Elektromobil

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Elektromobil

Príspevok od používateľa oco13 »

Jojko celkom mi stačí keď vidím ako prúdy riek narobia paseku pri povodniach. A to že elektromobilita je na vzostupe vôbec neznamená že je to správny smer. Stúpajúcu tendenciu má aj predaj drog, cigariet a alkoholu.
Ako bleskovo vystrelila všade na svete mobilná komunikácia , internet a socialne siete. A ajhla už sa zisťuje že deťom telefony škodia, že brzdia ich rozvoj a už ich niektoré regiony aj zakazujú. :4012:
To že odsudzjem EV neznamená, že som zastanca fosilnej dopravy.
Skúsme sa zamyslieť čo ak by svet išiel cestou hromadnej dopravy a obmedzenia tej individualnej. :3906:
A už len taká perlička - svet doteraz nemá liek proti Ebole a jediné čo zabraňuje celosvetovej pandemii je fakt, že v oblastiach postihnutých touto nakazou neexistuje doprava. Čiže nakazený skôr umrie ako sa niekam dostane. Čiže zase doprava má tú silu zničiť celé ludstvo. :42f8:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Zväčša to vidím rovnako.
Zo širokého pohľadu - koľko áut denne iba stojí respektíve koľko z celkového počtu v priemere najazdia?
Som zástanca všetkého v rozumnom pomere - spaľovákov, EV, verejnej dopravy, bicyklov aj nôh. Len mám presvedčenie že pozitívna motivácia nie len v tomto je užitočnejšia, než príkazy a zákazy.
Naposledy upravil/-a tatkotom v 19.08.2025 21:22, upravené celkom 1 krát.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

tatkotom
Zdieľať na Facebook

Bude sa zrejme vzťahovať na všetky motorizácie ... ?
oco13
Zdieľať na Facebook

Ja si myslím, že naša vláda (jedno ktorá) nechá aj spotrebnú daň na palivá a zavedie aj daň od km, a budeme platiť dva x :300f:
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Sú učenliví :D
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

no o prúdoch riek som nič nepísal,ale neva.
Skúsme sa zamyslieť čo ak by svet išiel cestou hromadnej dopravy
oco uvedom si jednu vec, toto tu už bolo, išiel si na 6,7mu do školy na 8mu došiel bus na dedinu presne na čas, ťa odviezol,kde už čakala prípojka na všetky podniky,išiel si z práce o pol 3 si cvakol a 14,45 bus ťa viezol domov a nenapíšem že všetko fungovalo,lebo by to tu zasa všetko rozhodilo.len som chcel napísať že hromadná už tu bola,ved sa kuk dnes dôchodci zadara,alebo za ečko a bus vezie 2-3ľudí, ale dôchodca do toho mesta ide na ,,herke,,70-75 a vytáča aj kamionistov, môžeš napísať ved ty robíš to isté,kedže mám FVE a EV tak idem zadara a hlavne idem okolo ,,kila,, a ked je ,,retiazka?,, šup,šup a už som vpredu,lebo EV a prečo?lebo EV ked sa vlečie 70-80 a furt sa zrýchľuje spomaľuje EV žerie ako šialené,najlepšie je nejaká stála rýchlosť,plachtenie,rekuperácia,čiže okolo sto.
TASR: priebehu druhého kvartálu pribudlo 170 elektrických dodávok a konečne už aj nákladné vozidlá – 6 v kategórii N2 (do 12 ton) a 3 aj v kategórii N3 (nad 12 ton). Ide o jasný signál, že bezemisná doprava sa presadzuje už aj vo firemných flotilách a logistike.
:3dcline:
tuninka
Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

oco13 napísal: 19.08.2025 22:36 Ja si myslím, že naša vláda (jedno ktorá) nechá aj spotrebnú daň na palivá a zavedie aj daň od km, a budeme platiť dva x :300f:
raz som menil prístrojovku a bolo treba stočiť odometer z vrakoviska na reálny stav čo malo auto, trvalo to odborníkovi asi 3 minúty, takže ak by zaviedli daň od km, tak by sa veselo stáčalo ešte viacej, ako doteraz, to by museli spraviť cez GPS aby to vedeli sledovať.
db69
Zdieľať na Facebook

ako asi platia mýto kamiony?
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

jojko1001 napísal: 20.08.2025 10:37 Ide o jasný signál, že bezemisná doprava sa presadzuje už aj vo firemných flotilách a logistike.
Alebo v nich rozhoduje zelené náboženstvo pred rozumom a matematikou... ;-(
tuninka
Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

tatkotom napísal: 19.08.2025 16:35 Dačo od kremíkového rozumu:

Čína zaznamenala medziročný rast predajov elektromobilov o 36 percent
Európa ako celok zaznamenala rast o 22 percent.
V Spojených štátoch amerických a Kanade sa predalo 0,13 milióna vozidiel, čo naznačuje významnú prítomnosť elektromobility aj v Severnej Amerike.
pozrel som si aj ja info od kremíkového mozgu

V roku 2024 sa v USA predalo 16,2 milióna nových áut, v Kanade 1,92 milóna uvádza Facebook, čiže menej ako 1 percento nových áut sú elektrické

Ani v tej Číne to nie je tak ružové
https://fontech.startitup.sk/cina-nekal ... tromobily/
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

Alebo v nich rozhoduje zelené náboženstvo pred rozumom a matematikou...
dpd už viac ako 200EV súkromná fa pochybujem že tu nefunguje matematika.na jednom bode nabíjajú už viac ako 70EV všetko majú vymyslené a žiadny ,,blackout,,a pán riaditeľ to jasne hovorí flotila dieslov oproti flotile EV mesačne urobia cca 200tiskm mesačná úspora oproti dieslom je 15tis.eur,len palivo nie výmena oila a podobné náklady. podobné scenáre začínajú mať aj iné kuriérske fa,toto nie je odo mňa,fakty od reálnych firiem na sk
:3dcline:
db69
Zdieľať na Facebook

a dal ten pán aj rozdiel ceny pri kupovaní ?
po lopate za 20 dizlov 600 000€
a 20 EV 1 000 000€
a rozdiel v PZP a HP
U nás chodí SPS kuriér na EV ,nevie si to vynachváliť
ale ostatný vodiči vo firme tie autá radšej obchádzajú
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Záleží aj aká trasa - ak má depo napr. v BB a trasu po meste alebo niekde v okolí tak ok (používajú v lete klímu a v zime kúrenie?), ale ak má rajón niekde na Horehroní tak pochybujem, že mu 200 km dojazd stačí. Znížená nosnosť asi bude tiež niekde problém (nie u kuriéra). U väčších nákladných +cena, -nosnosť, smiešny dojazd = bez dotácií úplný nezmysel...
oco13
Zdieľať na Facebook

Chlapci kto z dotknutých dáva verejne k dispozicii udaj TCO ????? :300f:
To je jediná relevantná hodnota.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných