Opel Astra coupe - oprava podbehov
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
Adimov
- Dátum registrácie: 17.01.2005 11:10 Zdieľať na Facebook
Opel Astra coupe - oprava podbehov
dobrý večer otázka : ako dlho časovo trvá vyvarenie jedného podbehu Opel Astra coupe
s použitím nového dielu a približná cena práce?
s použitím nového dielu a približná cena práce?
-
Adimov
Re: oprava podbehov ?
podbehu
-
Adimov
pod dverami celý spodokmilanovanocnamora napísal: ↑06.01.2023 21:40 Ešte raz pre istotu: toho čo je NAD a ZA kolesom alebo toho čo je POD dverami?
-
Adimov
ano sorrymilanovanocnamora napísal: ↑06.01.2023 21:43 Takže prah...
https://aci.sk/3745103q-prah-5dv-original-l_d87672.html
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Cico a nemohlo by stačiť toto? https://aci.sk/3745-03a-opravny-dil-pra ... 50595.html 
Ale to vie najlepšie ten čo to bude robiť - ja by som použil to čo som linkoval a naučtoval to čo linkoval Cico
tak sa zarába 
Ale to vie najlepšie ten čo to bude robiť - ja by som použil to čo som linkoval a naučtoval to čo linkoval Cico
-
ivko1
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
Predpokladám že má Astru G, kedže písal verzia coupé.
Za prvé to bude problém zohnať, lebo to nebude ani z 3 dveráku pasovať a hnilého tam toho bude viac. Predpokladám že zo spodu ho nebude o čo privariť v určitých miestach.
Dnes sú to také veci, že ked si to nevieš urobiť sám, tak sa nedoplatíš. Preto sa opravujú viacmenej zánovné autá - ešte to má hodnotu a plechy sú zdravé.
Za prvé to bude problém zohnať, lebo to nebude ani z 3 dveráku pasovať a hnilého tam toho bude viac. Predpokladám že zo spodu ho nebude o čo privariť v určitých miestach.
Dnes sú to také veci, že ked si to nevieš urobiť sám, tak sa nedoplatíš. Preto sa opravujú viacmenej zánovné autá - ešte to má hodnotu a plechy sú zdravé.
-
vykopanafosilia
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Re: Opel Astra coupe - oprava podbehov
citrón, napísal si mu veľkú pravdu 
Pre zadávateľa: Časy, kedy si kúpil nový diel a "chlapci to v robote vyvarili ako fušku" sú dávno preč. Dnes je robota drahá a je naozaj na zváženie, či sa do toho púšťať. Ako tu už odznelo, kľudne sa môže stať, že po odstrojení sa zistí, že nový diel nie je o čo privariť a bude treba meniť ďalšie plechy. Bude to stáť majland (kopec práce a bohvie, ako dlho budeš blokovať zdvihák) a lakovačka je tiež dnes niekoľkonásobne drahšia, než kedysi, lebo "ekologické laky".
Keby to bola nejaká rarita, ktorá bude na cene už len stúpať, tak nepoviem, ale to nie je prípad Astry - teda pokiaľ nie je po pápežovi alebo nejakom slávnom hercovi
Rozhodnutie je samozrejme na tebe, ale nerátaj, že to bude lacné.......
Pre zadávateľa: Časy, kedy si kúpil nový diel a "chlapci to v robote vyvarili ako fušku" sú dávno preč. Dnes je robota drahá a je naozaj na zváženie, či sa do toho púšťať. Ako tu už odznelo, kľudne sa môže stať, že po odstrojení sa zistí, že nový diel nie je o čo privariť a bude treba meniť ďalšie plechy. Bude to stáť majland (kopec práce a bohvie, ako dlho budeš blokovať zdvihák) a lakovačka je tiež dnes niekoľkonásobne drahšia, než kedysi, lebo "ekologické laky".
Keby to bola nejaká rarita, ktorá bude na cene už len stúpať, tak nepoviem, ale to nie je prípad Astry - teda pokiaľ nie je po pápežovi alebo nejakom slávnom hercovi
Rozhodnutie je samozrejme na tebe, ale nerátaj, že to bude lacné.......
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
u nas sa to plata ipou a vybavene.auto sa predsa nechova na 50 rokov.ked sa uz neda zdvihat doma na dvorku tak sa preda.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Moje má 32 a so mnou dožije, kosačka má 60 a tráve to vôbec nevadí.auto sa predsa nechova na 50 rokov
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Tento rok som robil oba prahy zákazníkovi ktorý mi chodí z viacerými autami,nechal už u mňa dosť peňazí a proste jemu som chcel tieto veci urobiť.Prah je prah,jednoduchá záležitosť ale skutočnosť je iná.V mieste kde sa zdvíha (ak to poškodia truhlíci) odhnije všetko,to sú štyri rôzne plechy zbiehajúce sa do spodnej hrany.Prah sa kúpy,ale všetko ostatné už vyrábate.Keď ste hotový tak ochrana vnútra,potom lak.Suverénne by táto práca vyhrala prvé miesto prác,ktoré by som oželel.Zárobok...hlboko pod cenu.Za čas kým to odovzdá človek by zarobil x násobok.Takže ak to dnes nik netúži robiť,má to svoju jasnú príčinu.Bordel,treba dobré vybavenie (klampiarskej dielne) od zvárania diery v monterkách,od karba oči na vyberanie špón,mrdník v dielni.Keď sám chcete áno,inak len v rámci nútených prác.
-
nahradnediely90
- Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Základná cena práce je cca 250 € za jednu stranu. Ak sa robia ďalšie lokálne opravy na upevnenie prahu tak treba počítať cca 20 - 25 € za hodinu práce. Gitovanie, brúsenie, lakovanie, zakonzervovanie dutín je v cene cca 150 €.
Orientačná cena za kompletnú opravu jednej strany je cca 450 €.
Čo viem od zákazníkov ktorý majú staršie Ducata tak platili za komplet opravu upevnenia prednej nápravnice, podbehov, zadných blatníkov a lokálne opravy podlahy vrátane lakovania cca 2 500 €.
Orientačná cena za kompletnú opravu jednej strany je cca 450 €.
Čo viem od zákazníkov ktorý majú staršie Ducata tak platili za komplet opravu upevnenia prednej nápravnice, podbehov, zadných blatníkov a lokálne opravy podlahy vrátane lakovania cca 2 500 €.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
u teba ok ty mas rad stare masiny lebo ich chces mat ale vezmi si opel astra G coupe starina ako cela europa.taky diel sa na aute meni len ak si auto chcem nechat.inac ipa vyplatat ako sa da uzit si ho naplno ako sa len da a prec snim.
-
pudis
- Dátum registrácie: 28.01.2010 08:28 Zdieľať na Facebook
Brat riešil podobný problém (staré Berlingo), kúpil najlacnejší prah (45€) a ten prinitoval na ten starý, samo že predtým bolo ošetrené Dinitrolom , dutiny a vrchný čierny nástrek , výsledok u 24 ročného auta ktoré má slúžiť, nie reprezentovať excelentný.
-
nahradnediely90
- Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Cena za túto výmenu pred dvoma rokmi bola 8000 Kč = cca 332 €
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Cena za túto výmenu pred dvoma rokmi bola 8000 Kč = cca 332 €.. 26 minut a 332€ zarobené
.žartujem .Nepoznám nikoho v blízkom okolí kto by takéto niečo bol ochotný robiť. A to len v našej dedine (1800 obyvatelov) je 7 sedem autoservisov . Takže ako si písal 450-500€ jedna strana to je 900-1000€ . po čase vyskočí nejaká mech.závada atď.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 3 neregistrovaní