Elektromobil

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Elektromobil

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ono sa to utrasie no nie tak rýchlo, ako si naivjojkovia myslia.
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

vôbec si nemyslím že to pôjde rýchlo a ani tomu nefandím aby týmto smerom to vôbec išlo aj osobáky ked to ide pomaly sú nejaké výhody čo potom už nebudú, mám nejaký vek,ved aj ty ešte ako študen som chodil do mesta na rto + vlek a pamätám si zo školy na výlet na robure, pekné žlté sklá na streche,ked som došiel po škole na ,,kusovku,,prečov točil trambus ťahač, žilinu s5tečka ťahač a dnes...eťahač teraz čo som bol v munchene na mestkej jazdili prevažne ebus a nejaké hybridy. už som to písal v munchene predstavil MB osobák nabíjanie 400KM za 5min. nejaké info o tom kamione.
Mercedes-Benz – eActros 600. hmotnosť súpravy 44 ton Ťahač poháňajú dva 800 V elektromotory spojené so 4-stupňovou prevodovkou systémový výkon 400 kW, no krátkodobo až 600 kW.
tri batériové pakety kapacitou 207 kWh celkovo 621 kWh LFP batérie umožňujú využívať až 95 % celkovej kapacity, sú lacnejšie majú dlhšiu životnosť a lepšie odolávajú degradácii pri rýchlom nabíjaní. Na jedno nabitie má 500 km podporuje nabíjanie výkonom 400 kW, Pritom bude 2,5-krát drahší ako jeho dieseloví súrodenci.
neobhajujem a nehaním,spotreba čistá katastrofa a cenovka ani nehovorím,ale každopádne som rád že to všetko ide dopredu,ako sme spievali,,kupředu levá zpátky ni krok,,a toto motto mali už 48mém :40bd:
:3dcline:
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

hmotnosť súpravy 44 ton
a pre toto sa budú upravovať max váhy kamionov.inak by si ani nevrzli
Tak isto sa to upravuje aj u osobákov
500km na jedno nabitie? možno prázdny ,dolu vetrom a kopcom
pri LKW vietor urobí aj o 40-50% väčšiu spotrebu.
Hlavne bočný.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Nasilu nútiť, kriviť pravidlá, tlačiť dotácie a nie a nie tých sprostých ľudí presvedčiť, že je to super... :::
jojko1001
Zdieľať na Facebook

zabudni na dotácie je to minulosť ako nabíjanie zadara pri kauflande,je to minulosť tak ako aj rok 35 nutnosť prejsť na EV mometálne ťa nikto do ničoho nenúti a ked ťa nútili,dakuj a nadávaj vedeniu EU nie tomu čo píše svoj názor, skúsenosti je to auto ako každé iné,len šťáva nie je tekutá a to že niekto zvyšuje celkovú nosnosť,to hlavne pomôže prepravcom čo majú ľahšie autá v každej negativite hľadaj +. Negativita znižuje produktivitu.život treba užívať nie sa trápiť.
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Stačí ak to nechajú tak ako je, netreba nikomu pomáhať! :::

BTW, cestám to pomôže tiež?
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Jasné - aj mikroplastom z oteru pneumatík atd.
jojko1001
Zdieľať na Facebook

cesty nech sa naučia robiť je rok 2025 nie 1925,nech sa kuk do zahraničia,stačí odkukať možností vo svete je niekoľko ,ved tu ani len neudržujú čo ,,zadara,,dostali a ešte aj na tom zarábajú,ak by na mesiac pustili sem toľko kamionov čo ide v DE čiže nekonečná rada za sebou tak naše cesty ,diaľnice by mali koľaje po podvozok u nás 40T tam 42.skaninávia cez 60t v AU v druhej zone čiže po cestách 70t a to tam majú stovku u nás by nestíhali naťahovať protektory. aj prešľapovaním na mieste vytvoríš jamu, pokrok nezastavíš a do jaskyne sa nikto nechce vrátiť aj ked sa o to snažia.ja mám rád pokrok a nové veci aj keby som sa mal na ne len pozerať
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Jojko - návrat do jaskýň má aj druhú stranu, kým sme boli v jaskyniach a na stromoch tak sa rodili deti. Teraz máme všetok komfort, ale populacia starne a vymiera.
S tými kamionmi ak sa pozrieme na západ, ale aj k nám do minulosti - komouši mali snahu dostať tovar do kontajnerov a na železnicu, na západe takí Švajčiari tranzitné kamiony ládujú na vlak a prevezú ich na druhú stranu. A znova príklad zo švajcu - ak sa obyvatelia daného regionu rozhodnú, že kamiony nechcú- spravia referendum a štát ho rešpektuje.
Ak by tento systém referenda fungoval aj u nás a všade tak by celá Europa vyzerala uplne inak. :4012:
Lenže bohužial švajčiarsku náturu nemá žiaden iný narod v europe. :..:
Ešte doplním - nie cesty treba robiť, treba nám obmedziť dopravu. :o
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Oco, nemas ziaden komfort, ale obrovsky STRES, ci dokazes uzivit rodinu...
Byt dnes mlady, radsej gulku do palice... :3c90:

Mladym sme regulerne skurvili zivot a znicili buducnost, lebo sme hlupi a nechali vladnut spodinu.
oco13
Zdieľať na Facebook

Lubo - to je len náš pohlad, ja žasnem keď sa rozprávam s 25-30tnikmi (mám ich aj doma). Totalne MFP , majú socialne siete, internet v mobile, auto na uver, živia ich rodičia a svet je gombička.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

oco13 napísal: 20.09.2025 10:25 Lubo - to je len náš pohlad, ja žasnem keď sa rozprávam s 25-30tnikmi (mám ich aj doma). Totalne MFP , majú socialne siete, internet v mobile, auto na uver, živia ich rodičia a svet je gombička.
Vcera na Ta3 bola dobra debata, kde sa stretli Mihal, +3 dalsi, najlepsi z nich bol Luptak , teraz je v SNS, ktory zhadzoval zivnostnikov, pricom sam podnikal este za komunistov, tvrdil, ze to bol vtedy raj, lebo nebolo danovych uradov..., tak sa chvalil, ze v 93 zaplatil 120
000 kcs za jazykovy kurz a dnes mozu ZIVNOSTNICI podnikat na celom svete... :40bd:

No a tento pan zivnostnik obhajoval platenie odvodov , cca 400 eur mesacne, aj ked clovek zarobi 700 mesačne!!!

Nieco neskutocne.
A toto mame v parlamente... :3c90:

Vo Svajciarsku ma pomaly kazdy druhy Porsche, ci Lambo, lebo vedia, ze NIKDY v zivote nedosiahnu na vlastny dom, tak si chcu urobit radost aspon niecim.

Nikto iny to nedopustil, iba MY, nasa generacia, ktora doslova prežrala buducnost vlastnych deti.
A ja sa vobec nebudem cudovat, ak sa uz planuje regulerna, ostra vojna, ktora spustosi Europu, len aby sa umorili dlhy a nastala faza budovania novych nehnutelnosti, lebo niekomu je malo jacht, sukromnych tryskacov, ci transplantacii organov mladych ludi, aby stari xuuji si predlzili zivot...
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

A takých chceš nechať rozhodovať o všetkom v referende... :::
oco13
Zdieľať na Facebook

cicmanec942 napísal: 20.09.2025 12:14 A takých chceš nechať rozhodovať o všetkom v referende... :::
Ok - a kto má teda "rozhodovať" ???? vrátime sa k absolutistickej monarchii a budeme mať zase cisára pána??
Ak je národ hlúpy, tak bude robiť zlé rozhodnutia - ale bude to spravodlivé. :4012:
Ale aby sa tu neplietli pojmy a dojmy - ak sa povie referendum tak také ako majú švajčiari alebo severské štáty - 98 - 99% učasť. A ak neprídeš???? tak ťa privedie armada so zbraňou v ruke. Pretože ak má niekto to referendum rešpektovať - tak je povinnosť každého jedneho občana prejaviť svoju vôlu.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

V monarchii každý vedel, že ak bude robiť moc sprostosti, bude sťatý.
Mnohá slopač je sťatá denne.

Tu ľudia radčej pi čujú než by dačo robili, zaujímali sa.
Karpina: "My sme ten národ - Slovenský národ, ožratí, leniví, sprostí a chorí".

ZDROJ:
https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=106533&sid=
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: AdsBot [Google], Amazon [Bot] a 6 neregistrovaných