Poskodenie laku
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: Poskodenie laku
Svatá prostato! 
-
metamor
- Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51 Zdieľať na Facebook
Čierne strechy na Hyundai niesu tuning pokiaľ má pán správny kod farby na stlpiku keď otvorí soferove dvere. Už som to písal dávno že to urobilo hovno na streche ktoré tam bolo zapečené veľmi dlho. Buď ho tam mal pán a nevšimol si alebo to už také kúpil keďže to bola skladovka... Tam to umyli prelestili a čau. Lebo by to museli lakovat na vlastné náklady a keď si nikto nevšimol tak ušetrené. Akurát v Tom čase to ešte nebolo tak viditeľné ako je to teraz. Preto som mu písal že keď kupoval auto bolo treba ho vizuálne prezrieť. Každý dealer ho odpinponguje s tým že to je hovno že čo on má s tým... Má si umývať auto. Nalakovat strechu za 100eur na tucsone by som sa kukol keď to má byť urobené na 100%. Zadný kufor dole čelné okno vyrezať von aby si vedel ísť po fabrickych linkach a mal to všade obrusene aby to držalo. Detto hagusy bočné a anténa preč aby si ju dal dole musíš rozhádzať všetky plasty v kufri a na b stĺpikoch aby si dal stropnicu nižšie
a neviem isto čo to náhodou nemá srouby odspodu na tie hagusy takže ešte aj v predu všetky plasty zo stropnicu preč a celá stropnicu sa zvýši dole.korejec je unikát a jednorazové klipy nestačia robia aj jednorazové listy ktoré sa pri demontáži poškodia lebo úchyty na klipy sú slabé
Najlacnejšia varianta je nechať to tak a mať poučenie do budúcna.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
david.kupka jasné že ide o princíp, keby sa ti to stalo možno v inej krajine, tak ti to bez problémov na vlastné náklady autorizák opraví, možno keby sa to stalo v inom meste, tak ti to spravia, možno keby tam pracoval iný človek, tak ti to spravia, ale stalo sa to tam, kde ti nechcú výjsť v ústrety, tak si nepomôžeš. Aj ja mám na jednom 20 ročnom aute nejaké vady laku na streche, ale keďže auto je vysoké, tak na to vidím iba z balkóna, tak ma to netrápi. Keď píšeš o škodovke, sused oproti má čierny superb, asi 7 ročný a strechu má už celú vyprašivenú, má už mapy a spálený lak od slnka.
-
david.kupka29493
- Dátum registrácie: 12.09.2025 09:50 Zdieľať na Facebook
To ci som to kupoval také tak určite nie o tom by som vedel, ved to vidieť až až ta červená farba. Čiže toto nie no poučenie do buducna ako sa da z tohto poučiť? Co sa tyka umývania umývam auto cca každý mesiac okrem toho 3 týždne pred tým to tam nebolo lebo pri pravidelnom servise kontrolovali lak. Tak potom nechapem
-
david.kupka29493
Jasne chápem ôk s tou skodovkou ale tak nemôže toto sa stať na 2 ročnom aute v zaruke a všetci od toho ruky preč? To kde sme sa to už dostali.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
david.kupka29493
Auto malo fóliu predtým ako som ho kupoval, mam aj fotku. Čiže sa to muselo stať teraz behom tých 3 týždňov .
-
kirams
No vidis. Cize teorie o tom ako tam hovno bolo mesiace su nerealne. Je to jednoznacne na chuja nastriekane vo vyrobe.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Z fabriky...nebola to náhodou skladovka?
-
kirams
Skladovky nevyrabaju vo fabrike?
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Otazne ako to bolo skladovane...
-
metamor
- Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51 Zdieľať na Facebook
Tak keď tvrdí že mal fóliu na aute keď bol pri aute... Akurát viem že tie fólie majú svoju životnosť po ktorej sa majú odlepiť preč z auta a buď sa nalepia nové alebo to už tak ostáva čo zjavne nebol jeho prípad keď informácie idú z neho ako z chlpatej deky. Z fotiek ťažko badať sú tam vidieť také čiarky tenké podľa ktorých je možné súdiť že je to chemické a nie mechanicke. Mozno si zle parkoval a nejaký dobrák ti to patrične ukázal.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
auto preberal s foliou
pred 3 týždňami to tam nemal.
Za 3 týždne keby tam bolo aj kravské lajno tak to hentak nevypuká.
Za mňa "brzdovka,odstranovač náterov alebo IPA.
Daj na to PPF a nebude to také drahé.
pred 3 týždňami to tam nemal.
Za 3 týždne keby tam bolo aj kravské lajno tak to hentak nevypuká.
Za mňa "brzdovka,odstranovač náterov alebo IPA.
Daj na to PPF a nebude to také drahé.
-
david.kupka29493
Ahojte, tak po nejakom čase som dostal aj vyjadrenie od výrobcu :
V případě, že jste nebyl spokojen s přístupem autorizovaného servisu, obraťte se, prosím, na distributora vozů Hyundai pro Českou republiku nebo Slovenskou republiku. Z Vašeho oznámení jsme pochopili, že s importérem jste již komunikoval, proto alespoň uvádíme obecné informace sdělené našim oddělením Sales Planning.Obecně ptačí trus je problém pro všechny běžné laky, které se používají na vozidlech, jsou to chemicky agresivní látky: močovina, kyselina a soli.Podle uživatelského manuálu se mají tyto nánosy odstranit ihned. Pokud zákazník připouští tuto kontaminaci např. po dobu 3 týdnu, je to opravdu chemické a nezárukovatelné poškození.Pro ochranu lze doporučit používání vosků nebo keramické ochrany, které riziko značně snižují.Pro oficiální stanovisko a případné další řešení Vaší záležitosti však doporučujeme kontakty přímo na Importéry.
Takže páni dávajte si pozor na trus a ihned dole, nečakajte na dážd. Hádam si nemyslíte že si kupite 30 -40 tisicove auto a bude chranené pred trusom. Inak ešte pre zaujimavosť je taká postupnosť, vyrobca- importér -servis. Ako kto si mysli ze v hierarchií to je tak ze výrobca je nad importérom a importér nad servisom, tak je na omyle. čo povie servis tak to stanovisko prevezme importér a výrobca vás pošle do kelu s tým že to máte riešiť s importérom. Krása. Takže pekne každý týžden na umývarku dať umývarke zarobiť
V případě, že jste nebyl spokojen s přístupem autorizovaného servisu, obraťte se, prosím, na distributora vozů Hyundai pro Českou republiku nebo Slovenskou republiku. Z Vašeho oznámení jsme pochopili, že s importérem jste již komunikoval, proto alespoň uvádíme obecné informace sdělené našim oddělením Sales Planning.Obecně ptačí trus je problém pro všechny běžné laky, které se používají na vozidlech, jsou to chemicky agresivní látky: močovina, kyselina a soli.Podle uživatelského manuálu se mají tyto nánosy odstranit ihned. Pokud zákazník připouští tuto kontaminaci např. po dobu 3 týdnu, je to opravdu chemické a nezárukovatelné poškození.Pro ochranu lze doporučit používání vosků nebo keramické ochrany, které riziko značně snižují.Pro oficiální stanovisko a případné další řešení Vaší záležitosti však doporučujeme kontakty přímo na Importéry.
Takže páni dávajte si pozor na trus a ihned dole, nečakajte na dážd. Hádam si nemyslíte že si kupite 30 -40 tisicove auto a bude chranené pred trusom. Inak ešte pre zaujimavosť je taká postupnosť, vyrobca- importér -servis. Ako kto si mysli ze v hierarchií to je tak ze výrobca je nad importérom a importér nad servisom, tak je na omyle. čo povie servis tak to stanovisko prevezme importér a výrobca vás pošle do kelu s tým že to máte riešiť s importérom. Krása. Takže pekne každý týžden na umývarku dať umývarke zarobiť
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
na to stačí jeden malý kýblik s vodou a kefka, nemusíš hneď zakaždým bežať na umyvárku
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný