Test na unik co2 do chladiacej kvapaliny

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

aaa9
Dátum registrácie: 16.06.2020 14:43
Zdieľať na Facebook

Test na unik co2 do chladiacej kvapaliny

Príspevok od používateľa aaa9 »

Dobry den,
mam problem so stracanim chladiacej kvapaliny(alhambra 2008) a chcel som si dat spravit test na zistenie CO2 v chladiacej kvapaline, ale co som volal do par servisov, tak ich nikde nerobili.

Tak uvazujem, ze si kupim tuto sadu:
Sada na meranie úniku CO2 do chladiacej sústavy ASTA A-1025B

Ale mam niekolko otazok:
-pri niektorych produktoch som videl, ze su urcene pre benzinove motory a nie pre dieslove. je tato sada pouzitelna aj pre dieslove motory?
-vo videach na youtube je otvor na nadobu s chladiacou kvapalinou vodorovne. je tato sada pouzitelna aj v pripade, ze otvor nie je vo vodorovnej polohe? v alhambre je otvor umiestneny do sikma.
-je tam nejaky navod? netusim co s tym budem robit.

prip. ak viete o nejakom servise v BA, kde to robia tak mi dajte vediet.

btw priznaky:
-olej aj chladiaca kvapalina vyzeraju byt ciste
-voda sa mi straca v roznych mnozstvach/nestraca sa konstatne. chodievam aj 200 km trasy a bez problemov - aj pri vyssich otackach sa nic nestratilo.
-a potom sa mi raz stalo, ze som isiel cca 10 km a nasledne za 3 hod mlada pod autom, cela nadrzka prazdna.
-v zime sa stracala viac

Dakujem.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Silne doporučujem odopnúť a odobrať horný kryt na rozvodoch a silným svetlom si pozrieť priestor okolo vodného čerpadla.Potom je druhé také miesto,treba rukou sihnuť pod tandemom je plastová tvarovka pre napojenie vodných hadíc.Je k hlave pripevnená 2 skrutečkami a tesnená gumenou tvarovkou akoby O krúžkom,rukou poohmatávať či nezamokrý ruku,nie je to očiam prístupné
zdzi
Dátum registrácie: 22.03.2015 16:39
Zdieľať na Facebook

Re: Test na unik co2 do chladiacej kvapaliny

Príspevok od používateľa zdzi »

@aaa9 Mám rovnaký problém, ale s Alhambrou 2010. Našli ste riešenie?
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Hľadaj riešenie na svojom aute, nie na cudzom! :::
zdzi
Zdieľať na Facebook

Ďakujem za radu :3dcline: , ale aj tak ma zaujíma jeho prípad. :3035:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Moc sa nedozvieš - posledná aktivita: 19.06.2020 20:27
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

zdzi napísal: 24.06.2025 23:02 @aaa9 Mám rovnaký problém, ale s Alhambrou 2010. Našli ste riešenie?
riesenie na stracanie vody?

to musis hladat sam kde sa straca,alebo ak nieje clovek zrucny dat auto do servisu.

mas 15 rocne auto ocakavaj aj najhorsie,ze je niekde prasklina v hlave valcov.
zdzi
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 25.06.2025 11:27 Moc sa nedozvieš - posledná aktivita: 19.06.2020 20:27
áno viem. myslel som že forum posiela emaily keď je odpoved na vlastnú tému ale teraz vidím že tu tak nefunguje. nevadí!
zdzi
Zdieľať na Facebook

seven549 napísal: 25.06.2025 13:00
zdzi napísal: 24.06.2025 23:02 @aaa9 Mám rovnaký problém, ale s Alhambrou 2010. Našli ste riešenie?
riesenie na stracanie vody?

to musis hladat sam kde sa straca,alebo ak nieje clovek zrucny dat auto do servisu.

mas 15 rocne auto ocakavaj aj najhorsie,ze je niekde prasklina v hlave valcov.
Samozrejme, ale najprv si musím prejsť tie ostatné jednoduchšie a lacnejšie veci, ktoré si musím overiť. Jeho skúsenosti sa tak veľmi zhodujú s mojimi a má rovnaký dizajn auta, takže som bol len zvedavý, čo to pre neho bolo.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Aká lacnejšia a jednoduchšia vec môže byť ako test za 15 eur, ktorý si spravíš doma max do pol hodiny. Aj to len ak máš studený motor. :4012:
Edit: čo to bolo pre neho?? Milan mu to napísal - otvoril kapotu pošmatral a zbadal kade mu tečie.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
zdzi
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 25.06.2025 18:56 Aká lacnejšia a jednoduchšia vec môže byť ako test za 15 eur, ktorý si spravíš doma max do pol hodiny. Aj to len ak máš studený motor. :4012:

Edit: čo to bolo pre neho?? Milan mu to napísal - otvoril kapotu pošmatral a zbadal kade mu tečie.
ja som myslel test tlaku chladiaceho systemu, test co2, a test viečka.

takže aaa9 nemal prasklinu v hlave valcov?
milkoTT
Dátum registrácie: 13.03.2007 09:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa milkoTT »

Ja som mal na takom istom aute ten istý problem zo strácaním vody. Na 99 % percent to budeš mat poškodené tesnenie pod hlavou. Mal som robené tlakovanie systému, potom mi jeden pán meral spaliny v systéme, pričom mi povedal , že spaliny tam nie sú. Dal som to do iného servisu, ten hneď po popisaní príznakov sa pustil do opravy tesnenia pod hlavou a vecí s tým súvisiacich. Odvtedy asi 70 tis km pokoj.
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Takže menil aj rozvody a vodnú pumpu?
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Treba na rovinu hneď povedať že sa išlo po zárobku.Pretože...z brucha ísť po tesnení a nemerať CO je úplne jasný scenár.Rozvody pôjdu dole,čiže tak či tak bude vymenená vodná pumpa a skontroluje sa v tom stave rozobratia všetko.Tak prečo si neprivyrobiť.
Štatistika hovorí...na 10 nájdení CO je jedno tesnenie hlavy,5 x vodné čerpadlo,a 4x iné úniky.U CR Tdi za 10 únikov je to na polovicu pumpa a polovica výmenníky (IC,olej voda,voda spaliny) Že sa na SVK z 10 príadov 9x mení tesnenie je taký slovenský príbeh o opravárenstve.Presne tých 9 nemá tester na CO.Vcelku zámerne pretože je to halierová investícia.Polovica rozvodov má podsilikonovanú vodnú pumpu...tak o čom sa bavíme.Proste nebola vymenená,tresol pod to silikon huj
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných