Odhad hodnoty – Škoda Fabia I 1.2 HTP (2003), 20 552 km

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Re: Odhad hodnoty – Škoda Fabia I 1.2 HTP (2003), 20 552 km

Príspevok od používateľa leonNL »

mhlavaty napísal: 10.05.2025 10:05Nádherný interiér som mu vždy pochválil až mi raz prezradil spôsob akým ho udržuje.Nebudem šíriť,ale v tom momente ma napadlo...ako je možné že ma to nikdy samého od seba nenapadlo.Nepýtame sa
Tak teda ja sa pytam, a urcite to zaujima aj viacerych, ako teda, akym sposobom udrzuje interier aby bol ako novy? Aky je sposob ktory by ta a ani nas nenapadlo? Velmi radi si nechame poradit a ak ten sposob pomoze, budeme viaceri velmi radi. Ak nechces verejne, kludne aj ss. Dakujem!
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Keby to šlo cielene,tak ano.Keby tu zo mňa nerobili magori svoj ciel a vládla tu niekdajšia prajná atmosféra vzájomnosti tiež ano.Takto nie,všetko si treba zaslúžiť,tu to nejde selektívne.Je tu už len zopár jedincov čo stojí zato nejaké slovo utratiť a tomu úmerne aj ja skracujem svoj pobyt tu a nedávam veľa času že tu tomu odzvoním.Je to tu príliš velký chliev
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

A bude horšie...
Milan tiež som nerozmýšľal kedysi - mal som ČZ 150 v prakticky originálnom stave až na sedadlo, nezničenú, neskorodovanú s výborným motorom - ja blbec som to po vojenčine vymenil za Pioniera lebo sa ľahšie tlačil z pivnice...
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Prešiel som si aj Zetkou 125, také to vzadu vyššie sedadlo.V tej dobe o tom človek absolutne neuvažoval ako o veteránovi.Dnes keď vidím akú cenu má Pobeda (tá prvá) tak mi je smutno.Moje prvé auto malo ŠPZ NZ 06-06 už to je rarita vzhladom na (len) 606 vydaných tabúl v okrese.Veď som po Kolárovo nestretol ani jediné auto iba jeden autobus.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Veď to - dvojvýfukový jednovalec, zadná brdza tyčkou, zadné svetlo bez brzdového, predná vidlica lisované plechy, "švungdrátové" zapalovanie. Netrhalo to asfalt no žralo menej, než Babetta.
Len sedadlo niekto prerpbil na dvojsedák z dva a polky, nebolo orig.
leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

Mhlavaty, tak poprosim do ss. Fakt ma velmi zaujima sposob ako udrzat interier v stave noveho, dakujem!
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

mhlavaty napísal: 11.05.2025 09:15 My žijeme vo svojom svete,oni vo svojom,a nech to tak ostane naveky.
to ti neberiem ale musel som to napisat aby si slovaci nemysleli ze skodovky maju v zapadnej eu cenu.je to len mizive percento kto pozna embecky a vie ocenit.

chodim aj po slovensku na zrazy,ak mam cas,a stav tych aut skodoviek siel o riadny level dopredu.

neveril som ociam ako krasne do detailu su zrenovovane.nielen to ako zvonka vyzeraju ja si kludne lahnem na travu a pozeram aj zospodu vnutra blantikov kdejake skary ktore boli vacsinou zfusovane.dnes su tie skodovice uz pekne spravene ako z fabriky,----fakt klobuk dole.

no mna stare skodovky embecky a predchodcovia nikdy nezaujimali koli slabym motorom.nikdy neponukali verzie co by tou karoseriou hybalo.

to mne vadi na starych skodovkach ze tie motory boli onicom.a aj dnes to nieje ziadny zazrak ani octavie RS.

nech je aj kludne ekonomicka 1.0mpi ale nech robia aj nieco poriadne.uz pred 10 rokmi mali ponukat octavie RS verzie 300ps diesel benzin.obycajny seat leon to ma uz davno 2.0 tsi 300ps.golf tiez.superby nechapem kde je 3.0 V6 tdi.stale sa tam prdkaju z tymi 2 litrami.

ja byt taky sef v boleslavi skodovice a mat volnu ruku octavie superby by boli tvrdy konkurenti vw,bmw,audi.karoserie a podvozky na to maju uniest aj 600ps motory.karoserie coupe chybaju.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

To čo dnes považuješ za dôležité,bude o nejaké to desaťročie na smiech ešte aj tebe.Tak sa to hovorí...to čo ste vy dnes,my sme už boli. To čo sa tebe páči je len kus sebectva a hlúposti.Ak si spomeniem na všetko čo si kedy napísal,tak tebe dať do ruky velmi výkonné auto je pre ostatných povel nevychádzať z garáže.Už si pomaly ani neviem spomenúť na mená všetkých tých gerojov čo sa tu pozabíjali v okolí.Občas zo sebou zobrali aj nevinných čo boli v nesprávny čas v dosahu nezrelého magora.Vždy to má spoločného menovateľa,všetci mali pocit že serú voňavejšie hovno ako zbytok sveta.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

leonNL napísal: 11.05.2025 21:17 Mhlavaty, tak poprosim do ss. Fakt ma velmi zaujima sposob ako udrzat interier v stave noveho, dakujem!
sorry ze sa ti miesam tu ale najprv daj fotky interieru toho amg z 2005 a potom sa uvidi ci sa staras alebo nie.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

mhlavaty napísal: 11.05.2025 22:30 To čo dnes považuješ za dôležité,bude o nejaké to desaťročie na smiech ešte aj tebe.Tak sa to hovorí...to čo ste vy dnes,my sme už boli. To čo sa tebe páči je len kus sebectva a hlúposti.Ak si spomeniem na všetko čo si kedy napísal,tak tebe dať do ruky velmi výkonné auto je pre ostatných povel nevychádzať z garáže.Už si pomaly ani neviem spomenúť na mená všetkých tých gerojov čo sa tu pozabíjali v okolí.Občas zo sebou zobrali aj nevinných čo boli v nesprávny čas v dosahu nezrelého magora.Vždy to má spoločného menovateľa,všetci mali pocit že serú voňavejšie hovno ako zbytok sveta.
ach jaj
ty to pises tak vazne.ale v pohode.ja ti nic neberiem.

ja uz nemam 25 ale aby skodovka mala uspech aj inde ako krajiny V4 mala by ponukat modely ktore zaujmu aj mladu a bohatu klientelu.tak to dnes je.

nejazdim autami ako ty pises,ze geroj,viem kedy tomu stupit a kedy ist normalne.ja sledujem premavku.viem odhadnut kedy co ktory sofer spravi.nikdy mi vodicak nezobrali za rychlost.a nikdy som nesposobil nehodu.

nepovazujem sa za pretekara su aj lepsi odo mna vedeli o 1sekundu skor ako ja co spravim.

BB spz.tam su jazdci ktory to vedia

co sa tyka jazdenia,to musis mat v krvi.a ano budem nad tym krutit hlavou ako som zil riskoval zivot stale to vidim ze spravim chybu a som v hrobe.a viem ze aj ja ked budem mat 60-70 rokov budem nadavat na piratov dezolatov samovrahov.opakuje sa to stale dookola odkedy existuju auta.uz cez 120 rokov.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Seven, dupnúť na plyn môžeš jedine na prázdnej ceste, ideálne v noci, vtedy človek vidí lepšie.
Odkedy je taká hustá premávka, že absolútne nemá žiadny význam niekoho predbehnúť, lebo získaš 0,001 nič, detto, odkedy sú automatické svetlá, lebo poniektorí vodiči sú leniví ešte aj prepnúť svetlá na horizonte, ale počkajú, kým oproti iduceho poctivo oslepia...
Nemá zmysel uz ani v noci dupat... :4012:

Skús sa niekedy prejsť v noci o 02:00 niekde v Zapadakove, taká bola voľakedy premávka v špičke cez deň...
Výsledok: absolútne nemá žiadny význam auto nad 80-100 kw, resp , predbiehať niekoho, kto ide 90-100 na okreske.

Samozrejme, občas musím, lebo niekde meškám, už sa mi stalo, že kým som cestou tam išiel aj 150 +, cestou späť na spotrebu, čiže do 100 k / h, priemerný čas bol prakticky zhodný.
Jediný rozdiel bol v spotrebe, skoro 7 l, verzus 3,3... :3c90:
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Už nemôžeš letieť ani v noci, lebo nikdy nevieš, kedy ti na cestu vybehne zver. Ktorá samozrejme, voooooobec nie je premnožená, kdeže.

Auto do 100 kW je nepoužiteľná somarina. Tu nejde o pretekanie sa na ceste. ide o to, ako dlho predbiehaš kamión idúci 78,5 km/h s normálnym autom, alebo s nejakou slabou sprostosťou.
Ďalšia vec je, že výkonnejšie autá majú tomu prispôsobené aj ostatné veci, napríklad aj výkonnejšie brzdy... Veľa výkonu nikdy nie je na škodu. Nie je nijaká povinnosť šliapať na plyn za každú cenu. Aj s výkonným autom sa dá jazdiť pomaly, ak to premávka vyžaduje, alebo ak to vodič chce.
Najhoršie, čo možno na cestách stretnúť, je pomalý náklaďák a za ním nalepené štyri "nie zbytočne výkonné autá", ktoré ho nemôžu, alebo nemajú odvahu predbehnúť. Auto MUSÍ mať nejakú výkonovú rezervu. Veľa krát sa mi stalo, že mi na slabšom aute výkon chýbal - ale ešte nikdy sa mi nestalo, že by som počas jazdy želal, aby výkon motora bol nižší. Naozaj som si ešte nikdy v duchu nepovedal, "sakra, načo je mi také výkonné auto, stačilo by mi o polovicu slabšie".

Áno áno, viem, jazdili sme aj na 80 koňových žigulákoch. Lenže to bolo pred 30 a viac rokmi, a tie vozy vážili okolo 900 kíl.
A nie od 1700 vyššie, ako tie dnešné.
(tiež boli podstatne prázdnejšie cesty)
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

vykopanafosilia napísal: 12.05.2025 16:52 Auto do 100 kW je nepoužiteľná somarina.
OMG
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

vykopanafosilia....sme tu,sem tam sme niekoho nepredbehli,ok.Ale sme tu,čo sa o mnohých z trojnásobným výkonom povedať nedá.Je to stará múdrosť,nevymyslel som ju ja....
Je lepšie stratiť minutu v živote,ako v minute život ! Zmeškať sa neoplatí jediná vec...život,na ostatné pokojne hodiť bobka.No a svet sa neposeria ani tak ani onak a či niekto zmizne zo zemského povrchu je mu šumafuk
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

lubos zimovcak napísal: 12.05.2025 08:48 Seven, dupnúť na plyn môžeš jedine na prázdnej ceste, ideálne v noci, vtedy človek vidí lepšie.
Odkedy je taká hustá premávka, že absolútne nemá žiadny význam niekoho predbehnúť, lebo získaš 0,001 nič, detto, odkedy sú automatické svetlá, lebo poniektorí vodiči sú leniví ešte aj prepnúť svetlá na horizonte, ale počkajú, kým oproti iduceho poctivo oslepia...
Nemá zmysel uz ani v noci dupat... :4012:

Samozrejme, občas musím, lebo niekde meškám, už sa mi stalo, že kým som cestou tam išiel aj 150 +, cestou späť na spotrebu, čiže do 100 k / h, priemerný čas bol prakticky zhodný.
Jediný rozdiel bol v spotrebe, skoro 7 l, verzus 3,3... :3c90:
mas pravdu premavka je husta no ja som nocny sofer.

vsade kam cestujem ci svicarsko taliansko francuzko chorvatsko spanielsko vzdy jazdievam len v noci.preto mam na autach vzdy v perfektnom stave svetla.xenon vybojky osram xenarc 4 roky a letia do kosa a nove.repas nove pokovenie parabol je samozrejmost.vycistenie sosviek od prachu atd atd.v pripade dazdov stierace menim dost casto,aj celne sklo vymenim ak uz ma skrabance a zhorsuje mi viditelnost.

ja mam cestovnu priemerku svicarsko slovensko 130km/h.a netreba na to lietat 180- 200km/h treba si tu priemerku drzat.nezdrziavat sa na ceste zo zrazeninou aut.

vezmi si ze ides 1200km trat z priemerkou 90 a 130.to su hodinove rozdiely.no a spotreba je automaticky vyzsia.auto vezme na 1200km trat za 35 - 40 euro viac nafty.

a to som este pomaly jazdec.chlapci jazdia na A8 z roku 2014 motor je tam V8 4.0 tdi nitra-st gallen 6 hodin cez den.a je jedno ci streda alebo nedela.za 6 hodin to daju ako prd.a tiez nelietaju mimo nemecka rychlo.proste to auto ma take zrychlenie ze sa netrapi spomali na 100vku koli autam len tukne na pedal a 170tka je tam hned.

ja ak mam cestovat cez den idem vzdy predpisovo v kazdej krajine.
Naposledy upravil/-a seven549 v 12.05.2025 19:50, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 33 neregistrovaných