Nabijanie autobaterie v zime
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
klerik7
- Dátum registrácie: 23.04.2013 09:09 Zdieľať na Facebook
Re: Nabijanie autobaterie v zime
mozno skusim najprv tu baterku...este mam 2 otazky..
1. kupili by ste tu baterku z internetu alebo z obchodu v meste? Tu u nas je aj o 30e drahsia ako na nete ale pan argumentuje, ze je premerana a nestane sa, ze ked ju kupim od neho, tak bude mat nizku kapacitu...
2. niekde som pocul, ze ked pri jazde dam vyssie otacky, tak bude dobijat silnejsim prudom,takze by sa mohla rychlejsie dobit..ma zmysel take nieco robit?
1. kupili by ste tu baterku z internetu alebo z obchodu v meste? Tu u nas je aj o 30e drahsia ako na nete ale pan argumentuje, ze je premerana a nestane sa, ze ked ju kupim od neho, tak bude mat nizku kapacitu...
2. niekde som pocul, ze ked pri jazde dam vyssie otacky, tak bude dobijat silnejsim prudom,takze by sa mohla rychlejsie dobit..ma zmysel take nieco robit?
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
1. Blbost
2. Blbost
Skade si?
2. Blbost
Skade si?
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
1.ano blbosť
2.kolosalna blbosť .
2.kolosalna blbosť .
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Najprv úvaha o 500-eurovej dobíjacej stanici - nakoniec o lacnejšom neistom aku.
Sa v tom nejak strácam.
Sa v tom nejak strácam.
-
klerik7
stale su to uvahy a spekulacie co bude lepsie a samozrejme cenovo najvyhodnejsie
-
tatkotom
Nový kvalitný akumulátor.
Osobne by som radšej kúpil nový aku každé tri roky než sa serkal s blbosťami.
Kontrola - očistenie kontaktov tiež neuškodí.
Osobne by som radšej kúpil nový aku každé tri roky než sa serkal s blbosťami.
Kontrola - očistenie kontaktov tiež neuškodí.
-
klerik7
ano, momentalne zvazujem toto riesenie
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
No a pri tom by som tiež zvážil, či sa tam snáď dá nejako upraviť to lôžko v ktorom je akumulátor umiestnený, tak aby sa zmestil väčší rozmer akumulátoru, pretože ak by si tam umiestnil akumulátor o číslo dlhší než ako bol ten pôvodný, tak ten bude mať automaticky aj vyššiu kapacitu aj štartovací prúd, čo by ti určite spríjemnilo život pri uvedených podmienkach používania.
Lebo inak tie dva parametre sa pri pôvodnom rozmere dajú zvýšiť len nákupom vyspelejšej, ale podstatne drahšej batérie.
Lebo inak tie dva parametre sa pri pôvodnom rozmere dajú zvýšiť len nákupom vyspelejšej, ale podstatne drahšej batérie.
-
misiacik1981
- Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00 Zdieľať na Facebook
osobne by som neriešil žiadne dobíjanie za cca 500e, ale kúpil novú autobateriu, za cenu "dobíjatka" je 6 nových autobatérií + nabíjačka, keby bolo treba raz ročne nabiť doma. to je cca 25 rokov pokoj.
autobateriu by som kľudne kupoval na nete, ale po mojej nepríjemnej skusenosti, kedy mi prišla bateria s napatim 14.1V (2x po sebe), tak by som vybral eshop, kde k baterii aj vytlačia "zdrap papiera" aké hodnoty má v čase vyskladnenia z eshopu.
aktualne mám 4 ročnu bateriu, niekedy dva tyzdne nejazdim a v pohode nastartujem v zime. pred tym som mal v aute bateriu (rocket) 6 rokov, vymenil ju. potom 3 roky este pouzival v zime na svietenie vianocne a ked mi odisla bosh s3 na malotraktore, tak som tu asi 9 ročnú rocket dal tam, štartujem to raz mesačne aj so žhavenim a stále drží a naštartuje. teda ja by som radšej obmieňal autobaterie ako rok dlhšie držal starú a za 500e kupoval "inštrument dobíjací".
autobateriu by som kľudne kupoval na nete, ale po mojej nepríjemnej skusenosti, kedy mi prišla bateria s napatim 14.1V (2x po sebe), tak by som vybral eshop, kde k baterii aj vytlačia "zdrap papiera" aké hodnoty má v čase vyskladnenia z eshopu.
aktualne mám 4 ročnu bateriu, niekedy dva tyzdne nejazdim a v pohode nastartujem v zime. pred tym som mal v aute bateriu (rocket) 6 rokov, vymenil ju. potom 3 roky este pouzival v zime na svietenie vianocne a ked mi odisla bosh s3 na malotraktore, tak som tu asi 9 ročnú rocket dal tam, štartujem to raz mesačne aj so žhavenim a stále drží a naštartuje. teda ja by som radšej obmieňal autobaterie ako rok dlhšie držal starú a za 500e kupoval "inštrument dobíjací".
-
tatkotom
Akumulátory do zásoby určite nie no "silnejší" z hľadiska vyššieho štartovacieho prúdu áno. Na kapacite zďaleka toľno nezáleží ako práve na maximálnom štartovacom prúde.
A zvážiť značku.
Osobne mám aj v terajších autách pripojené o svorky akumulátorov také blbosti - volá sa to Akku Plussz a zrejme to pomáha. Ráno 4,40 hod. síce bolo len -6°C no Alfa štartla skoro ako v lete.
A zvážiť značku.
Osobne mám aj v terajších autách pripojené o svorky akumulátorov také blbosti - volá sa to Akku Plussz a zrejme to pomáha. Ráno 4,40 hod. síce bolo len -6°C no Alfa štartla skoro ako v lete.
-
klerik7
co sa vlatne stane ked das takuto bateriu s vyssim napatim do auta? uz som parkrat objednaval z netu, zatial to bolo vzdy v poriadku....no presne aj mne to tak vychadza ze niekedy aj 2 tyzdne nejazdim...ako dalo by sa ked idem treba do obchodu, ale 1km tam a potom spat asi ani nestoji za nastartovanie, vzdy uprednostnujem radsej bicykel:)misiacik1981 napísal: ↑31.12.2024 13:51 ..po mojej nepríjemnej skusenosti, kedy mi prišla bateria s napatim 14.1V (2x po sebe), tak by som vybral eshop, kde k baterii aj vytlačia "zdrap papiera" aké hodnoty má v čase vyskladnenia z eshopu.
moja oblubene su exide a banner...zaujimave to Akku, o tom som este nepocul
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
14,1v? Fakt? Mal omylom 7 clankov?
-
misiacik1981
prepáč. nie 14.1V ale 12.41V!!! (budem fakt dysgrafik, lebo tie čísla splietam stále). tak ja robím často 3 km jazdy do kostola s babkami a späť 1x týždenne. max jazdy 50 km a späť s tým, že po meste viackrát štartujem 1x za 2 týždne. ale mám malý benzín. v zime niekedy -15 st, aj nižšie. ta bateria, ktorú tam mám teraz (exide premium 64 ah) tak má napatie 12.2V na svorkach, ked je v aute ale ani keď som to dobil (ctek mxs 5.0), tak po 24h bolo napätie zase také. zatiaľ štartuje dobre. exide premium som kupoval práve kvôli vyššiemu štartovaciemu prúdu oproti ostatným. ja by som fakt radšej kúpil každé 3-4 roky novú batériu ako to 500e nabíjatko. a ešte raz sorry za ten blbý údaj.
-
misiacik1981
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Aku batériu s vyšším napätím (12V)by si tam chcel dať?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný