý jazdí na čom chce ale nedá sa jazdiť komfortne na 30 ročných autách bez BT,spotify atď ...
Mal som C320cdi - predávané pri skoro 500k km / nájazdy cca 70 k / rok
A6 allroad - predávané pri 380 k km do rodiny / nájazdy cca 40 k / rok
Na hore menovaných som nemal žiadny problém nerobilo sa nič s DPF/rozvody/vstrekovače atď ... Autá som vždy kupoval na základe - recenzíi,kodov, motora ročníkov atď ... mal som aj BLS motor 2./ polovicu 2008 kde už bol odstránený problém ....
A dlho som riešil auto do 30-40k ktoré by som kúpil nakoľko sa nedá jazdiť na starých vraždách donekonečna a nevedel som nájsť nič spolahlivé ani v A6 ani nikde ktoré by malo ako tak dobrý základ ...
Následne som skúsil TM3 - kde za 40 000 km ma stal servis 0 € a elektrika 180 € komplet na dome - co je pecka ... keď som to prerátal z mesačných nákladov 400-800€ na servis som sa dostal na 180€ jazdenie + dom ....
Dnes mam TMS + fotovoltaiku v lete som mal platbu do 20€ s komplet poplatkami pár MWh som odložil do VB mám aj fyzickú 15 kwh batériu ešte dve dokúpim v čase čakám kým klesne cena ...
Keby ste mi dávali hoc aké auto spalovacie nechcem ho ani zadarmo za ušetrené peniaze mám 1-2 víletz mesačne s rodinou atď ... kde sa nebavíme o veciach ako emisné povolenky v roku 2027-8? a miliíon veci keď vláda nebude dotovať cenu elektrickej energie atď v tom čase sa budem akurát tešiť že sa mi znižuje návratnosť ... ale áno jazdite si na čom chcete..
edit : stačí že mi benzín smrdí v kosačke a ATV to je úplne ok ... Zhodujem sa s názorom odborníkov že emisné normy mali skončit pri Euro 5 všetko ďalej je katastrofa a studňa na peniaze ... od kedy mám teslu nemusím riešiť 1000 kurvítok ,dpf,egr,vstreky,turbo,rozvody , adblue čerpadlá ani nič je to pre mňa sloboda aj keď ano stálo to € .. nech si každý jazdí na čom chce ale nedá sa jazdiť komfortne na 30 ročných autách bez BT,spotify atď ...
Naposledy upravil/-a uwa0940623626 v 09.10.2025 23:03, upravené celkom 1 krát.
-
lubos zimovcak
No a teraz daj, kolko Ta stala fotovoltaika ??
Aku mas realnu navratnost?
Ak by si investoval 40.000 eur do niecoho s 5% vynosom rocne, tak tiez budes mat na vylet..
Aku mas realnu navratnost?
Ak by si investoval 40.000 eur do niecoho s 5% vynosom rocne, tak tiez budes mat na vylet..
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Jojko - k tomu len tolko - ano máš pravdu, ale dnešné generácie by mali prehodnotiť svoj "spotrebný kôš"
Pretože, ak sa rodiina rozhoduje medzi potomkom, alebo akoukolvek spotrebnou vecou - tak je na svete niečo zle. A demografia tvrdí, že pôrodnosť vo vyspelých štatoch klesá.
-
lubos zimovcak
logan668:
Sme na Slovensku..., cize, namyslat si, ze miliardari, ktori vlastnia " sl.elektrarne" by si nechali odtrhnut z kolaca.., je ...,eee , naivne.
Zaroven, KTO zaplati bateriove uloziska??
Aby sa niekto vozil zadarmo??
Ale, no taaak...
Sme na Slovensku..., cize, namyslat si, ze miliardari, ktori vlastnia " sl.elektrarne" by si nechali odtrhnut z kolaca.., je ...,eee , naivne.
Aby sa niekto vozil zadarmo??
Ale, no taaak...
-
jojko1001
batériové uložiská sa budú musieť vybudovať,inak sieť kľakne, ak sa budú budovať elektrárne z obnoviteľných zdrojov,možno lepšie by boli prečerpávacie nádrže,/aj vodu by sme mali,ochladzovanie ovzdušia,kolobeh vody v prírode/ lenže je tu jedno veľké lenže niekomu záleží aby sme tieto nádrže nestavali/petície/
Pretože, ak sa rodiina rozhoduje medzi potomkom, alebo akoukolvek spotrebnou vecou
oco teraz to poviem na hulváta,soráč možno je lepšie ked si kúpia tú spotrebnú vec
doba je na P. a zato nemôžeme MY, kradne sa viac ako sa vyprodukuje a to neplatí už len na SK,ale na celom západe a smeruje to len jedným smerom
niekto bude oponovať že môžeme za to,lebo nič nerobíme... a kto pôjde,ved sa mladým nechce ani z domu vylez.
no asi mal na to,ked to robil pred 4-5 rokmi ešte ušetril, dal desinu určite dostal dotáciu 1,5-3t. a za tú desinu, by mal nejaké lacné ,,new afto,, dnes by za to nemal ani to lacné auto

batériové uložiská sa budú musieť vybudovať,inak sieť kľakne, ak sa budú budovať elektrárne z obnoviteľných zdrojov,možno lepšie by boli prečerpávacie nádrže,/aj vodu by sme mali,ochladzovanie ovzdušia,kolobeh vody v prírode/ lenže je tu jedno veľké lenže niekomu záleží aby sme tieto nádrže nestavali/petície/
Pretože, ak sa rodiina rozhoduje medzi potomkom, alebo akoukolvek spotrebnou vecou
oco teraz to poviem na hulváta,soráč možno je lepšie ked si kúpia tú spotrebnú vec
no asi mal na to,ked to robil pred 4-5 rokmi ešte ušetril, dal desinu určite dostal dotáciu 1,5-3t. a za tú desinu, by mal nejaké lacné ,,new afto,, dnes by za to nemal ani to lacné auto

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], Groopi a 5 neregistrovaných