Rada ohľadom kúpy
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
leonNL
- Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05 Zdieľať na Facebook
Re: Rada ohľadom kúpy
Za to, co pytaju za tie Clia, kupim auto ktore aj ide, kde je zvezenie galakticky rozdiel, a tiez to na cestach len tak nevidiet. A nebude vynimocne len tym, ze namiesto zadnych sedaciek ma motor. Tie Clia boli soferska katastrofa uz ked vysli z fabriky, zle riadenie, nepredvidatelne spravanie a katastroficky pristup na motore k comukolvek. Az facelift bol sofersky o nieco lepsi… Ale vravim, to auto je vynimocne jedine tym, ze ma motor za prednymi sedadlami, inak nicim neohuri, pretoze jazdne vlastnosti a parametre su na urovni kde ho dnes ofukne aj taka ta novsia kachlova Audi S4.
Ale zacal si dobre, mozno ten Megane RS, no najrozumnejsou volbou by bola asi ta Honda Civic TypeR, jazdnymi vlastnostami bude neporovnatelne niekde inde ako to Clio, s tou Hondou mu ujde vsade, ci v zakrutach alebo na rovinach.
Ale zacal si dobre, mozno ten Megane RS, no najrozumnejsou volbou by bola asi ta Honda Civic TypeR, jazdnymi vlastnostami bude neporovnatelne niekde inde ako to Clio, s tou Hondou mu ujde vsade, ci v zakrutach alebo na rovinach.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
laohu...Vozidlá, ktoré sú konštrukčne „zapínateľné štvorkolky“ sú v základe zadokolky, s možnosťou manuálneho pripojenia pohonu prednej nápravy.
Uvažujem ktoré autá to majú takto ? Pretože to čo tu behá ako 4x4 vcelku bežne, poháňa trvale predok,zadok sa pridáva podľa potreby v riadenom móde.Ktoré tu bežné auto to má inak ,opačne ? Čiste len ma zaujíma,možno aj iných
Uvažujem ktoré autá to majú takto ? Pretože to čo tu behá ako 4x4 vcelku bežne, poháňa trvale predok,zadok sa pridáva podľa potreby v riadenom móde.Ktoré tu bežné auto to má inak ,opačne ? Čiste len ma zaujíma,možno aj iných
-
leonNL
- Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05 Zdieľať na Facebook
Vsetky mercedesy 4matic ktore su v zaklade so zadnym nahonom. Teda okrem A a B skoro vsetky. C E S a ich derivaty su zadokolky, v pripade 4 matic sa pripina predok.
A este myslim ze aj BMW to tak ma.
Ale v podstate mas pravdu, bezne predokolky ktore su aj vo verzii 4x4, prioritne taha predok a sa pripina zadok.
A este myslim ze aj BMW to tak ma.
Ale v podstate mas pravdu, bezne predokolky ktore su aj vo verzii 4x4, prioritne taha predok a sa pripina zadok.
-
laohu
- Dátum registrácie: 09.08.2021 16:57 Zdieľať na Facebook
-
mhlavaty
- opravy & diag
Ďakujem. Z osobných poznám len Campo a L200 (klampiarina) takže o nich doslova nič neviem,čo poznám aj dávam za pravdu lebo som opravoval P V3S aj Tatrovky všetky menované to majú tak.Že osobné som netušil
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Napriklad Nissan Terano 3.0 benzin..., us verzia, manual prevodovka.mhlavaty napísal: ↑21.05.2025 08:23 laohu...Vozidlá, ktoré sú konštrukčne „zapínateľné štvorkolky“ sú v základe zadokolky, s možnosťou manuálneho pripojenia pohonu prednej nápravy.
V zime, fantasticky drifterske auto...
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Na mieste zadávateľa otázky absolútne neriešim auto.
Aj s malou 106 sa človek dokáže vyblázniť.., teda, ak sa to vôbec v dnešnej dobe dá...
Aj s malou 106 sa človek dokáže vyblázniť.., teda, ak sa to vôbec v dnešnej dobe dá...
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Aj nova alfa gulia ma zadok a pripajatelny predok.
-
kajlo5
- Dátum registrácie: 06.06.2007 18:49 Zdieľať na Facebook
Keď si kúpiš hyundai, určite nechod do karireal, myslím.s ohľadom na servis
-
misiacik1981
- Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00 Zdieľať na Facebook
aký je problém so "štvorkolkou"? servis myslíte haváriu alebo sa kazia? žijem v horách a rozmýšľam nad golf 7 4 motion, octavia 3 scout 4x4... to je vážne tak zlé, že to bude často v servise? nepotrebujem to na vystrájanie, ale na normálne jazdenie, aby som nemusel dávať reťaze alebo sa báť v kopci zastaviť ako to je na prednokolke teraz.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Dôvod je prostý.U tých priečne uložených motorov tdi (napr Oct 3 .. T-Roc atd.) sú emisné veci a preplňovanie umiestnené vzadu na motore a dokonale ich zakryje T prevodovka z pravou poloosou a kardanom,vedla trubka výfuku,a to všetko zospodu podstatne zakryté nápravnicou.
Vzadu je ešte skrumáž hadíc chladenia,takže nech sa udeje čokolvek,akákoľvek potreba čosi opraviť,je z toho najprv boj si urobiť k tomu prístup. Takže to vstupuje do opráv tak,že predlžuje čas v niektorých prípadoch na desaťnásobok (+ bonus nadávanie).Či je to spojka,či dokonca hore na hlave vačky,vždy treba najprv bojovať s "vypratávaním" bordelu od zadného pohonu.Takže zo servisného auta ktoré je mimoriadne priateľské z hladiska opráv,všetko sa robí dobre a hlavne rýchlo,je to v tých prípadoch 4x4 úplne inak a tak si to v práci vždy vyžiada svoje veľké plus.Ale nesmie sa zabudnúť že dnes sa väčšina tesnení,skrutiek a pod automaticky po uvolnení už montujú nové.Použitie starého ak by napr tieklo by sa asi mechanik zasebevraždil že to bude robiť opäť celý ten cirkus.Nehovoriac o tom,že čím viac vecí rozoberieš,tým viac je šancí pre problém.Akonáhle sa niečím hýbe,je treba znova utesniť,znova používať momenty,nové skrutky,všetko dodržať a hlavne všetko ovládať.Práce je nad hlavu,viem si to pokojne predstaviť že majiteľa pošlú kdesi čosi do prdele ako,sa hovorí s takým autom.
A vedia prečo.Majiteľ si myslí že veď toto tu kamošovi robili a platil polovicu čo účtujú mne teraz.No,len sused či kamoš nemá 4x4. A vzadu je to to,isté.Nie je jedno čimtam pohon je alebo nie. Preto treba počítať že je 4x4 servisne úplne inde. A to,že do zoznamu olejov (prevodových) pribudne olej do T éčka,do haldexu a do zad. diferáka. Haldex sa občas posere,v dife občas hučí ložisko,sú tam poloosi,plus kardan a stredové uloženie. Takže...len v nutných prípadoch,pretože platí...nikdy nevieš kedy,ale platiť budeš statočne.
Vzadu je ešte skrumáž hadíc chladenia,takže nech sa udeje čokolvek,akákoľvek potreba čosi opraviť,je z toho najprv boj si urobiť k tomu prístup. Takže to vstupuje do opráv tak,že predlžuje čas v niektorých prípadoch na desaťnásobok (+ bonus nadávanie).Či je to spojka,či dokonca hore na hlave vačky,vždy treba najprv bojovať s "vypratávaním" bordelu od zadného pohonu.Takže zo servisného auta ktoré je mimoriadne priateľské z hladiska opráv,všetko sa robí dobre a hlavne rýchlo,je to v tých prípadoch 4x4 úplne inak a tak si to v práci vždy vyžiada svoje veľké plus.Ale nesmie sa zabudnúť že dnes sa väčšina tesnení,skrutiek a pod automaticky po uvolnení už montujú nové.Použitie starého ak by napr tieklo by sa asi mechanik zasebevraždil že to bude robiť opäť celý ten cirkus.Nehovoriac o tom,že čím viac vecí rozoberieš,tým viac je šancí pre problém.Akonáhle sa niečím hýbe,je treba znova utesniť,znova používať momenty,nové skrutky,všetko dodržať a hlavne všetko ovládať.Práce je nad hlavu,viem si to pokojne predstaviť že majiteľa pošlú kdesi čosi do prdele ako,sa hovorí s takým autom.
A vedia prečo.Majiteľ si myslí že veď toto tu kamošovi robili a platil polovicu čo účtujú mne teraz.No,len sused či kamoš nemá 4x4. A vzadu je to to,isté.Nie je jedno čimtam pohon je alebo nie. Preto treba počítať že je 4x4 servisne úplne inde. A to,že do zoznamu olejov (prevodových) pribudne olej do T éčka,do haldexu a do zad. diferáka. Haldex sa občas posere,v dife občas hučí ložisko,sú tam poloosi,plus kardan a stredové uloženie. Takže...len v nutných prípadoch,pretože platí...nikdy nevieš kedy,ale platiť budeš statočne.
-
misiacik1981
dakujem za rozsiahlu odpoved. skúsim ešte otázku. ked teda golf 7, oct 3 4x4 nie, predpokladám teda, že u audi A4 allroad to bude to isté, resp. horšie, tak potom aká štvorkolka je servisne prijateľnejšia?
bývam v horách, kde prakticky pol roka je sneh, všade sú kopce. som jeden z posledných, ktorí sa trápia s predným náhonom. stále mám premiové zimné pneu (goodyear, michelin, continental), sme radi ked je cesta odhrnutá, ešte radšej ked aj posypaná, ale nie je to pravidlom. v kopci zastať nemôžem, lebo sa nepohnem. musím cúvať. často používam reťaze, no tie sa nedaju pouzit v niektorych prípadoch. (teda nie som ten prípad mestského typu, ktorý s latté v ruke bluzni o 4x4). a teraz ste ma celkom slušne "vyresetovali" :D
bývam v horách, kde prakticky pol roka je sneh, všade sú kopce. som jeden z posledných, ktorí sa trápia s predným náhonom. stále mám premiové zimné pneu (goodyear, michelin, continental), sme radi ked je cesta odhrnutá, ešte radšej ked aj posypaná, ale nie je to pravidlom. v kopci zastať nemôžem, lebo sa nepohnem. musím cúvať. často používam reťaze, no tie sa nedaju pouzit v niektorych prípadoch. (teda nie som ten prípad mestského typu, ktorý s latté v ruke bluzni o 4x4). a teraz ste ma celkom slušne "vyresetovali" :D
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
ked reálne potrebuješ 4x4 tak to kúp. (Ja také situacie zažijem max 2x do roka.A viem čo to je za oštaru.)
a dúfaj že sa nič z popisovaného nestane.
a dúfaj že sa nič z popisovaného nestane.
-
misiacik1981
vždy sa držím toho, že keď sa dá nejako znížiť riziko, tak sa o to snažím. teda napr. ked nie golf 7, oct 3 atd. tak čo iné 4x4 za danu cenovku, čo by dávalo zmysel. (novšie už nechcem, staršie úplne v pohode) a ked ma človek, ktorého roky čítam a vážim si ho takto "vypne", tak to zamáva trochu...
-
mhlavaty
- opravy & diag
Vždy je namieste otázka - chceš si kúpiť auto,alebo problém ? Primitívne jednoduchá,ale je v nej podstata celého. Takže moja rada je taká že z tejto podstaty veci pramení. Kúpil by som si japonca 4x4. A japonca do Euro normy 4. To sú autá ktoré niečom vydržia,ešte nie sú prepchaté nezmyslami a tonami nepotrebnej elektroniky. Výber je mimoriadne veľký,treba už len postaviť podmienky.Moje sú prísne..len prvý majiteľ,len mechanická prevodovka,a samozrejme normálnosť. Tj žiadne keketiny zo strechami,žiadne bezklúče,žiadne elektronické ručné brzdy a vizuál,nech to nie čínska kolotočárina z lampami od nárazníka povrch čelného skla ani bežiace led keketiny
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných