Vianočné prianie, alebo čo dostanem pod stromček

témy týkajuce sa všetkého a ničoho mimo diskusie o autách

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: Vianočné prianie, alebo čo dostanem pod stromček

Príspevok od používateľa kirams »

Sa dohodni so sevenom. Ved on ma plne vybavenu garaz. A je tak sikovny, ze za hodinu to ma hotove. Za dve ti aj zrepasuje staru prevodovku a dofuka kolesa.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

:d :D

Nechystám sa to vyšrotovať i keď by oco získal perfektný motor...
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

i keď by oco získal perfektný motor.
Pre mňa bohužial sú použitelné len "jednodrôtové" diesle. Sám mám doma Punto s 1,9JTD a je to naozaj fajn motor aj by som ho prehodil do traktora, ale - na chod potrebuje z pôvodneho auta RJ, budíky, plynový pedál a taký zväzok kablov, že z toho sa nevysomárim, Mrzí ma to mal som sa lepšie učiť. :..:
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

Pred činžiakom a bez patričného náradia to neide.
ber si príklad z rumunov za socíku, ak si pamatáš na parkingu rozhádzal roman (TIR) a spravil generálku :40bd: mal som známeho mal trabanta,ked bol problém v nedeľu ráno vybral komplet motor,vymenil válec a než ludé išli z druhej omše,trabant už drnčal
:3dcline:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

S Trabantom žiadny problém, aj na Wartburgu som prehodil motor na dvore pred činžiakom, poloosi menil v metelici, mraze - tamto je "troška" komplikovanejšie.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tatkotom napísal: 17.11.2025 18:55 Táraš čoraz viac. Pred činžiakom a bez patričného náradia to neide. Mám na to človeka čo to robí celý život.
komu sa nehce hlada dovody komu sa chce hlada sposoby

uz to mohlo byt hotove skor nez zacala zima

hovori sa tomu oprava vymena v polnych podmienkach.

mna caka cez sviatky vymena motora.uz pripraveneho upevneneho na vozicku.len sa prehodi sanie vyfuk.rad take prace robim v case ked je vsade klud a ticho a nudim sa.len tak lezat pred telkou ma nebavi.

zacnem hned poobede 1 sviatok vianocny za 3 hodky je vsetko dole.na druhy den sa auto posklada cca 5 hodin a vecer jazdi.cez vikend sa testuje.pondelok 29 decembra stk ek.

ja nebeham ani po nakupoch pred sviatkami ale az po novom roku.ked su vsetci uz vysviatkovany a v praci.
miroslavhoc530
Dátum registrácie: 20.09.2025 23:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslavhoc530 »

A svetielkami si ozdobíš motor ktorý rozoberaš,,, a čo robíš 31.12 ? Miluješ sa s prevodovkou v garáži? Mňa by žena obalila valčekom po kepeni ... A v čom chces meniť motor ? V Mondeo?
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

odpoviem ti na to len toto....

ja zijem pracou.som neustale zo strojmi ci auto alebo fabricke roboty.stale je co riesit vymyslat vylepsovat.

niesom clovek ktory tazko drie alebo robi za pasom a ma stereotypnu pracu.

ja neviem sediet na pol dna na kave alebo pol dna pozerat televizor.mna vianocne veci v TV nezaujimaju su vzdy tie iste.stale sa to opakuje.perinbabu videl snad kazdy aspon 30krat.

mavam aj dovolenky kedy nerobim nic len sa valam,zabavam,cestujem.v lete bezne 5-6 tyzdnove dovolenky v kuse.po vycerpani 6 tyzdnovej platenej dovolenky nastupuju marodky a neplatene volna.aj teraz cez sviatky beriem marodku 3 tyzdne.prijem penazi mam ale zaroven sa okradam kazdy rok cca o 4 mesiace cize produktivne roky do penzie.

motor menim v aute na moje amaterske drifty.nieje to auto ktore je vypitvane a vozi sa na prepravniku.je to bezne auto do premavky vsetke upravy su zamaskovane.a ako to ze da stk a ek?no vzdy sa tam da povodny motor a vsetke viditelne veci sa nahadzu povodne fabricke.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

A tá tvoja pani Colombova je s tebou v tej garáži či ako správna workoholička je aj cez Vianoce v práci? ;-(
oco13
Zdieľať na Facebook

všetky panie Colombove cez sviatky makajú - varia , pečú, potom upratujú a perú a len mužské panelákové pokolenie si vála šunky.
Panelákové preto, lebo sedliak má plný dvor hydiny o ktorú sa treba starať, plnú šopu dreva ktorým treba kúriť, a plný dvor techniky, ktorá po sezone potrebuje udržbu. :300f:
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Normálne panie Colombove makajú PRED sviatkami, CEZ sviatky sú s rodinou. Tuto Hans Christian ale žiadnu ženu a rodinu nemá tak sa cez Vianoce váľa v montérkach pod autom.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

cicmanec942 napísal: 19.11.2025 17:28 A tá tvoja pani Colombova je s tebou v tej garáži či ako správna workoholička je aj cez Vianoce v práci? ;-(
bytovkari maju iny zivot.cele sviatky je vacsina doma v kralikarni.a ked niesu doma tak vysedavaju v obchodakoch alebo idu na hokej atd atd.

a nech si sedia.

ja namiesto toho robim svoje veci v garazi a dielni.ale nie cely cen cimanec.ale urcite nebudem sediet na zadku cely sviatocny den.idem si na 4 hodky nieco porobit.ja som doma garaz mam aj v dome tam som v teplakoch a slapkach je to vykurovana garaz.aj pivnicne priestory pod domom ma vykurovane.dom mam zapusteny v zemi 180cm.nemam dom ze platna a na nej je dom.aj vedla domu mam garaz z autozdvihakom a komplet vybavenim.a monterkach?ani motorovy olej nemenim v monterkach.ja viem srobu vytocit bez toho aby mi to zamazalo prsty.lebo su to moje auta sroby a tesnenia na vani su vzdy naporadku.

nie kazdy je na sviatky doma ja som bol uz 2 roky po sebe v praci vo svicarsku aj 25 aj 26 decembra od 10.00 do 22.00 za priplatky.svicarsko dava 100 percent za sviatok.na hodinu som bral 30.72chf ciste plus priplatok 100 percent.cez 600 euro ciste za ten den v praci :2f93: verim tomu ze by siel kazdy za take peniaze.

ak mas sluzby na pohotovosti v nemocnici tak co teraz povies ze su vianocne sviatky tak nerobim?lebo idem na slovensko?hned si nahradeny cakatelov na take miesta je dost.

vo svicarsku sa v zdravotnictve nepracuje ako u nas ze od 7.30 a o 13.00-14.30 a padla.tu sa robi do 17.00 az 18.00.aj bezny vsebecny lekar ordinuje do 17.00 zubari tak isto.ti robia niekedy aj do 20.00.a aj urady tak funguju.pondelok robia urady do 18.30.po praci si ides na urad vybavit co treba.tu sa na take veci neberu dovolenky :3020: tu sa pracuje a po praci sa chodi na urady,k lekarom atd atd.

ale piatok robia niektore urady lekari len do 12.00.maju to tak kompenzovane.vzdy zaciatok tyzdna sa robi vela hodin a koncom tyzdna malo alebo piatkami je volno.

autoservisy napr niektore robia aj v sobotu do 16.00.normalna vec.su za to priplatky 25 percent.ludia idu robit.tu sa clovek zaplati.svicar nema problem zaplatit pracu.

preto ma vo svicarsku kazdy peniaze.chces robit?nech sa paci nikto ti branit nebude.chces dovolenku?napr neplatenu kludne si chod a potom ked sa vratis zase makas a zarabas.
Naposledy upravil/-a seven549 v 19.11.2025 19:23, upravené celkom 1 krát.
oco13
Zdieľať na Facebook

cicmanec942 napísal: 19.11.2025 18:22 Normálne panie Colombove makajú PRED sviatkami, CEZ sviatky sú s rodinou.
Cico a kapra na vianoce vysmáža kedy , oplatky kedy pečie?? v novembri ? Už len keď mám očistiť 10kg krumpiel na zeniakový šalát tak obraciam oči (23.12. večer) .Zabiť 5 kačíc sa tiež len ťažko stíha za jeden deň. Moja začína okolo 15teho a končí na troch kralov. Ony sú stále s rodinou, len tá časť rodiny s gulami ich nekonečný kolotoč dosť prehliada. :4012:
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

este som zabudol cicmanec vela krat idem aj v noci do prace.hlavne pred letom ked su horuce dni.idem si robit v noci.aj tri tyzdne po sebe.a cez den lezim v bazene.ved mam do 23.00 volno.porobim do 5.30 o 6.00 rano som uz doma.priplatky su cez pracovny tyzden 50 percent ktore zacinaju od 23.00 do 06.00.pocita sa mi aj cesta 30 min na firmu 30 min z firmy domov.odorobim si tak aby mi vyslo nieco cez 40 hodin za 4 nocne a zvysok som doma.a valam sa tri dni.
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

oco, veď som napísal PRED sviatkami, nemyslel som 23-tieho, ale tie dni PRED sviatkami, neviem čo je na tom nepochopiteľné! :::
A písal som to kvôli tuto rozprávKárovi zo Švajčiarska, ktorý nie je cez sviatky doma s rodinou alebo ju nenavštevuje lebo žiadnu nemá a tak ich trávi v garáži. A keby mu zaplatili tak ich trávi v robote, lebo 600 frankov je viac ako sviatky s blízkymi, že?

Návrat na "Shoutbox - o všetkom"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný