Hyundai i 20 ročník 2023 vybíjanie batérie

Diskusia ohľadne vozidiel značky Hyundai

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Re: Hyundai i 20 ročník 2023 vybíjanie batérie

Príspevok od používateľa db69 »

kirams "donútil " si ma nájsť servisku.
Na 12V bateriu 24 mesiacov
Na autoradio 36.Ale ono sa začne drbkať tak po 3,5-4 rokoch ,čo som pozeral na fore.
Ale už to začali meniť za cenu práce (50€)
A hlavne legenda o ktorej vedia aj v KII sú zapalovacie cievky
Menia ich po jednej a čakačka na cievku je aj 2 týždne.Neobjednávajú na sklad aj ked vedia že je tam vadná jedna séria.A po mesiaci odíde dalšia .
A tak dokola.
A to musíš mať šťastie aby sa Ti to prejavilo u nich ,lebo občasné trhnutie nezapíše do závad.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

V cene garančiek si zákazníci predplatia servis a ak problém - výhovorky.
No nekúp to.
To nie je dobrý vývoj :(
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

db69 napísal: 25.08.2025 08:20
A to musíš mať šťastie aby sa Ti to prejavilo u nich ,lebo občasné trhnutie nezapíše do závad.
Jaaaj, pri BMW ti nepomôže ani keď to urobí pred nimi :d :D Od novoty som snáď 6x reklamoval občasné trhanie motora na voľnobehu. V závadách to vraj nebolo, tak mi to nemôžu uznať. Spýtal som sa ich, prečo by som chodil reklamovať nové auto s 5000 km, keby to nebola pravda? Keby som si vymýšľal závady tesne pred koncom záruky so 140 000 km (napríklad), aby mi vymenili trysky, nepoviem. Tu som ale reklamoval 4 mesiace "staré" auto! Neuznali. Keď sa to zhoršilo, prišiel som zase. Vtedy to už trhalo (stále iba na voľnobehu) tak často, že to trhalo aj pred nimi. A trhalo to tak, že motor len len že pri tom nezhasol, to už vynechávali dva valce. Rozhovor prebiehal asi takto:
BMW: Nie je to v závadách.
Ja: Ani nemusí byť, však to vidíme a počujeme (stáli sme pri naštartovanom polročnom aute za 65 litrov, ktoré trhalo ako kýbel z roku 1980)
BMW: Ale aby sme mohli uznať reklamáciu, musí to byť v závadách.
Ja: Diagnostika nezachytí mechanické závady a vy to dobre viete. Diagnostika je len pomocný diagnostický nástroj, nie Písmo Sväté.
BMW: Ale v Mníchove nám to neuznajú, ak to nedoložíme diagnostikou.
Ja: Tak ak neveria vlastnému značkovému servisu, ja vám tu to auto nechám, a páni z Mníchova nech sa na to prídu pozrieť osobne.

Na druhý deň mi volali, že závada je odstránená. Keďže alarm so sledovaním, ktorý som nechal so vozu domontovať mi hlásil tankovanie, ale GPS sledovanie ukázalo, že auto sa zo servisu nepohlo, spýtal som sa ich, čo mi naliali do nádrže. Vraj nič... Jasné, ten alarm si to asi vymyslel. Po pár mesiacoch sa závada opakovala, ale už miernejšie. Tentokrát mi auto vrátili s plnou nádržou, aby to ohlásenie tankovania nejako odôvodnili. Nič nevymenili, zase mi len niečo doliali do nádrže a zakryli to dotankovaním na pumpe. Okrem toho mi "aktualizovali softvér" (na polročnom aute).
Išiel som do iného BMW servisu a povedal im, že im to tu nechám kľudne aj dlho, áut mám dosť, nech sa s tým vozia. Lebo v servise sa to tentokrát neprejavilo. Dopadlo to tak, že po dvoch týždňoch mi zavolali, že závada sa neprejavila. Doma som pozrel záznamy z alarmu a zistil som nasledovné:
- auto sa až do posledného dňa celý čas nepohlo z miesta, dokonca ho ani neodomkli (tobôž naštartovali, aby zisťovali závadu na voľnobehu)
- minútu po naštartovaní už s tým leteli 102 km/h, a to bola zima. Asi mali naponáhlo, lebo ani nezávislé kúrenie nepoužili, aj keď som tým blbcom povedal, že ja ho používam, tak nech to pustia aj oni, nech to skúšajú v rovnakých podmienkach.
- previezli sa s tým po obchvate, 120 tam, 140 naspäť. Aj keď som im stále a stále dokolečka prízvukoval, že závada sa prejavuje LEN NA VOĽNOBEHU, keď auto stojí na mieste.

Napísal som tým debilom zúrivý mail, že je logické, že ak závadu ktorá je len na voľnobehu, testujú pri 140-ke, že sa neprejaví, a že o nich už nechcem nikdy ani počuť. A zmieril sa s tým, že keď to bude neúnosné, tak si tie trysky alebo cievky budem musieť zaplatiť sám.
Predtým som ešte po pár mesiacoch od kúpy reklamoval strešné okno, lebo vyklápať išlo, ale po zasunutí dozadu sa odmietalo zatvoriť. Išlo to tak na 20-ty krát. Priamo u nich, keď sme to skúšali, ozvala sa pecka a niečo tam začalo rachotiť. Vymenili mi ten prasknutý diel, ale po mesiaci sa mi to stalo znovu. Takže strešné okno odvtedy už len vyklápam a neotváram ho úplne.... a do nádrže raz ročne nalejem petrol injector cleaner... Skvelé autá robia teraz chlapci v Mníchove, naozaj.

No a takto nejako fungujú "značkové servisy".
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Skvelé motory, aj Mercedes ide od nich brať: https://www.autoforum.cz/predstaveni/ta ... otory-bmw/ :40bd:
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Fosil - ono naozaj má zmysel a neraz veľký si do paliva (keď už nie inam) niečo - ale naozaj dobré pridávať. Bez ohľadu na tvrdenia výrobcov, servisov, (prípadne Milana - a to nemyslím v zlom, on si vie problémom predísť inak lenže málokto má také možnosti).
fullhdd
Dátum registrácie: 07.08.2025 20:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fullhdd »

Cicmanec moj kamos pise spravne, on je tu najvecsi a najmudrejsi! Velmi vela o to vie tak ostany moyte sa len ucit od neho ale pozor nikdy nebudete ani blizkosti jeho schopnosti. On je tu ako kral! :zg282:
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Najväčší medzi trpaslíkmi nie je bohviečo.
Najmenší medzi obrami je viac - a o hodne.
Čičo je nejak zatrpknutý - niekto mu niekde niečim ublížil a ventiluje si to tu - na vlastnú škodu a ničí osoh.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Inde nadávaš vševetkovi a tu sa ideš baviť s ešte väčším debilom... :::
lubomir.giljan
Dátum registrácie: 19.08.2025 16:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomir.giljan »

Téma bola
Hyundai i 20 ročník 2023 vybíjanie batérie

a riešia sa tu motory bmw, mercedes......
db69
Zdieľať na Facebook

bjbbobek napísal: 20.08.2025 16:06 Dobrý deň.
S týmto problemom som sa stretol a nie na jednom aute . U mňa sa jednalo o i20, ix20 a vengu. Auto vyvíjalo raz za čas niekedy aj 3 mesiace nič . Trvalo mi dva mesiace na to prísť a počítam aj 100 hodín práce a meraní. 20 mA není veľa ale pri slabej batérií a nízkej teploty klesne nominálne napätie. A tu je celý problém.
tu máš vysvetlenie.
riešenie ? asi nie je.
Ja mám v okolí min 2-3 autá (toyota a Suzuki) obe sú "hybridy"
čo im toto robí a po 3 rokoch išla nová 12V bateria.
odpoved zo servisu "autá nie sú určené na krátke trasy"
podla mna existuje len prevencia.Ale to je len môj (a dalších na KIA /Hyundai fóre) názor
Ono pokial len vypisuje výstrahu v apke že bateria je vybitá ,OK
Ale ked už nenaštartuješ po krátkej jazde,tak to už nieje OK
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Mnohí (ak môžu a dá sa) odstraňujú to inteligentné nedobíjanie...
db69
Zdieľať na Facebook

ono to pomôže tak na 60%
ked sa odpojí ten káblik na - pole baterie system nemá udaje o stave (napätí) autobaterie.
A bude dobíjať stále a nebude odpájať alternátor,lenže.
Ked nemá údaje tak nenabíja naplno .Ja som nameral niečo nad 13V
Tie autá nabíjajú pár minút po naštartovaní a potom ked pustíš plyn a brzdíš motorom.
Baterka je síce AGM ale držať ju na hranici 12V je masaker.
Na kia fore su aj predajcovia a aj mechanici,a odporúčajú jazdiť so stretávačkami (ked namáš full Led) alebo nejaký iný väčší odber,vtedy to nabíja pekne 14-14,4V.Všetko merané merákom v zapalovači z Aliexpresu.
Aby človek videl rozdiel v daných podmienka to stačí.
A samozrejme preventívne minimalne raz mesačne nabiť s nabíjačkou na AGM baterie
Nová doba .
Pre príklad https://www.kia-club.org/viewtopic.php?f=19&t=10611
P.S otázka pre zadavatela "Bateriu som kupil 01/2025 novu, problem sa nevyriesil,"
dali ste autu "vedieť" že má novú autobateriu?
niektoré automobilky to tak majú.
lubomir.giljan
Dátum registrácie: 19.08.2025 16:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomir.giljan »

Hyundai i 20 ročník 2023 bateria sa nekoduje. Urobili by to uz na prvej reklamacii 12/2024.
A ta rada nabit baterku, nechat 4 hodiny odpocivat a potom 3x nastartovat/vypnut je asi scestná.
db69
Zdieľať na Facebook

"rada nabit baterku, nechat 4 hodiny odpocivat a potom 3x nastartovat/vypnut je asi scestná."
to si sa kde dočítal?
ale ked sa Ti to podarí vyriešiť daj vedieť.
bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Zadávateľ už sa mi zdá že sa vyjadril že teraz sa to už nedeje . Áno je tu seria opatrení ktoré eliminuje tento problém, ale podstata ostane .

Návrat na "Hyundai fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný