Hyundai Kona 1.0 tgdi - na emisnej motor dymyl a už neštartuje

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Hyundai Kona 1.0 tgdi - na emisnej motor dymyl a už neštartuje

Príspevok od používateľa tatkotom »

Nie je to ďaleko ani na prevoz podľa mňa.
Alebo požiadať mechanika či to nepríde pozrieť na mieste, len netušíme či by šlo na mieste riešiť.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Neverim, ze sa neda najst miesto co zadymilo.
uwa0911479624
Dátum registrácie: 28.12.2024 13:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa uwa0911479624 »

tuninka napísal: 29.12.2024 19:30 koľko má auto nabehané kilometrov? keď si bol na emisnej, bol si pri aute, pri motore, videl si približne odkiaľ sa zadymilo?
Má 77.000km.....zadymilo niekde v strednej časti.
uwa0911479624
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 29.12.2024 17:42
uwa0911479624 napísal: 29.12.2024 17:39
bjbbobek napísal: 29.12.2024 15:17 Ja pracujem aj cez Vianoce aj medzi sviatkami aj na Silvestra . Ak je to niekde na Záhorí môžem pozrieť
Ďakujem za ochotu...ale som z Piešťan
Ak ti auto bude pol roka stať a nikto sa s ním nepohne pôjdeš aj do Michaloviec
Pôjdem...ale zatiaľ čakám do nového roku kým skončia dovolenky a pôjde do iného servisu v PN
YxoYpsilono
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

Už je po záruke?
uwa0911479624
Zdieľať na Facebook

YxoYpsilono napísal: 30.12.2024 01:42 Už je po záruke?
Áno
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ak ti auto bude pol roka stať a nikto sa s ním nepohne pôjdeš aj do Michaloviec

Toto bývajú tie zlomové momenty keď sa auto dostane do správnych rúk alebo aj nie,a do správnych až po x výdavkoch.Historicky overená pravda je o tom,že výdavok na prepravu auta plus náklady s tým sú smiešna položka proti tomu čo natropia dielne kde sa skúša odolnosť štastia.Toto ale žiaľ v tomto štádiu majiteľ málokedy rozhodne správne.To nie je výčitka na adresu majiteľa,to je len historicky nadobudnutá vedomosť ktorá sa vždy opakuje
Milan815
Dátum registrácie: 04.10.2010 18:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Milan815 »

Je na slaktrafenie ze idete na stk zo zanovmym autom ktore nevykazuje ziadnu chybu, setrite si ho, servisujete a na stk dostane riadne motor cez hubu a idete odtiaľ na odtahovke zo skodou niekoľko stoviek eur. Dym? Spaleny olej, plast, kable? Motor sa pretaca, kompresia je, nehadze iskru. Dobry servis neda vyjadrenie ze nevedia opraviť.. Najľahšie je povedat diagnostika nic neukazuje sme sprosty ako gybel gitu nevieme co tomu je.. Ktoze by nad tym rozmýšľal... Na to nieje cas ani rozum.. A čakajú dalsi zákazníci ktoremu vymenime olej, skontolujeme brzdy, vymenime brzdovu kvapalinu a zarobene.. Bohužiaľ ludia sprosteju a leniveju, nevedia si poradit. Naco vediet 5x5 vytiahnem mobil vypocita, naco aka mapa navigacia trafi, naco davat na ceste pozor auto same spomali, diagnostika neukazala nevieme..
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Z časťou súhlas, s iným nie.
Veľa rokov majú motory (ich riadiace jednotky) obmedzovače otáčok a motor v poriadku nemá mať problém točiť až do maximálnych. To už by som mal zničených minimálne päť. Nemám a nemal som nikdy.
Navigácia vie "zachrániť prdel" ak je nehoda v mieste, kam človek nevidí a bežne tam autá jazdia 90.
Ostatné je ako píšeš.
metamor
Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa metamor »

Bol som na emisnej pri benzíne kde je readiness kód všade samé 0. Sonda do výfuku steker do obd. Najdlhšie sa čakalo na zamrznuty program kým sa rozbehne. CO2 na voľnobeh HC a CO2 zvýšené otáčky medzi 2500-3000. Benzínový motor to nikto nemusí trápiť nad 3k. To už viac točí ten korejec na diaľnici pri 130
jaster-83
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaster-83 »

no na benzine ten motor cez hubu na EK nedostene, tam sa meria medzi 2500-3000ot, ziadne po obmedzovac a kto ma v poriadku motor tak odide ako prisiel, ja mam vyce 20 rocne auto, skoro 300k natocene a ten motor vidi obmedzovac pri kazdej jazde kde je to mozne (dostatocne ohriaty) nemam problem podradit do 2 a ist po cervene, a potom rovnako na 3 to iste... to len tie dnesne veci nejak nevydrzia to co volakedy, vsetko je tak nejak vyratane presne, aj umyvacka mi 2 tyzdne dozadu umrela, este som to kontroloval ci nieje v zaruke....presne 2 roky a 10 dni od dodania/namontovania bola kaput...

tie tgdi mali problem(aj vacsie objemy) s privodom paliva, ci uz cerpadlo v nadrzi alebo potom palivova pumpa - aky je tlak na rampe?, ak to dymilo a nema iskru (ak to teda naozaj tak je comu moc neverim) tak ist po kabloch, otvorit poistkovy box a pozriet sa ci tam nieco nieje zhorene. Cievku ma kazda sviecka vlastnu takze ak nedava nikde iskru bude to koli problemu niekde predtym. Este taky zaklad - vela aut nemoze nastartovat lebo immobilizer

Milan815 napísal: 30.12.2024 15:50 Je na slaktrafenie ze idete na stk zo zanovmym autom ktore nevykazuje ziadnu chybu, setrite si ho, servisujete a na stk dostane riadne motor cez hubu a idete odtiaľ na odtahovke zo skodou niekoľko stoviek eur.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Kto pracuje z diagnostikov vie že aj keď nie je zapnuté MIL teda nie je chybový zápis tak môže byť zaznamenaný problém v niektorom emisnom okruhu (readiness).Že ešte aj v roku 2024 sú servisy na úrovni afrických krovákov je bieda.Bieda je že ľudia na ko..tiny vedia míňať čas,písať nenávistné chlopotiny kade kadial,hodiny tráviť hovadinami,ale zistiť si minimum osožných vecí o veci za ktorú navyše vyvalili spústu peňazí to akosi nezvládajú.Toto je ukážka dnešného hlúpnuceho sveta,dobré veci ľudí nezaujímajú.
Že sa niekto vyserie na prostred cesty,nie je povinnosť do toho šlapnúť.Že niekto vyrobí tiež lajno hoci na páse,tiež nie je príkaz si to lajno kúpiť.Je to tak zložité ? Ale deje sa úplne bežne.Na blbosti je net ako stvorený,ale...osožné veci sú tam tiež...ako to potom pochopiť.
Pokiaľ ide auto na emisnú (dupľom benzín) doslova mu nič nehrozí.Samozrejme pokiaľ už nemá problém,je jedno či gazda vie alebo nie.

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní