Skoda Fabia TDI alebo SDI

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

adamdvorscak3
Dátum registrácie: 25.03.2025 20:19
Zdieľať na Facebook

Skoda Fabia TDI alebo SDI

Príspevok od používateľa adamdvorscak3 »

Zdravím chlapi

Som študent strednej školy a začínajúci vodič. Rozmýšľam nad kúpou Škody Fabie I ​​a rozhodujem sa medzi 1.9 SDI a 1.9 TDI​. Keďže som študent, nemám peniaze na rozhadzovanie, takže hľadám auto, ktoré bude mať čo najslušnejsie prevádzkové náklady.

Jazdím denne 20-30 km do mesta a späť , čiže nehľadám raketu, ale niečo, čo má lacno a bez problémov odvezie. Viem, že SDI je jednoduchší motor, veľmi spoľahlivý, ale zároveň sa mi nezdá, že by mal o toľko lepšiu spotrebu ako TDI. Na druhej strane, TDI ponúka lepší výkon, no zaujíma ma, či je v praxi až taký rozdiel v spoľahlivosti a servise a co sa skôr mne vyplatí.
Vopred ďakujem za rady a týmto vyzývam aj skúsenejších ktorý si tieto motory zažili nech sa vyjadria 😉
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Fabia TDI či SDI?

Príspevok od používateľa oco13 »

SDI má sice len o malinko lepšiu spotrebu ako TDI, ale naozaj neporovnatelne nižšie servisné naklady. Druhá vec je, že všetci to vedia a preto je pomerne drahé a navyše klasika SDI aj TDI hrdzavé jak sviňa. Pár som si ich obehal v poslednej dobe a nula bodov. :..:
Edit : lacno a bez problemov = benzín nejaký 4 valec 50kw , holý bosý, social edition . Čo v aute nie je to sa nemôže pokaziť. :300f:
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

cicmanec942 napísal: 25.03.2025 22:35 By ma zaujímalo akí boli súperi keď sa do finále dostalo toto... ;-(
asi niečo takéto https://auto.bazos.sk/inzerat/176697098 ... s-2024.php
ale staršie.
db69
Zdieľať na Facebook

"Keďže som študent, nemám peniaze na rozhadzovanie, takže hľadám auto, ktoré bude mať čo najslušnejsie prevádzkové náklady.

Jazdím denne 20-30 km do mesta a späť , čiže nehľadám raketu, ale niečo, čo má lacno a bez problémov odvezie."
spĺňa všetko pre študenta.Až na velkosť
Hlavne to bolo myslené ako vtip
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Tri mesiace som sledoval ponuky,hladal auto pre sedemdesiat plu dôchodcov,náhradu za Seicento ktoré doslúžilo.Malé,vhodné do mesta a kolo komína.Musí byť servisne nenáročne,len tankovať z minimom starostí.Po tých troch mesiacoch mám 3 cm vysoký štós vytlačených na A4 ponúk.Ceny prakticky nepresiahli 3 tisícky.A to hladám len do okruhu pár km,aby som tam mal KN NR SA GA a dosť,ďalej nejdem ja.Tým chcem povedať že aut je celkom statočne čo bez najmenšieho problému potiahnu pri minime starostlivosti svojich min 10 rokov.Auto sa takto nehladá ako sa to robí tu,kde polovica ľudí si robí prdel,a polovica sú zlomyselníci,nepriateľia značiek a dezoláti. Lievikom sa rozum nenalieva,komu ani takto nesvitne ako na to,tam pomoci niet
lorak777
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

pre teba urcite SDI, len sa bojim, ze uz vsetko zhrdzavelo, alebo rozbite...
volkl
Dátum registrácie: 19.02.2009 23:16
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Fabia TDI alebo SDI

Príspevok od používateľa volkl »

Dcéra má Fabiu SDI, ročník tuším 2004, už ten facelift.
Auto má okolo 380 tisíc KM, štartuje na brnk, nežerie olej, netečie olej, fakt super.
Ale ako tu viacerí spomínali, žerie ju hrdza a to je vlastne aj dôvod prečo za ňu riešim náhradu.
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

zadávateľ mohol napísať aký ma budget na kúpu auta...
ono jazdené fabia 1 sa dá kupiť aj za 800 eur ale aj za 2000...
kamarát dal 1,2htp ked kupoval nové predajcovi,akože nech mu odráta z ceny tak mu odrátal 500 eur...a to auto nebolo vôbec hnilé a nemalo ani 100 000 km...
A raz nás s tým zobrali na výlet a musím povedať že to vôbec nežralo vela...ked išiel kludne tak do 5 litrov..samozrejme to malé tdi zoberie 3,5-4 litre..ale rozdiel v cene je značný..teda nákupnej..
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

v januári som riešil pre kamaráta niečo podobné - auto do 1500 eur s dobrým nastupovaním a a takmer bezúdržbovou prevádzkou. Dostal sa mi do rúk krásny renault grand modus. Bez korózie, benzínová 1.2 16 v, miesta je v tom dosť, nastupuje sa do neho super. Tuším 2010 rok výroby a cena - 1000 eur. O pár dní neskôr bolo zadanie čo najnovšie auto, za čo najmenej peňazí - kúpilo sa renault twingo, ale veľmi zaujímavé boli aj fiaty pandy.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

A to všetko sú úplne prehliadané autá pritom splnia max požiadaviek za min cenu.No ak sa hladá viac imidž než užitočnosť tak sú neviditeľné.Jediné na čo treba dať pozor je že malé kubatúri nemajú vždy klimatizáciu,jediná vec pre ktorú sa auto nekúpilo okamžite.Dnes bez nej to nejde.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Tu by som si dovoli jemne nesúhlasiť - na krátke a prevažne mestské jazdy je klíma k...ničomu, respektíve otvorené okná to peklo eliminujú prv. Klíma hlavne na dlhšie cesty - aspoň poda mňa.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Je to otázka vôle či staršiemu človeku robí alebo nie problém sadať do rozpáleného auta,napr po státí pred nákupným centrom.Komu nevadí má o starosť menej.Švagor (po 80-ke) kúpil i10 bez klímy a teraz krute ľutuje.Až tak že už zistuje dodatočnú montáž,čo je samozrejme cenove neúnosné.Pokiaľ sa kupuje staršie,je to za jednakú cenu a s tým slnkom to asi bude už len väčšie peklo.
Napadlo ma ...cesty v socíku do Bulharska,švagor Moskvich 408 a ja Renault 8,o klíme sme ani netušili a cesta cez Rumunsko 2 dni.Z maličkými v aute,a šlo to,nevnímal som v tej dobe teplo
db69
Zdieľať na Facebook

tatkotom
preto moja žena chce len CC .kabrio s plechennou strechou.Otvoríš a je vyklímované
akurát ked praží slnko musí byť niečo na hlave,inak ťa to spáli
Ani pri 140 na dialnici nebolo cítiť vietor.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

adamdvorscak3 napísal: 25.03.2025 22:30 Zdravím chlapi

Som študent strednej školy a začínajúci vodič. Rozmýšľam nad kúpou Škody Fabie I ​​a rozhodujem sa medzi 1.9 SDI a 1.9 TDI​. Keďže som študent, nemám peniaze na rozhadzovanie, takže hľadám auto, ktoré bude mať čo najslušnejsie prevádzkové náklady.

si student strednej skoly a uz mas na auto?

1.9 sdi su smejdy 90 percent z nich bolo uz x krat po generalke motora pretoze to zerie olej ako 2takt.

1.9tdi uz je lepsia volba ale beries do uvahy ze chces auto ktore sa nevyraba od roku2007- 2008?

pozri ine auta seat ibiza vw polo nejaky francuz by mohol byt dobry atd.

kamos teraz kupil,synovi 18 rocnemu vw polo 1.4i 55kw rok 2009 bez hrdze.zakladne veci v elektrike + klima a par blbosti na aludiskoch. cena 1900 euro.nic okrem noveho oleja a filtrov tam netreba robit.spotrebu to mas tak od 6-10 litrov podla zaluby.

auta z tych rokov 2007-2010 seat ibiza skoda fabia 2 ma ten motor tiez 1.4i 63kw.motory su v podstate bezporuchove a tie modely vw polo ibiza fabia 2 su dost odolne voci korozii pokial to nejazdilo niekde na severe slovenska a neburane kusy maju minimum hrdze zospodu.

fabia1 je take auto no dost su robzite tie auta.najs dnes dobru fabiu 1 je umenie.a z klimou zazrak.
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

adamdvorscak3 napísal: 25.03.2025 22:30 Zdravím chlapi

Jazdím denne 20-30 km do mesta a späť , čiže nehľadám raketu, ale niečo, čo má lacno a bez problémov odvezie. Viem, že SDI je jednoduchší motor, veľmi spoľahlivý, ale zároveň sa mi nezdá, že by mal o toľko lepšiu spotrebu ako TDI. Na druhej strane, TDI ponúka lepší výkon, no zaujíma ma, či je v praxi až taký rozdiel v spoľahlivosti a servise a co sa skôr mne vyplatí.
Vopred ďakujem za rady a týmto vyzývam aj skúsenejších ktorý si tieto motory zažili nech sa vyjadria 😉
KUP SDI menej narocny motor, :41c2: :41c2: :d :D :d :D Pozri aj OCTAVIU SDI trochu viac priestoru. :41c2: :2f93: :2f93: :2f93: Mam OCTAVIU SDI 421 000KM KUPOVANE nove slape jak hodinky. Tie motory v pohohe vydrzia milion km 1000 000km.

link: https://www.cas.sk/fotogaleria/696728/l ... urenciu/5/ :41c2: :41c2: :2f93: :2f93: :28b7: :28b7: :28b7:

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: AdsBot [Google] a 0 neregistrovaných