Utajený "plynár"

Ako je to vlastne s plynom? Aký máte na to názor ? skúsenosti ?

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jdobrak
Dátum registrácie: 10.04.2011 13:50
Zdieľať na Facebook

Utajený "plynár"

Príspevok od používateľa jdobrak »

Nechal som si namontovať do svojej Hondy Civic 1,4 splynovač, ale tak, že ventil mám schovaný pod krytom nádrže, takže normálne nie je nič vidieť. Vo firme, kde mi to montovali mi dali nálepku LPG s tým, že je na mne, či si ju nalepím. Mám čierne auto, s tmavými sklami a nálepku si lepiť nechcem, lebo by kazila design auta. Chcem sa opýtať, či pri náhodnej policajnej kontrole možem dostať pokutu za to, že nálepku nemám nalepenú a v technickom mám pritom záznam o LPG. Ale nálepku mám schovanú v aute. Prípadne, ako ste to riešili vy, ak ste nechceli byť nápadní, že jazdíte na plyn.
ivko1
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Vozidlo s LPG musí byť označené !!! Hovorí o tom vyhláška, a bude len na policajtovi či ti dá pokutu, ako pokial ťa nenačape v podzemnej garáži, tak by to mohlo skončiť aj dohovorom a nalepením nálepky, ale aj nemusí, horšie keby si to nemal ani v TP
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja by som to tiez videl nejako optimisticky kedze to mas zapisane v TP : nalepku mas so sebou, povies ze ti rozbili minuly tyzden sklo, vcera vymenili a az dnes si dostal nalepku do ruky z plynarskej firmy.

Aha pan policajt, tu pred vami ju capnem na sklo. Bim. No vidite ako pekne drzi.

Za toto ti ziadny normalny clovek pokutu neda a ani nebude chciet dat.
kaskaderTN
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Re: Utajený "plynár"

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

jdobrak napísal:lebo by kazila design auta
a bol by proplám s parkovaním v podzemí
lpg-zvolen
Dátum registrácie: 14.08.2012 14:20
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lpg-zvolen »

A keby ho tak prichytili v podzemnej garáži,nehovoriac....
autolaik
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

lakinooo by si neveril ako sa pri nasej nehode rozutekali vsetci ocumovaci ked niekto zreval bacha ma to na plyn
Dep
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

to mi pripomina prihodu, ktoru zazil mojej mamky priatel. Mal stareho Formana na plyne, nechcel mu startovat, nakoniec sa podarilo nakopnut, par minut povrcal, nasledne prisla velka rana a z motoroveho priestoru uz slahali plamene.

Mojej mamky frajer pohotovo reagoval, odtlacil auto dalej od zaparkovanych aut, aby im neposkodil lak a podobne a sam si ho uhasil. No musel si vypocut sprsku nadavok od okoloiducich a prizerajucich susedov, ktori sa zmohli len na hlupe varovania, a pokriky, aby od toho auta utekal prec, ze buchne plyn a podobne hluposti. Nakoniec prisli aj hasici a ti mu len zaistili miesto poziaru, aby sa to miesto opat nevznietilo.

Chcel som tym len povedat to, ze ludia maju strach z nepoznaneho, a pre nich LPG v aute sa rovna zbran hromadneho nicenia.

LPG ma tolko poistiek a bezpecnosntych ventilov, a dovolim si povedat, ze je to bezpecnejsi palivovy system ako benzinovy rozvod paliva. Presne kvoli tomu, ze sa jedna o nekonvecne palivo a je neustale pod kontrolou - servisov, uradov, policie a podobne.

Nakoniec sa zistilo, ze u Formana strelila palivova hadicka a vznietilo sa palivo. Benzin.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
MayoZVOLEN
Dátum registrácie: 04.02.2011 13:04
Zdieľať na Facebook

For ALL

Príspevok od používateľa MayoZVOLEN »

Tu si pozrite ako to v skutocnosti je

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BXS21uh6lc

No comment, kto nevie anglicky nech zavola, vysvetlim.
kaskaderTN
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

Dep napísal:dovolim si povedat, ze je to bezpecnejsi palivovy system ako benzinovy rozvod paliva.
Súhlas, presne tak ako v tom videu mi to vysvetľoval chlap, čo mi kedysi za éry legálne prestavaných maximálne felícií montoval LPG do toyoty. Plyn zhorí riadene, keď bude odfukovať. Benzín prdne naraz
andy.gee
Dátum registrácie: 10.06.2009 21:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andy.gee »

tak si ju nalep zvnutra a mas pokoj

budes mat lpg nalepku? budes
mas legalne folie na aute? mas
MayoZVOLEN
Zdieľať na Facebook

.

Zakon hovori jasne. Nalepka musi byt VIDITELNE umiestnena v zadnej casti vozidla.
MayoZVOLEN
Zdieľať na Facebook

.

Davajte mi cervene palce kolko chcete, ja som ten zakon nepisal, ani sam ho nemusim. Ale plati stare vcelie prislovie: "Neznalost zakona neospravedlnuje".

Ale plati nepisane pravidlo, ze je to vzdy na konkretnom prislusnikovi Polovneho zboru Slovenskej republiky ako rozhodne, moze aj dohovorom, aj blockom v cene 60 €. Viem zo skusenosti, nejeden zakaznik tu uz bol kupovat vonkajsiu nalepku ked mal folie. Zial, fakt.
lauralordelaure
Dátum registrácie: 17.06.2025 05:22
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lauralordelaure »

Prečo ťa trápi dizajn auta natoľko, že nechceš nálepku je to kvôli súkromiu, estetike alebo predsudkom voči LPG autám?
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ctená AI - reaguješ na 15 rokov starý príspevok...
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Pozrel som si finstat a register účtovných závierok a je to jasné.

Návrat na "LPG, CNG - Hybrid"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných