Audi Q8 etron - lacné elektro
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Audi Q8 etron - lacné elektro
Kolegyne hovorili že elektro auta sa dajú na diaľku cez mobil zakúriť v kabíne a nastupujú do vyhriateho auta. Má toto Audi E-Tron alebo Škoda Enyaq každá?
po 2022 to má dá sa povedať každé EV, len po záruke niektoré pýtajú zasa poplatok aj tu je X možností čo to dokáže, základné zadara a niečo za poplatok,kúrenie ,klíma,dojazd kde je auto,to je základ
Oco ides kupovat elektrokravinu???
čo je na tom že ako druhé auto máš nejaké lacné EV? kedy kolvek sadneš a ideš neriešiš ak tomu naložíš nič sa nedeje,ideš km či 5km plný EV je to jedno a nemá to žiadny vplyv na studené auto

po 2022 to má dá sa povedať každé EV, len po záruke niektoré pýtajú zasa poplatok aj tu je X možností čo to dokáže, základné zadara a niečo za poplatok,kúrenie ,klíma,dojazd kde je auto,to je základ
Oco ides kupovat elektrokravinu???
čo je na tom že ako druhé auto máš nejaké lacné EV? kedy kolvek sadneš a ideš neriešiš ak tomu naložíš nič sa nedeje,ideš km či 5km plný EV je to jedno a nemá to žiadny vplyv na studené auto

-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Kedykloľvek...aj za studena...?
Isto? Menežment akumulátorov Ti nedovolí plný výkon ak nie sú zohriate.
Isto? Menežment akumulátorov Ti nedovolí plný výkon ak nie sú zohriate.
-
jojko1001
pekne po poriadku,optimálna teplota pre plný výkon 20 °C -30 °C Plný výkon plná rekuperácia – ideálne podmienky,najlepšia účinnosť a životnosť. Pod 0 °C Výrazne obmedzený výkon a rekuperácia, nemožno rýchlo nabíjať.0–10 °C.Mierne až stredné obmedzenie výkonu, najmä pri studenej batérii.10–20 °C plný výkon, môže byť jemne obmedzený pri akcelerácii alebo rekuperácii.20–30 °C Nad 35–40 °C Výkon býva mierne obmedzený kvôli prehrievaniu. Nad 50 °C Mnohé systémy núdzovo obmedzia výkon alebo úplne vypnú batériu. chceš mať výkon aj počas zimy? EV po 2022 majú appku,ak vozidlo má aktívny termomenežment stačí ti cca 10-20min.podľa auta ak máš auto v noci na ,,nabke,, aj ked nebude nabíjať tak si drží svoju teplotu, či je zima,či leto EV s aktv. termom. ako náhle odomkneš už aj kúri,či chladí baterku podľa vonkajšej teploty. bavíme sa tu o A Q8 to má všetko,ale aj spotrebu čo znižuje životnosť batérie zrejme preto patrí medzi lacné elektro,niekomu nakoniec musí zostať ten ,,čierny peter,, z audin bude najlepšie toto e Audi Q4 e-tron 150 kW 63 kWh ale aj to je nič moc, skús inú značku

-
lenkadetva
- Dátum registrácie: 20.08.2023 16:44 Zdieľať na Facebook
No páni, veľmi ste mi moje otázky nezodpovedali. To som mohla rovno na modrý koník napísať a dozvedela by som sa možno aj viac tam.
-
tatkotom
Všetko podstatné napísané bolo. Čo si z toho kto vyberie je jeho vec.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
máš tu popísané všetko.
od fandov EV ale aj od protistrany
treba len čítať.
ale tvoje otázky sú fakt hodné modrého koníka.
od fandov EV ale aj od protistrany
treba len čítať.
ale tvoje otázky sú fakt hodné modrého koníka.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Aj intelekt...
-
uwa0911251540
- Dátum registrácie: 23.07.2025 12:41 Zdieľať na Facebook
Normálny človek si nič také, ako elektricku haraburdu od Audi nezoberie, dupľom nie, takú obludu.lenkadetva napísal: ↑01.08.2025 22:06 No páni, veľmi ste mi moje otázky nezodpovedali. To som mohla rovno na modrý koník napísať a dozvedela by som sa možno aj viac tam.
Buď neviete čo s peniazmi, v tomto prípade Vám gratulujem a tíško závidím...
Alebo neviete, kam ste podeli rozum...
Za seba, neverím, že ste reálny človek. L.z,
-
PROCHY603
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
lenkadetva napísal: ↑01.08.2025 22:06 No páni, veľmi ste mi moje otázky nezodpovedali. To som mohla rovno na modrý koník napísať a dozvedela by som sa možno aj viac tam.
-
PROCHY603
Kazde jedno auto benzin,diesel ma nezavysle kurenie bud z vyroby alebo sa da domontovat.lenkadetva napísal: ↑28.07.2025 20:11 Nové auto musí byť 4x4, bývame 1000mnm v kopci tu je sneh každú zimu a bez toho sa nedá vyjsť hore.
Taktiež už chcem aby malo auto vykurovanu kabinu, auto parkujem vonka na dvore (garáž máme ale sú v nej mužove cárachy) a každé ráno sadat do ľadového auta aj s deťmi nieje zábava hlavne keď prší alebo sneží.
Kolegyne hovorili že elektro auta sa dajú na diaľku cez mobil zakúriť v kabíne a nastupujú do vyhriateho auta. Má toto Audi E-Tron alebo Škoda Enyaq každá?
-
PROCHY603
NETREPlenkadetva napísal: ↑26.07.2025 18:48 Máme nočný prúd po 12centov takže aj keď bude brať 30kw na 100km tak to bude do 4e na 100. Mala som Q7 4.2 TDI a aj keď sme mali naftu po eure stále to bolo 15e na 100km, auto muselo z domu kôli spotrebe.
-
tatkotom
Dáky drahý nočný prúd...nočný prúd po 12centov
7 by bolo uveriteľnejšie.
7 by bolo uveriteľnejšie.
-
infinitefusionspokemon
- Dátum registrácie: 01.07.2025 15:33 Zdieľať na Facebook
Dobrý deň!lenkadetva napísal: ↑25.07.2025 19:54 Dobrý deň prajem,
Nastal čas zakúpiť veľké bezpečné rodinné auto (2 deti). Jazdiť sa budú väčšinou kratšie vzdialenosti, čiže Diesel neprichádza do úvahy.
Našla som veľa ponúk na Audi E-Tron kde 4-5 ročne auta s nájazdom okolo 100t km sa predávajú do 25tis euro. Tie auta nové stali 100+ tis euro pred 5 rokmi, prečo taká veľká strata hodnoty, je tam nejaký problém o ktorom sa vie?
Nabíjať auto máme kde, máme rodinný dom a aj v škole kde pracujem by sa dalo zo zásuvky nabíjať v prípade núdze.
Je toto dobrá voľba alebo radšej ísť do Tesly 3 resp Y?
Spotreba ma veľmi nezaujíma keďže máme lacnú elektrinu, skôr sa obávam servisu, kde Tesla nemá nič na SK, Audi je v BB.
Audi Q8 e-tron je určite kvalitné a bezpečné auto, ale veľký pokles ceny po pár rokoch môže byť spôsobený viacerými faktormi – rýchly vývoj elektroáut, obavy zo životnosti batérií alebo jednoducho veľká ponuka ojazdených modelov na trhu.
Ak máte možnosť pohodlne nabíjať doma aj v práci, elektrina za vás hrá veľkú výhodu. Servis u Audi v BB je určite plus, oproti Tesle, ktorá zatiaľ na Slovensku nemá oficiálnu servisnú sieť.
Tesla Model 3 alebo Y sú tiež veľmi obľúbené, s dobrou infraštruktúrou nabíjacích staníc, ale servis mimo oficiálnych stredísk môže byť komplikovanejší.
Ak vám viac záleží na spoľahlivosti a servise, Audi Q8 e-tron je podľa mňa dobrá voľba
-
jojko1001
čo je pre mňa nepochopiteľné sú tie odlišné kategorie vozidiel, ešte povedzme Q8 s Y lonkou aj tam je minimálne 25cm a trojka čo je sedan to už sa zrovnávať absolútne nedá taktiež spotreba.
tesla má servis cez NET, bežné veci a kontaktný servis má v Badíne čo je pri BB či je to ,,kasna,, alebo elektro všetko tam a oficiálne. v CZ a PL ,,bárdze,,
Sadzby pre domácnosti od 1.7.2025: Pre obdobie od 1.7.2025 sú ceny nasledovné:
Vysoký tarif (VT): 0,159247 €/kWh
Nízky tarif (NT): 0,118668 €/kWh
takže letné spotreby 10-13kw u normálneho EV ak to tlačíš zo zásuvky tak do 2 - 2,2eur čo je 1LITER benzínu + pár kvapiek na topánky

tesla má servis cez NET, bežné veci a kontaktný servis má v Badíne čo je pri BB či je to ,,kasna,, alebo elektro všetko tam a oficiálne. v CZ a PL ,,bárdze,,
Sadzby pre domácnosti od 1.7.2025: Pre obdobie od 1.7.2025 sú ceny nasledovné:
Vysoký tarif (VT): 0,159247 €/kWh
Nízky tarif (NT): 0,118668 €/kWh
takže letné spotreby 10-13kw u normálneho EV ak to tlačíš zo zásuvky tak do 2 - 2,2eur čo je 1LITER benzínu + pár kvapiek na topánky

-
lenkadetva
- Dátum registrácie: 20.08.2023 16:44 Zdieľať na Facebook
Ďakujem, Jojko. O tom servise v Badine som nikdy nepočula ale do BB chodíme každý mesiac takže to by bolo po ceste.
Za mňa naozaj jazdím krátke trasy, pár km a vkuse sadat do studeného auta a obliekať deti aby neprechladli v zime...
To kúrenie na diaľku cez mobil by bola veľká výhoda, taktiež nabíjanie cez predlžovací kábel. Ja najazdim 20km denne, to mi musí cez noc dobiť aj štandardná zásuvka hádam.
Za mňa naozaj jazdím krátke trasy, pár km a vkuse sadat do studeného auta a obliekať deti aby neprechladli v zime...
To kúrenie na diaľku cez mobil by bola veľká výhoda, taktiež nabíjanie cez predlžovací kábel. Ja najazdim 20km denne, to mi musí cez noc dobiť aj štandardná zásuvka hádam.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný