Poskodenie laku

Diskusia ohľadne vozidiel značky Hyundai

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

metamor
Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51
Zdieľať na Facebook

Re: Poskodenie laku

Príspevok od používateľa metamor »

Kupoval si skladovku že áno ? Dvojfarebné lakovanie karosérie je najväčší odrb aký môže byť na ľudí keďže vo fabrike sa s tým neseru a najprv sa auto nastrieka do farby akej je celá kasna a následne sa olepi strecha a dorába sa tá čierna strecha... O Tom či majú chlapci čas vo fabrike to brúsiť reč ani nie je lebo nemajú maximálne sa prejdu hrany scotchbrite aby to držalo keď to bude odlepovat a zvyšok je na majiteľovi. Je tam nejaký čas kým farba naviaže medzi sebou aby to držalo aj bez brúsenia... Keby zoberieš dobrú wapku s horúcou vodou tak to dostaneš späť na červenú a budeš mať poučenie nekupovať dvojfarebné laky. Pošli nejakú lepšiu fotku z tieňa.
david.kupka29493
Dátum registrácie: 12.09.2025 09:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa david.kupka29493 »

Áno bola to skladovanie, nechcel som cakat. Pokúsim sa to odfotit ešte raz.
david.kupka29493
Zdieľať na Facebook

https://moja.uschovna.zoznam.sk/link/88 ... gn=sharing

Posielam ešte raz foto, ono ta skvrna vpredu ta je najväčšia a potom za nou asi cca 30 cm sú ďalšie dve menšie ale tie ide ťažko odfotit
metamor
Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa metamor »

za mna je to hovno co tam bolo... Riziko skladoviek je to ze stoja niekde odstavene a cakaju na svojho buduceho majitela. Potom ked sa buduci majitel najde tak sa to rychlo umyuje vycisti a sup novemu majitelovi ako cukrik. Ked to stoji pod holym nebom a vyrobca neplati tomu co skladuje auta aby odstranoval vtacie exkrementy tak to takto vyzera... Tu mozes byt vlastne rad ze mas ciernu strechu lebo mas o vrstvu navyse co musi ten exkrement prezrat. Vtacie hovna su kysle rovnako ako zivica a preto lubia nicit lak. Mesacne hovno po holubovi dokazalo na strechce uplne oddelit lak od bazy. Clovek sa uci na vlastnych chybach a uz hovna na aute nenechava :) Ty ides po 2 rokoch na nich :) Hento ti v zivote neuznaju a vysmeju ta vsade kam prides ze si si mal umyt hovno a nenechat zaschnut ze oni s tym nemaju nic ale velmi radi ti to nalakuju za 1000+ eur. Jedine kedy by ta nevysmiali by bolo keby si si pociatocne flaky po tych exkrementoch vsimol pri preberani auta ale ruku na srdce kto bude preberat nove auto s lampou:) Osobne by som to prelakovavat nedal lebo to bude vidiet a okopiruje to miesto kde je poskodenie a bude tam vidiet mapu. Nehaj tak a neries budes to mat lacnejsie.
andrejkukrachtil
Dátum registrácie: 14.09.2025 23:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andrejkukrachtil »

Skúsili ste znalcov a našli ste niekoho, kto spravi posudok ?
david.kupka29493
Zdieľať na Facebook

Kontaktoval som 6 znalcov a všetci iba oceňujú auta. Takéto veci síce majú napísané v popise ale nerobia ich.
tuninka
Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

Pozrel som na ceny striekania v okolí NR, tak som našiel, že strechu robia od 110,- +DPH.
Keď zoberiem do úvahy všetky výdaje, nervy a naťahovanie sa s právnikmi, autorizákom, písanie listov, čakanie s nejasným výsledkom, tak toto si myslím že je menej krkolomná cesta s nižšími nákladmi. Keby bolo na mne, tak by som si to dal nastriekať, ale ty si rob, ako sa ti zdá najlepšie.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Racionálny pohľad.
Rýcle riešenie bez stresu a zloby z neuznania - do budúcna poznatok komu/čomu sa vyhnúť.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Lenze, tu nejde o cenu laku, striekania, ale o princip.
Rovnako si to mohol to iste povedat predajca:
Nejdem sa natahovat s chlapom, ved ms pravdu, strecha je dojjebbana, pre tych 100 eur nejdem stratit zakaznika, co vyhodil 36.000 eur..

A s usmevom by zdvihol telefon, dohodol termin a este aj nechal odviezt zakaznika domov.... :4012:

A importer by si tiez mohol uvedomit, ze dnes je doba internetu, tych 100 eur za lakovanu strechu, ktoru " usetril", v skutocnosti znamena,mozno stratu milion eur, lebo niekolko zakaznikov urcite tymto pristupom stratil...
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Neda sa to prelestit a zafoliovat?
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

lubos zimovcak - ponúka sa myšlienka zverejniť no bude sa prípadne ťahať po súdoch za "poškodzovanie dobrého mena"? Tie svine majú možno lepších právnikov.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

necitali ste vyjadrenie?

Samozrejme importer a servis davaju od toho ruky preč s tým zeto nie je chyba auta ale chemické znečistenie na ktoré sa záruka nevzťahuje.

co tu bude reklamovat?co tu bude dokazovat?ak sa na to reklamacia od hyundai nevztahuje.

strecha je dodatocne lakovana tak ako bola lakovana da sa ten lak odstranit.ostane mu cervena leskla strecha.aspon sa zbavi toho tunningu.lakyrnici vedia ako dat taky lak dole ked ho uz narusili kakance.

cierne strechy a kapoty su tunning 80 percent je to len maskovanie zleho laku alebo nejakeho poskodenia.

a to ci predajcu trapi jeden nespokojny zakaznik?ktory si prvy krat a aj posledny krat kupil v zivote hyundai ?

pred par tyzdnami som siel v nedelu cez den cez cele slovensko.na dialnici som videl ----abnormalne mnozstvo----- novych aut hyundai a kia.skoro kazde 5 nove auto bolo od tych znaciek na ceste.funglace nove auta.asi ten predaj ide ako teply rozok.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

ja by som investoval pár € do polepu popisu stavu auta.A vozil by som sa tak aj rok.
Text po dohode s právnikom.Popis reálneho stavu nie je ohováranie
https://www.youtube.com/watch?v=u-IjFL4dBPI&t=899s
Napr. "Stav laku po dvoch rokoch"
andrejkukrachtil
Dátum registrácie: 14.09.2025 23:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andrejkukrachtil »

A skúsili ste aj www.testek.sk. lebo na nich sa odvolávajú ostani znalci na technický stav, čo som sa pýtal.

inak najjednoduchšie je to dat prelakovat, iba ak by Vam išlo o princíp ze mate pravdu a chcete do toho investovať s tym ze možno nevyhrate.
david.kupka29493
Zdieľať na Facebook

Áno do testeku som písal ale nepomôžu mi. Akože kvôli laku a streche sa nechcem ťahať po súdoch, mne ide o ten princíp, o to ako to cele vzali. Ziadny odbornik tak pozrieme sa na to, ved aj vyrobcu by to malo zaujimat, preco kde bola chyba. Véd obzrite sa okolo seba , opýtajte sa 1000 ľudí, nikomu sa lak neolupuje a vtaci sérum na auto každému. Dokazovanie je najťažšia vec na tom tak ako ja nedokážem dokázať ze to nebolo od vtacieho trusu, tak to ani ony nedokážu dokázať ze to bolo. To by som musel kamerovat strechu 24/7. A pozerať každý deň či náhodou na streche nie je trus a to pochybujem ze niekto robí. A áno človek sa učí na vlastných chybách a teraz viem ze Tucsona som kupovať nemal ale mal som ísť radšej do overenej škodovky.

Návrat na "Hyundai fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný