Kúpa VW golf variant 7
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
kristina3
- Dátum registrácie: 24.04.2020 13:38 Zdieľať na Facebook
Kúpa VW golf variant 7
Pekny deň, prajem chcem sa opýtať ako neskúsená žena :D mám možnosť kúpiť golf variant 7 2.0 TDi 110 kW momentálny nájazd je 313000km auto je spoľahlivé a zatiaľ sa vôbec nič nekazilo. Vela nenajazdim za rok v priemere podľa aktuálneho auta 8500 km +-. Aktuálne mám benzínový 1.4 golf 4. Ist do toho či skôr nie?
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Kúpa VW golf variant 7
313000km vôbec nie je veľa treba kúpiť aby sa neminulo .
dalších 700 000 v pohode dá.
Ale možno nie.
dalších 700 000 v pohode dá.
Ale možno nie.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Chytám sa za hlavu,ale nie z km.Tie sú v poriadku a ďalšie to veselo zvládne za jednej podmienky.Tieto km sú tam,kde začínajú požiadavky.Treba povedať že prirodzené a že sú v poriadku ako nové pneumatiky.Prídu požiadavky ako čistenie DPF ktoré bude +- na hrane zaplnenia,palivový systém si pri týchto km tiež zmyslí že čosi potrebuje,Nox si to zmyslí z večera do rána.Variátor vačky položí lyžicu aj pri 100 tis. takže cení sa že drží.Motor beží prevažný čas v otáčkách kde má nízky tlak,a jeho upravenie (možnosť) je tu pár mesiacov. DSG...výmeny oleja boli/ neboli.Aj keď boli príde výmena dvojspojky, pri tých km príde podvozok,brzdy kedy si to zmysí. A všetko je to ok,lebo to je sprievodná potreba len z titulu km.Ďalej nemá cenu pokračovať.Auto ok,veľa muziky.Ale ak doteraz niekto tieto veci neriešil,čakajú na investora.A dočkajú sa s takou istotou ako v noc tmy. Je to kúpa investičného auta,otázka je či si to kupujúci uvedomuje a ráta z tým.Štatistika neúprosne hovorí že už v prvom týždni po kúpe auto ide na prvé opravy. Aspoň to čo je odhaliteľné ešte pred kúpou (toho je väčšina) treba odhaliť. Žiaľ u tohoto je pár takých vecí ktorých posledné hodiny života neodhalí ani prorok.Prídu a budú.
-
db69
už sa to tu X krát riešilo. ako píše aj mhlavaty
Auto nie je "len" motor.
Tých 313000km má za sebou celé auto.
Auto nie je "len" motor.
Tých 313000km má za sebou celé auto.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Stručne - niekto dobre predá.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Aká je cena toho auta, čo chceš kúpiť?
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Vraví kto?
Napriek tomu, že to má stále označenie TDI je to úplne niečo iné ako v štvorkovom Golfe a čakať od toho rovnakú spoľahlivosť a ceny servisu môže len naivka alebo fakt neznalý. Radšej by som sa pokukal po nejakej Kii/Hyundai, Civicu alebo Corolle. Samozrejme benzín...
-
metamor
- Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51 Zdieľať na Facebook
Na 8500km ročne by som dral ďalej toho 4koveho golfa a ďalšie auto riešil až potom keď ten 4kovy golf umrie.
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Práve si napísal autá čo žeru ako tank..hlavne tá benzínová corolla..môj sused si ju kupil s pár km, takmer novú..a tiež kupoval benzín, že "lebo diesel" a teraz po roku na nu nadáva že mu žerie 7,5-8 litrov..a predal presne takého 4 kového golfa kde jazdil do 5 litrov..cicmanec942 napísal: ↑07.09.2025 21:37Vraví kto?![]()
Napriek tomu, že to má stále označenie TDI je to úplne niečo iné ako v štvorkovom Golfe a čakať od toho rovnakú spoľahlivosť a ceny servisu môže len naivka alebo fakt neznalý. Radšej by som sa pokukal po nejakej Kii/Hyundai, Civicu alebo Corolle. Samozrejme benzín...
Nebojte od roku 2027 príde veľké vytriezvenie z týchto pár posledných rokov benzínového ošialu..prídu dane od EU na palivá a benzín bude stáť v najlepšom prípade len 1,80..a v najhoršom len cez 2 eurá...potom si tu na žebráckom slovensku mnoho ludí zváži či sa odvezie na 100km za 16 eur alebo za 10 pri diesli..pri takom nájazde 2000-2500 km mesačne čo jazdím trebárs aj ja by to robilo 150 eur mesačne a ročne 1800 eur..čo je už na celkom slušná sumička..
-
db69
herin.
Máš pravdu my starší si to prerátame ale mladej generacii je jedno či jazdí s benzinom svižne za 7,5 alebo ako chuj za 11.možno ked príde rodina
Ja jazdím LKW (mojim) a preto nechcem nafťák a kupujem len benzínové
a terajšie priamovstreky 7,5 na 100?
no neviem ,ja jazdím okolo 6l/100km .Ked to prerátam na ročnú "stratu"
pri 12000 ročne a 6l oproti 4,5l tak je to okolo 300€
keby som robil 50-60 000 ročne tak hej.
Ked sa "otvorili hranice " sníval som že si doveziem nejaký nafťák a budem sa voziť zadarmo.
Doslova.
Máš pravdu my starší si to prerátame ale mladej generacii je jedno či jazdí s benzinom svižne za 7,5 alebo ako chuj za 11.možno ked príde rodina
Ja jazdím LKW (mojim) a preto nechcem nafťák a kupujem len benzínové
a terajšie priamovstreky 7,5 na 100?
no neviem ,ja jazdím okolo 6l/100km .Ked to prerátam na ročnú "stratu"
pri 12000 ročne a 6l oproti 4,5l tak je to okolo 300€
keby som robil 50-60 000 ročne tak hej.
Ked sa "otvorili hranice " sníval som že si doveziem nejaký nafťák a budem sa voziť zadarmo.
Doslova.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Radšej budem platiť po troške pri tankovaní ako naraz tisíce za dízlové kraviny. A ešte sa budem voziť ako človek a nie vkuse počúvať nitovanie. 
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
db69
Kamo no jazdieval som aj benzinovymi
No a musim povedat,ze na diesle co sa tyka spotreby sa to nechyta ani zdaleka..
Jazdil som rapidkou dva tyzdne nejakou 1,2kou a nakolko moje kazdodenne cesty boli rano praca 67 km poobede cesta domov 67 km tak som mal moznost otestovat voci mojmu diesel.passatu b8..nastavil som tempomat na benzine na 100km/h...spotreba po prichode do prace 5,3..na passate 3,8..tu trasu som jazdil 7 rokov kazdy den okrem volna..
Dalsie firemne auto opel grandland benzin..
Dialnica okolo 100km/h to zralo prijatelne tak 5,1..akonahle som tam dal na tempomate 120-130 tak okolo 8...passat si cucne pri tej rychlosti tak 5-5,2..
Teraz som na dovolenkach nabehal 2900.km..taliansko lignano 635km som otocil na jednu nadrz..rakusko presne podla max dovolenych rychlosti..taliansko to iste..a este po prichode som mal dojazd 85 km..
Ale k teme..
Ten tdi 7mickovy golf pri normalnej jazde nezoberie viac ako 4 litre..a ak je v dobrom stave,tak nech ho kupi..moje ma tiez 247 000 km a mam ho odnova..pritom vyzera ako keby mal 50 000km..servis ma stal 300 eur..ide o to ako sa kto k autu chova..
Akurat onedlho pride investicia vymenit spojku,ale to je bezny spotrebak z niekomu nevydrzi ani polovicu ako mne...a vydrzala by aj mne viac..len zial stávali sme uz teraz s mojou manzelkou,vtedy priatelkou kazdy den hodinu rano v kolonach a hodinu poobede..
Kamo no jazdieval som aj benzinovymi
No a musim povedat,ze na diesle co sa tyka spotreby sa to nechyta ani zdaleka..
Jazdil som rapidkou dva tyzdne nejakou 1,2kou a nakolko moje kazdodenne cesty boli rano praca 67 km poobede cesta domov 67 km tak som mal moznost otestovat voci mojmu diesel.passatu b8..nastavil som tempomat na benzine na 100km/h...spotreba po prichode do prace 5,3..na passate 3,8..tu trasu som jazdil 7 rokov kazdy den okrem volna..
Dalsie firemne auto opel grandland benzin..
Dialnica okolo 100km/h to zralo prijatelne tak 5,1..akonahle som tam dal na tempomate 120-130 tak okolo 8...passat si cucne pri tej rychlosti tak 5-5,2..
Teraz som na dovolenkach nabehal 2900.km..taliansko lignano 635km som otocil na jednu nadrz..rakusko presne podla max dovolenych rychlosti..taliansko to iste..a este po prichode som mal dojazd 85 km..
Ale k teme..
Ten tdi 7mickovy golf pri normalnej jazde nezoberie viac ako 4 litre..a ak je v dobrom stave,tak nech ho kupi..moje ma tiez 247 000 km a mam ho odnova..pritom vyzera ako keby mal 50 000km..servis ma stal 300 eur..ide o to ako sa kto k autu chova..
Akurat onedlho pride investicia vymenit spojku,ale to je bezny spotrebak z niekomu nevydrzi ani polovicu ako mne...a vydrzala by aj mne viac..len zial stávali sme uz teraz s mojou manzelkou,vtedy priatelkou kazdy den hodinu rano v kolonach a hodinu poobede..
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
"vkuse počúvať nitovanie" - čičo to je čo za sprostosť?
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Na hlúposti reagovať nemá zmysel. Benzínu hluk stúpa z rýchlostou a nafte klesá.Čím rýchlejšie tým viac. Navyše tie rýchlosti 100-130 sú u diesla práve,oblasť max krútiaku,a to je práve aj oblasť kde má najnižšiu špecifickú spotrebu.Aj u seba to vidím že mám horšiu spotrebu pri 80 nez 120 a auto plus zatichá
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
A ja som podozrieval palubák, že keca
Len raz mi tú dialničnú rýchlosť po okreskách predražia policajti. Alebo skúsim tvrdiť, že idem na spotrebu????? 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: martin-hodonik, mhlavaty a 6 neregistrovaných