830 254
inzerátov
Pridať inzerát

Toyota Land Cruiser 150 - výmena batérií

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Toyota fórum
Odpovedať Nová téma
1234>
Autor Správa
scand
Založený: 19 august 2015
Príspevky: 37
Nabehané: 12 hod 57 min
Bydlisko: Bratislava
Predmet: Toyota Land Cruiser 150 - výmena batérií PríspevokZaslal: 23.09.2018 14:31   
Ahojte, nedavno som kupil LC 150. Najazdene ma 175 000 km. Je to od dobreho znameho a ked mi ju predaval jedina vec o ktorej mi vravel ze treba uz relativne urgentne vymenit su baterie. Vidim ze su ako keby vytecene a skorodovane zvrchu.
Chcem sa opytat ci je potrebne nejak to robit v servise alebo staci kupit normalne baterie a vymenit ich svojpomocne ?
Podla katalogu na typ auta som nasiel presne tuto https://www.pro-auta.cz/varta-blue-dynamic-12v-70ah-630a--570412/

Vidim ale ze je to 70ah. Je to dostatocne ? netreba 95 ? aj take som videl ze sa predavaju.
To preco sa pytam takuto otazku je to ze viem ze vymena baterie v BMW a napriklad Mercedes treba ist do servisu pretoze ich treba naprogramovat alebo nieco take.

Ja som v toyotach uplne novy clovek tak sa ospravedlnujem za mozno smiesnu otazku. Rad sa priucim a LC som chcel mat vzdy. Vzdy sa mi pacilo a po prvych tisicoch KM som zistil ze som urobil dobre.

Dakujem
Citovať
martin cichy
Obľúbený člen - Bawo (91)
Založený: 26 január 2010
Príspevky: 3324
Nabehané: 7 dní 2 hod 25 min
Bydlisko: ML-HE-MI
PríspevokZaslal: 23.09.2018 16:58   
Daj tam rozmerovo najvacsiu baterku, aka sa tam zmesti.
_________________
Toyota corolla verso 1.6 LPG BRC by Ekomont, Korejovce -Svidník
Citovať
undertaker007
Nová tvár - Trabanto (15)
Založený: 01 máj 2013
Príspevky: 168
Nabehané: 1 dní 23 hod 49 min
Bydlisko: Žilina
PríspevokZaslal: 23.09.2018 17:37   
Presne tak, za seba taktiež odporúčam si normálne metrom zamerať, aký najväčší akumulátor ti tam vojde a taký zakúpiť. V danom rozmere, samozrejme, čo najvyššia možná kapacita, čo najvyšší možný štartovací prúd. Čo sa týka značky, za seba odporúčam jednoznačne akumulátory značky YUASA. Na Slovensku nevedia, čo za ne pýtať, odporúčam objednávať z Čiech, napríklad >> topbattery.cz <<
Citovať
scand
Založený: 19 august 2015
Príspevky: 37
Nabehané: 12 hod 57 min
Bydlisko: Bratislava
PríspevokZaslal: 23.09.2018 18:36   
undertaker007 napísal:
Presne tak, za seba taktiež odporúčam si normálne metrom zamerať, aký najväčší akumulátor ti tam vojde a taký zakúpiť. V danom rozmere, samozrejme, čo najvyššia možná kapacita, čo najvyšší možný štartovací prúd. Čo sa týka značky, za seba odporúčam jednoznačne akumulátory značky YUASA. Na Slovensku nevedia, čo za ne pýtať, odporúčam objednávať z Čiech


martin cichy napísal:
Daj tam rozmerovo najvacsiu baterku, aka sa tam zmesti.



Super, dakujem a urcite pozriem na tom obchode. Hned dnes to pojdem zmerat. A chcem sa opytat netreba to teda programovat nejak specialne ako to robia BMW a Mercedes ? Pojde potom radio ? vies nejake kody atd som cital ze cosi take tam moze byt.
Taky problem mam ze aj tie kable uz su nejake divne ci to netreba nejak vycistit pripadne nove kable kupit.
Citovať
undertaker007
Nová tvár - Trabanto (15)
Založený: 01 máj 2013
Príspevky: 168
Nabehané: 1 dní 23 hod 49 min
Bydlisko: Žilina
PríspevokZaslal: 23.09.2018 19:01   
V tomto smere Ti poradiť neviem. Ak máš návod od auta, pozri tam, určite tam bude nejaká kapitola o akumulátore a o jeho výmene. Ak nemáš, skús vygoogliť.
Poviem Ti, ale, že mať ja to auto a idem meniť akumulátor - ani by mi nenapadlo sa toho báť. Je to postarší japonec, nemyslím si, že tam hrozia také nejaké koniny, ktoré uvádzaš.
Citovať
braga
Známa tvár - Feldo (75)
Založený: 26 október 2009
Príspevky: 1603
Nabehané: 8 dní 7 hod 26 min
PríspevokZaslal: 23.09.2018 19:07   
Normalne ich vymen ak sa bojis ze sa zakoduje radio napoj na kable paraelne este jednu bateriu aby sa nestratil prud ,lebo ak nevies kod v Toyote by ti ho mali poskytnut podla Vin neviem ci za poplatok alebo nie
Citovať
scand
Založený: 19 august 2015
Príspevky: 37
Nabehané: 12 hod 57 min
Bydlisko: Bratislava
PríspevokZaslal: 23.09.2018 21:02   

Ta bateria je uz takto brutalne vytecena. To je na lavej strane. Na pravej strane to iste. Podla pohladu to vyzera ako keby to bolo na 20 rocnom aute.



Este je tam nejake ine polovanie. Opacne ako normalne auta mam pocit. neviem to zistit vobec. Vsetko skorodovane alebo nejaky iny humus natom.

Rozmer som nameral podstavu na dlzku 260mm a hlbku 170mm. co sa tyka na tento rozmer najlepsie vychadza VARTA konkretne tato http://akumania.sk/produkt/aku.....-70ah-630a najlepsi startovaci prud aj Ah.
Ta YUASA v dobrych parametroch "[mm] 278, šířka [mm] 175, výška [mm] 190" a to by som tam asi nenarval. Aj ked je pravda ze ta podstava je o trosku vacsia o cca 1cm z kazdej strany to vyzera. tato bateria co je tam teraz z nej sa neda nic vycitat. Vsetko po japonsky.[url][/url]
Citovať
undertaker007
Nová tvár - Trabanto (15)
Založený: 01 máj 2013
Príspevky: 168
Nabehané: 1 dní 23 hod 49 min
Bydlisko: Žilina
PríspevokZaslal: 23.09.2018 21:10   
Inak, YUASU odporúčam nie preto, že by bola najlacnejšia. To veru nie je, bude zhruba o 20% drahšia od Varty z tej vyššie mnou uvedenej českej stránky.
Lenže, Varta už nie je Varta, taktiež ako Bosch už nie je Bosch. Všetko je to Johnssons Controll a stoja za prd. Tá YUASA bude v konečnom dôsledku najlacnejšia, pretože ju nebudeš musieť meniť po troch - štyroch rokoch ako tie Johnssony...
Citovať
scand
Založený: 19 august 2015
Príspevky: 37
Nabehané: 12 hod 57 min
Bydlisko: Bratislava
PríspevokZaslal: 23.09.2018 21:14   
Ano ale o cenu mi nejde vobec. Ide mi o to ze problemom je to ze YUASU som na ten isty rozmer nasiel taku a ma mensi startovaci prud aj Ah ako Varta ktora ma ten isty rozmer a to ma stve. Mne je jedno keby ta bateria stala 150 eur. Ale najsilnejsia vychadza ta VARTA ( Johnssons Controll )
Mna by stvalo tam dat taku bateriu ktora viem zeby mohla byt silnejsia. Tu vartu nechcem. To mas pravdu. o YUASU som zatial nieco precital na internete a kazdy ju chvali. Len proste ako vravim. neviem ci by som tu silnejsiu tam napasoval. Videl som taku co ma 178mm a mne ta bateria vyzera ze da 160mm ale je pravda ze tam este miesto zostava dole ked si pozriet na tej fotke. Akoze je mozne ze ta vacsia 178mm YUASU ktora ma fakt super parametre by tam aj pasovala. Len to nemam ako moc zistit. nechcem to robit sposobom ze kupim a uvidim
Citovať
undertaker007
Nová tvár - Trabanto (15)
Založený: 01 máj 2013
Príspevky: 168
Nabehané: 1 dní 23 hod 49 min
Bydlisko: Žilina
PríspevokZaslal: 23.09.2018 21:21   
To už je na Tebe
Keď som YUASU kupoval pred dvoma rokmi do Opla, tam to bolo jednoznačné. Zameral, kúpil, nahodil.
Keď som pred rokom kupoval YUASU do Subaru, tiež som si nebol istý, lebo zavadzali mnohé veci, cez káblové zväzky, palivo, zapaľovacie moduly a plyn. Pozrel som si na stránke možné rozmery, vyrezal z kartónu a prirovnal. Kúpil som takú, že dostať ju tam bol vcelku pôrod, ale sedí tam na milimeter presne...
Škoda že tam nebolo viac miesta, aspoň na takú, ako išla do Opla (YBX5019).
Citovať
scand
Založený: 19 august 2015
Príspevky: 37
Nabehané: 12 hod 57 min
Bydlisko: Bratislava
PríspevokZaslal: 23.09.2018 21:24   
Hmm. To je super napad. Skusim to aj ja. Skusim tu silnejsiu YUASU a rozmer spravim z kartonu alebo papieru a zistim ci to tam dokazem napasovat. Este zistim to polovanie ale to by nemal byt problem. Japonci to maju inak a tie kable sa nedaju vymenit. A baterie su 2 :D
Citovať
laco1871
Vážený člen - Gallardo (195)
Založený: 22 marec 2012
Príspevky: 3406
Nabehané: 21 dní 3 hod 53 min
PríspevokZaslal: 23.09.2018 21:33   
scand , ked je auto istý čas bez prúdu len mu to pomože...

A čo sa týka rádia to sa nezablokuje, o to sa nemusíš báť.

Ja by som uprednostnil tzv.gelovu bateriu ktorá je bezudržbová , potom logicky nikdy nemože nastať taký stav ako na foto...
A skontroloval by som dobijanie kolko V tlačí do baterky ked ju dobíja 14,3 je maximum, tuším...

A baterku tam daj taku, ktorá sa tam fyzicky vojde a dlžku káblov prisposobiš...

Zvaracíe káble su dostupné a nejaký meter kabla ani tak veĺa nestojí...
Citovať
wilz
VIP člen - Veyron (273)
Založený: 04 január 2008
Príspevky: 2902
Nabehané: 16 dní 0 hod 57 min
PríspevokZaslal: 23.09.2018 22:37   
laco , krucinál vidím že má cicmanec pravdu, keď píše že si nebezpečný.
To odkiaľ si si na 100% istý, že rádio nebude pýtať nejaký kód, ktorý majiteľ nevie ? Môže byť, ale možno aj nie. Dnes sú prakticky skoro všetky bežné batérie na trhu bezúdržbové, tak čo takéto radíš ?
A to si na to ako došiel že „ked je auto istý čas bez prúdu len mu to pomože“ ?: To by ma teda naozaj zaujímalo, ako si auto vychutnáva stav bez batérie.

scand: to čo píše undertaker má hlavu aj pätu, drž sa toho, zrejme nie sú zlé tie batérie Yuasa, ja som ich ešte neskúsil, ale zase mám ja aj moji známi dobrú skúsenosť so značkou Exide.
A čo sa týka toho maximálneho štartovacieho prúdu, neviem aký je pre to auto doporučený, ale netreba robiť z toho sviatosť oltárnu, pár ampérov pod tou hranicou nie je tak dôležitých ako celková kvalita a výdrž batérie. A tak mi ešte napadá, že keď auto funguje s batériami v tom stave ako sú na fotografii, tak si naozaj nemusíš robiť starosti s maximálnym štartovacím prúdom.
Ale okrem toho, pre istotu urob to čo napísal braga, pri výmene bátérií napoj do káblov záložnú batériu a vylúčiš tým prípadné komplikácie.
Citovať
dodik13
Povedomá tvár - Favorito (25)
Založený: 27 január 2013
Príspevky: 437
Nabehané: 3 dní 11 hod 20 min
PríspevokZaslal: 24.09.2018 01:08   
Neviem ako je to na novsom landcruiseri 150 diezlovom ale na starsom 120kovom co je predosli model som menil 2 baterky za exide tusim 90 alebo 100 s opacnym polom+su zapojene paralelne ,ze odpajat postupne a nezabudnut plusovy kabel docasne zaizolovat aby sa nedotkol kostry+vycistit a premazat vazelinou na kontakty a baterky odpajat najprv jednu a po vymene az druhu lebo potom treba nastavit,,nakodovat,, stahovanie okien ak sa odpoja baterky naraz. A na povodnom vydrzali baterky ak pamatam 9rokov originalne ,ze teraz uz by som kupil originalne z toyoty hoci su slabsie a drahsie ale daju sa kontrolovat a dolievat . A netusim ci to bude platit aj na novsi model ale toyota sa pri niektorych veciach drzi overenych a zauzivanych postupov
Citovať
jaster-83
Povedomá tvár - Favorito (38)
Založený: 16 september 2010
Príspevky: 639
Nabehané: 11 dní 7 hod 9 min
PríspevokZaslal: 24.09.2018 07:11   
akoze, mne hned prve napadlo ci kupit auto od niekoho kto necha taku trivialnu a pomerne lacnu vec ako vymenu baterie dojst do takehoto stavu..... tak ale vravis ze ho poznas tak snad tam nebudu aj dalsie prekvapenia, a ako pisu, treba si pozriet to polovanie
_________________
1U5 AVU
6U1 AMH
6Y5 ASY
N15 GA14DE
3B6 AVF
Citovať
Odpovedať Nová téma
1234>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Toyota fórum