Totálna škoda kooperatíva

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

stig
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 02.01.2015 16:51
Zdieľať na Facebook

Totálna škoda kooperatíva

Príspevok od používateľa stig »

Ma tu niekto skúsenosti s totálnou škodou a poisťovnou kooperatíva ? Pred dvoma týždnami presne do mna čelne narazil chlapík čo mi nedal prednosť a odbočoval vľavo, policia ho uznala vinnikom a teda poistne plnenie ide z jeho PZP. Vinnik ma kooperatívu, asi dva dvni na to prišiel obhliadkar vyčislil škodu..totálka a to je všetko. Od vtedy mi nikto nezavolal neprišiel žiaden email.... Ako dlho toto celé trvá kým vyplatia peniaze ? Čo toľko robia aký je priebeh riešenia takejto škodovej udalosti. Som nahnevaný na koľko som nič neurobil, auto bolo v perffektnom stave riadne servisovane v autorizovanom servise ešťe bolo v záruke .. a nemám ani auto ani peniaze a asi nikdy neuvidim normálne peniaze rovnajúce sa trhovej hodnote vozidla.... Jedná sa o Toyotu Auris 1,6 valvematic Automat 2014.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Pokial maš ty zaplatiť PZP, tak meškať nesmieš, ale pokial má vyplácať poisťovna tak majú čas a kludne aj 2-3 mesiace
slash23
Príspevky: 34
Dátum registrácie: 03.08.2009 14:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa slash23 »

U mna to trvalo 30 dni,od kedy dosiel obhliadkar az po vyplatenie na ucet.Poistovna Generali.Inak mne bolo povedane ze totalku vypocitaju z priemeru ceny v akej sa auto momentalne pohybuje na trhu,v rovnakej vybave s rovnakym motorom.Tolko moja skusenost.
pidizvi
Príspevky: 3398
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

A co si cakal, salonky a peniaze na druhy den? Su tam zakonne terminy. Namiesto plakania na nete si pozri na stranke poistovne stav tvojej udalosti.
stig
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 02.01.2015 16:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa stig »

Neplačem na internete len som ešťe chvalabohu nemusel tieto pixoviny riešiť. A dufam že už nebudem... keby som vedel čo sa deje alebo si pozrieť stav poistnej udalosti na nete tak to urobím. Hladam tu pomoc a nie blbé poznámky :)
Georgo11111
Príspevky: 87
Dátum registrácie: 30.08.2008 18:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Georgo11111 »

Mám skúsenosť s totálkou auta, plnenim od Kooperatívy.
Nehoda jasne zdokumentovaná políciou, a čakanie a neustále urgovanie poisťovne, nakoľko im stále niečo chýbalo cca pol roka, než poslali len 1/3 ceny auta v tom čase. Totálku oni dajú aj keď je škoda pomerne malá-opraviteľná, len aby nemuseli platiť.
anonymous-astra
Príspevky: 98
Dátum registrácie: 31.05.2015 13:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa anonymous-astra »

To auto je este celkom mlade, havarijku tam nemas?

Ak ano, ja by som to primarne riesil z havarijky (pretoze vtedy som klientom poistovne JA a vyberam si SVOJU poistovnu, ktora funguje normalne - oproti PZP, kde si poistovnu vybera a jej klientom je skodca, ale ako vcas a kolko poistovna [ne]plni tretej osobe poskodenemu mu viacmenej moze byt jedno). Ked mas vinnika, tak havarijka ti nezdviha poistne, nekrati plnenie atd., tebe zaplati a sama si vyziada nahradu od PZP vinnika.

A potom nech sa poistovne medzi sebou dohaduju ako chcu a nech im to trva kolko chcu, prinajhorsom len budes riesit od PZP poistovne spoluucast.


Cele je to problem toho, ze je to prikazane statom zo zakona. Ked si dobrovolne uzatvaras komercnu poistku na volnom trhu na zodpovednost za skody, napriklad na nehnutelnost (vytopis suseda a musi vymalovat cely byt, z tvojej strechy sa zosype lad a niekomu ublizi) alebo v podnikani (padne ti srobovak a klientovi vyskratujes napajanie serverov na dve hodiny), tak to robis preto, ze si zodpovedny a prirodzene si vyberas poistovnu, ktora je kvalitna a naozaj tebou sposobenu skodu zaplati, lebo je to tvoja dobrovolna poistka a chces aby platili. A ked nezaplati, vies, ze budes sediet na sude a skodu zaplatis z vlastneho vrecka.

Ked je ale poistka na zodpovednost prikazana zakonom (PZP), tak tam vacsina buchne tu najlacnejsiu moznu u Kooperativy alebo Komunalnej a ci to niekomu naozaj nahradi skodu ho nezaujima, pretoze prinajhorsom ked nezaplati a dojde na sud s vinnikom, tak PZP poistovna tam bude aj tak sediet ako zalovana v druhom rade a zaplati to aj tak ona...

PZP je nieco ako povinne statne zdravotne poistenie, na obrovske mega neocakavane nahodne situacie (nahla operacia za 5000 eur) je to dobre, ale inak to vo vacsine pripadov vseobecne stoji za prd. Biele plomby sa preplacaju len na najprednejsich zuboch, umrtvenie sa nepreplaca ani ked ti vytahuju korene, objednat sa u jedineho kardiologa v okrese mozes osobne prvych 10 minut prvy utorok v danom mesiaci kym dojdu miesta a podobne srandy. A napokon vsetci aj tak nakoniec platia z vlastneho vrecka objednavanie, sukromnych zubarov uplne mimo poistovne, sukromnych lekarov atd.

Proste to ani nie je problem danej poistovne (aj ked Kooperativa je na forach doslova legendarna), ale celeho systemu, ze zo zakona sa prikaze poistenie zodpovednosti za prevadzku vozidla, tak zo zakona je problem vyrieseny. Nieco, ako ked su zo zakona zakazane vrazdy a kradeze, tak proste vrazdy a kradeze neexistuju. Oh, wait...
Domino2115
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 18.12.2016 16:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Domino2115 »

Ja som mal tiez nehodu pred 3 mesiacmi, vinnik mal PZP v Kooperative. Kazdy druhy den som im volal az pokym mi niekto nezdvihol telefon a peniaze som mal do 3 tyzdnov od nehody na ucte. Zaklad je aby si poskytol vsetky papiere, ktore vyzaduju cim skor a tak isto aj vinnik. Az po prijati vsetkych potrebnych papierov zacnu riesit tvoju poistnu udalost. Takze daj im vsetko co od teba vyzaduju a aj od vinnika. Najlepsie je ist spolu na pobocku.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

poistovna tvoj vrak nahodi do drazby a po urceni cenu vraku ti pride list napriklad ze tvoje auto malo casovu hodnotu cca.11000eur minus vrak sa vydrazil za 3500eur [ostatne ti vyplatia] a poslu ti kontakt na cloveka co vydrazil vrak. Je uz len na tebe ci ten vrak predas jemu alebo si ho nechas alebo ho predas inde. Ked to nahodia do drazby tak ti napisem za kolko sa to vydrazilo aby si mal kusok naskok pred poistovnou a vedel sa pripravit na ich ťahy chmaty. Je to cierna 2013ka z Vranova? No trafil ta paradne to je ozaj totalka. Zajtra o 15.05 mi napis poviem ti za kolko sa vydrazila
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

To, že vinník má PZP v Kooperatíve, je pre teba veľmi zlá správa. Musíš ich bombardovať a bombardovať, prípaden neváhaj s podaním na súd, ak prekročia lehotu čo len o jeden deň. Inak sa s nimi jednať nedá, je to banda. Zákonná lehota je myslím 15 dní, ale over si to. Kedysi to tak bolo, ale mohlo sa to zmeniť.
Presnejšie - 15 dní od predloženia posledného chýbajúceho dokladu.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

Ver tomu ze su aj horsie poistovne ako Koop a hlavne kazdy pripad je individualny. Samozrejme treba si pripravit silne nervy
carlosMT
Príspevky: 97
Dátum registrácie: 23.09.2007 15:27
Bydlisko: MT
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa carlosMT »

S Kooperatívou mám aj ja zlé skúsenosti. V februári škoda na majetku a doteraz to poisťovňa aj napriek urgenciám neuzavrela. Ani sa neunúvajú poslať stanovisko k riešeniu.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

Sorry ale z toho tvojho pisania to vypada tak ze tie skody si mal este za cias komunizmu a odvtedy sa kadeco pomenilo
pidizvi
Príspevky: 3398
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

Tuto je linka na stav skodovej udalosti:
https://webcalc.koop.sk/koop/hlasenia/stav
fuchsmarian60@yahoo.co
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 30.10.2020 15:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fuchsmarian60@yahoo.co »

Ak Vám sposobí škodu poistenec Kooperatívy a mate starsie auto ako aj nemate havarijne poistenie tak je dolezite volat policiu v každom prípade.Musite volat na čislo 0850 111 577 a tam nahlasit poistnu udalost.Oni Vam urcia technika na obhliadku
vozidiel.Technici su cviceni na to aby Vam zo škody urobili
totalku.Staci mat buchnute zadne dvere a urobia z toho totalku aby sa zbavili opravy vozidla.Vsetko trva strasne dlho a bez toho aby ste ich pravidelne otravovali na likvidacianp@koop.sk
sa Vaša udalost vlečie a vlečie.Do uspešneho ukončenia poistnej udalosti musite mat vela trpezlivosti a byt neodbytny.

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných