SKF ramena

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

wikyxxx
Dátum registrácie: 13.01.2009 17:19
Zdieľať na Facebook

Re: SKF ramena

Príspevok od používateľa wikyxxx »

Mám 2-3 dodávateľov. Snažím sa nájsť najlepšie ceny. By som bol zvedavý koľko by Vám trvalo vyklikat všetky veci čo treba na veľke roboty ako napríklad výmena tesnenia pod hlavou na 2.0 tdi + komplet pretesnit celý motor keď už je vonku. To za 20 min nespravis. A za ďalšie ten predavač čo sedí v predajni ten nevie čo všetko potrebujem.

Jasné keď menim olej filtre sviečky tak máš naklikane za 10 min. Ale veľké roboty od hodiny a viac.

Mám malu dielňu s jedným zdvihakom. Musím riešiť termíny, počúvať blaboli zákazníkov ako ich všade chcú ojeb.., potom ako to pozerali na YouTube že prečo chcem 100€ za prácu keď to spravím za 2 hod že on robí v robote za 8.5 € na hodinu.

Ja nemám problém ak si prinesú vlastné diely ale ak nepasuje dodaný diel zákazníkom uctujem 30€ za každú hodinu čo tam auto čaká než prinesie správny diel.

A čo mi niektorí zákazníci ukazujú faktúry z iných servisov sa mi hlava zastaví. Minule tak pan na Passate b8 filter paliva na faktúre cena 36€. Mením ho a vnútri filtron čo mám v nákupe za 10€. To je čistá úžera.

Ja sa snažím vždy robiť všetko na 110% mám plmo spokojných zákazníkov ktorý ma odporúčajú ďalej.
Tak asi pomer cena vs kvalita práce je vporiadku ;)
Naposledy upravil/-a wikyxxx v 27.04.2024 21:16, upravené celkom 3 krát.
milok
Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa milok »

db69 napísal: 27.04.2024 17:05 251."Volá zakaznik všetko mám" Kamarát sa ho opýta "aj do reštiky si donesieš vlasné nech Ti s toho navaria?" Takýchto posiela preč. A hotovo. Otázka je stále rovnaká čo je ešte OK a čo už zlodejina
Len na okraj, toto je taka nestastna analogia s restikou. Chapem srandu, ale neda sa porovnavat restauracia kde clovek ide kvoli tomu, ze sa ta surovina dalej spracuvava a ide o dalsiu upravu (a umenie) spravit zo suroviny dobre jedlo. Pri servise predsa ten diel co sa ma vymenit servisak nijako dalej neupravuje (asi budu nejake vynimky samozrejme). Beriem, ze ak sa zakaznik nevyzna, nieco kupi co nepasuje, tak servisak ma len komplikacie a nervy. Ale je to presne o tom, ze ak by diely ponukali s rozumnou marzou, tak sa zakaznik tym ani nezaobera a nezhana diely cez internet. Ale tie rozdiely su niekedy tak znacne, ze to zacne jednoducho vrtat v hlave.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ono je to o nie je diel ako diel.
Zákazník si môže priniesť diel najlacnejší, čo houby vydrží a za blbca bude mechanik/servis - "veď ste to menili nedávno a bolo to nové"
milok
Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa milok »

Nebavme sa o tom, ze zakaznik donesie ten najlacnejsi sunt, ale uplne ten isty co servisak mu preda o dost drahsie.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

milok.v poslednej dobe použiva ešte jednu hlášku ked chce zákazník urobiť auto rýchlo."tu nie je fastfood" Nemyslím výmenu oleja,rozvodov,preu,okna.A to zamestnáva 6 mechanikov plus on a v kancli su na riešenie dielov a zakazníkov další 2.A roboty po k....t.
db69
Zdieľať na Facebook

tuninka.Tak s tými telefónmi si dal úplne aleže fakt zlý príklad.Zisti si ako to funguje .Pri tých lacných obchodoch je to už za hranou zákona. Predaj bez DPH akože použitý tovar ! niektorý dokonca aj otvoria obal aby to bolo vierohodnejšie.Ale máš pravdu,nepáči sa mi mechanik alebo jeho ceny idem inde len u nás ich je 7-8 (dedina 1800 obyvatelov) Alebo opravím doma sám.
db69
Zdieľať na Facebook

len jedna z recenzii "Na stránkach uvádzajú, že sa jedná o NOVÝ a ZAPEČATENÝ tovar. Krabička s telefónom, ktorý som obdržal mala prerezanú originálnu pečať a niekto si dal záležať s priesvitnou páskou, aby to vyzeralo, že je pôvodná pečať neporušená. Vo faktúre je cena telefónu bez DPH a to je možné v prípade ak sa jedná o používaný tovar. Takto obchádzajú platenie DPH. A so zárukou je to podobné.X rokov som robil rozvoz po BA .ked začínali Tesco Carrefour Kaufland Delvita Rema1000 atd. videl som aké praktiky mali. Cena tovaru bola pri vyjednávaní najmenší. Pre príklad, zaknihovanie ,regálové miesto,ceny do akcie, akciové letáky a stiahnutie tovaru po/pred zárukou samozrejme na triko dodávateľa.Vozil som priamo od výrobcov.
K téme. Je rozdiel ked kúpi za 50 so zlavou a predá za 100€.Ako ked kúpi za 50 a predá za 200€.
vsevetko
Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vsevetko »

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný