Seat Ateca 2.0 tdi , 2017, 4x4 - trhanie motora

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Re: Seat Ateca 2.0 tdi , 2017, 4x4 - trhanie motora

Príspevok od používateľa db69 »

lubos zimovcak kukni pozorne video a prečítaj odpovede
2200ot/min
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

db69 napísal: 22.01.2025 19:00 lubos zimovcak kukni pozorne video a prečítaj odpovede
2200ot/min
Ospravedlňujem sa.
V mobile prdlajs vidieť a počas jazdy nečítam :4012: ..
Fakt to vyzeralo, ako keď zle podradim, som ťažky a motor " zakašle".

Keď som si kukol všetky reakcie... neviem, Netuším.
Jedine dobrú diagnostiku. Možno sú už vstrekovače na odchode. Neviem,
Sorry ešte raz :300f:
katallaa
Dátum registrácie: 17.01.2009 22:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa katallaa »

Pozdravujem.Mal som podobne choré auto,tiež trhalo v 1500 az 1800 otáčok.Po zakázaní EGR sa problem presunul na 1800 až 2100 otáčok.Dalej boli otestované vstrekovače a zapožičaná a vyskušaná váha vzduchu.Problém ale ostal.Zo zufalstva som za auto zapol 3t vozík a šiel som na 1000km cestu. Ked som sa vrátil auto bolo zdravé!!!
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Tu by som radil opatrnosť aj s tým EGR.Sú dve EGR ká,jeden klasický vysokotlak,jeden nízkotlak. Emisie sú emisie,keď už prejde všetko spálené aj DPF kom a išli by spaliny (vyčistené) von,tak sa ešte raz vrátia do procesu spalovania.Lenže to má háčik,vo výfuku už nie je žiaden tlak a nedá sa priviesť na miesto z vyžším tlakom a tak sa zvýši jednoducho privretím klapky vo výfuku čím sa to dosiahne.Celkom zložitý a sofistikovaný systém ktorý a dobre funguje,ale všetko musí byť tip top pre tože tolerančné odchylky sú minimálne.
Takže,vrátim sa k prvému môjmu príspevku...ak nepoznáte ten menežment dobre,máte minimálnu alebo aj tej menšiu šancu na riešenie vlastnými silami alebo radami tu či inde.Je to o stovkách variant problému,nedá sa vyriešiť diskusiami a neraz sa preserie čas riešiť to načas bez väčších následkov.Dávanie si načas,pritom už je jasné že máme začínajúci problém je u týchto tipoch motorov ťažko ľutované.Iné je ak sa objasní,a je možné konštatovať že to nie je počiatok velkého problému.Rady ako tisíc km s prívesom,to treba rovno zabudnúť,to hravo skončí účtom pät a viac tisíc plus odťah.Opora v rozume je to minimálna.
katallaa
Dátum registrácie: 17.01.2009 22:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa katallaa »

Mne to bolo už jedno!Tiež som dufal ze sa konečne niečo rozletí a posuniem sa niekam dalej.Ale nakoniec nebolo ani nic treba!
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Áno no to sú "opatrenia", ktoré si nedovolím nikomu "radiť" hoci môžu pomôcť - no aj spraviť definitívu (motor v prdeli).
Mal som jedno benzínové auto, ktoré sa po vyše dvoch rokoch odstavenia (a po vyvarení znova spojazdnilo) dusilo do pol plynu. Nadrbkal som mu pol plechovky VIFu a ešte niečo do pár litrov benzínu, pojazdil s plným plynom do dlhšieho stúpania, surovo ho držal v maximálnych otáčkach (obmedzovača) - lenže to auto nemalo hodnotu polky minimálnej mzdy. Pomohlo - no nikomu to "neradím". Bolo to moje auto "do rezervy".
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Občas sa hovorí...zúfalí ľudia robia zúfalé činy.Netreba robiť zúfalé činy,treba robiť potrebné činy.Lenže sa nerobia a to má množstvo rôznych príčin od toho že do niečoho už nedám ani halier,po nechuť ďalej platiť blbov čo zoberú peniaze ale výsledok nulový,nie sú schopný opraviť.Ako argument to síce kulhá na obe nohy,lebo...nie sme schopný robiť rozumné veci.Kým nebol internet,a niekto potreboval pomoc,išiel do krčmy a zistil,čo kde kto a často priamo aj toho koho potreboval.No len prišli tie malé sprostosti čo sdo nich každý klove ako vrana do hovna,a ľudia už nevedia vyblekotať nič,nevedia komunikovať,nevedia sa pýtať,nevedia sa spájať a pomáhať si.A ešte si myslia aký sú múdry a že nosia vo vrecku všetku múdrosť sveta.Tu je výsledok tej múdrosti,ani s ňou,ani bez nej
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Milan - áno. Kým neide o život, ide o hovno. Ak je zostatková hodnota auta nula hovno nič - môže to vyjsť - aj nemusí. Ak nie - tiež by som to neriskol.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Možno to nakoniec fakt bude iba dopravným čerpadlom nafty... :4012:
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Rozumné správanie sa neodvíja od hodnoty auta.Ludia sa vlastným pričinením dostávajú tam odkiaľ bude ťažký návrat.Je už iba paradox že ani nové technológie ani AI nezvráti že ludstvo neuveritelne hlúpne a dobré a správne už nevie ani len rozoznať.Doslova zo dňa na deň,hlúpejšie,surovejšie,arogantnejšie

Lubos,škála možného je u toho motora neuveritelne široká a s čím sa človek pri opravách stretne je neuveritelý rozsah.Ja si také tie scifi veci odkladám,pretože neraz až vtedyľudia vedia pochopiť čo všetko je možné a ako to potom vyzerá.A aký rozsahkadečoho sa na to nabalí.Dnes je kvantum vecí jasných,zmapovaných,predsa je to prd platné pretože každý si ide svoje,nevedia sa ani opýtať,ani rozprávať,ani pozdraviť ani poďakovať.A ká malá kokotina čo do nej furt klovú je im v konečnom dôsledku na dve veci a ešte kradne čas
miso-imrich
Dátum registrácie: 20.01.2025 07:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miso-imrich »

Ahojte.davam update k autu.Po vymene snimaca klukoveho hriadela a dvojtyzdnovom jazdeni sa zatial problem nevyskytol.Pevne verim ze je problem vyrieseny.Dakujem za rady.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

:2f93:

za kolko minut to servis vyriesil?
miso-imrich
Dátum registrácie: 20.01.2025 07:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miso-imrich »

Servis to zistil ihned po napojeni diagnostiky,kedze trkanie trvalo dlhsiu dobu ako zvycajne a auto skoncilo s vysvietenymi vsetkymi kontrolkami v nudzovom rezime.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Chcelo by to trochu presnejšiu informáciu...napr ako znela chyba plus čo písala RJ o momente vzniku zápisu chyby (freeze frame) Ja osobne pochybujem že je to ako sa opisuje.
Máme tu predošlé vyjadrenie....Bol precisteny cely palivovy system,nove cerpadlo v nadrzi,repas vstrekovacieho cerpadla plus vstreky. Problem nevymizol.Do servisu som objednany buduci tyzden kde je v plane vymenit snimac vackoveho hriadela.Problem je ze dany problem sa vyskytuje sporadicky, tak ako som pisal pri druhej jazde kde auto trochu postalo-vychladlo.
Z napísaného vyplýva že ....chyba existovala už do tu opísaného velkého servisu.Z toho istého vyplýva že čo sa robilo sa robilo doslova naslepo,vtedy zápis chyby nebol,teraz už áno. On aj vtedy bol,trebalo pozrieť v meraných hodnotách (komuže by sa chcelo prekutrávať 1000 hodnôt) ale bolo to tam.No akurát nevysvietilo MIL,na to treba sekvencia x výpadkov.
Celkom rád by som si prečítal názor jaroslavelektro ak by sa vyjadril čo si o veci myslí
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

no vyzera to mozno tak ze tentoraz majitel auta navstivil konecne autorizak alebo garaznika ktory ma poriadnu diagnostiku a ta vzdy ukaze vsetko aj to co tie lacne vcds nevidia.80 percent servisov na slovensku pouziva stary soft.

na elektricku zavadu je vzdy zapisana chyba.

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní