Inzeráty na elektromobily - chýba info o veľkosti batérie

Novinky, problémy a všetky záležitosti týkajúce sa admina

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

laohu
Dátum registrácie: 09.08.2021 16:57
Zdieľať na Facebook

Re: Inzeráty na elektromobily - chýba info o veľkosti batérie

Príspevok od používateľa laohu »

.
Naposledy upravil/-a laohu v 26.05.2025 22:52, upravené celkom 1 krát.
patko1
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

Auto ostane v zbierke , je to jednorozec , takze ma cas ked to bude trvat aj dalsie 3 roky
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

viem že sa EVčkári bránia a vysvetlujú si to po svojom ako nemeniť oil, dnes už sa ponúkajú v DE bežne sety na výmenu oila v EV, tesly majú dokonca filtre oila a to napriek keramickým ložiskám.Ale nech si to robí každý ako chce. renautl Megan EV 60tis.km výmena oila v reduktore,ľahko overiteľné v ,,rendli,,
čo na to odborníci?
Vysoké otáčky elektromotorů používaných v pohonných soustavách elektromobilů a hybridních vozidel (EV a HEV) vyžadují použití uzpůsobených ložisek. Anthony Simonin, manažer centra elektromobilů a hybridních vozidel společnosti SKF, tvrdí, že ložiska s keramickými kuličkami nejlépe vyhovují všem specifickým podmínkám.Jedním ze způsobů je úprava základní konstrukce ložiska a polymerové klece. To zajišťuje, že celková konfigurace ložiska dokáže odolávat vysokým otáčkám, zrychlení a teplotě, které se v těchto aplikacích vyskytují.Vyšší otáčky navíc vyžadují účinnější mazání. Proto jsou zde vyžadována speciální maziva, která si zachovávají viskozitu a zajišťují účinné mazání při těchto vysokých otáčkách a teplotě.
čo na to škoda?
Aké sú pravidelné servisné intervaly?
Servisná prehliadka pre Enyaq iV sa vyžaduje po 2 rokoch. Pre ostatné modely iV je to buď 2 roky alebo 30 000 km*. Po 2 rokoch alebo 30 000 km* je potrebná flexibilná výmena oleja. Pevná výmena oleja je potrebná po 1 roku alebo 15 000 km*. Vyššie uvedené intervaly platia pre väčšinu krajín, avšak v niektorých krajinách sa môžu líšiť podľa miestnych predpisov.
*podľa toho, čo je prvé
Elektromobily CZ/SK ·
Radek Landa · 18. decembra 2024 ·
Servis elektromobilů, výměna oleje v reduktoru a další: Jan Spilka Výměna oleje v elektromobilu Kia, Hyundai, Tesla | Kam se obrátit? | Rozhovor s profi mechanikem
[https://youtu.be/TQmKnTZeVlw](https://youtu.be/TQmKnTZeVlw)
:3dcline:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Máš od niekadiaľ aj né info že je to taký problém?
rudolfo63
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

...som asik jeden z mala,čo by EV nechceli ani zadara...Syn ma uz tretie,presvedčuje ma o vyhodach,ani za volant sa mu nedari ma dostat,premna je to vysavač...!!!Ked tankujem benzin,prsknem trošku na topanky a sedačku,mam blaženy usmev,vyvalene oči,ale šťastny...Som uchylak a narkoman ?
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Mozno by si mal pri nabijani el auta vopchat prsty, alebo klinec do nabijacky...
Nech to tiez prskne... lol
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Nemal by som problém voziť sa elektromobilom a na 99,9% ani s jeho dojazdom.
Pokiaľ nemám kde výhodne nabíjať, nehrozí.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

tatkotom napísal: 17.05.2025 14:45 Máš od niekadiaľ aj né info že je to taký problém?
Tatko ano - zo servisu všetkých elektromotorov a k nim príslušných prevodoviek v priemyselnej výrobe. Tam to neplatí nikto z nás tak sa to mení kus za kus, ale životnosť doslova tragická.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Pokrok, ekológia - ušetrí sa 0,0001 energie. Zákazník to zaplatí inak a kurevsky drahšie....
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

Ked tankujem benzin,prsknem trošku na topanky a sedačku,mam blaženy usmev,vyvalene oči,ale šťastny...Som uchylak a narkoman ?
hlavne ak si fajčiar, nezapaľuj si počas jazdy, lebo ,,topánočka a sedačka,, a ten smrad benzínu v kabíne by ti to mohli zrátať. :d :D ked prejdeš na toulen mal by si to už riešiť, tiež sú z toho šťastný :40bd:
:3dcline:

Návrat na "Témy týkajúce sa Autobazar.EU"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných