Elektromobil
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
nagy@vodrazka.sk
- Dátum registrácie: 08.05.2019 13:45 Zdieľať na Facebook
Re: Elektromobil
Hentie staré panely idú po cca 40 eur na bazároch, a bolo ich zničených 12 ak dobre rátam , dvaja montéri to majú vymenené do 30 min , takže robota cca 50 eur , cesta dalších 50 eur.
Spolu škoda cca 580 eur. Zvičajne má človek barák poistený na živelné pohromi , takže mu to cvakne poistovna . Inak ešte nikdy sme nemuseli meniť panel kvoli krúpam. Menili sme raz keď na hale vietor otrhol bočný plech , ale ten zostal na poslednom šróbe a búchal nám po krajnom panely. sklo popraskalo ale panel dalej fungoval , všimli sme si to pri oprave plechu.
Spolu škoda cca 580 eur. Zvičajne má človek barák poistený na živelné pohromi , takže mu to cvakne poistovna . Inak ešte nikdy sme nemuseli meniť panel kvoli krúpam. Menili sme raz keď na hale vietor otrhol bočný plech , ale ten zostal na poslednom šróbe a búchal nám po krajnom panely. sklo popraskalo ale panel dalej fungoval , všimli sme si to pri oprave plechu.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Každý raz bude starý, aj ty budeš, neminie ťa to. Ak si v 90tich rokoch (2060) pozriem fungujúcu FV s pôvodnými komponentami z roku 2020 tak ano poviem je to dobrá vec . Vysavam v dielni s vysavačom z NDR s rokom výroby 1970 - tu soudruzi z NDR chybu neudelali. Oriem z švajčiarskou frezou z roku 1958 - ani švajčiarski súdruhovia to neposrali. kosačku mám z roku 1975 ano ok dobrý výrobok. Ale žiadna elektronika čo šlapala pod Windovsom 98 mi už nefunguje - v tom vidím drobný zadrhel.
Nedávno som videl dobrú myšlienku - prečo v minulosti nebolo tolko rozvodov?- lebo staršie generácie boli naučené veci a aj vzťahy opravovať a nie hádzať na smetisko.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Píšeš na kompe alebo mobile z roku 1930?
(Čo je elektronika nefungujúca dnes no pod Win98 šla? Mne pod 11-kami ide takmer všetko z Win98 no softy, utilitky - nie externé mašiny)
Pokrok v elektromobilite, solárnych paneloch je a bude - nie vždy je dlhá životnosť výhodou.
MAl som kedysi veľmi dávno fotočlánky s účinnosťou desatím percenta. Dnešné panely majú účinnosť desiatky percent
(Čo je elektronika nefungujúca dnes no pod Win98 šla? Mne pod 11-kami ide takmer všetko z Win98 no softy, utilitky - nie externé mašiny)
Pokrok v elektromobilite, solárnych paneloch je a bude - nie vždy je dlhá životnosť výhodou.
MAl som kedysi veľmi dávno fotočlánky s účinnosťou desatím percenta. Dnešné panely majú účinnosť desiatky percent
-
oco13
https://www.autojournal.cz/pneumatiky-n ... hp.context
A zase pokrok ktorému nestíha myslenie ludí je kontraproduktívny.
no z hladiska ekologie dlhá životnosť znamená menej odpadu, alebo nie?Pokrok v elektromobilite, solárnych paneloch je a bude - nie vždy je dlhá životnosť výhodou.
A zase pokrok ktorému nestíha myslenie ludí je kontraproduktívny.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Účinnosť fv je 19-23% ale každý stupeň nad 25((panela) znižuje účinnosť o 0,35%
-
oco13
A už je to tu https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... tek-256037
Solarnici majú špecialny poplatok - za solár.
Solarnici majú špecialny poplatok - za solár.
-
fzubaty
- Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45 Zdieľať na Facebook
O 16 eur za mwh? Cize by som zaplatil o 64 eur rocne viac? Fu. To neprezijem. To da uz vobec neoplati. 
-
oco13
Zúbková víla - je celkom jedno o akú sumu sa jedná, zaviedla to zatial len jedna jediná firma, ale je to precedens rovnaký ako keď Island zdanil kilometre u EV.

-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
v tom článku o pneu od Vojtěch Koval,Pneumatiky na elektromobilech by se měly měnit každý rok, vydrží výrazně méně, tak tento ,,panikár ,, by si mal pozrieť váhu mercedesov, https://www.motorvize.cz/katalog/merced ... weight-eu/ váhy 1700 až do 3ton,
bežné EV čiže do 6OkW batérie tiež 1,7-2t. porovnanie váh hyunadaiov, kona 1,0 1370 a EV 1690kg, santa fe 1,6 1,8T. zbožnovaná RAV 1615kg. hhttps://www.motorvize.cz/katalog/hyundai/kona/empty-weight-eu/
koľko x si bol na islande, ked ťa to trápi, čo my máme stým ,že niekde v zahraničí platia nejaké dane, ked nás neserie, že doma na SK platíme za veci a potraviny viac ako inde. momentálne som potreboval uhlíkovú podložku pod parkety, tu 3,05e/m2, včera som ju kúpil v A 1,93 no hned som pozeral parkety vinyl, no v priemere 10e za meter lacnejšie, takže budúci týždeň zasa nesiem peniaze do A a toto tu nikoho neserie.
bežné EV čiže do 6OkW batérie tiež 1,7-2t. porovnanie váh hyunadaiov, kona 1,0 1370 a EV 1690kg, santa fe 1,6 1,8T. zbožnovaná RAV 1615kg. hhttps://www.motorvize.cz/katalog/hyundai/kona/empty-weight-eu/
koľko x si bol na islande, ked ťa to trápi, čo my máme stým ,že niekde v zahraničí platia nejaké dane, ked nás neserie, že doma na SK platíme za veci a potraviny viac ako inde. momentálne som potreboval uhlíkovú podložku pod parkety, tu 3,05e/m2, včera som ju kúpil v A 1,93 no hned som pozeral parkety vinyl, no v priemere 10e za meter lacnejšie, takže budúci týždeň zasa nesiem peniaze do A a toto tu nikoho neserie.
-
oco13
-
jojko1001
ale viem ,že to slovo sem nepatrí. dalej nejde o kritiku na teba,ved ty si sem len prilepil nejaký link, písal to niekto iný,preto som ho tam aj spomenul
-
jojko1001
elektromobilita je tu a treba sa začať vzdelávať
už to nebude benzín alebo diesel, hladký alebo ,,turbo,, ale synchrónny, asynchrónny motor, striedavý jednosmer, 400V, 800V koľko stupňov rekuperácie , aká batéria atd, to bude téma
šup, šup mechanici študovať.
šup, šup mechanici študovať.-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
pobavili šmeše 

-
pidizvi
- Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
to su podpultove ponuky a ceny, ak niekto napise, ze spravi fve pracu za 400eur.
-
jojko1001
tých 5 panelov nedáš na strechu za 4kilá?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 8 neregistrovaných