tlak oleja MASTER 2,8 TD

Diskusia ohľadne vozidiel značky Renault

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

tlak oleja MASTER 2,8 TD

Príspevok od používateľa autokomplet »

ahojte manici na TD
motor na volnobeh a stredne otacky ziadny problem, pri vysokych otackach zacne blikat a potom aj svietit kontrolka oleja - jedna sa o motor IVECO 2,8 TD cize plati aj pri znackach Fiat, Peugeot, Renault a Iveco s tymto motorom 2,8 TD ...

Auto ma SKUTOCNYCH 165.000 km r.v.2000

je to choroba - nejaky snimac tlaku oleja, olejove cerpadlo alebo nieco take ?! Pocul som ze tie motory nalietaju cez 500.000 km a ziadny problem.
mne to robi po oprave - bol roztrhnuty rozvod a vraj je skorodovana vana - mozno predchadzajuci majitel jazdil s minimom oleja - kvapkal, teraz to uz asi nezistim ..
mm199
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 28.11.2007 13:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mm199 »

mal som podobný problém s Fiat Ducato 2.8idtd 90 kw, 1999,320000 km poctivých tuším, že je to ten istý motor ako máš ty. Aj mne sa občas rozsvecovala kontrolka mazania ale nepravidelne, tak som vymenil čidlo ale nepomohlo to, elektrikár to premeral a zistil, že je vadný kábel od čidla k prístrojovke, dal nový a bolo to O.K., neviem či to malo nejaký súvis, ale pri 335000 mi odišla kľuka, takže malá G.O. teraz jazdí v pohode. Ináč ten motor je super a spotreba 8 litrov :2f93:
elephant
Príspevky: 1747
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Bydlisko: ZH
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elephant »

Mam Renault Messenger motor Iveco 2.8 TD 720.000 km a tiez sa mi to stalo 3x ... prvy krat ked som umyval motor tak zrejme natieklo do cidla a blblo to ale ked to vyschlo tak zase bolo ok potom po case odislo cidlo a pri vyzsich otackach preblikovalo a aj svietilo obcas tak som ho vymenil a zase bolo ok potom sa raz povolil olejovy filter (doteraz neviem ako ale zrejme preto ze bol UFI a predtym aj potom som mal MAN a nikdy sa to nestalo) takze za jazdy vyhadzalo trochu oleja a zacala blikat kontrolka ale dolial som olej a vymenil filter a bolo ok a posledny krat ked som menil alternator tak som vytiahol kabel z cidla a ked som ho dal naspat tak zrejme uz bola slabsia dufinka a za jazdy sa vytiahla a pri vacsej rychlosti zacal kabel opierat o blok motora a blikala kontrolka ale vymenil som dufinku za novu a odvtedy uz je bez problemu ... s tlakom oleja som nikdy nemal problem ... Takze v prvom rade skus to cidlo a kabel a ked je v poriadku tak si zozen tlakomer s hadickou a zavitom ako cidlo a vysroubuj cidlo nasroubuj tlakomer a budes hned vediet kde je problem ... este lepsie je ten tlakomer oleja namontovat natrvalo cez redukciu na cidlo dostat to na kazdom internetovom obchode na autodoplnky budik tlaku oleja ... dobre je domotnovat aj budiky voltmenter ampermeter a tlak turba ... mne sa uz par krat stalo ze napriklad kontrolka dobijania zhasla a dobijalo to slabo alebo vobec a keby som nemal voltmeter tak to obhalim az ked mi zhasnu svetla alebo nenastartujem ... a hlavne treba vzdy pred jazdou si skontrolovat hladinu oleja ... 165.000 km na ten motor nic nie je ale zalezi ze kto s tym jazdi a ako
Napísať odpoveď

Návrat na "Renault fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 64 neregistrovaných