Skoda Fabia 1.0 tsi , DKRC 2018 - vibrácie trojvalec a orieškovanie ventilov
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
luk48x
- Dátum registrácie: 27.02.2012 17:17 Zdieľať na Facebook
Skoda Fabia 1.0 tsi , DKRC 2018 - vibrácie trojvalec a orieškovanie ventilov
ahojte
ako majitel auta s najazdom 160kkm uvažujem o čistení sacích kanalov od karbonu na mojom aute.
Počuli sme už o mnozstve sposobov ako vodík chémie a pod. Má niekto long term skúsensoti s jednotlivími metodami. Kúpil som si meleté orieškové škrupinky kedže zo stúdia internetu som usudil že orieškovanie je najbezpečnejsia metoda. Z mojho rešeršu vychadza že taketo čistenie sa v nemecku praktizuje vzhladom na vačsi a modernejší vozový park. VW robí orieškovanie priamo v OEM servisoch v Indii vzhladom na nižšiu kvalitu benzínu.
Poliaci to praktizuju zo skúsenosti ze zlé spalovanie na volnobehu je nasledkom zleho miesania zmesi ktorá je na volnobeh zamerne chudobná pod stechio pomerom.
Mojou motivaciou k tomu je jednak zistenie či na mojom aute sa vibracie od motora zemenili preto že sa zaniesli kanaly alebo je to od opotrebenia pasivneho hydraulickeho silentbloka motora či niečo iné. Sorry za štilistiku a gramatiku píšem to z hlavy.
ako majitel auta s najazdom 160kkm uvažujem o čistení sacích kanalov od karbonu na mojom aute.
Počuli sme už o mnozstve sposobov ako vodík chémie a pod. Má niekto long term skúsensoti s jednotlivími metodami. Kúpil som si meleté orieškové škrupinky kedže zo stúdia internetu som usudil že orieškovanie je najbezpečnejsia metoda. Z mojho rešeršu vychadza že taketo čistenie sa v nemecku praktizuje vzhladom na vačsi a modernejší vozový park. VW robí orieškovanie priamo v OEM servisoch v Indii vzhladom na nižšiu kvalitu benzínu.
Poliaci to praktizuju zo skúsenosti ze zlé spalovanie na volnobehu je nasledkom zleho miesania zmesi ktorá je na volnobeh zamerne chudobná pod stechio pomerom.
Mojou motivaciou k tomu je jednak zistenie či na mojom aute sa vibracie od motora zemenili preto že sa zaniesli kanaly alebo je to od opotrebenia pasivneho hydraulickeho silentbloka motora či niečo iné. Sorry za štilistiku a gramatiku píšem to z hlavy.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Fabia 1.0tsi 1.0tsi DKRC 2018 - vibrácie trojvalec a orieškovanie ventilov
Manželke sa začal triasť iný trojvalec keď podpálila ventily...
Ak nájdeš servis, kde to robia orieškami a zákazníci sú spokojní - prečo nie.
Ja predchádzam karbónu aditívami no mám iný motor. Sú aj pre benzínové.
O orieškoch je toho hodne - aj tu:
https://www.youtube.com/watch?v=BV0Fwx5TNSk
Ak nájdeš servis, kde to robia orieškami a zákazníci sú spokojní - prečo nie.
Ja predchádzam karbónu aditívami no mám iný motor. Sú aj pre benzínové.
O orieškoch je toho hodne - aj tu:
https://www.youtube.com/watch?v=BV0Fwx5TNSk
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Fabia 1.0tsi 1.0tsi DKRC 2018 - vibrácie trojvalec a orieškovanie ventilov
Vrstvený spalovací proces je mimoriadne citlivý na čokoľvek čo je v sacích cestách a mení prúd vzduchu.Netreba si to predstaviť ako že je kanál nabitý bordelom ako nafťák.Stačí málo.Oriešky (prípadne sóda) sú určite správna cesta.Ešte pozor na sviečky a ich poloha otočenia.
-
YxoYpsilono
- Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55 Zdieľať na Facebook
Re: Skoda Fabia 1.0 tsi , DKRC 2018 - vibrácie trojvalec a orieškovanie ventilov
pripajam sa - udajne na TSI je extremen dolezite pouzitie OEM sviecok a ich spravne osadenie..
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Skoda Fabia 1.0 tsi , DKRC 2018 - vibrácie trojvalec a orieškovanie ventilov
presne tak .švagor vymenil dvoje sviečky a stále nič. len origo a najlepšie v origo servise.
Tak to predal.
Tak to predal.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Je to presne tak.Len OE garantujú po predpisovom zatiahnutí potrebné natočenie sviečky.Tak už je vyrobená sviečka,tj má zadefinovaný závit aby dosiahla potrebný uhol.Čokoľvek iné aj keby bolo diamantové bude ok leda z náhody,to sa stane (aj to iba občas) že zo štyroch jeden valec ide ok a zbytok nie.Vyhodené peniaze,končí to vždy kúpou OE
-
HHTWin
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
To plati pre vsetky priamovstreky, nie len tsi. Je k tomu jasny popis v manualoch. Riesia kolko percent paliva sa striekne cez ktoru dierocku na vstrekovaci do valca a k tomu toto musi byt velmi presne.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
A pritom stacilo dat rysku na sviecku.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Sviečku si označí ale rysku vidieť nebude,bude vidieť klúč.Musí si označiť na klúči (aj sviečke) lebo vidieť bude už iba klúč.Až potom skontroluje ak klúč je preč či je ok. OE sviečky pri predpísanom zatiahnutí sedia presne vždy. Ale označuje aj vtedy (pre kontrolu)
-
didoop
- Dátum registrácie: 24.05.2012 19:12
co som cital v ojetinach o tomto motore, tak napriek tomu ze to ma pevny zotrvacnik, mozu sa v nom unavit pruziny a teda triast.
ja ked porovnam firemny kamiq 1.5 a 1.0 tsi 2021 (110 a 81kw) tak ta 1.0 tsi trasie dost aj ked ma dvojhmotu, takze neprekvapuje ma, ze po 6tich rokoch a 160kkm to uz bude vyklepane.
ja ked porovnam firemny kamiq 1.5 a 1.0 tsi 2021 (110 a 81kw) tak ta 1.0 tsi trasie dost aj ked ma dvojhmotu, takze neprekvapuje ma, ze po 6tich rokoch a 160kkm to uz bude vyklepane.
-
luk48x
sviečky som menil za orig VW dotiahnute na 22Nm sedla na sviečky boli očistené.
tie vibracie niesu vzdy by som povedal že su zavysle na tom ako som zastavil. šikmo uhol na jenom videu som videl koment že držiak motora sa moze dost rýchlo optrebovat 3 valec ma asi vacsie kmyty ako iné..."vibrácie" pocitujem iba na volnobeh može to mat niečo docinenia ze sa pri návrhu snazli zmenit kmity tak aky boli v smere jazdy
tie vibracie niesu vzdy by som povedal že su zavysle na tom ako som zastavil. šikmo uhol na jenom videu som videl koment že držiak motora sa moze dost rýchlo optrebovat 3 valec ma asi vacsie kmyty ako iné..."vibrácie" pocitujem iba na volnobeh može to mat niečo docinenia ze sa pri návrhu snazli zmenit kmity tak aky boli v smere jazdy
-
logan668
- Dátum registrácie: 10.05.2014 21:14 Zdieľať na Facebook
Momental pouzivam 3 rocnu fabiu s 80 kw motorom a skutocnymi 42000 km. Ten motor vibruje dost s porovnani s C3 60 kw, 6 rokov a necelych 40000 km. Na C3 skoro nic necitim.
-
YxoYpsilono
- Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55 Zdieľať na Facebook
páni, je potrebné dôkladne rozlišovať tie motory.
VW to všetko označuje rovnako TSI/TSI, ale v skutočnosti sú tie motory úplne iné!
2018 1,0 TSI navyše asi ani nebude mať GPF.
2019 - 2021 1,0 TSI majú GPF
2021 - 2023 1,0 TSI majú iné GPF a navyše úplne inú techniku - skrátka iný motor (EVO)
2024 1,0 TSI je zase upravené EVO na verziu EVO 2
VW to všetko označuje rovnako TSI/TSI, ale v skutočnosti sú tie motory úplne iné!
2018 1,0 TSI navyše asi ani nebude mať GPF.
2019 - 2021 1,0 TSI majú GPF
2021 - 2023 1,0 TSI majú iné GPF a navyše úplne inú techniku - skrátka iný motor (EVO)
2024 1,0 TSI je zase upravené EVO na verziu EVO 2
-
luk48x
mám motor s GPF , neviem či to ma nejaky suvis, zatial som ale nepostrehol aby niekto mal skusenost s vytečeným pasivnym hydraulickým silentblokom čo je pod vyrovnavacou nadržkou
je jasné že trojvalec vibruje no nie kazdý je citlivý rovnako na zmeny chodu motora niekto nepostrehne nič niekto čo i najmenšiu zmenu.
vibracie sú relatívne ked som previezol ludí čo nešli trojvalcom nejako nepostrehli ze je to agregat s nepar. počtom valcov
skúsim vyčistit tie ventily a dám vedieť či to pomohlo
mimochodom odendlho asi aj nezavisle servisy nebudu, tak sa tieto otázky riešit nebudu, az do stavu kedy auto už nebude pojazdné
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... e-problem/
a ak rozmyslate že to obíjdete bateriakom
https://auto.bazos.sk/inzerat/170977592 ... clanok.php
odporučam prelistovať prípady kde páni z Chorvatska riešia nuancie placeba green dealu cez EV ICE a HYBRID
https://evclinic.eu/hybrid/
je jasné že trojvalec vibruje no nie kazdý je citlivý rovnako na zmeny chodu motora niekto nepostrehne nič niekto čo i najmenšiu zmenu.
vibracie sú relatívne ked som previezol ludí čo nešli trojvalcom nejako nepostrehli ze je to agregat s nepar. počtom valcov
skúsim vyčistit tie ventily a dám vedieť či to pomohlo
mimochodom odendlho asi aj nezavisle servisy nebudu, tak sa tieto otázky riešit nebudu, az do stavu kedy auto už nebude pojazdné
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... e-problem/
a ak rozmyslate že to obíjdete bateriakom
https://auto.bazos.sk/inzerat/170977592 ... clanok.php
odporučam prelistovať prípady kde páni z Chorvatska riešia nuancie placeba green dealu cez EV ICE a HYBRID
https://evclinic.eu/hybrid/
-
luk48x
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný