Seat Ateca 2.0 tdi , 2017, 4x4 - trhanie motora
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Re: Seat Ateca 2.0 tdi , 2017, 4x4 - trhanie motora
Tiez som videl 1200 otaciek
-
miso-imrich
- Dátum registrácie: 20.01.2025 07:38 Zdieľať na Facebook
Auto mam vyse roka,je to dovoz z DE.trhanie uz bolo pred cistenim palivoveho sytemu, ktore zacalo raz za mesiac dva a da sa povedat ze teraz je to uz na dennej baze.Ale az pri druhej jazde ked auto trochu postalo.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Mne to evokuje niekde zly kontakt. No niesom automechanik.
To ze az pri druhej jazde ma zaujalo. (Pod)tlak, teplota, kontakt - len coho?
Niekto z milanovymi vedomostami, vybavenim by to mozno odvodil z nalogovaneho. Inak je to len vestenie.
To ze az pri druhej jazde ma zaujalo. (Pod)tlak, teplota, kontakt - len coho?
Niekto z milanovymi vedomostami, vybavenim by to mozno odvodil z nalogovaneho. Inak je to len vestenie.
-
Milan815
- Dátum registrácie: 04.10.2010 18:15 Zdieľať na Facebook
Treba najst chalana ktorehe to bavi a vie nad tym porozmyslat (je ich malo hlavne tych rozmyslajucich). Niečo sa ohreje roztiahne, prestane tesnit prisaje falošný vzduch, alebo sa roztahne a brani prechodu paliva.. Ked to diagnostika nezaznamena je to mechanicka záležitosť. Len tak menit veci od buka dobuka je drahe. Drzim palec
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Ked to diagnostika nezaznamena je to mechanicka záležitosť....
Môže a nemusí.Množstvo krátky dejov aj hodne závažných nemusí RJ zaznamenať a zapísať chybu,dokonca hlášky typu misfire teda výpadok zápalu vo valci.Je potrebná sekvencia určitého počtu a potom bude.OBD takéhoto motora poskytuje hravo vyše tisíc údajov a vyžaduje mať dobré vedomosti aj na údaj aj na vzťahové väzby,inak z toho nezaprší nikdy.
Čo nezachytí OBD pre nízke vzorkovanie,zachytí oscilo.Ale nevyhnutné je poznať vzťahové veci,vedieť čo s čím a ako nachytať pachateľa ak sa nedá priamo,tak cez inú činnosť.No len to je vyžší dívší škola.Tu sa čaká...daj si tabletku a budeš šťastný...to tak nefunguje.Povedz hotovú vec že čo mám vymeniť a choď do riti.Ale krátko a rýchlo,lebo sa nám nechce ani čítať ani premýšlať,daj hotové a požuté.
Môže a nemusí.Množstvo krátky dejov aj hodne závažných nemusí RJ zaznamenať a zapísať chybu,dokonca hlášky typu misfire teda výpadok zápalu vo valci.Je potrebná sekvencia určitého počtu a potom bude.OBD takéhoto motora poskytuje hravo vyše tisíc údajov a vyžaduje mať dobré vedomosti aj na údaj aj na vzťahové väzby,inak z toho nezaprší nikdy.
Čo nezachytí OBD pre nízke vzorkovanie,zachytí oscilo.Ale nevyhnutné je poznať vzťahové veci,vedieť čo s čím a ako nachytať pachateľa ak sa nedá priamo,tak cez inú činnosť.No len to je vyžší dívší škola.Tu sa čaká...daj si tabletku a budeš šťastný...to tak nefunguje.Povedz hotovú vec že čo mám vymeniť a choď do riti.Ale krátko a rýchlo,lebo sa nám nechce ani čítať ani premýšlať,daj hotové a požuté.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Tie otacky boli fakt realne?? 
-
miso-imrich
- Dátum registrácie: 20.01.2025 07:38 Zdieľať na Facebook
Lubos Zimovcak nechapem tvojej otazke…
-
lubos zimovcak
Normalne sa pytam.
Neviem, ci si isiel dole kopcom, ci si ubral plyn, lebo 1.200, ci kolko si mal otacok..., tolko nemam ani na nakladnom aute...
Este aj tam je optimum 1.500 +-.
Autu podla mna nic nie je. Natankuj plnu, daj aditivum a piriadne ho prebehni..
Hlavne, nechod pod 1.500 otacok.
Mne takto niekedy zaskube autami, VSETKYMI, ked je nemozna situacia, kedy neviem dat vhodnu rychlost, prevodovkou/ a otacky mi padnu, lebo musim pribrzdit a nasledne pridat.
Neviem, ci si isiel dole kopcom, ci si ubral plyn, lebo 1.200, ci kolko si mal otacok..., tolko nemam ani na nakladnom aute...
Este aj tam je optimum 1.500 +-.
Autu podla mna nic nie je. Natankuj plnu, daj aditivum a piriadne ho prebehni..
Hlavne, nechod pod 1.500 otacok.
Mne takto niekedy zaskube autami, VSETKYMI, ked je nemozna situacia, kedy neviem dat vhodnu rychlost, prevodovkou/ a otacky mi padnu, lebo musim pribrzdit a nasledne pridat.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Aditívum môže naozaj pomôcť - ak... Osobne by som to skúsil no ak je nejaký problém, ktorý nemá ako odstrániť nemá ho ako odstrániť. Vynikajúco určité použité včas mnohým predchádzajú.
Osobne som desaťročia "aditívový" a ak som vedel prečo - dal som (benzínovému) autu do nádrže do pár (cca 15) litrov pol plechovky VIFu - no to NIE JE RADA!
Do naftových dávam prednostne iné - ako prevenciu. Aditívum s vyšším čistiacim účinkom dokáže veľa - no ak spustí náhle veľa bordelu, môže vzniknúť ďaľší problém - a to sdom naozaj skoro 30 rokov "aditívový".
Nikomu som nikdy nepovedal a nepoviem - "nalej tam a...", viacerým - "mohol si tomu predísť".
Osobne som desaťročia "aditívový" a ak som vedel prečo - dal som (benzínovému) autu do nádrže do pár (cca 15) litrov pol plechovky VIFu - no to NIE JE RADA!
Do naftových dávam prednostne iné - ako prevenciu. Aditívum s vyšším čistiacim účinkom dokáže veľa - no ak spustí náhle veľa bordelu, môže vzniknúť ďaľší problém - a to sdom naozaj skoro 30 rokov "aditívový".
Nikomu som nikdy nepovedal a nepoviem - "nalej tam a...", viacerým - "mohol si tomu predísť".
-
HHTWin
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Preco ste si isty, ze je problem v palive? Preco mne vie ist auto aj na 1200 aj 1400 otacok bez problemu?
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
lubos zimovcak kukni pozorne video a prečítaj odpovede
2200ot/min
2200ot/min
-
lubos zimovcak
Ospravedlňujem sa.
V mobile prdlajs vidieť a počas jazdy nečítam
Fakt to vyzeralo, ako keď zle podradim, som ťažky a motor " zakašle".
Keď som si kukol všetky reakcie... neviem, Netuším.
Jedine dobrú diagnostiku. Možno sú už vstrekovače na odchode. Neviem,
Sorry ešte raz
-
katallaa
- Dátum registrácie: 17.01.2009 22:47 Zdieľať na Facebook
Pozdravujem.Mal som podobne choré auto,tiež trhalo v 1500 az 1800 otáčok.Po zakázaní EGR sa problem presunul na 1800 až 2100 otáčok.Dalej boli otestované vstrekovače a zapožičaná a vyskušaná váha vzduchu.Problém ale ostal.Zo zufalstva som za auto zapol 3t vozík a šiel som na 1000km cestu. Ked som sa vrátil auto bolo zdravé!!!
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Tu by som radil opatrnosť aj s tým EGR.Sú dve EGR ká,jeden klasický vysokotlak,jeden nízkotlak. Emisie sú emisie,keď už prejde všetko spálené aj DPF kom a išli by spaliny (vyčistené) von,tak sa ešte raz vrátia do procesu spalovania.Lenže to má háčik,vo výfuku už nie je žiaden tlak a nedá sa priviesť na miesto z vyžším tlakom a tak sa zvýši jednoducho privretím klapky vo výfuku čím sa to dosiahne.Celkom zložitý a sofistikovaný systém ktorý a dobre funguje,ale všetko musí byť tip top pre tože tolerančné odchylky sú minimálne.
Takže,vrátim sa k prvému môjmu príspevku...ak nepoznáte ten menežment dobre,máte minimálnu alebo aj tej menšiu šancu na riešenie vlastnými silami alebo radami tu či inde.Je to o stovkách variant problému,nedá sa vyriešiť diskusiami a neraz sa preserie čas riešiť to načas bez väčších následkov.Dávanie si načas,pritom už je jasné že máme začínajúci problém je u týchto tipoch motorov ťažko ľutované.Iné je ak sa objasní,a je možné konštatovať že to nie je počiatok velkého problému.Rady ako tisíc km s prívesom,to treba rovno zabudnúť,to hravo skončí účtom pät a viac tisíc plus odťah.Opora v rozume je to minimálna.
Takže,vrátim sa k prvému môjmu príspevku...ak nepoznáte ten menežment dobre,máte minimálnu alebo aj tej menšiu šancu na riešenie vlastnými silami alebo radami tu či inde.Je to o stovkách variant problému,nedá sa vyriešiť diskusiami a neraz sa preserie čas riešiť to načas bez väčších následkov.Dávanie si načas,pritom už je jasné že máme začínajúci problém je u týchto tipoch motorov ťažko ľutované.Iné je ak sa objasní,a je možné konštatovať že to nie je počiatok velkého problému.Rady ako tisíc km s prívesom,to treba rovno zabudnúť,to hravo skončí účtom pät a viac tisíc plus odťah.Opora v rozume je to minimálna.
-
katallaa
- Dátum registrácie: 17.01.2009 22:47 Zdieľať na Facebook
Mne to bolo už jedno!Tiež som dufal ze sa konečne niečo rozletí a posuniem sa niekam dalej.Ale nakoniec nebolo ani nic treba!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný