846 544
inzerátov
Pridať inzerát

Toyota Auris - snímač tlaku TPMS

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Toyota fórum
Odpovedať Nová téma
123>
Autor Správa
st.jimmy
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 20 august 2006
Príspevky: 132
Nabehané: 13 hod 35 min
Predmet: Toyota Auris - snímač tlaku TPMS PríspevokZaslal: 06.11.2019 08:31   
Zdravím, chcel by som Vás poprosiť o radu. Som spokojný majiteľ Toyoty Auris 1.6 Valvematic 2019, čo ma však štve, sú senzory tlkau TPMS. Kúpil som zimný komplet - disky, pneu a snímače tlaku TPMS. Dnes som bol v autorizáku v Toyota Autocar Zvolen, aby mi nakódovali snímače tlaku pneu do RJ. Po polhodine mi volali, že snímače nie sú originál a nejde im to napárovať. Potom zistili, že snímače sú síce originál, ale na Toyotu CH-R a že môj Auris ich nevie rozpoznať a stále vykazuje nulové tlaky. Neverím, že to nejde, keďže mnoho ľudí jazdí v pohode s napárovanými neoriginálnymi snímačmi kupovanými v rôznych e-shopoch. Viete mi odporučiť čo ďalej? Nechcem to nechať tak a jazdiť s rozsvietenou kontrolkou, aj keď všetko funguje normálne. Na záver mi ešte dali radu nad zlato - "skúste pojazdiť, možno to zhasne"
Vďaka za reakcie.


Naposledy upravil st.jimmy dňa 06.11.2019 17:32, celkom upravené 1 krát.
Citovať
avelmak
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (104)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2154
Nabehané: 1 mes 15 dní 17 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 06.11.2019 12:33   
Nic netreba nakodovat,snimace treba KLONOVAT!!"!!Kodovanie je ine,je to vlastne prisposobenie noveho snimaca k autu.Pri klonovani netrreba robyt nic absolutne s autom.My takto robime s takymto stilom.Velmi jednoduche.
Citovať
pedro727
Známa tvár - Feldo (58)
Založený: 22 marec 2009
Príspevky: 1026
Nabehané: 11 dní 18 hod 17 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 14:47   
prečo si si nekúpil originál snímače u nich v toyote a nenechal si ich tam nahodiť?
Citovať
bajo777
Legenda - Ford T (716)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 12031
Nabehané: 4 mes 23 dní 20 hod
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 06.11.2019 15:33   
avelmak napísal:
Nic netreba nakodovat,snimace treba KLONOVAT!!"!!Kodovanie je ine,je to vlastne prisposobenie noveho snimaca k autu.Pri klonovani netrreba robyt nic absolutne s autom.My takto robime s takymto stilom.Velmi jednoduche.


kolega rad chodi 2x do roka s avensisom za poplatok, vzdy pri prezuvani v pneuservise naucia auto ze tam ma kolesa co k tomu klonu treba ?
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
st.jimmy
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 20 august 2006
Príspevky: 132
Nabehané: 13 hod 35 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 15:33   
Snímače sú originál Toyota, komplety som bral z veľkoskladu Toyoty z Viedne (kvôli tomu, že ma to vyšlo cca o 300€ menej od súkromného dovozcu). Potvrdil mi to aj technik z autorizáku, že sú originál, akurát sú na model CH-R a Auris mi ich nezoberie, čo mne zas hlava neberie. Predajca sa zachoval seriózne, vo štvrtok ide opäť do Viedne a prinesie snímače na Auris a zadarmo mi ich vymení. Nahodiť do RJ to nevedeli ani v 2 ďalších pneuservisoch v ZV - nepodarilo sa im to nahrať do RJ.
Citovať
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (381)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 4244
Nabehané: 15 dní 20 hod 57 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 16:36   
Lepšie urobíš, keď to vyhodis....
Citovať
st.jimmy
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 20 august 2006
Príspevky: 132
Nabehané: 13 hod 35 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 16:46   
Vedel by som bez toho cez zimu byť, ale v prípade škodovej udalosti by mi poisťovňa neuhradila nič.
Citovať
wilz
VIP člen - Veyron (295)
Založený: 04 január 2008
Príspevky: 3148
Nabehané: 17 dní 11 hod 28 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 17:11   
A na to si ako došiel ?
Všetci sú predpo sratí.
Citovať
st.jimmy
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 20 august 2006
Príspevky: 132
Nabehané: 13 hod 35 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 17:27   
"TPMS je bezpečnostný systém podobne ako airbag alebo ABS a musí byť funkčný, aby vozidlo bolo spôsobilé pre prevádzku na pozemných komunikáciách.
Poisťovne budú krátiť, príp. úplne zamietnu poistné plnenie aj v prípade nezavinenej nehody.
Ak systém monitorovania tlaku nie je plne funkčný, je táto závada klasifikovaná ako porucha bezpečnostného systému vozidla a vodičovi hrozia postihy zo strany polície."

Mám to napísané aj v servisnom manuáli.

Ale vďaka, že si sa vyjadril vecne a užitočne. Hlavné je, že máš príspevok do počtu ;)
Citovať
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (381)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 4244
Nabehané: 15 dní 20 hod 57 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 17:30   
Keď auto poriadne rozpflakas, určite nikdy nikto nebude zisťovať , či je systém ok.

A keby aj nebol, niet takej poisťovne, ktorá bude kontrolovať , či funguje...m
Citovať
oco13
Legenda - Ford T (926)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 7895
Nabehané: 4 mes 9 dní 17 hod
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 06.11.2019 17:35   
St.jimmy : spláchni ten manual do záchoda a uvažuj ako sedliak z Hornej Dolnej. Naebal som s autom - svietia tam šecky kontrolky ná šak to bola taká šupa, že aj v hlave mi zasvítilo. Môže ti skontrolovať dezen na gumách ,ale velmi dlho a ťažko by zisťoval prečo nešlo abs alebo prečo nedrbol abg. Ano samozrejme sú aj súdnoznalecké posudky - ale tie sa robia pri troch mrtvych a škodách v milionoch.
Nemusíš mi veriť, ale po našich cestách sa motám už 30rokov a už som aj za druhým melonikom km, a zopár pixovín som už teda povyvádzal.
Inak teraz som bol pozerať dvojkovú Lagunu a tam ti te ku.vy snímače idú aj po 17tich rokoch.
_________________
Spotreba? kolko nalejem tolko zožerie
Citovať
st.jimmy
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 20 august 2006
Príspevky: 132
Nabehané: 13 hod 35 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 17:42   
Ja beriem vaše argumenty a tiež mám skúsenosti s poistným plnením a vždy sa poisťovne snažili vykrúcať všemožnými spôsobmi. Ide o to, že ja tie senzory tlaku mám, akurát sa nedajú napárovať do RJ...to je gro celého problému, teoretizovať o PU a plnení a podobných hypotézach sa samozrejme dá donekonečna.
Citovať
oco13
Legenda - Ford T (926)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 7895
Nabehané: 4 mes 9 dní 17 hod
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 06.11.2019 17:45   
Len sme ti chceli ozrejmiť, že tvoja motivácia prečo ich tam máš je kúsok mimo.
_________________
Spotreba? kolko nalejem tolko zožerie
Citovať
st.jimmy
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 20 august 2006
Príspevky: 132
Nabehané: 13 hod 35 min
PríspevokZaslal: 06.11.2019 17:53   
Ok, potom tak budem argumentovať, keď bude problém
Citovať
oco13
Legenda - Ford T (926)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 7895
Nabehané: 4 mes 9 dní 17 hod
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 06.11.2019 18:04   
Rozmýšlaš presne ako manageri u nás vo fabrike, tak ti to skúsim ozrejmiť. Na hale je križovatka kde nevidieť - vedenie dalo namontovať zabezpečovacie zariadenie ktoré sníma objekty približujúce sa ku križovatke a huláka. Pýtame sa prečo - aby sa tam nestala nejaká nehoda. Pýtame sa a stala sa tam niekedy nejaká nehoda? Nie nestala ,ale mohla by sa stať. Výsledok je ten že doteraz tu každý zabrzdil a pozrel sa , teraz tu lietajú ako šialenci, lebo je tu húkačka. Lenže húkačka má istič a ten sa v noci vypíéna , aby hulákanie nerušilo ludí okolo.
Výslegok je ten , že sme si vyrobili problém tam kde nikdy nebol, sami svojo premotivovanosťou.
Poučenie pre teba - nie ako budem argumentovať, ale ja nikdy žiaden problém nebudem mať. Volá sa to aj pozitívne myslenie.
_________________
Spotreba? kolko nalejem tolko zožerie
Citovať
Odpovedať Nová téma
123>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Toyota fórum