Yeti ide do výslužby, hľadám nové auto, prosím o rady

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

kamziksvk
Dátum registrácie: 19.09.2025 21:27
Zdieľať na Facebook

Yeti ide do výslužby, hľadám nové auto, prosím o rady

Príspevok od používateľa kamziksvk »

Pozdravujem priatelia, mám dilemu s výberom nového auta (asi ako veľa ľudí tu).

Od roku 2012 som používal najskôr Škodu Yeti 1. gen, teraz mám Škodu Yeti 2. gen, obe boli vo výbave TSI 1.4 (roč. 2017).

Roky pokročili, auto má nabehaných už kopec kilometrov, občas sa objaví aj nejaká tá hrdza a popravde, neviem sa rozhodnúť, do čoho ísť, bez toho, aby ma to totálne finančne zruinovalo.

Môj rozpočet 35.000 - 45.000 €, auto bude kupované na firmu.

Moje zásadné požiadavky je, aby auto malo 4x4 pohon (bývam v Tatrách, tu je to proste v zime častokrát nevyhnutnosť a kopeckrát mi ten 4x4 na yetim zachránil prdel). Zároveň, keďže aj veľa času trávim na cestách, chcel by som investovať aj do kvalitného infotainmentu, kde bude napr. možnosť zrkadlenia mobilu (nesmejte sa mi, pretože v roku 2017 o súčasných android technológiách či Android auto ešte nikto nesníval a v Yetinách proste neboli).

Zbožňujem manuálnu prevodovku, avšak viem, že pri tých moderných autách už je 4x4 akosi spojené neoddeliteľne s automatom, čo by som asi aj nejako prehltol. Výkon by som asi hľadal od 1.5 vyššie.

Osobne sa mi páčil veľmi Škoda Kodiaq, avšak tie ceny, ktoré uvádzajú v rámci konfigurácie sú šialené, častokrát sa dostávam tým aj na hranu zákona v tom, že zákon pre podnikateľov určuje, že ak je automobil nad hodnotu 48.000 €, ide o luxusný automobil.

Osobne som preto pozeral na Škodu Karoq, ale neviem, tie recenzie sú všelijaké. Chcel by som možno väčší kufor ako má môj súčasný Yeti (416 litrov mínus priestor na dojazdovú rezervu). Rovnako je pre mňa dosť podstatné, aby predné svetlomety boli xenóny (resp. aktuálne náhrady xenónov) pretože veľa jazdím v noci a v Tatrách je nevyhnutnosť mať dobré svetlá kvôli zveri pri ceste počas noci.

Mal som možnosť mať zapožičaný Ford Kuga s predným náhonom, v letných mesiacoch síce okej, ale neviem si predstaviť ako by sa správal v zimnom období + nemám so značkou ford a spoľahlivosťou áut absolútne žiadnu skúsenosť. Očarilo ma hlavne aj nádherné podsvietenie v rámci interiéru a efekt priestrannosti, rovnako koliesko automatiky namiesto klasickej riadiacej páky tvorilo príjemný efekt luxusu.

Auto bude využívané na firemné účely, ale aj na súkromné účely, čiže aj na prevoz rodiny, či tovaru. Chcem kúpiť nové auto, nie jazdenku.

Priznám sa, keby môžem kúpim znovu Škodu Yeti - stará láska nehrdzavie. Ale chcel by som proste niečo modernejšie, čo mi vydrží aspoň na nasledujúcich 8-10 rokov.

Budem rád za všetky vaše rady, a odporúčania a pokojne aj iné značky. Ja som zatiaľ skúmal možnosti len na Škoda, Ford a Hyundai.

Edit: Ešte by som podotkol, že sa mi neskutočne páči displej infotainmentu na Kodiaqu či Kuge, ale to len tak BTW :D
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Re: Yeti ide do výslužby, hľadám nové auto, prosím o rady

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Kúp si Android rádio do tej yetiny...
kamziksvk
Dátum registrácie: 19.09.2025 21:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kamziksvk »

cicmanec942 napísal: 20.09.2025 06:46 Kúp si Android rádio do tej yetiny...
žiaľ, toto nie je len o autorádiu, preto hľadám komplexné riešenie...
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

"niečo modernejšie, čo mi vydrží aspoň na nasledujúcich 8-10 rokov"
Čo počúvam a čítam - celkom problém. Možno by vedel poradiť pán Milan. Má tu zrejme najväčší prehľad zo všetkých.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Hej, ten má taký super prehľad, že stále je gruppa a TDI to najlepšie čo môžeš mať... :::
tudzo
Dátum registrácie: 01.04.2009 13:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tudzo »

Chceš to na firmu, tak otázka znie či tých 45k € myslíš s daňou, alebo bez.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Kolko km??
Ma najazdene Yeti?
cobo77
Dátum registrácie: 27.05.2007 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cobo77 »

Vlastnil som doteraz koncernové autá passat,golf ako v benzine tak v dieslovom prevedení,posledné dve autá boli tucsony so 4x4 a jeden v manuale a posledný v automate s full led svetlami...autá fajn ale spotreba priestrel priemer 10.8L/100km benzínu pri 130kw motore je dosť...teraz vo februári som hľadal ako ty auto-podmienkou bol benzin,4x4 s automatom a odpočtové čiže na firmu...rozpočet okolo 30-35000 eur....karoq s 2.0tsi a automatom cez 40 000eur....začal som pozerať japonske autá s hybridom alebo bez dvoj max trojročné. V užšom výbere bola Mazda cx5 s 2.5L benzinovým motorom, Lexus NX, Honda Crv s hybridom 2.0 a nakoniec Toyota Rav 4 s 2.5 L motorom a hybridom...bol som sa previesť na novej rav 4 s hybridom a bolo rozhodnuté...systemový výkon 163kw,benzinovy 2.5L motor bez turba ,4x4 a hybrid k tomu....priemer cca 6.4L/100km benzínu za cca 9000km...kupoval som 2.5r RAV 4 za 32000eur....teraz nová rav 4 piatej gen končí,určite ju kúpiš v rámci rozpočtu...tiež sa mi nejako extra nepácila ale je to taký 2300kg tank so smiešnou spotrebou...tlačidlá veľké, jeden display s tlačidlami,klasická páka automatu,kožené odvetrané a vyhrievané sedačky,panoráma,19tky disky....mám to vo výbave executive čiže nad ňou je už iba GR výbava....a posledná vec ktorú si pri tomto aute chvalim je e-cvt blbuvzdorna prevodovka....na pohýnanie v kolónach super nie ako tie suché spojky v dsg prevodovke alebo dct prevodovke, kde to sem tam trhá a suché spojky na tucsonoch odchádzaju už pri 100 000km(oprava okolo 2700eur)...jedine minus je pri plnej akceleraci tzv vysavacový efekt ale inac auto ako celok chválim.Hybrid s 2.5L benzinovym motorom ma kombináciu priameho a nepriameho vstrekovania ,čiže odpadá problem s riedením oleja ....hybrid vyvijajú od roku 1997 a nie ako ostatne automobiljy urobia hybrid a k nemu pripoja priamovstrekový motor s turbom čo je totálny blud.čo sa týka servisu každý párny servis je drshší a nepárny lacnejší,platil som nepárny servis 260eur čo je lacnejšie alp pri Tucsone,čo bolo stále cez 300eur.....takže vela zdaru pri výbere....ak by som mal Váš rozpocet pozrel by som 3r Lexus RX s 3.5 V6 motorom a hybridom s 313 konikmi a super luxusným vozením (vlastní to kamarát od novoty r. 2019 a doteraz žiadna závada iba klasický servis) alebo by som si počkal na koniec roka,kedy príde nový model RAV 4....
Naposledy upravil/-a cobo77 v 21.09.2025 12:54, upravené celkom 2 krát.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

kamziksvk napísal: 19.09.2025 21:41 Pozdravujem priatelia, mám dilemu s výberom nového auta (asi ako veľa ľudí tu).

Od roku 2012 som používal najskôr Škodu Yeti 1. gen, teraz mám Škodu Yeti 2. gen, obe boli vo výbave TSI 1.4 (roč. 2017).

Roky pokročili, auto má nabehaných už kopec kilometrov, občas sa objaví aj nejaká tá hrdza a popravde, neviem sa rozhodnúť, do čoho ísť, bez toho, aby ma to totálne finančne zruinovalo.

Osobne sa mi páčil veľmi Škoda Kodiaq, avšak tie ceny, ktoré uvádzajú v rámci konfigurácie sú šialené, častokrát sa dostávam tým aj na hranu zákona v tom, že zákon pre podnikateľov určuje, že ak je automobil nad hodnotu 48.000 €, ide o luxusný automobil.

Edit: Ešte by som podotkol, že sa mi neskutočne páči displej infotainmentu na Kodiaqu či Kuge, ale to len tak BTW :D
chces nove auto a pocut o nom recenzie?ake?ved je nove este sa len ukazu plusy a minusy.

od statu sa da ukradnut 48000ecok na auto?pfuu radost zit.

zrkadlenie mobilu maju aj lacne android radia z aliexpres.radsej si take radio dokup do noveho auta je to lepsie prisposobivejsie ako potom riesit kdejake blokacie od automobilky.
bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Rav 4 , jednoznačne
miroslavhoc530
Dátum registrácie: 20.09.2025 23:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslavhoc530 »

Ako si niekto môže kúpiť crep ako je yeti ? Auto z 2016 roku a ostane mi kľučka v ruke lebo sú tak prehnite dvere a ako som si všimol každú yeti je hrdzavý
bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Rav 4 , jednoznačne
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

seven549 napísal: 20.09.2025 22:49
Kde a ako?
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

kirams napísal: 21.09.2025 07:16
seven549 napísal: 20.09.2025 22:49
Kde a ako?
Návod je tam jasne napísaný - firma (szčo) si môže z daní odpísať auto do 48t eur. :o
Preto sa skoro všetky nové autá kupujú "na firmu" :3906:
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

človek čo si tie peniaze zarobí môže len do 48000€
Ale poj€baný zlodeji ,naši zamestnanci si môžu kupovať aké chcú. z našich daní
vždy si vedia tie zlodejiny obhájiť

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 1 neregistrovaný