Test na unik co2 do chladiacej kvapaliny
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 16.06.2020 14:43 Zdieľať na Facebook
Test na unik co2 do chladiacej kvapaliny
Dobry den,
mam problem so stracanim chladiacej kvapaliny(alhambra 2008) a chcel som si dat spravit test na zistenie CO2 v chladiacej kvapaline, ale co som volal do par servisov, tak ich nikde nerobili.
Tak uvazujem, ze si kupim tuto sadu:
Sada na meranie úniku CO2 do chladiacej sústavy ASTA A-1025B
Ale mam niekolko otazok:
-pri niektorych produktoch som videl, ze su urcene pre benzinove motory a nie pre dieslove. je tato sada pouzitelna aj pre dieslove motory?
-vo videach na youtube je otvor na nadobu s chladiacou kvapalinou vodorovne. je tato sada pouzitelna aj v pripade, ze otvor nie je vo vodorovnej polohe? v alhambre je otvor umiestneny do sikma.
-je tam nejaky navod? netusim co s tym budem robit.
prip. ak viete o nejakom servise v BA, kde to robia tak mi dajte vediet.
btw priznaky:
-olej aj chladiaca kvapalina vyzeraju byt ciste
-voda sa mi straca v roznych mnozstvach/nestraca sa konstatne. chodievam aj 200 km trasy a bez problemov - aj pri vyssich otackach sa nic nestratilo.
-a potom sa mi raz stalo, ze som isiel cca 10 km a nasledne za 3 hod mlada pod autom, cela nadrzka prazdna.
-v zime sa stracala viac
Dakujem.
mam problem so stracanim chladiacej kvapaliny(alhambra 2008) a chcel som si dat spravit test na zistenie CO2 v chladiacej kvapaline, ale co som volal do par servisov, tak ich nikde nerobili.
Tak uvazujem, ze si kupim tuto sadu:
Sada na meranie úniku CO2 do chladiacej sústavy ASTA A-1025B
Ale mam niekolko otazok:
-pri niektorych produktoch som videl, ze su urcene pre benzinove motory a nie pre dieslove. je tato sada pouzitelna aj pre dieslove motory?
-vo videach na youtube je otvor na nadobu s chladiacou kvapalinou vodorovne. je tato sada pouzitelna aj v pripade, ze otvor nie je vo vodorovnej polohe? v alhambre je otvor umiestneny do sikma.
-je tam nejaky navod? netusim co s tym budem robit.
prip. ak viete o nejakom servise v BA, kde to robia tak mi dajte vediet.
btw priznaky:
-olej aj chladiaca kvapalina vyzeraju byt ciste
-voda sa mi straca v roznych mnozstvach/nestraca sa konstatne. chodievam aj 200 km trasy a bez problemov - aj pri vyssich otackach sa nic nestratilo.
-a potom sa mi raz stalo, ze som isiel cca 10 km a nasledne za 3 hod mlada pod autom, cela nadrzka prazdna.
-v zime sa stracala viac
Dakujem.
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Silne doporučujem odopnúť a odobrať horný kryt na rozvodoch a silným svetlom si pozrieť priestor okolo vodného čerpadla.Potom je druhé také miesto,treba rukou sihnuť pod tandemom je plastová tvarovka pre napojenie vodných hadíc.Je k hlave pripevnená 2 skrutečkami a tesnená gumenou tvarovkou akoby O krúžkom,rukou poohmatávať či nezamokrý ruku,nie je to očiam prístupné
-
- Dátum registrácie: 22.03.2015 16:39 Zdieľať na Facebook
Re: Test na unik co2 do chladiacej kvapaliny
@aaa9 Mám rovnaký problém, ale s Alhambrou 2010. Našli ste riešenie?
-
- Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42 Zdieľať na Facebook
Hľadaj riešenie na svojom aute, nie na cudzom! 

-
Ďakujem za radu
, ale aj tak ma zaujíma jeho prípad. 

-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Moc sa nedozvieš - posledná aktivita: 19.06.2020 20:27
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
-
-
Samozrejme, ale najprv si musím prejsť tie ostatné jednoduchšie a lacnejšie veci, ktoré si musím overiť. Jeho skúsenosti sa tak veľmi zhodujú s mojimi a má rovnaký dizajn auta, takže som bol len zvedavý, čo to pre neho bolo.
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Aká lacnejšia a jednoduchšia vec môže byť ako test za 15 eur, ktorý si spravíš doma max do pol hodiny. Aj to len ak máš studený motor. 
Edit: čo to bolo pre neho?? Milan mu to napísal - otvoril kapotu pošmatral a zbadal kade mu tečie.

Edit: čo to bolo pre neho?? Milan mu to napísal - otvoril kapotu pošmatral a zbadal kade mu tečie.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
ja som myslel test tlaku chladiaceho systemu, test co2, a test viečka.
takže aaa9 nemal prasklinu v hlave valcov?
-
- Dátum registrácie: 13.03.2007 09:06 Zdieľať na Facebook
Ja som mal na takom istom aute ten istý problem zo strácaním vody. Na 99 % percent to budeš mat poškodené tesnenie pod hlavou. Mal som robené tlakovanie systému, potom mi jeden pán meral spaliny v systéme, pričom mi povedal , že spaliny tam nie sú. Dal som to do iného servisu, ten hneď po popisaní príznakov sa pustil do opravy tesnenia pod hlavou a vecí s tým súvisiacich. Odvtedy asi 70 tis km pokoj.
-
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Takže menil aj rozvody a vodnú pumpu?
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Treba na rovinu hneď povedať že sa išlo po zárobku.Pretože...z brucha ísť po tesnení a nemerať CO je úplne jasný scenár.Rozvody pôjdu dole,čiže tak či tak bude vymenená vodná pumpa a skontroluje sa v tom stave rozobratia všetko.Tak prečo si neprivyrobiť.
Štatistika hovorí...na 10 nájdení CO je jedno tesnenie hlavy,5 x vodné čerpadlo,a 4x iné úniky.U CR Tdi za 10 únikov je to na polovicu pumpa a polovica výmenníky (IC,olej voda,voda spaliny) Že sa na SVK z 10 príadov 9x mení tesnenie je taký slovenský príbeh o opravárenstve.Presne tých 9 nemá tester na CO.Vcelku zámerne pretože je to halierová investícia.Polovica rozvodov má podsilikonovanú vodnú pumpu...tak o čom sa bavíme.Proste nebola vymenená,tresol pod to silikon huj
Štatistika hovorí...na 10 nájdení CO je jedno tesnenie hlavy,5 x vodné čerpadlo,a 4x iné úniky.U CR Tdi za 10 únikov je to na polovicu pumpa a polovica výmenníky (IC,olej voda,voda spaliny) Že sa na SVK z 10 príadov 9x mení tesnenie je taký slovenský príbeh o opravárenstve.Presne tých 9 nemá tester na CO.Vcelku zámerne pretože je to halierová investícia.Polovica rozvodov má podsilikonovanú vodnú pumpu...tak o čom sa bavíme.Proste nebola vymenená,tresol pod to silikon huj
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných