Skoda Octavia II - cistenie kontaktov modulu manualnej klimy

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Napísať odpoveď
tracid1987
Dátum registrácie: 08.12.2011 20:58
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia II - cistenie kontaktov modulu manualnej klimy

Príspevok od používateľa tracid1987 »

Ahojte

Mam Octaviu 2 s manualnou klimou. Uz nejaku dobu potenciometer-modul nereguluje plynule medzi min a max- niekedy fuka studeny vzduch skoro cez cely spektrum nastavenia a len blizko k cervenej farbe zacne fukat teply vzduch. Proste regulacia nie je plynula. Poruchu klimy asi mozem vylucit podla toho ako sa chova.

Myslel som si, ze by stacilo ocistit PCB/kontakty okolo potenciometra v module, lenze ako vidim, su tam vo vnutri nejake ozubene kolesa (ta cast, ktorou si nastavujem teplotu, ma na spodnej casti zuby, ktore su spojene s dalsim ozubenym kolileskom, dalej uz nevidim, lebo som nerozoberal, ale som necakal, ze je to takto riesene), tak radsej sa opytam tu najprv.

Takze ma vyznam rozoberat modul manualnej klimy a ocistit kontakty? Je tazke dat dokopy modul po rozobrati, alebo radsej by som mal zohnat nahradny diel?

No a dalsia smiesna otazka, ma niekto manual, alebo by vedel vysvetlit, ako treba nasunut vrchnu cast potenciometra? :d :D Lebo to som uz dal dole, a pootacal som potenciometrom, lenze bez tej vrchnej casti sa netoci medzi minimumom a maximumom (zistil som neskoro), ale sa toci do nekonecna a tak prechadza medzi teplym a studenym, takze teraz neviem, kedy je v akej polohe. Je tam nejaky vystupok na potenciometri a zarez na vrchnej casti, predpokladam, ze idu do seba, a tak som skusal sledovat teplotu a podla toho nasadit vrchnu cast, ale potom pri modrej farbe fuka teply vzduch, alebo ak je ukazovatel v cervenej, vtedy fuka studeny vzduch. Takze som to poriadne prestavil :D Urcite existuje sposob, ako nasunut vrchnu cast (existuje nejaka poloha v ktorej ma byt potenciometer a vrchna cast) bez sledovania teploty vzduchu (a teraz je o tolko horsie, ze ked nereguluje plynule, tak ani nemozem vediet, kedy je potenciometer v spravnej polohe,aby som nasunul vrchnu cast. ak by reguloval plynule, tak skusanim by sa dalo trafit)

Fotky modulu:
https://ibb.co/4WZkJk0
https://ibb.co/kG7cXBG
https://ibb.co/rGSg6k8

Dakujem za pomoc
jaroslavelektro
Dátum registrácie: 23.05.2019 07:27
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Octavia II - cistenie kontaktov modulu manualnej klimy

Príspevok od používateľa jaroslavelektro »

klimatoniku nič neje problém je v topnom agregate
bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Ovládaniu na 99% nič nie je ako to spomenul jaroslavelektro. Ak mu už je tomu panelu niečo tak to bolo spôsobené majiteľom.
Takže v prvom rade je treba diagnostiku a tým myslím diagnostikovať. Vyčítanie a mazanie chýb nie je diagnostika !.
Ale vieš si aspoň zistiť či nemáš G13+silika a to keď pozrieš na nádobku chladiacej kvapaliny v motorovom priestore.
Gugel ti napovie zadaním : silika g13 škoda
Ak áno tak to nechaj na skúsených.....tam už je obšírnejšia práca.
jaroslavelektro
Dátum registrácie: 23.05.2019 07:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaroslavelektro »

bjbbobek napísal: 05.01.2024 15:41 Ovládaniu na 99% nič nie je ako to spomenul jaroslavelektro. Ak mu už je tomu panelu niečo tak to bolo spôsobené majiteľom.
Takže v prvom rade je treba diagnostiku a tým myslím diagnostikovať. Vyčítanie a mazanie chýb nie je diagnostika !.
Ale vieš si aspoň zistiť či nemáš G13+silika a to keď pozrieš na nádobku chladiacej kvapaliny v motorovom priestore.
Gugel ti napovie zadaním : silika g13 škoda
Ak áno tak to nechaj na skúsených.....tam už je obšírnejšia práca.
g13 je do 14 až 15 roku , O2 skončila v 13 roku
bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

To upresnenie ročniku už popravde neviem .
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: herin a 8 neregistrovaných