Umyvanie auta, elektronov a interieru

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
kubbas
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 18.04.2017 23:39
Zdieľať na Facebook

Umyvanie auta, elektronov a interieru

Príspevok od používateľa kubbas »

Ahojte mate nejake spešl super prípravky na auto čo nedodrbú metalízu lak a autíčko po nich bude ako cukrík? Nejake overene veci na umyvanie noveho auta plus nejake špongie, utierky, handry alebo viete odporučit nejaky shop? Umyvate auto vapkou alebo klasicky namočiť a pekne vyleštiť? To iste na elektrony... A interier taktiez. Poprípade nejake overene značky.

Ak by sa našiel nejaky puntičkar napíš a daj viac info čo a ako

Dakujem za odpovede :300f:
kubbas
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 18.04.2017 23:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kubbas »

nemam uplne čisto nove skor ma zauíjíma nejaka autokozmetika a veci okolo toho. :)
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa trucker694 »

Kuna spí na zohriatom agregate, myš zdochla v kufri. Ďalšie opustené dieťa v serbli, mam dosť z ľudí naokolo.
cobo77
Príspevky: 464
Dátum registrácie: 27.05.2007 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cobo77 »

niekedy pred cca 10 rokmi som aj ja behal pri aute a umyval a pastoval ho kazdy tyzden.....teraz som rád ze raz za mesiac ho pojdem umyt na bezdotykovu umyvárku, povysávam a poutieram prach a pretriem autokozmetikou Autoglym ...bielo žltá etiketa je na tom a je to na plasty pekne to vonia a plasty sa lesknu...obycajne vonave speje stoja za...a sada na to potom prach...netreba to prezivat je to len presuvadlo z bodu A do bodu B a má sluzit tebe a nie ty jemu...inác je to na diagnozu :28b7:
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ja uzivam kozmetiku vacsinou od nigrin.skusal som dost znaciek od lacaku az po svicarsky swisswax kde cela sada na cele auto stoji 800chf.ani karnaubske vosky rucne nanasane nevydrzia viac ako 5 dni v dazdi.

cistenie diskov fialova kvapalina dost agresivna aj na nos no nedoporucujem cakat nad 10 min rozozerie to farbu.treba to hned umyvat.to je ten cistic
https://www.youtube.com/watch?v=tPifVdeBng4

okna,interier tiez od nigrin na kozu,davam to aj na plasty v kufri palubnu dosku sedadla tapaciry na dverach.

karoseria nepomahaju na sk tie praskove penove umyvarky zazrata spina ostane na laku stale rucnej praci sa neda vyhnut.uz asi 4 roky uzivam tento cistic uz zmenil asi 3 x obal momentalne vyzera takto
https://www.motoolej.eu/produkt/T10147/6019
kedysi to bolo od swisswax no 3x drahsie.robi to tu istu pracu asi pred mesiacom mali v tescu na to akciu kus 5 euro.vydzri to aj 3 dni v dazdi pokial sa auto nezaspini.kvapky stekaju z karoserie akoby bola cela natreta olejom.vysledky poznat po 3-4 lesteniach.no na sk cestach staci jedna jazda a si tam kde si bol.ale je to take lacne a rychle lestenie tou vodou z toho turtlewaxu.najlepsie drzi strojove lestenie hociaakou lestenkou aj za 6 euro staci hubicka a vrtacka raz rocne po zime a potom to staci udrziavat tou vodou od turtewax.ak auto a lak udrziavas vela sa nenatrapis mne trva raz za 2 tyzdne 2 hodky a cele auto aj s vysavanim je top.ak to robis raz za pol roka tak stratis aj celu sobotu.na lestenie ciernych plastovych casti uzivam od autoglymu taky zeleny gel cena asi okolo 10 euro.

to strojove lestenie je dobre aj koli tomu ze vyhladi to lak a nesada na auto tak spina.ale ak sa to robi casto a zle zbrusi sa lak na farbe a potom uz neni co upravovat.lak sa da upravovat zmiznu skrabance ale ak sa to zbrusi do farby potom uz len striekat.pred tym este treba oblepit maliarskou paskou vsetky plastove nestriekane veci inac sa to poskodi poskriabe
jojtik
Príspevky: 115
Dátum registrácie: 02.03.2011 15:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojtik »

Mame umyvarku na LKW. Robime komplet s Kenotek-om. Memozem porovnavat s konkurenciou, ale celkovo spokojnost.
kubbas
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 18.04.2017 23:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kubbas »

Tak ja mam času dost a o auto ma baví sa starať :) Kazde 2 tyzdne ho umyť povysavať je snad samozrejmost ano je to len auto ale človek sa predsa lepšie cíti v čistom ale to je vec kazdeho... Tiez si rad ked prídeš a vsetko vonia je čiste krasne vyleštene.

Samozrejme na začiatok len oplachnem auto nejakou vodou potom som rozmyslal ze kupim nejaky ten autosampon umyjem vysusim a dam ten vosk na auto.

Elektrony oplachem umyjem nejakym pripravkom nech su ciste vsetko. Ci aj na ne používat nejaky lesk/vosk?

Interier tiez najskor čistá voda handrička vysusiť a potom nejaky sprej alebo niečo na ochranu.

Bolo mi odporučane N3, swisswax, a ten niečo na N
pedro727
Príspevky: 1119
Dátum registrácie: 22.03.2009 13:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pedro727 »

neviem teda ale ja mám napísané na čističi diskov že sa to nesmie dostať na brzdy,takže disky čistím vždy zásadne keď sú dole ,keď prezúvam a aj po 6-tich rokoch sú skoro ako nové.
https://www.imgup.cz/image/LOsa
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Ja pouzivam pripravky o Chemycal guis alebo PoorboyS , cenovo da sa povedat dostupne a zvysledkom som spokojny , mam ciernu metalizu a momentalne mam od PoorboyS lesticku aj vrchny vosk original na pouzitie ciernych lakov vysledok je paradny ak si das zalezat robota trva sice par hodin ale ked ta bavi ide to. Sampon vacsinou Chemycal Guis , cistic na kolesa plus vosk na elektrony takisto, kedysi som skusal Autoglym vosk a strasne som sa snim narobil na gumach ostavaju smuhy a zle sa davaju dole co Poorboys neroby a je snim ovela lepsia praca da sa kupit aj na biele laky, vsetko som zatial robil rucne , kupujem na Chemycalguis.sk alebo aautokozmetika.sk
carcomplex
Príspevky: 10
Dátum registrácie: 17.05.2015 11:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa carcomplex »

Za vyse 14 rokov co mam VP a po desiatkach aut chodim uz iba na penove kefy kde mi to predtym ovapkuju, usetreny cas radsej travim s rodinou :-)
smejo
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 20.10.2010 11:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa smejo »

kubbas napísal:Samozrejme na začiatok len oplachnem auto nejakou vodou potom som rozmyslal ze kupim nejaky ten autosampon umyjem vysusim a dam ten vosk na auto.

Elektrony oplachem umyjem nejakym pripravkom nech su ciste vsetko. Ci aj na ne používat nejaky lesk/vosk?

Interier tiez najskor čistá voda handrička vysusiť a potom nejaky sprej alebo niečo na ochranu.
Úplne na začiatku použi aktívnu penu, ktorú necháš chvíľu pôsobiť a potom spláchneš.

Na disky môžeš po umytí použiť konzervant, aby sa na nich nechytala hneď po umytí špina, napríklad Autoglym Wheel Protector: https://glym.sk/kolesa/40-autoglym-whee ... 300ml.html
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 83 neregistrovaných