Hyundai i30 , 1.5 DPI - spojka
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Re: Hyundai i30 , 1.5 DPI - spojka
Za mna ked automat tak hydromenic aisin, ale aj to som sa odvazil kupit len ako nove auto. Zatial klop,klop, uz pomaly 7 rokov bez poruchy. Vymena oleja v Ruzomberku.Inak cela debata fakt na mna posobi ako pokec... ak sa mylim sa vopred ospravedlnujem.
-
Alex174
- Dátum registrácie: 21.01.2022 20:12 Zdieľať na Facebook
Zdravím, tak bol som dnes po auto po výmene novej spojky v Hyundai servise menil sa pritlačny tanier,lamela,a ložisko, zotrvačnik podľa servisu bol ok.
Išlo to na záruku,ale platil som 195€ keďže auto má 2 roky a 2 mesiace a záruka na spojku je 2 roky, riešil to aj import v BA kde navrhol to takto vyriešit,keďže už pri prvej garančke bol hlaseny problém.
Snáď tie trhave rozjazdy už nebudú.
Išlo to na záruku,ale platil som 195€ keďže auto má 2 roky a 2 mesiace a záruka na spojku je 2 roky, riešil to aj import v BA kde navrhol to takto vyriešit,keďže už pri prvej garančke bol hlaseny problém.
Snáď tie trhave rozjazdy už nebudú.
-
Alex174
Všetko je možné...ale niekde problém musí byť keďže dnes som bol po auto, po výmene spojky: nova lamela pritlačny tanier, a Spojkove ložisko, zotrvačnik že bol OK povedali v Hyundai servise a tie trhave rozjazdy stále pretrvávajú aj keď som to skúšal zatiaľ iba dnes, stále to auto ako keby niečo dusilo pri rozbehu...
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Skontroluj silentbloky motora a prevodovky, silentbloky ramien, klby a polosky.
-
Alex174
Pojazdim cez víkend, mám v pláne urobiť cca.300 kmmartincichy napísal: ↑20.04.2023 20:31 Skontroluj silentbloky motora a prevodovky, silentbloky ramien, klby a polosky.
A ak si ta spojka nesadne ako niekde sa písalo že si musí spojka sadnúť čo podľa mňa asi tak nieje tak v pondelok budem kontaktovať Hyundai servis čo s tým ďalej...
-
Alex174
Ešte začiatkom roka to bolo pri prvom studenom rozjazde a potom celý deň ok, ale teraz sa to zhoršuje už aj za tepla to šklbe a dnes po odchode zo servisu s novou spojkou nijaké zlepšenie...možno škoda že nedali nový zotrvačnik, že vraj bol ok, aké ťažko povedať
-
Alex174
Mám právo vrátiť auto späť predajcovi ak nevyrieši problém?fixinel napísal: ↑20.04.2023 21:59 tak reklamuj nech sa staraju..... a pitaj naspet peniaze sa spojku co si platil ved sa to nevyriesilo.....
take problemy uz som ti pisal ze maju viac modelov..... max ked update RJ mozno pomoze nic ine ale ani to nemusi...... a myslim ze ani nemuju na to novsi soft.
Takze bud to prijmes tak alebo predas nic ine ti nepomoze! A ked predas a kupis ine nove auto mozno ze budes mat inu vlasnost co ti este viac pojde na nervy......
bohuzial tie nove auta su 90% katastrofa............
-
Alex174
Ano viezol som sa s priimacim technikom ktorý mi odovzdával auto po výmene spojky, šok pre mňa bol hneď keď nastúpil do auta a rozbehol som sa po úplnej rovine a vonku +17 teplo, hneď to trhlo proste to isté ako bolo pred tým,len čušal a hneď som mu povedal že to trhlo, a on že veď to skúšali,že by to malo byť ok,ale nieje!citroenc3v6 napísal: ↑20.04.2023 23:22 Na fixinela nereaguj,to nemá význam.
Spojka si po výmene nemá čo sadať,ta má fungovať.
Viezol si sa s mechanikom pri prevzatí alebo odovzdaní auta?
Pre istotu som si zobral domov Lamelu a pritlačny tanier domov keby niečo...
-
Alex174
V pohode, beži tam 2 ročna zaruka, cez víkend pojazdim,vyskúšam a v pondelok bombardujem servis
Najhoršie,že sestra si objednala také isté auto na leto 2023
A už nemá z čoho vybrať keby že sa rozhodla zrušiť objednávku....v tej cenovej kategórii Štvorvalec benzínový a nové auto asi nenajde
-
nahradnediely90
- Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Tak ako písal niekto predomnou - neprevziať si auto s dôvodu že problém nebol odstránený - tým že si prevezmeš auto a podpíšeš papiere v podstate súhlasíš z vykonanou opravou.
-
Alex174
Záruka aj tak musí teda platiť 2 rokynahradnediely90 napísal: ↑21.04.2023 08:46 Tak ako písal niekto predomnou - neprevziať si auto s dôvodu že problém nebol odstránený - tým že si prevezmeš auto a podpíšeš papiere v podstate súhlasíš z vykonanou opravou.
-
nahradnediely90
- Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Kašlať na ich záruku - mal si tam auto nechať s tým že nič neopravili - auto stále šklbe - nech si to vyriešia a auto nech ti odovzdajú s tým že problém je vyriešený a vozidlo môžeš bezproblémovo využívať. Ty si si namiesto toho auto zobral a ešte si im aj zaplatil - v podstate servis dosiahol to čo chcel a ty si tam kde si aj bol - máš auto čo šklbe a si o 195 € ľahší.Alex174 napísal: ↑21.04.2023 09:28Záruka aj tak musí teda platiť 2 rokynahradnediely90 napísal: ↑21.04.2023 08:46 Tak ako písal niekto predomnou - neprevziať si auto s dôvodu že problém nebol odstránený - tým že si prevezmeš auto a podpíšeš papiere v podstate súhlasíš z vykonanou opravou.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Nedá mi to - pretože skackavý benzín vidím denne na cestách - nemáte súdruhovia takto dojem, že pri pohýňaní sa je rovnako dôležitý stroj, ale aj ten čo ho ovláda.auto stále šklbe - nech si to vyriešia a auto nech ti odovzdajú s tým že problém je vyriešený a vozidlo môžeš bezproblémovo využívať.
Gazdiná si sadne za šijací stoj a ide ako gula, keď si ja zašívam monterky tak mám stále zauzlovanú niť a dolámané ihly. Mám ísť stroj reklamovať????
-
Alex174
Včera to šklbalo, dnes po prejdení 80 km a cca 50 rozjazdoch úplne ok a zaberá parádne ako má... Boh vie ako to bude snáď už ok...
Bol som aj v servise ráno a rozprával som s vedúcim,že spojka sa postupne sama nastavi a zabehne, a kebyže bol zase problém tak že mám kľudne prísť že mám 2r.zaruku...
Zatiaľ mám pocit,že ta pôvodná spojka mala zlý zabeh keďže to bola prvá naša skúsenosť s benzínom atď...
Tak sa uvidí.....
Bol som aj v servise ráno a rozprával som s vedúcim,že spojka sa postupne sama nastavi a zabehne, a kebyže bol zase problém tak že mám kľudne prísť že mám 2r.zaruku...
Zatiaľ mám pocit,že ta pôvodná spojka mala zlý zabeh keďže to bola prvá naša skúsenosť s benzínom atď...
Tak sa uvidí.....
-
fzubaty
- Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45 Zdieľať na Facebook
Ja som teda dosť starý, ale o zábehu spojky a samonastavení novej spojky počujem prvý krát.
Na nastavenie, ak je potrebné, majú v servise presný prípravok.
Na nastavenie, ak je potrebné, majú v servise presný prípravok.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní