Nabijanie autobaterie v zime

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

klerik7
Dátum registrácie: 23.04.2013 09:09
Zdieľať na Facebook

Re: Nabijanie autobaterie v zime

Príspevok od používateľa klerik7 »

mozno skusim najprv tu baterku...este mam 2 otazky..

1. kupili by ste tu baterku z internetu alebo z obchodu v meste? Tu u nas je aj o 30e drahsia ako na nete ale pan argumentuje, ze je premerana a nestane sa, ze ked ju kupim od neho, tak bude mat nizku kapacitu...
2. niekde som pocul, ze ked pri jazde dam vyssie otacky, tak bude dobijat silnejsim prudom,takze by sa mohla rychlejsie dobit..ma zmysel take nieco robit?
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

1. Blbost
2. Blbost

Skade si?
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

1.ano blbosť
2.kolosalna blbosť .
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Najprv úvaha o 500-eurovej dobíjacej stanici - nakoniec o lacnejšom neistom aku.
Sa v tom nejak strácam.
klerik7
Zdieľať na Facebook

stale su to uvahy a spekulacie co bude lepsie a samozrejme cenovo najvyhodnejsie
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Nový kvalitný akumulátor.
Osobne by som radšej kúpil nový aku každé tri roky než sa serkal s blbosťami.
Kontrola - očistenie kontaktov tiež neuškodí.
klerik7
Zdieľať na Facebook

ano, momentalne zvazujem toto riesenie
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

No a pri tom by som tiež zvážil, či sa tam snáď dá nejako upraviť to lôžko v ktorom je akumulátor umiestnený, tak aby sa zmestil väčší rozmer akumulátoru, pretože ak by si tam umiestnil akumulátor o číslo dlhší než ako bol ten pôvodný, tak ten bude mať automaticky aj vyššiu kapacitu aj štartovací prúd, čo by ti určite spríjemnilo život pri uvedených podmienkach používania.
Lebo inak tie dva parametre sa pri pôvodnom rozmere dajú zvýšiť len nákupom vyspelejšej, ale podstatne drahšej batérie.
misiacik1981
Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misiacik1981 »

osobne by som neriešil žiadne dobíjanie za cca 500e, ale kúpil novú autobateriu, za cenu "dobíjatka" je 6 nových autobatérií + nabíjačka, keby bolo treba raz ročne nabiť doma. to je cca 25 rokov pokoj.
autobateriu by som kľudne kupoval na nete, ale po mojej nepríjemnej skusenosti, kedy mi prišla bateria s napatim 14.1V (2x po sebe), tak by som vybral eshop, kde k baterii aj vytlačia "zdrap papiera" aké hodnoty má v čase vyskladnenia z eshopu.

aktualne mám 4 ročnu bateriu, niekedy dva tyzdne nejazdim a v pohode nastartujem v zime. pred tym som mal v aute bateriu (rocket) 6 rokov, vymenil ju. potom 3 roky este pouzival v zime na svietenie vianocne a ked mi odisla bosh s3 na malotraktore, tak som tu asi 9 ročnú rocket dal tam, štartujem to raz mesačne aj so žhavenim a stále drží a naštartuje. teda ja by som radšej obmieňal autobaterie ako rok dlhšie držal starú a za 500e kupoval "inštrument dobíjací".
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Akumulátory do zásoby určite nie no "silnejší" z hľadiska vyššieho štartovacieho prúdu áno. Na kapacite zďaleka toľno nezáleží ako práve na maximálnom štartovacom prúde.
A zvážiť značku.
Osobne mám aj v terajších autách pripojené o svorky akumulátorov také blbosti - volá sa to Akku Plussz a zrejme to pomáha. Ráno 4,40 hod. síce bolo len -6°C no Alfa štartla skoro ako v lete.
klerik7
Zdieľať na Facebook

misiacik1981 napísal: 31.12.2024 13:51 ..po mojej nepríjemnej skusenosti, kedy mi prišla bateria s napatim 14.1V (2x po sebe), tak by som vybral eshop, kde k baterii aj vytlačia "zdrap papiera" aké hodnoty má v čase vyskladnenia z eshopu.

aktualne mám 4 ročnu bateriu, niekedy dva tyzdne nejazdim a v pohode nastartujem v zime. pred tym som mal v aute bateriu (rocket) 6 rokov, vymenil ju. potom 3 roky este pouzival v zime na svietenie vianocne a ked mi odisla bosh s3 na malotraktore, tak som tu asi 9 ročnú rocket dal tam, štartujem to raz mesačne aj so žhavenim a stále drží a naštartuje. teda ja by som radšej obmieňal autobaterie ako rok dlhšie držal starú a za 500e kupoval "inštrument dobíjací".
co sa vlatne stane ked das takuto bateriu s vyssim napatim do auta? uz som parkrat objednaval z netu, zatial to bolo vzdy v poriadku....no presne aj mne to tak vychadza ze niekedy aj 2 tyzdne nejazdim...ako dalo by sa ked idem treba do obchodu, ale 1km tam a potom spat asi ani nestoji za nastartovanie, vzdy uprednostnujem radsej bicykel:)

tatkotom napísal: 31.12.2024 14:23 ...A zvážiť značku.
Osobne mám aj v terajších autách pripojené o svorky akumulátorov také blbosti - volá sa to Akku Plussz a zrejme to pomáha. Ráno 4,40 hod. síce bolo len -6°C no Alfa štartla skoro ako v lete.
moja oblubene su exide a banner...zaujimave to Akku, o tom som este nepocul
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

14,1v? Fakt? Mal omylom 7 clankov?
misiacik1981
Zdieľať na Facebook

prepáč. nie 14.1V ale 12.41V!!! (budem fakt dysgrafik, lebo tie čísla splietam stále). tak ja robím často 3 km jazdy do kostola s babkami a späť 1x týždenne. max jazdy 50 km a späť s tým, že po meste viackrát štartujem 1x za 2 týždne. ale mám malý benzín. v zime niekedy -15 st, aj nižšie. ta bateria, ktorú tam mám teraz (exide premium 64 ah) tak má napatie 12.2V na svorkach, ked je v aute ale ani keď som to dobil (ctek mxs 5.0), tak po 24h bolo napätie zase také. zatiaľ štartuje dobre. exide premium som kupoval práve kvôli vyššiemu štartovaciemu prúdu oproti ostatným. ja by som fakt radšej kúpil každé 3-4 roky novú batériu ako to 500e nabíjatko. a ešte raz sorry za ten blbý údaj.
misiacik1981
Zdieľať na Facebook

kirams napísal: 31.12.2024 17:57 14,1v? Fakt? Mal omylom 7 clankov?
nie, ja som len debil. už som to vysvetlil. 12.41V to bolo, čo mi prišlo na novú autobateriu málo.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

Aku batériu s vyšším napätím (12V)by si tam chcel dať?

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný