Potrebujem servis prevodovky (BA a okolie)
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mejmoo
- Dátum registrácie: 06.08.2025 23:47 Zdieľať na Facebook
Potrebujem servis prevodovky (BA a okolie)
Moja Toyota RAV4 ma "kviliacu" prevodovku, auto funguje, ale potrebujem na to pozriet. Potrebujem zistit, ktore lozisko ma problem, vymenit a zmontovat to naspat. Som ochotny cakat dlhsie (original diely maju dlhsie dodaciu lehotu), ale potrebujem servis, kde su sikovni a su pripraveni, ze im tam bude auto stat aj 3 tyzdne. Vieme sa dohodnut na cene.
V BA a okoli. Viete o niekom?
V BA a okoli. Viete o niekom?
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Potrebujem servis prevodovky (BA a okolie)
Nejaké desaťročia som prevodovky opravoval,tak si dovolím na pár vecí reagovať.Z technického hladiska je zistenie vady ložiska problematické pretože nie do každého ložiska sa dá vidieť.Dokonca bol prípad kedy sa len vytipovalo že najpravdepodobnejšie bude toto a bolo nutné rozbiť vonkajší krúžok ložiska aby sa potvrdilo.Pri malom poškodení ložiskovej dráhy to v uzavretom ložisku nezistí ani prorok.Ak je štastie tak ok,ak smola hladá sa ďelej.
Takže určiť dopredu čo bude a ako,je možné až v čase totálnej rozborky.Takže čas aj náklady si majiteľ neurčí a neodvíja sa od jeho ochoty,ale od nutnosti čo si to vyžiada.Takže o cene sa dá dohadovať kdesi na polskom trhu,ale pri oprave prevodovky určite nie,tam to určí potreba.Určite by bola vítaná opravovňa blízo domu,ale je rozumnejšie sa aj z touto myšlienkou čím prv rozlúčiť.Ja opravujem motory ktoré robí každý,a predsa tu mám autá z opačného konca republiky prakticky neustále.Prevodovky do Toyoty sa neopravujú na každom rohu,dokonca na bežnejšie značky sa hladá dlho a končia v 99% výmenou za inú kúpenú kdesi na Allegre.Oprava značne aj násobne presiahne cenu jazdenky čo sa zhoršuje vekom auta,proste opravu by majiteľ nezaplatil,a dopredu mu nik konečnú cenu nepovie.Myšlienku o BA treba rýchle zabudnúť.Nebude náhoda že práve z BA je asi najviac opráv,hoci sú to zväčša ľudia čo tam iba pracujú.Cena opravy vie byť dramaticky rozdielna
Takže určiť dopredu čo bude a ako,je možné až v čase totálnej rozborky.Takže čas aj náklady si majiteľ neurčí a neodvíja sa od jeho ochoty,ale od nutnosti čo si to vyžiada.Takže o cene sa dá dohadovať kdesi na polskom trhu,ale pri oprave prevodovky určite nie,tam to určí potreba.Určite by bola vítaná opravovňa blízo domu,ale je rozumnejšie sa aj z touto myšlienkou čím prv rozlúčiť.Ja opravujem motory ktoré robí každý,a predsa tu mám autá z opačného konca republiky prakticky neustále.Prevodovky do Toyoty sa neopravujú na každom rohu,dokonca na bežnejšie značky sa hladá dlho a končia v 99% výmenou za inú kúpenú kdesi na Allegre.Oprava značne aj násobne presiahne cenu jazdenky čo sa zhoršuje vekom auta,proste opravu by majiteľ nezaplatil,a dopredu mu nik konečnú cenu nepovie.Myšlienku o BA treba rýchle zabudnúť.Nebude náhoda že práve z BA je asi najviac opráv,hoci sú to zväčša ľudia čo tam iba pracujú.Cena opravy vie byť dramaticky rozdielna
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Recenzie majú vynikajúce 
-
mejmoo
Google recenzie nemaju dnes uz ziadnu vahu. Lusknutim prsta viem hocijaky biznis zaplavit 5/5 alebo 0/5 recenziami. Pozriem sa na to, dakujem.
-
mejmoo
Pane, znackovy servis chce 8000eur za vymenu za original. Hladam vsetky moznosti, je absolutne donebavolajuca hlupost, ze nove auto stalo 32 000 pred 6 rokmi a teraz su to vlastne 4 prevodovky. Ked to nevedia opravit a chcu menit kus za kus, tak maju na to dat 10 rocnu zaruku. Toto je absolutne antizakaznicke jednanie, ze "oni len menia kus za kus". Je to podobne ako ked by som povedal, ze "nic neopravujeme, menime len auto za auto". Prevodovka sa da opravit, robi to plno ludi na webe, nevidim dovod preco by to nemalo ist lacnejsie ako za 8000eur.mhlavaty napísal: ↑21.08.2025 09:02 Nejaké desaťročia som prevodovky opravoval,tak si dovolím na pár vecí reagovať.Z technického hladiska je zistenie vady ložiska problematické pretože nie do každého ložiska sa dá vidieť.Dokonca bol prípad kedy sa len vytipovalo že najpravdepodobnejšie bude toto a bolo nutné rozbiť vonkajší krúžok ložiska aby sa potvrdilo.Pri malom poškodení ložiskovej dráhy to v uzavretom ložisku nezistí ani prorok.Ak je štastie tak ok,ak smola hladá sa ďelej.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Je to vlastne manual, ci automat?
Dufam, ze, nie hybrid..
Dufam, ze, nie hybrid..
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
"auto stalo 32 000 pred 6 rokmi"
1. - koľko má najazdené?
2. - "je to vlastne manual, ci automat?"
3. - menil niekto (ak je vyšší nájazd alebo bolo zaťaženie) olej v prevodovke?
1. - koľko má najazdené?
2. - "je to vlastne manual, ci automat?"
3. - menil niekto (ak je vyšší nájazd alebo bolo zaťaženie) olej v prevodovke?
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
"Prevodovka sa da opravit, robi to plno ludi na webe"
kde je potom problém? treba ich osloviť
8000€ za prevodovku je vela?
KIA pýta za displej infotainmentu ktorý má výrobnú vadu a odide tesne po záruke +-6000€
kde je potom problém? treba ich osloviť
8000€ za prevodovku je vela?
KIA pýta za displej infotainmentu ktorý má výrobnú vadu a odide tesne po záruke +-6000€
-
mejmoo
Trochu som sa rozohnil...
Je to automat, nehybrid, obycajna atmosfera, 120k km, plej meneny pri 90k v 2023. Auto jazdilo 100k len dialnice nemecke. Mal som uz 4 Toyoty, 3x Rav4. Prvykrat vacsia oprava
Je to automat, nehybrid, obycajna atmosfera, 120k km, plej meneny pri 90k v 2023. Auto jazdilo 100k len dialnice nemecke. Mal som uz 4 Toyoty, 3x Rav4. Prvykrat vacsia oprava
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Vadné ložisko nikto zisťovať nebude. Robí sa komoletný repas. Pokiaľ je to štvorkolka, môže kvíliť diferák - na ravke známa vec. Interval na výmenu oleja je 60 tis km a je často zanedbávaný.
-
vykopanafosilia
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
To s diferákom je veľmi správna poznámka, tiež by som sa k tomu priklonil.
8000 za automat do malej Toyoty je dobrý fór, lebo na 500 koňový Aston Martin, ktorý stál nový 280 tisíc stojí nový automat 10 000
(čelné sklo 4 000, samosvorný diferák 15 000, len pre zaujímavosť)
Aj tá cena z KIA-e bola vtipná... A to si bežní ľudia neznalí myslia, že na servis sú drahé BMW.
8000 za automat do malej Toyoty je dobrý fór, lebo na 500 koňový Aston Martin, ktorý stál nový 280 tisíc stojí nový automat 10 000
Aj tá cena z KIA-e bola vtipná... A to si bežní ľudia neznalí myslia, že na servis sú drahé BMW.
Naposledy upravil/-a vykopanafosilia v 23.08.2025 22:54, upravené celkom 1 krát.
-
vykopanafosilia
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
V Modre, Juríček: 0907 713 743
Ale začni najprv tým diferákom!! Neverím, že automat potrebuje repas po 120 tisíc km.
Ale začni najprv tým diferákom!! Neverím, že automat potrebuje repas po 120 tisíc km.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Novy aisin z peugeotu cez 14000 eur bez hydromenica.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Znamy platil 10.000 eur za prevodovku Lexus GS 450 H..., cca 300.000 km
Udajne odisla kvoli tomu, ze nebol meneny olej.
Co ma udivuje, lebo vsade sa tvrdi, ze hybridny pohon je taky jednoduchy, ze sa nema co pokazit...,tak teraz neviem..
Udajne odisla kvoli tomu, ze nebol meneny olej.
Co ma udivuje, lebo vsade sa tvrdi, ze hybridny pohon je taky jednoduchy, ze sa nema co pokazit...,tak teraz neviem..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 7 neregistrovaných