Poskodenie laku
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Re: Poskodenie laku
Sedliackym rozumom - poskodenie musi byt aj na prednej kapote - ak je to od vtakov.
Postup je jednoduchy: Pisomna reklamacia listom do vlastnych ruk. Ak to pisomne zamietnu - potrebujes sudneho znalca . Toho si musis zaplatit. Ak Ti potvrdi, ze sa jedna o vyrobnu chybu - mas na vyber - alebo Ti to vyreklamuju s tym, ze Ti preplatia naklady na sudneho znalca, alebo ides na sud.
Postup je jednoduchy: Pisomna reklamacia listom do vlastnych ruk. Ak to pisomne zamietnu - potrebujes sudneho znalca . Toho si musis zaplatit. Ak Ti potvrdi, ze sa jedna o vyrobnu chybu - mas na vyber - alebo Ti to vyreklamuju s tym, ze Ti preplatia naklady na sudneho znalca, alebo ides na sud.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zneužívajú, že väčšina ľudí rezignuje na domáhanie sa svojich práv. Minimálne im pohroziť súdnym znalcom - že ho oslovil a bude to riešiť aj cez súd ak...
-
david.kupka29493
- Dátum registrácie: 12.09.2025 09:50 Zdieľať na Facebook
Jaj chlapci vcera mi osral vták kapotu a dvere skoro ma vyplo ze co budem robiť ze ci aj tam pôjde lak dole . Dneska to dážď umyl. Inak ešte ma napadlo písal som tu o bytovkách ale čo tie auta v bazaroch , na skladových parkoviskach, v predajniach vonku tie SJ vo vzduchovej bubline kde vtaci nemozu?
-
david.kupka29493
- Dátum registrácie: 12.09.2025 09:50 Zdieľať na Facebook
Hľadám súdneho znalca ale väčšina robí iba ocenenie vozidla, viem ze je register ale ak by poznal niekto niekoho a nie je drahý, ved sa jedna iba o hovno od vtáka by mi mohol dat kontakt
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Ono zrejme všetci znalci, ktorí robia ocenenie, tak majú na pečiatke aj posúdenie technického stavu.
Ale toto je vec, kde znalec na technický stav vozidla je skoro taký istý laik na poškodenie laku trusom vtákov, ako polovička prispievateľov tohto fóra.
Ak by jeho vyjadrenie malo byť relevantné, aby si ho obhájil pred hocijakým publikom, tak buď by musel vykonať viacero nejakých skúšobných pokusov (neviem ako, s akým trusom a na akom aute), alebo by sa musel argumentačne oprieť o nejaké publikované práce. Pochybujem že nejaké sú.
Takže takto to je na úrovni, že "ja som toho názoru" a to je na znalecký posudok dosť málo.
Áno, pred cca 50 rokmi a viac bol stav taký, že znalec sa postavil pred súd a povedal "ja znalec hovorím že to je tak", súd to zaprotokoloval a zväčša uznal.
No ale tá doba je už za nami, každý znal.posudok musí byť preskúmateľný a obhájiteľný.
Preto ťa všetci odmietajú a preto ti doporučujem ísť na predajcu/dovozcu s nejakou inou argumentáciou ako že "tak ja na to zavolám znalca". No ale kto je na také veci znalec ?
Ale toto je vec, kde znalec na technický stav vozidla je skoro taký istý laik na poškodenie laku trusom vtákov, ako polovička prispievateľov tohto fóra.
Ak by jeho vyjadrenie malo byť relevantné, aby si ho obhájil pred hocijakým publikom, tak buď by musel vykonať viacero nejakých skúšobných pokusov (neviem ako, s akým trusom a na akom aute), alebo by sa musel argumentačne oprieť o nejaké publikované práce. Pochybujem že nejaké sú.
Takže takto to je na úrovni, že "ja som toho názoru" a to je na znalecký posudok dosť málo.
Áno, pred cca 50 rokmi a viac bol stav taký, že znalec sa postavil pred súd a povedal "ja znalec hovorím že to je tak", súd to zaprotokoloval a zväčša uznal.
No ale tá doba je už za nami, každý znal.posudok musí byť preskúmateľný a obhájiteľný.
Preto ťa všetci odmietajú a preto ti doporučujem ísť na predajcu/dovozcu s nejakou inou argumentáciou ako že "tak ja na to zavolám znalca". No ale kto je na také veci znalec ?
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
wilz
"nejakou inou argumentáciou ako že "tak ja na to zavolám znalca".
treba poradiť akou konkrétne.
ked ho už X krat poslali slušne do 3,14če a chalan to už psychicky vzdal
"nejakou inou argumentáciou ako že "tak ja na to zavolám znalca".
treba poradiť akou konkrétne.
ked ho už X krat poslali slušne do 3,14če a chalan to už psychicky vzdal
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Idealne je dat znalca urcit sudom...
Vela stastia na Slovensku.
O 10 rokov budes o par tisic eur lahsi...
A mozno aj nie.
Otazka je, ci zaruka na lak nie je na " prehrdzavenie".
Vela stastia na Slovensku.
O 10 rokov budes o par tisic eur lahsi...
A mozno aj nie.
Otazka je, ci zaruka na lak nie je na " prehrdzavenie".
-
db69
luboš
je tam záruka na LAK
a potom je záruka na hrdzu
Ked má HP skúsiť to poriešiť cez ňu
Ja osobne keby zlyhali všetky legálne prostriedky, by som si dal vyrobiť polep auta s patričným popisom (antireklama) a v pohode by som s tým chodil aj na garančky.
Samozrejme po porade s právnikom aby to bolo legálné max na hrane
Poprípade YT .
Ale toto sú všetko len rady od anonymných ľudí na fore.
oslov právnika aké máš reálne možnosti a šance poprípade ŠOI
je tam záruka na LAK
a potom je záruka na hrdzu
Ked má HP skúsiť to poriešiť cez ňu
Ja osobne keby zlyhali všetky legálne prostriedky, by som si dal vyrobiť polep auta s patričným popisom (antireklama) a v pohode by som s tým chodil aj na garančky.
Samozrejme po porade s právnikom aby to bolo legálné max na hrane
Poprípade YT .
Ale toto sú všetko len rady od anonymných ľudí na fore.
oslov právnika aké máš reálne možnosti a šance poprípade ŠOI
-
tatkotom
Bývali nejaké podobné prípady v telke (Občan za dverami?), neviem už ktorej a zvyklo pomôcť.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Skúste sa zamyslieť.Má výrobca nejakú páku alebo možnosť zabrániť tomu,že vám vták,oserie auto,alebo pako potiahne klincom ? Jedine žalovať vtáka. Spôsob ako dokázať alebo vyvrátiť že z čoho pochádza poškodenie bude zrejme možný ale problematický asi tak ako overenie Donatelliho busty,alebo či Turínske plátno je pravé. Komu sa zdá byť rozumné riešiť podobné na jednom črepe a nádejnom budúcom šrote, nech ide hlavou hoci aj proti priehradnému múru,šance tam sú
-
db69
to auto nemá ani 2 roky. črep?
3 týždne predtým to tam nebolo. trus môže poškodiť lak ale nie v takomto rozsahu a časovom intervale.
"Komu sa zdá byť rozumné riešiť podobné na jednom črepe a nádejnom budúcom šrote, nech ide hlavou hoci aj proti priehradnému múru,šance tam sú"
Na čo potom lekári liečia "budúce mŕtvoly" ? aj tak všetci zomrú ,škoda €
3 týždne predtým to tam nebolo. trus môže poškodiť lak ale nie v takomto rozsahu a časovom intervale.
"Komu sa zdá byť rozumné riešiť podobné na jednom črepe a nádejnom budúcom šrote, nech ide hlavou hoci aj proti priehradnému múru,šance tam sú"
-
tatkotom
Nedobré veci robia s lakom niektoré náplne do ostrekovačov.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Iste.Skús ísť k lekárovi a ukázať mu že si sa poškrabal. Pozor na to čo sa rieši. Rieši sa niečo čo v malej alebo väčšej miere je produktom používania,produktom pôsobenia žiarenia,prípadne ludskej insitnej tvorby a pred čím je jediná možná ochrana...auto nevytiahnuť na svetlo. Hovno treba umyť okamžite. Kto si zakladá na laku,ok,má spústu možností ako si ho ochrániť. Ale ak si rukavice nedáš a popicháš alebo poškrabeš sa na ruke...lekárovi určite nejdeš. Ale...skúsiť môžeš,povedz mu že ešte včera to tam nebolodb69 napísal: ↑14.09.2025 15:13 to auto nemá ani 2 roky. črep?
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Konecne mi to otvorilo stranku, na druhom zatiadeni.
Tak toto nie je sposobene ziadnym trusom
, ale , bud to sfusovali vo fabrike, mozno by sa zislo premerat hrubku laku, ci nebolo lakovane 2x..., pripadne opravovali diely.
Mne holuby nechaju aj vo velkosti pol dlane, asi maju hnacku , svine jedny. .
, absolutne lak neriesim, ved raz bude pršať, ani po 15 rokoch nevidiet na metalize nic, 0,01 nic.
Jednoznacne reklamovat.
Je to hnus.
Tak toto nie je sposobene ziadnym trusom
Mne holuby nechaju aj vo velkosti pol dlane, asi maju hnacku , svine jedny. .
Jednoznacne reklamovat.
Je to hnus.
-
vykopanafosilia
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
To s trusom sú samozrejme kecy, lubos zimovcak ma pravdu... Máme áut viac a jedno z nich používame v podstate len cez zimu. Parkuje teda na dvore za iným autom, ktoré sa používa často. Bohužiaľ, na to nepoužívané auto kadia vtáci, lebo práve nad ním niekde hore pod strechou domu majú hniezdo. Nehovorím, že to nechám okadené celé leto, to určite nie, ale dva - tri mesiace to kľudne byť môžu. Keď už je to fakt zlé, vezmem to na umyvárku.
NIKDY na tom aute nebolo nijaké poškodenie laku, takže nech sa milý značkový servis dá vypchať s takými závermi. Vyhovárajú sa, aby nemuseli míňať garančný paušál, to je všetko.
NIKDY na tom aute nebolo nijaké poškodenie laku, takže nech sa milý značkový servis dá vypchať s takými závermi. Vyhovárajú sa, aby nemuseli míňať garančný paušál, to je všetko.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných