Elektromobil
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Elektromobil
citát googla "free energy"
Teória sprisahania o potlačení voľnej energie
Tento termín sa tiež používa v súvislosti s konšpiračnou teóriou, že vlády, korporácie alebo iné skupiny zámerne potláčajú technológie poskytujúce znečistenie-free a bezplatné zdroje energie.
Táto teória zahŕňa myšlienku, že existujú spoľahlivé, nízkonákladové zdroje energie, ktoré by mohli zmeniť svet, ale sú potláčané s cieľom udržať existujúce energetické monopoly a ekonomické systémy.
Podľa tejto teórie sú údajne potlačené zariadenia ako perpetuum mobile, generátory studenej fúzie, systémy na pohon proti gravitácii a iné nepreukázané alebo fyzicky nemožné nízkonákladové energetické zdroje.
Ak nimi - vzniknú obrovské škody...
na toto oni kašlú vytlačia nové ,,prachy,,do vodíka išli miliardy bublina spľasla a koho to štve? niekto si namastil vačky a ide sa dalej od začiatku sa vedelo že vložíš stovku a dostaneš jednotku,presto sa to dotovalo,možno raz až budú iné technologie ale dnes čistá strata. apropoo,ak by chcel niekto vodíkové auto ako nové za super cenu ... Hyundai NEXO
LEDER,SITZH+KUHL,LED,WASSERSTOFF 11.950 € 27.450 km 120 kW (163 PS) 04/2021
Hyundai NEXO Nexo electric drive & hydrogen/1.Hd/S-Heft/MwSt 13.950 € 120 kW (163 PS)
02/2022

Teória sprisahania o potlačení voľnej energie
Tento termín sa tiež používa v súvislosti s konšpiračnou teóriou, že vlády, korporácie alebo iné skupiny zámerne potláčajú technológie poskytujúce znečistenie-free a bezplatné zdroje energie.
Táto teória zahŕňa myšlienku, že existujú spoľahlivé, nízkonákladové zdroje energie, ktoré by mohli zmeniť svet, ale sú potláčané s cieľom udržať existujúce energetické monopoly a ekonomické systémy.
Podľa tejto teórie sú údajne potlačené zariadenia ako perpetuum mobile, generátory studenej fúzie, systémy na pohon proti gravitácii a iné nepreukázané alebo fyzicky nemožné nízkonákladové energetické zdroje.
Ak nimi - vzniknú obrovské škody...
na toto oni kašlú vytlačia nové ,,prachy,,do vodíka išli miliardy bublina spľasla a koho to štve? niekto si namastil vačky a ide sa dalej od začiatku sa vedelo že vložíš stovku a dostaneš jednotku,presto sa to dotovalo,možno raz až budú iné technologie ale dnes čistá strata. apropoo,ak by chcel niekto vodíkové auto ako nové za super cenu ... Hyundai NEXO
LEDER,SITZH+KUHL,LED,WASSERSTOFF 11.950 € 27.450 km 120 kW (163 PS) 04/2021
Hyundai NEXO Nexo electric drive & hydrogen/1.Hd/S-Heft/MwSt 13.950 € 120 kW (163 PS)
02/2022

-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
db69 - to si dúfam robíš prdel...
-
logan668
- Dátum registrácie: 10.05.2014 21:14 Zdieľať na Facebook
No zdroj bezplatnej energie je slnko, ktore sa uz teraz v podstate vyuziva cez fotovoltaiku a pod. Moj dom s pridanim malej baterie je na 80 percent sebestacny. Plno ludi by si to mohlo dovolit, ale nechcu to, lebo sa to "neoplati". Takze tak isto by najskor dopadli tie akoze perpetum mobile a pod, o ktorych tu ludia fantaziruju. Aj keby to fungovalo, niekto by to musel vyrobit, prisposobit siete, namontovat a prevadzkovat to, a to by nebolo zadarmo.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
-
jojko1001
oco vôbec nejde či sa ti vrátili náklady,čokoľvek si kúpiš nie vždy sa ti vrátia náklady,je to o tom že máš nejaké peniaze a nemáš konkrétny pán na ich minutie,teda pokiaľ nechceš nejakú blbosť ako tu môj kamarát to vložil do santafe Plug-In Hybrid,4ročnú po nemeckom dôchodcovi za 36t. a po 5mesiacoch som sa dozvedel že tam má splátky na 10tis. :40bd:dôchodca po dôchodcovi,mesačne 300km,mohol mať dvoj ročné EV s 10kw FVE
a ešte by mu zostalo vozil by sa ,,zadara,,nejakú tú elektriku by predal atd, uvedom si že byty a domy v korunách dnes toľko stoja v eurách a to nie je tak dávno.

-
oco13
Jojko, ja ti neviem, ja pri všetkom rátam TCO. S litrom benzínu podrvím kubík štiepky a vstupný náklad bol 600eur pred 10 rokmi. Teda 15litrov benzínu + 60 eur odpisu z ceny stroja to sú moje naklady na kurenie jedna zima = 85eur. Ano to sa oplatí, ak by mi vyšiel takto prepočet na panely tak už sú na streche. 
-
jojko1001
môžeš chytať za slovíčka,ale nie každý má tvoje možnosti,kukni na to satelitné mestečká, chcel by som vidieť že tam niekto dovezie nejaké drevo a ,,vrndží,,tam pila,či štiepkovač, nebodaj tam vyklepe niekto siahovicu pred dom
já má aj FVE aj TC,tepelné č. a kúrim s drevom,lebo mám aj črepa s rukou a horu mám za záhradou

-
oco13
Je to o volbách a preferenciach života - preto som volakedy dávno odišiel z mesta na bohom zabudnutú dedinku, kde líšky dávajú dobrú noc a každý každého pozná. 
-
tatkotom
A dobre si spravil.
-
oco13
To je relatívne - každý človek má iné preferencie a nastavenia, vela známych mi povie že by nedokázali žiť v takej pustatine - žiadne fitko, žiaden bar, diskoteka, supermarket 20km nakupné centrum 50 proste koniec sveta. 
-
tatkotom
Mal som dávno sen - ďaleko od ľudí v domčeku, obklopenom ihličnatými stromami. Celý život som v okresnom meste. Smola. Preto voľný čas často strávim len ns kým chchem a tam, kde chcem. Ďalej od ľudí (alebo medzi vybranými) v prírode. 
-
jojko1001
Mal som dávno sen - ďaleko od ľudí v domčeku, obklopenom ihličnatými stromami.
čo ti v tom bráni,bývaš v okr.meste tam ceny bytov ,alebo domov sú závratné a hlavne je záujem,predáš kúpiš niekde pod lesom ,,lacno,, ak ti neva ,,stredojuh,,tam je to veľmi lacné okolie ipľa,ale aj pod karpatama sa dá,lepší je listnáč ako ihličnan.

čo ti v tom bráni,bývaš v okr.meste tam ceny bytov ,alebo domov sú závratné a hlavne je záujem,predáš kúpiš niekde pod lesom ,,lacno,, ak ti neva ,,stredojuh,,tam je to veľmi lacné okolie ipľa,ale aj pod karpatama sa dá,lepší je listnáč ako ihličnan.

-
jojko1001
a je to tu
Čína zachraňuje VW: Z liniek nemeckej fabriky budú zrejme schádzať čínske autá
je vidieť ako sme na tom ,,rozumovo,, celý vývoj treba hodiť do výroby na linku,nech makajú ked nemajú na to aby niečo normálne vymysleli. česť práci nech nás duhová vlajka sprevádza

Čína zachraňuje VW: Z liniek nemeckej fabriky budú zrejme schádzať čínske autá
je vidieť ako sme na tom ,,rozumovo,, celý vývoj treba hodiť do výroby na linku,nech makajú ked nemajú na to aby niečo normálne vymysleli. česť práci nech nás duhová vlajka sprevádza

-
logan668
- Dátum registrácie: 10.05.2014 21:14 Zdieľať na Facebook
Trafena hus zagagala. A preto na svete, aj keby niekto v skutocnosti vyrobil perpetum mobile, by sa to neujalo. Kedy sa mi vrati investicia do fotovoltaiky neviem, a ani ma to nejak nezaujima tak ako teba, ked isto investujes do oprav domu namiesto toho, aby si dom predal, vykopal si zemlianku a byval tam. Sak sa to oplati. Ci nie?
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Tak hadam, ked niekam clovek narype kopec penazi, tak si vie spocitat 1+1..., ci??
Uplne logicka a legitimna otazka...
Znamy si kupil apartman v exotike, lebo, " skoda platit " za dovolenku, teraz mu stoji prazdny, nikto tam nechodi, ale kazdy mesiac plati cca 150 dolarov za sluzby s tym spojene...
To sa urcite oplati lepsie, nez zaplatit 1 x rocne dovolenku a byt bez starosti.....
Uplne logicka a legitimna otazka...
Znamy si kupil apartman v exotike, lebo, " skoda platit " za dovolenku, teraz mu stoji prazdny, nikto tam nechodi, ale kazdy mesiac plati cca 150 dolarov za sluzby s tym spojene...
To sa urcite oplati lepsie, nez zaplatit 1 x rocne dovolenku a byt bez starosti.....
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní