Toyota Celica t18 1.6 sti - vysoké otacky

Diskusia ohľadne vozidiel značky Toyota

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

LordEbumi
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 01.12.2020 22:59
Zdieľať na Facebook

Toyota Celica t18 1.6 sti - vysoké otacky

Príspevok od používateľa LordEbumi »

Dobrý den, predom sa ospravvedlnujem za gram. ale som trochu na toto poleno. Mám vyššie uvedenú toyotu celicu 1.6sti rv 92 a otacky mam za studena 2500 - 3000 a za trpla 1500 az 2100. V čom by mohla byť chyba Lambda sonda nová vaha vzduchu je ok sktrtiacu klapku som vyčistil otačky nebehaju ale vzdy sú inak sviecky nove olej nový volnobeh motorček je nastavený jediné čo ma napáda je ze berie falošný vzduch vaše typy ? Predom dakujem za odpovede :3906:
martincichy
Príspevky: 5429
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Pravdepodobne niekde taha falosny vzdych.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ak po studenom štarte vybehnú otáčky tak vysoko musí byť problém celkom zásadný.Aj keď je tam nová lambda,treba položiť otázku - pracuje ? To je dôležité,nie to že je nová.
Studený štart ešte chvílu lambdu vôbec nevníma,čaká kým naberie prevádzkovú teplotu,preto je šumafuk či je v momente štartu dobrá.
Je to japonec,ešte staršieho dáta,preto si dovolím silne pochybovať že tam nejaká váha vzduchu vôbec je.Japonce dávali ešte aj roky neskôr skôr do menežmentu snímače tlaku (podtlaku) tj MAP senzor.
Škrtiace klapky mali integrované odporové snímače pre polohu.Stačí malá odchýlka odporu a RJ nevie vyhodnotiť kde sa nachádza.Tj všetko merať.
Martin má správne podozrenie na netesnosť sania.To je zároveň aj dobrá správa pretože to je jedna poľahky zistiteľná vec ak sa použije dymový tester (Smoke leak detector) a zároveň zlá správa,pretože túto primitívnu diagnostickú techniku poznajú skôr africký krováci než slovenská vážená automechanická spoločnosť.Za pár minút je odhalená chyba (ak tam je),a ak tam nie je tak sa diagnostika aspoň uberá iným smerom a túto dôležitú záležitosť má vybavenú.Na východe je kde poslať a také vybavenie je.Ja ho mám ale už danú značku roky nerobím
pavolh
Príspevky: 117
Dátum registrácie: 31.10.2007 20:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pavolh »

servisovať staré auto je u nás problém,jedno také vlastním
[img]https://i.postimg.cc/gwXWqJwf/corr5.jpg[/img]
Mechanik ktorý by to bol schopný opraviť také auto do dielne nepustí a na druhej strane mechanik ktorý povie "Nieje problém pozriem sa na to" len skúša meniť diely či sa náhodou nezadarí
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ako sa to vezme.Trochu ano a trochu nie.Máš dielňu,dielňa je zariadená a povedzme že aj ty vieš všetko čo treba.Aj staré autá,lebo si ich kedysi robil v čase ich slávy.Otázka znie či sa nájde niekto kto chce dnes živoriť ?! Pretože čím staršie auto,tým viac hodín,to nie je tajomstvo.Otázka č 2 - koľko ochotných ľudí zapaltí dobrého mechanika pri aute,ktoré je vo vákuu,nie je to veterán (ešte nie) a je to iba staré auto z výpredajovou cenou.Odpoveď je jednoduchá,nezaplatí.Ešte to majiteľ aj povie - ale veď to celé auto nemá hodnotu tej opravy.A má pravdu.A konečná otázka...kto je taký sprostý,že ako dobrý mechanik chce zarábať na slanú vodu ?!
Ono sa tie staré autá ale reálne robia,a robia sa skvostné práce.Lebo...mechanik je zaplatený,a majiteľ vie prečo to robí a prečo zaplatí.Ak zaplatíš za skvelú prácu skvelými peniazmi,no prečo by to človek nerobil.Pokojne klampiarina,pokojne čokoľvek iné.Odpracovať na vzácnom aute stovky až tisíc hodín nie je vzácnosť,ale potom aj platba tak vyzerá,to otočí panenky.Ja tu mám pod nosom firmičku čo robí nevídané kusy,rozprávkové kusy.v čase keď som tam naposledy bol robili do zahraničia nejaké hranaté ameriky,tie predkorábové medzivojnové.Cenu tu písať netreba,ale každý si domyslí čo stojí rok práce.
Ja problém vidím jedine na strane majiteľa auta,majstrov sveta máme aj na Slovensku,len ich nepozná ten kto sa v problematike nepohybuje.a oni zase nepotrebujú aby o nich vedeli iný než je treba.Ale sú.Koľkokrát ma myká ak sa rieši zapeklitý problém napísať nešťastnému človeku - choď za týmto,porieši ťa.Má to chybu,on nepotrebuje plus zákazníka,a už vôbec nie takého čo chce opravovať systémom "len" a pri každej skrutke sa pýta čo stojí.
accordcl9
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 09.02.2016 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa accordcl9 »

Pán Hlavatý, ja napríklad keď pôjdem s 20 ročným autom do servisu ktoré nemá hodnotu pre nikoho len pre mňa, som ochotný nadštandardne zaplatiť úkon ktorý je potrebný aby to bolo správne urobené. Problém mám ale ten že aj keď zaplatím koľko si povie majster, tak aj tak sa mi poctivej roboty nedostane. Jednoducho ja som z KE a roky rokúce nepoznám dielňu kde by pristupovali k môjmu autu tak že aspoň predpísané postupy pre daný model dodržia. To že si sám urobím ako nevyučený mechanik veci lepšie je nonsens predsa, aj keď je pravda že mňa technika zaujíma a autá od malička študujem a je to moje hobby. Často tu spomínate že tu máme nejakého dobrého diagnostika ktorý sa ozaj vyzná. Dáte mi prosím na ten servis kontakt aspoň do súkromnej správy? Inak ja osobne nemám problém ísť za servisom aj do Blavy ak to bude urobené tak ako to má byť, aj keď je to štreka a nie veľmi pohodlné ak tam auto musí ostať pár dní.
Napísať odpoveď

Návrat na "Toyota fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný