Aké boli podmienky pre individuálny dovoz auta v ČSSR?
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Re: Aké boli podmienky pre individuálny dovoz auta v ČSSR?
Kym bude politika iba ina forma podnikania.., nezmeni sa nic... 
-
milok
- Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44 Zdieľať na Facebook
Vies Seven, ked zatnes taku blbost, ze radsej budes volit starych overenych zlodejov, ako dat sancu niekomu novemu, tak co chces poradit? Precital si si aspon volebny program inych stran ako Smeru? Mal vobec Smer nejaky volebny program v poslednych volbach? Tusim ani nie. Jednoducho pocuvas tych co najviac kricia a to ti imponuje. Aj si si overil, ci to co kricia sa zaklada na faktoch alebo ti to len zapada do tvojho svetonazoru vytvoreneho z dezinfo webov? Kde niekto, koho ani nevies dohladat ci existuje, napise hocijaky blud bez zdrojov a slepo tomu veris?
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Cico - vidím že si vyškolený technolog zvarania. Chlapci a chlapi o zváraní vôbec nič netušia až kým nenastupia do pracovneho procesu. Tam zistia, že zvarač zarába asi 4x tolko ako operátor a zrazu sú všetky kurzy a školenia plné zaujemcov.cicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 19:44 Zváranie je presne tá práca, o ktorej stovky chlapcov odmalička snívajú.
Milok :
ktoré medium dnes ponuka fakty a nie lži ??? ja som si istý, že žiadne a svetonazor majotrity sa netvorí na webe, ale pri pokladni v lídli a pri pohlade na vyplatnú pasku.Aj si si overil, ci to co kricia sa zaklada na faktoch
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
kirams
Zvarat vo Svajci je ine ako zvarat na Slovensku. Ovela vacsia zabava. To mas uplne iny drot.cicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 19:44
Zváranie je presne tá práca, o ktorej stovky chlapcov odmalička snívajú. Vytretí chlapci, s IQ v ľavej časti Gaussovej krivky, zdedeným od prechlastaných predkov...
-
PROCHY603
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zas pises pi coviny, Chlapec co robi v sklade za 1000e nikdy nebude mat to co chlapec bude zvarat 2500ecicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 19:44Zváranie je presne tá práca, o ktorej stovky chlapcov odmalička snívajú. Vytretí chlapci, s IQ v ľavej časti Gaussovej krivky, zdedeným od prechlastaných predkov...
-
PROCHY603
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Nie len iny droot ale aj iny platkirams napísal: ↑21.03.2025 20:08Zvarat vo Svajci je ine ako zvarat na Slovensku. Ovela vacsia zabava. To mas uplne iny drot.cicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 19:44
Zváranie je presne tá práca, o ktorej stovky chlapcov odmalička snívajú. Vytretí chlapci, s IQ v ľavej časti Gaussovej krivky, zdedeným od prechlastaných predkov...
ZLATA ROBOTA rok 2003 Aj dochodok mam
zlaty.
-
oco13
Ano Cico - to je to čo ja stale tvrdím - degradacia mysle mladých ludí , mobily a sieť ich osprostievajú a zabíjajú ich mozgové bunky.cicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 20:05 Ty zase čítaš a chápeš niečo iné ako som napísal!Nepísal som koľko sa kde zarába, ale to, že to určite nie je práca, o ktorej by ktokoľvek normálny sníval. Tak ako všetky ostatné manuálne práce kde sa síce zarába nadštandardne, ale aj tak na učňovku nechce ísť nikto, všetci len gympel, výška, 3 litre v čistom nástupný, s čistými rukami v kancli, za PC.
Nemyslím si , že robota alebo aj povolanie je to o čom by deti snívali , ani vtedy ani teraz to tak nebolo. Podstatné je aby deti a mladež získali pracovné navyky. Mojim rodičom sa to podarilo, povedal by som, že po pár kotrmelcoch aj mne, či to tak bude aj pri vnukoch to neviem. Posielanie tabuliek v kancli ti zemiaky nevyrobí a na kupovanie potrebuješ eurá. Ak budú všetci v kancloch kto ich vypestuje.
-
kirams
-
oco13
Tých majú už v každej prdeli, ale všade chýbajú ruční zvarači čo to po robotoch opravujú.
https://www.profesia.sk/praca/zvarac/?s ... ]=codebook
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Slovenske zemiaky maju jeden svetovy unikat.
Dokazu ich vyzbierat hned na druhy den po zasadeni...
No, neviem, ci je spravny postup, ze urodne pody zaprasime repkou olejnou, zaplatime este dotacie, nicime motory biozlozkou a kupujeme drahe maso, ci zeleninu cez pol Europy...
No, mne to logiku nedava.
Dokazu ich vyzbierat hned na druhy den po zasadeni...
No, neviem, ci je spravny postup, ze urodne pody zaprasime repkou olejnou, zaplatime este dotacie, nicime motory biozlozkou a kupujeme drahe maso, ci zeleninu cez pol Europy...
No, mne to logiku nedava.
-
oco13
ja som starý sprostý sedliak, tak aj teraz mám doma nachystané 50kg Agria a Jely k tomu cca 30kg svojich na sadenie , objednané sú kačice, chliev pre zajace sa už robí. Slepice dnes dostali prvú zelinu z chotara a tak bolo 10 vajec. To je tá stará fuj fuj komunistická výchova, keď sme ako zväzáci okopávali repu a kukuricu. Vo mne to nejako ostalo.cicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 21:41 A teraz kupuješ slovenské zemiaky? Papriku, rajčiny...? Neboj nič, dovezú lode z Južnej Ameriky!
Luboš - toto ma serie na protestoch proti baterkarni v Šuranoch. Načo máme zachraňovať Žitný ostrov - obilnicu slovenska? aby sme ju domrdali repkou?? to už radšej tie baterky ako kurwiť naftu.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
chlape klobuk dole ako si to napisal.lubos zimovcak napísal: ↑21.03.2025 19:30 Kym bude politika iba ina forma podnikania.., nezmeni sa nic...![]()
presne toto ja vidim zo svicarska v celej eu.a nepohnes stym zbytocne je s tym bojovat.svicarsko je krajina kde to tak nieje.
tu si kazdy clovek stavia svoju buducnost sam.aj penziu.stat nema pravo siahnut ti na peniaze a dochodok ak si nezbohatol podvodom.
neexistuje tu premlcacia doba nanic.aj o 50 rokov ak niekomu dlzis peniaze ta dostane a platis.exekucie su statne kedykolvek bez sudu ak ti niekto dlzi prachy vyexekuujes.aj politika.
a lutujem len to ze som sem neprisiel pripraveny a uz od 20 rokov.kym som pochopil ich system a ako ludia uvazuju trvalo mi to 5 rokov o com im ide.
svicarsko vedie narod nie politici.parlament ma 58 ludi.platena opozicia neexistuje v parlamente.musia chodit dalej do svojej prace.volby prezidenta kazdy rok.politici tiez aj krajsky.kazdy rok je vzdy novy.a zvolia len takeho ktory ich presvedci v nieco dobre.
ak politik chce presadit nejaky zakon vzdy o tom hlasuje narod.a ten vzdy zahlasuje zo zvyku proti.potom dalsie hlasovanie je o pol roka a dalsie zase o pol roka.ak neprejde po 3 hlasovaniach tak dalsich 5 rokov sa ten zakon neprebera.ten politik uz aj tak davno tam nieje.
ak to prejde tak vzdy len po 3 hlasovaniach ale aby to preslo cely narod je pouceny za 1.5 roka o vsetkych moznych dopadoch vyhodach nevyhodach.
zasol by si ako to svicarsko funguje ked lud vedie stat.
narodnostne mensiny nemaju ziadne prava volit vladu a pod veci.
ale mozem ako nespokojny obyvatel cudzinec krajiny sa stazovat na vedenie uradu,politika, policajta atd je o tom robeny pisomny zapis a do max 30 dni je vyjadrenie ako to bolo vyriesene.
aj ja taka cudzinecka nula tu viem hybat zo systemom.ak vidia urady ze vies co chces tak do dosiahnes.
napr cez 15 rokov legalne na 3 autach jazdim po ch na slovenskych spz.
tu to nieje tak ze,ale on to ma a aj ja chcem-.tu si kazdy clovek musi svoje vydupat osobitne.kazdy clovek je vypocuty osobitne.neexistuje hromadne schvalenie v nicom.
kazdy obcan je pripraveny aj na biedu.orat a pestovat si bandurky.
-
seven549
niesom zvarac ale ak to chces vediet tak kamos je.od skoly.prisiel do svicarska ako 33 rocny.majitela firmy nezaujimalo nic ziaden zivotopis alebo papiere od firiem kde robil.cicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 19:44Zváranie je presne tá práca, o ktorej stovky chlapcov odmalička snívajú. Vytretí chlapci, s IQ v ľavej časti Gaussovej krivky, zdedeným od prechlastaných predkov...
rovno ho doviedol na plac a povedal mu chcem zvar metrovy 6x prekryvany a pozriem si to pod roentgenom
dal to mal len jednu bublinku o spendlikovej hlavicke.hned zmluva na 7500 hrube.
vo firme ti daju vsetko co chces na svoju ochranu staci povedat.aj to co neni v ponuke.
ak sa ti stane uraz stat ta da dokopy zavola najlepsich z krajiny a ak nie berie invalidne aj 5000 mesacne.
stat radsej cloveka da dokopy aby vedel makat ako ho chovat napr 10 rokov ako invalida.
kamosovi opravili chrbticu operacia za 25000chf tak ze skace ako za mlada.aj zuby ti daju dokopy ako zvaracovi.
svicarsko funguje tak ze,dojebes sa v robote?opravime ta,ak sa neda tu mas prachy.
su aj ponuky ze tu mas 250 000chf a chod prec.on to nechcel ako 41 rocny povedal ja chcem byt zase fit.dali to.
nejde vsetko automaticky ako si budes mysliet ze ako po masle,vzdy je to o jazyku.
kopec slovakov co to tu zabalili ani nevedia kde su ich peniaze z penzie co im tu pracovne agentury alebo firmy platili.
dochodkovy system je riadne premakany.tie prachy su tu len si ich,pre tych co odisli treba pytat.
statne podniky davaju o 30 percent viac do penzie ako sukrome firmy kde su cudzinci cize jugosi a ostblok.
Naposledy upravil/-a seven549 v 22.03.2025 02:18, upravené celkom 1 krát.
-
seven549
nie drot ale masiny.svicari nemaju problem kupit aj za 100 000 chf vybavenie pre jedneho cloveka.kirams napísal: ↑21.03.2025 20:08Zvarat vo Svajci je ine ako zvarat na Slovensku. Ovela vacsia zabava. To mas uplne iny drot.cicmanec942 napísal: ↑21.03.2025 19:44
svicarsko neni len cokolady turizmus gastro banky.maju svoj priemysel.najkvalitnejsi na svete.aj take nieco ako u nas VSZ maju tiez.napr jeden je v gossau.
preco sa tu netrepe kazdy?napr anglicke tesco,nemecky kaufland chceli tiez.
tu niesu danove prazdniny.
dane sa palatia nielen statu ale aj kraju v ktorom danna firma alebo obchodak je.cim viac toho kraj ma tym je bohatsi.tak tu funguje samosprava a tie vacsie dane berie kraj nie stat cize --bratislava--- ako u nas.
stat berie 3 percenta kraj zvysok.vsetok zisk zdanuje podla svojich tabuliek.kazdy svicarky kraj ma svoje dane.nieje to jednotne.kazdy kraj ma aj svoje zakony,sviatky atd.
kraj zurich ma najmenej sviatkov.ale nizke dane cize viac ostava ludom z vyplaty.ale platene sviatky hamba.milionari su kde????
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 8 neregistrovaných