VCDS diagnostika TDI motorov, logovanie v záťaži - návod

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Vcelku je to OK,otázka je či chodí variabilita celú dráhu tj cca 14 mm na tyčke.Každopádne turbína preplňuje príliš v čase keď už musí uberať z plnenia
patqohe
Dátum registrácie: 14.03.2009 13:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patqohe »

zdravim, vedel by mi niekto pomoct podla LOGu co s tym motorom je? jedna sa o auto passat B5 1.9 TDI 81kw a problem je s vykonom ... a sem tam pri vysokych otackach to pada do nudzoveho rezimu .. podtlakove hadicky sa vymenili zatial .. diagnostika vypisuje chybu 00553 - merac hmotnosti vzduchu ale nie je to chyba ktora sa neda vymazat ..

tu prikladam LOG dufam ze pomoze nieco:

http://ulozto.sk/xHdBBvfL/log-01-003-01 ... gggggg-csv

a este by ma zaujimalo ako si viem vyskusat ci je vaha vzduchu dobre alebo nie?
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Otvoril _ zatvoril
kde je kanál 1,rsp odkiaľ mám vedieť dávku paliva teplotu ?
Kruci chlapi už neviete ani čítať ? Treba napísať fosforeskujúco 001,010,011
brafo
Dátum registrácie: 22.07.2009 19:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa brafo »

mhlavaty napísal:Vcelku je to OK,otázka je či chodí variabilita celú dráhu tj cca 14 mm na tyčke.Každopádne turbína preplňuje príliš v čase keď už musí uberať z plnenia
variabilita chodi celu drahu som to prekontroloval ventil N75 som aj premeral ze vraj by mal mat odpor od 14-20 ohmov ja som nameral 16,8 ohmov ale rozmyslam ci nebude este nejaka chyba v kabelazi ze vraj sa daju premerat tie kabliky ked odpojim riadiacu jednotku na konektore od nej a konektore N75 vraj ma mat kablik max.odpor 1,5 ohmov.Problem je vtom ze neviem presne ktore auo je seat ibiza 1,9tdi 81kw ASV r.v.2001. Skusal som na konektore od riadiacky na cislo pinu 47 a 68 a konektore N75 pin 1 a 2 nesu to spravne ze vraj na tolede to tak je.Viem mi niekto nejako poradit?
Lekso
Dátum registrácie: 19.01.2010 16:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Lekso »

Caute.
Mam oct II 1.9 TDI BXE - 228tis. km.
Pri 2tis. ot. mierne trha motorom.
Hodnoty vstrekov OK, turbo, EGR, katalizator vycistene - OK,
Filtre nove, vaha vzduchu nova, kabelaz vstrekov nova, hadicky skontrolovane.

Potrebujem machra s diagnostikou a logmi, co by sa nato vedel pozriet.

Diky.
Fredino
Dátum registrácie: 16.06.2008 18:17
Zdieľať na Facebook

Diagnostika

Príspevok od používateľa Fredino »

Caute vie mi nekdo poradiť popripadne ak má niekto skúsenosti z konkrétnymi chybami? Vďaka za reakcie
auto vw golf 4 81kw r.v 99

http://m.uloz.to/xUoQyaUb/imag1724-jpg
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Treba urobiť výmaz a zaoberať sa len aktuálnymi ale zo samotnej chyby sa ťažko dá odvodiť konkrétny problém,na to treba plus detailný opis problému
Fredino
Zdieľať na Facebook

Hodí ma to automaticky do nudzaku,auto neťahá max 100km/h po vymazani chýb šliape ako hodinky,dneska zase a po vytiahnuti baterky cca na 15minut zase šliape,skúšal som všetky konektory vytiahnuť a zapojiť a nepomohlo len či náhodou nekdo nevie alebo sa s tym nestretol aby som nemusel kopec veci objednávať a bude to nejaká somarinka,vďaka moc za reakcie
Fredino
Zdieľať na Facebook

Tak vyčistené všetko v podstate nebolo to ani špinavé egr čistý len nerozumiem tomu logu to je nejaká diagnostika? Či? sorry som laik...len ma serie to ze odpojim na 10minút baterku a potom to ide,dojdem do roboty osem hodín v práci sadnem a zase to je v nudzaku,a diagnostika vyhodí tie isté chyby auto stojí celú noc sadnem idem do roboty a všetko fakci,nebaví ma stále platiť za diagnostiku preto hladam človeka čo sa s tym stretol
Fredino
Zdieľať na Facebook

Pochopil som už,len chcem podotknúť že dnes som skúšal v núdzovom režime pridal na neutrali do obmedzovaca a auto ožilo,takže asi je zanesene turbo
plus44
Dátum registrácie: 11.10.2009 14:14
Zdieľať na Facebook

Slaby vykon- LOG

Príspevok od používateľa plus44 »

Zdravim,
rad by som poprosil aj ja o diagnostiku mojho pravdepodobne problemu, kedze motor ma plynuly tah, no ani po zapnuti turba sa zrychlenie nijako nemeni a laicky povedane aj ked mam motor v otackach dajme tomu tesne pod 2000 na trojke a na to slapnem tak to nijako nezatlaci do sedadla, ako na rovnakom aute s rovnakym motorom , ktory som jazdil nedavno...

Automobil: Octavia II. 5/2010 (facelift) 1.9 Tdi 77kw. Kod motora BXE. Diagnostika ukazovala chybu vahy vzduchu,ale pravdepodobne to bolo sposobene tym ze som ju skusal odpajat a jazdit bez nej, testoval som aj zrychlenie a ci uz so zapojenou alebo odpojenou to bolo na 0,1-0,2 sekundy rovnake. Chybu sme zmazali a po vykonani logu sa pozreli ci ju opat vyhodilo a nenapisalo uz ziadnu chybu...
Mam tam spravene nove rozvody, boli aj skontrolovane na diagnostika a mierne dostelovane.Mierne znamena ze Nie az na 0.0 ale na hodnotu v ramci tej tolerancie (tusim od -3 / +3 ) tak mi to servisak povedal.
Este jedna vec, motor sa mi zohrieva pomerne rychlo a rucicka vzdy pride na jednu a tu istu polohu , Nie presne do stredovej polohy ukazovatela ale tesne za nu, cize akoby o trosku viac ako je 90° , tusim ze na diagnostike ukazalo 91° , nie som si tym celkom isty a po logu tam bolo 93° ? Je to v poriadku? rucicka teplomera stoji na tom svojom mieste stale, (mierne vychylena zo stredovej polohy do prava)
Spotreba , palubny nemam, kombinovanu mi to po prepocte ukazalo asi 6,5 co sa styl jazdy sa mi zda vela, mimo mesta totalne predpisovou rychlostou to bolo asi 5,5 ... cize asi trosku vyssia, na volnobeh to ukazalo na diagnostila 0,6 l/hod a s klimou 0,8 ...
Auto ma plynuly tah no uplne konstantny , to turbo akoby slabo tlacilo ,ale je to len moj laicky poznatok, v meste je to uplne okej,ale mimo mesta ked potrebujem na to troska slapnut tak to dost citit.
Startuje uplne v pohode na brnk, ak je vonku tropicka horucava a motor po dlhsej jazde , horuci a vypnem a o chvilku znova startujem tak startovanie trva o mozno polsekundy dlhsie,je to len zanedbatelny rozdiel, tiez naskoci vpodstate ihned, ale spomeninam to pre istotu mozno to pomoze. Olej som menil 2 tyzden do zadu aj s palivovym filtrom, vsetky filtre boli pomerne ciste , najazdene na nich asi len 9000 km... zmena po vymene ziadna a este opat spomeniem ze auto so zapojenou a odpojenou vahou vzduchu nema ziaden rozdiel v zrychleni, palubny ani nevyhodi ziadnu kontrolku. Motor nedymi... mozno trosickku pri prudkom (v mojomm pripade nie az tak prudkom) zrychleni tam nieco z vyfuku vide ale to je myslim pri tychto motoroch bezne
Auto ma najazdene 210 000km, je to dovoz z vonku a z pred roka ma zaznam v servise skoda (cca pol roka pred dovozom na SR) cca 165000km cize vyzera to ze km sedia.Motor vyzera pekne je suchy, troska mi spominali ze tlaci olej von z vika ventilov, asi nic dramaticke, nespominali mi ze by to trebalo nejako riesit. Olej to nezerie a nemizne prakticky vobec.
Dufam ze som to popisal dostatocne a vsetky potrebne info, dakujem vopred za ochotu páni .

LOG sme robili presne podla navodu, teda kamos,spolujazdec. Prikladam 2 logy, kedze pri prvom som sa v 130tke rutil na auto v lavom pruhu a velmi pomaly sa mi uhynal tak ci som nahodou mierne nepovolil nevedomky plyn z podlahy. Bolo to do mierneho tiahleho kopca. a LOG 2 bol cestou spat pre istotu ... to oblo zase mierne z kopca v zaciatku logu, potom rovina...
Doplnene info: Napadlo ma este , ze po vypnuti motora mi asi 4 sekundy bzuci pravdepodobne blok magnetickeho ventilu.(krabicka nad nadrzkov brzd.kvapaliny) .. aspon tak som to vycital tu na fore...

adresy: http://uloz.to/xUisniSq/log-01-001-010-011-csv
http://uloz.to/xDnqTnPK/log-01-001-010-011-2-csv
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Každopádne dáva váha malé hodnoty a to sa pod tou lenivosťou podpisuje.Je tam ešte jedna vec,hodnota atmosferického tlaku ukazuje na velkú nadmorskú výšku...tak si to treba overiť.Má vplyv na výpočet dávky paliva.
Turbína ovšem dáva dobré hodnoty
Synchronizácia tým že sa prestavá na 0,0 nemusí byť správna vec,vyskyt tejto hodnoty je zriedkavý.Ešte som takú nevidel na nedotknutom motore pred prvými rozvodmi.
plus44
Dátum registrácie: 11.10.2009 14:14
Zdieľať na Facebook

Slaby vykon- LOG

Príspevok od používateľa plus44 »

Dakujem, kupil som novu vahu bosch a vymenil ju, je to mozno trosku lepsie ale nie je to velky rozdiel, Ako mam overit tie hodnoty atmosferickeho tlaku ? alebo spravit log s novou vahou ?
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Toto nie je správna cesta.Popravde tieto minimalistické riešenia neschvalujem.Väčšina,ozaj väčšina týchto strojov má (podla typu vodiča) v rozmedzí 100-200 tis km tak zahnojené plúca,že to treba zobrať ozaj poctivo a začať čistením EGR,sacie parohy,turbína,variabilita,hadice,IC.Vymení sa palivový filter,odmerá sa tlak na tandeme.Potom sa robí logovanie ktoré už má význam,a dá sa spolahnúť že nebude skreslované ďalšími okolnosťami ako nepriechodné sanie a slabá dodávka paliva.Hneď po návrate s logovania v plnej teplote sa urobí odchytenie hodnôt všetkých 255 kanálov pre neskoršiu prácu.skontroluje sa práca EGR tj rozdiel na váhe vzduchu pri otvorenom a zatvorenom,skontroluje uhol synchronizácie,korekčné dávky,status vstrekovačov,hodnoty BIP,okukne hodnota základnej spotreby.Všetko ostatné sa už vyčíta z logu.Ak sa objaví niečo ako tu,tj divná hodnota atm.tlaku tak sa ešte za studeného stavu skontrolú - tento tlak (iba zapalovanie) teploty a tlaky všetky.Musia byť z minimállnym rozdielom rovnaké,to je snáď jasné.Je ale rozumnejšie začať s tým opačne,ešte u studeného urobiť tieto základné obkuknutia teplôt,tlakov,načítanie plynového pedála (0/100%).
Takéto riešenia že váha dáva málo,sa zásadne neriešia výmenou,ale tým,že sa overí či to zodpovedá pravde a slabá hodnota nie je dôsledok inej príčiny,viď veci opísané vyžšie.
Je mi ľúto,ale jednu vec k celému napísať musím ako zamyslenie resp. poučenie.Ak niekto má PD-ko,urobené dve výmeny rozvodov a začnú mu podobné problémy a on nemá v šuflíku (resp jeho servis) komplet odskenované všetky hodnoty ideálne aj protokol z logovania,tak chodil kdesi k blcom a nie do dielne.Prečo ? Lebo dielňa ktorá pred výmenou rozvodu neurobí zápis pôvodných hodnot (pre tento moment je dôležitá hodnota synchronizácie) by sa tých rozvodov nemala ani dotknúť.Teraz,pri tretej výmene sa špekuluje čo je,a čo nie je správne.
Atmosferický tlak....je to tlak daný polohou miesta kde sa auto nachádza,čiže treba si zistiť,v NZ je 999,6 iné mestá neovládam
mihot
Dátum registrácie: 11.03.2007 19:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mihot »

http://uloz.to/x8F87C87/log-01-001-010-011-csv

Dobrý deň
prosím o vyhodnotenie údajov auto nemá ťah hadičky skontrolované, jedna vymenená, vymenená aj váha vzduchu bez zmeny.
Jedná sa o new beetle 1,9TDI, 2001 ALH. teplotu vzduchu sa mi nepodarilo dosiahnuť na hodnotu 85C a tom som aj zalepil chladič a spúštali sa už aj ventilátory. Neviem čo mám Ďalej urobiť.Ďakujem

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných