Toyota Rav4 d4d , 2005 - ako odvzdušním motor
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 16.07.2006 22:17
Re: Toyota Rav4 d4d , 2005 - ako odvzdušním motor
Cenamcic , možno keby si sa nezapájal do každej témy, tak by to bolo asi lepšie pre každého. Ja by som ta v reálnom živote snád ani poznat nechcek a aj keby sme sa poznali, tak radšej otočím hlavu aby som nemal pokazený deň od tolkej múdrosti. Ty musíš byt riadne protivný a nepríjemný človek.
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Keko - možno je to práve niekto z tvojich nadriadených. 
Inak ak sa obzrieš okolo seba tak musíš byť protivný a nepríjemný, inak si z teba okolie spraví handru na topánky.

Inak ak sa obzrieš okolo seba tak musíš byť protivný a nepríjemný, inak si z teba okolie spraví handru na topánky.

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 17.01.2009 22:47 Zdieľať na Facebook
Ja odoručam odojit hadicu odchádzajucu z filtra. Hrdielko z ktoreho stiahnes hadičku,zapchaj prstom a pumpuj pumpičkou. Počas pumpovania maj zapchate hrdielko aby pumpa dokazala lepsie nasat palivo.Po pár natahaniach uvolni prst aby si vypustil vzduch. Pocitiš odfuknutie,par x to zopakuješ a mala by vystreknut nafta. Potom dopojiš hadičku a ešte pár x zapumpuj. Toto co som napísal platí len ak je rucna pumpa funkčná. Ale to zbadaš hned podla toho ci odfukne vzduch vytlačení naftou
-
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Ja tieto caky-paky pri filtroch riesim tak, ze z jedneho auta odsudeneho na srotovisko som si z palivovej nadrze vybral cerpadlo, ktore pouzivam aj pre taketo pripady - je to par sekund.
-
- Dátum registrácie: 13.12.2022 19:37 Zdieľať na Facebook
Ďakujem všetkým ktorý sa mi snažili poradiť. Auto konečne funguje ako má. Ja som potom ten palivový filter znova demontoval, následne naplnil naftou pár krát som stlačil tú pumpu a potom som skúšal štartovať. Keď ani po niekoľko pokusoch nechytá auto tak stačí len znova pumpovať a znova štartovať. Hlavne sa toho nebáť, treba ten motor točiť trošku dlhšie aj 20 až 30 sekúnd a keď stále nič tak znova napumpovať naftu. Ono sa to prakticky samo odvzdušní, možno to niekoľko krát zdochne na voľnobehu ale stačí opäť naštartovať a spraviť okružnú jazdu aspoň 30 kilometrov nech sa nabije baterka a nech sa všetky bublinky odstránia zo systému. A ozaj, dôvod výmeny bolo to, že mi auto tak trhalo počas jazdy a občas sa mi zdalo, že ide ako keby na 3 valce. Diagnostika napísala CHYBA OBVODU VSTREKOVAČOV a jednou z možností ako to vyriešiť je, že je zanesený palivový filter a treba ho vymeniť. Mám za sebou nejakých 60km a auto ide na jednotku. Piatok idem s ním na kontrolu tak keď tak dám info.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
aj tak sa dá.ale je tam dosť vysoké riziko poškodenia čerpadla,kedže nafta ho mastí.a ked tam nafta nieje tak beží na sucho
-
- Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45 Zdieľať na Facebook
Neviem preco si komplikujete zivot. Tocit motor 20- 30 sekund je sialenost, ktorou odpises cerpadlo, lebo ide nasucho.
Ja ked menim naftovy filter, odvzdusnujem uplne jednoducho. Vyvod z filtra odpojim, napojim tam hadicku a druhy koniec do pohara. Par krat vypnem- zapnem zapalovanie, pokial nemam v pohariku trocha nafty. Ak nie je v nadrzi cerpadlo tak rucna pompicka. Potom necham filter 15 minut na pokoji, nech nasiahne naftu a potom start na brnknutie, necham 10 minut povrcat a hotovo.
Ja ked menim naftovy filter, odvzdusnujem uplne jednoducho. Vyvod z filtra odpojim, napojim tam hadicku a druhy koniec do pohara. Par krat vypnem- zapnem zapalovanie, pokial nemam v pohariku trocha nafty. Ak nie je v nadrzi cerpadlo tak rucna pompicka. Potom necham filter 15 minut na pokoji, nech nasiahne naftu a potom start na brnknutie, necham 10 minut povrcat a hotovo.
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
ja som v pravidlách našiel aj toto.... možno niekto kto sa rád riadi podľa pravidiel, si v tom niečo nájde aj pre seba
Na portál autobazar.eu majú prístup ľudia všetkých vekových kategórií. Žiadame vás preto, aby ste udržiavali diskusiu v medziach slušnosti bez linkov či obrázkov akéhokoľvek erotického charakteru. Stráňte sa takisto zbytočných a nadmerných vulgárnych nadávok. Samozrejmosťou je aj zákaz posielania takého obsahu, ktorý je akýmkoľvek spôsobom v rozpore so zákonmi alebo dobrými mravmi, vedie k podnecovaniu rasovej neznášanlivosti a podobne. Porušenie môže viesť až k vykázaniu z fóra formou BANu na dobu určenú vedením fóra.
2. Vzájomná tolerancia medzi užívateľmi: Fórum je miesto, kde si užívatelia vzájomne vymieňajú svoje názory, postrehy a skúsenosti. Žiadame vás preto, aby ste diskusiu k témam viedli vecne a bez zbytočných príspevkov vedúcich k zosmiešneniu či napádaniu ostatných užívateľov. Príspevky, vyznievajúce neúctivo a so zámerom vyvolať konflikt či odbáčajúce ďaleko od témy budú bez predchádzajúceho varovania odstránené a uzivateľovi bude udelená karta.

Na portál autobazar.eu majú prístup ľudia všetkých vekových kategórií. Žiadame vás preto, aby ste udržiavali diskusiu v medziach slušnosti bez linkov či obrázkov akéhokoľvek erotického charakteru. Stráňte sa takisto zbytočných a nadmerných vulgárnych nadávok. Samozrejmosťou je aj zákaz posielania takého obsahu, ktorý je akýmkoľvek spôsobom v rozpore so zákonmi alebo dobrými mravmi, vedie k podnecovaniu rasovej neznášanlivosti a podobne. Porušenie môže viesť až k vykázaniu z fóra formou BANu na dobu určenú vedením fóra.
2. Vzájomná tolerancia medzi užívateľmi: Fórum je miesto, kde si užívatelia vzájomne vymieňajú svoje názory, postrehy a skúsenosti. Žiadame vás preto, aby ste diskusiu k témam viedli vecne a bez zbytočných príspevkov vedúcich k zosmiešneniu či napádaniu ostatných užívateľov. Príspevky, vyznievajúce neúctivo a so zámerom vyvolať konflikt či odbáčajúce ďaleko od témy budú bez predchádzajúceho varovania odstránené a uzivateľovi bude udelená karta.
-
- Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52 Zdieľať na Facebook
tak autor aspon bude vediet a aj ostatni, ze ten filter sa pred vymenou naplni naftou a ide to.... pre podobnych zabudlivcov je tam pumpicka, ale pri starom aute je to riskantne....nenapumpuje...ake odvzdusnovanie - motor stiahol naftu z rampy a hadicky a stop, to nestaci na natahanie do filtra...a netocit naftove cerpadla dlho, ved na mazanie je tam nafta... skor chapem, ze nema kazdy doma len tak poruke bandasku nafty, do filtra ide cca 3-5 dcl.,a to este na japoncovi ide dobre, ale skus to urobit napr.na fordackych motoroch...
-
- Dátum registrácie: 02.08.2009 11:21 Zdieľať na Facebook
tunika ... cenamcic si asi cita len tie pravidla ktore mu vyhovuju ale hlavne ze mudruje
... dobre ze si mu ich pripomenul 

-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Pokial neexistuje tolerancia medzi luďmi v realite , ako by mohla potom byť tu????2. Vzájomná tolerancia medzi užívateľmi:

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní