Tesla model 3
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
kozaksk
- Dátum registrácie: 21.08.2025 09:38 Zdieľať na Facebook
Tesla model 3
Ahoj, riesim druhe auto do rodiny na dochadzanie do prace (20km okreska a mesto) a vozenie deti do skolky, teda kratsie trasy. Uvazujem uz aj nad elektromobilom, padol mi do oka Tesla model 3 - momentalne sa 5 rocne hybu cenovo od 20tis, co je uz zaujimava cena. Viem, ze WLTP je papierovy dojazd a casto nerealny a tiez ze bateria degraduje rocne o 1-2% kapacity, no stale aj s dojazdom 250-300km by to na moj ucel postacovalo.
Tak isto pribuda aj servisov, ktore su schopne riesit Teslu, aj ked autorizovane u nas nie su.
Mate niekto realnu skusenost s kupou jazdenej Tesly tohto modelu a zivot s nou - co sa spolahlivosti, udrzby a servisu tyka?
Tak isto pribuda aj servisov, ktore su schopne riesit Teslu, aj ked autorizovane u nas nie su.
Mate niekto realnu skusenost s kupou jazdenej Tesly tohto modelu a zivot s nou - co sa spolahlivosti, udrzby a servisu tyka?
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Tesla model 3
Ano mám.Odmietli sme opravu (kliampiarina prah a B stlpik). Požiadavka prišla práve pre vysokú cenu opravy,tak pán hladal ochotných medzi neautorizovanými.Pre neautorizovaného to prakticky nie je možné zobrať,je to tanec na tom najtenšom ľade pretože kvantum podmienok pre prijatie elektra sa musí totálne odignorovať a to chcem vidieť majiteľa ktorý by podpísal že nech sastane čokoľvek je to na jeho tričko.Samozrejme ani to by majiteľa servisu neochránilo pred plnou náhradou za škody pretože vedel že porušuje komplet všetko čo sa porušiť dá.Môžme chlapcom fandiť,ale všetko ide ...kým sa ucho netrhne.Iste ceny opravy ľákajú,aj malý počet opravovní
-
leota440john
- Dátum registrácie: 26.08.2025 08:09 Zdieľať na Facebook
Obsah príspevku bol odstránený administrátorom pre spam
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
ako si má overiť stav batérie??

-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Skontroluje tekutiny :D
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Čo sa týka podmienok na servis týchto vozidiel.
Čim horšia oprava tým horšie podmienky.
Ja osobne musím byť školený a to vyslovene nezasahujem do elektrickej sústavy - riešim vyslovene mechanické veci, všetko elektrické ide luďom čo majú nato ešte lepšie podmienky a hlavne platnú vyhlášku.
Základ je ale úprava povrchov na antistatický, takisto oblečenie, ale to je iba samotný základ.
Bežne dávam elektrické vozidlá uspávať. Kvôli úplnemu vyradeniu elektrickej sústavy, nakoľko aj pri odpojení štartovacej batérie je auto pod prúdom.
Nehovorím o školeniach pri nehodách a požiaroch. Máme vytvorené stojisko na hybridy kde auto po nehode musí stáť pár dní kvôli riziku požiaru.
Až po pár dňoch sa s ním vôbec niečo môže robiť…
Čim horšia oprava tým horšie podmienky.
Ja osobne musím byť školený a to vyslovene nezasahujem do elektrickej sústavy - riešim vyslovene mechanické veci, všetko elektrické ide luďom čo majú nato ešte lepšie podmienky a hlavne platnú vyhlášku.
Základ je ale úprava povrchov na antistatický, takisto oblečenie, ale to je iba samotný základ.
Bežne dávam elektrické vozidlá uspávať. Kvôli úplnemu vyradeniu elektrickej sústavy, nakoľko aj pri odpojení štartovacej batérie je auto pod prúdom.
Nehovorím o školeniach pri nehodách a požiaroch. Máme vytvorené stojisko na hybridy kde auto po nehode musí stáť pár dní kvôli riziku požiaru.
Až po pár dňoch sa s ním vôbec niečo môže robiť…
-
jojko1001
to čo tam máte aké autá
a pritom bežný hybrid má 48V architektúru

-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Pozri si vw id3. Pokiaľ nie je potreba vzadu voziť dospelých, pozri vw e-up. Veľmi vďačné auto. Elektromobil je prudko návykový. Ak máš doma solárko na streche, nie je o čom.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Radím ho medzi návykové veci, vyhnem sa aleže oblúkom.Potrebujem auto,tak si nepotrebujem zaobstarať problém. Ak v tom niekto vidí pravé orechové ktoré mu robí radosť,doprajem mu to. Ja si pred podobným rozhodnutím dávam otázku...ok ale čo mi to prináša,v čom som na tom lepšie než doteraz ? KeĎ som priateľovi dal otázku prečo si dopizdil dom fotovoltaikou, a v čom sa mu čo zmenilo...nevedel povedať. No...lebo x z toho zaplatili oni (neviem kto a je to aj jedno). Nemám z týchto vecí dobrý pocit,vždy je to o tom,že niekto sa inému skladá na to či ono. O inom to nie je. Ak sa skladáme polnohospodárom,už aj to kuľhá na obe nohy.Je tompodnikanie ako každé iné.Tak sa pýtam komu ešte takto pomáhajú,lebo..zlý rok. A ak je dobrý ? pre mňa ako uživateľa je výsledok že zlý je každý. Ak vám to nevychádza,urobte to čo všetci, padnete na hubu alebo prežijete.To je rovnosť v podnikaní. Nevieš padáš.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
"No...lebo x z toho zaplatili oni (neviem kto a je to aj jedno)."
kto oni? My všetci to platíme.
preto furt hovorím že sa chudobný skladajú bohatým.
Lebo ten chudák nemá ani tých 40-50% z ceny aby dostal "dotáciu" (alebo si zoberie úver)
ale aj z jeho daní idú tie dotácie.
dotácie nerastú na stromoch.
P.S ale ten UP je fakt žihadlo a do mesta bohato stačí
kto oni? My všetci to platíme.
preto furt hovorím že sa chudobný skladajú bohatým.
Lebo ten chudák nemá ani tých 40-50% z ceny aby dostal "dotáciu" (alebo si zoberie úver)
ale aj z jeho daní idú tie dotácie.
dotácie nerastú na stromoch.
P.S ale ten UP je fakt žihadlo a do mesta bohato stačí
-
jojko1001
to je dobré z tesla 3 do eUPu
mal som eup ako elektro vymakané ALE predný náhon a ,,antišmyk,, úplne na velké P. preto som ho dal preč,takmer som sa zabil a ešte aj malé,teda ked chce niekto teslu3,nedá sa porovnať ,ID3 tiež som mal, zaostalé má budget 20tis. predsa by to nedal do ,,starožitnosti,,
dochádzanie do prace (20km okreska a mesto) a vozenie deti do skolky, teda kratsie trasy.
v tom eUPe by si to užili
18-19tis. trojročné pre ženu a deti opel mokka LEN s tepelným čerpadlom,bez toho žiadne EV a nemusí sa obmedzovať v kúrení a dá sa jazdiť za 11-12KW na sto.na jedno nabitie môže jazdiť aj dva týždne pri tých KM vysoký posed lepší rozhľad,pre ženu lepšie a odpich to má tiež dobrý.
bateria degraduje rocne o 1-2% kapacity, no stale aj s dojazdom 250-300km
neviem teda pôvodne aký tam bol dojazd,ale pri tesle pôvodne cez 400km to nejako nesedí

dochádzanie do prace (20km okreska a mesto) a vozenie deti do skolky, teda kratsie trasy.
v tom eUPe by si to užili
bateria degraduje rocne o 1-2% kapacity, no stale aj s dojazdom 250-300km
neviem teda pôvodne aký tam bol dojazd,ale pri tesle pôvodne cez 400km to nejako nesedí

-
jasnelka
- Dátum registrácie: 15.10.2014 12:02 Zdieľať na Facebook
tiez riesim vymenu druheho auta v rodine za elektricke, bol som pozriet aj zopar Tesiel.
Tesla ma neskutocne drahu havarijnu poistku, preto som ju vyradil. Momentalne je asi najlepsi pomer cena/vykon u ID4. 4 rocne auto s 60tis km vies kupit okolo 20tis euro
Tesla ma neskutocne drahu havarijnu poistku, preto som ju vyradil. Momentalne je asi najlepsi pomer cena/vykon u ID4. 4 rocne auto s 60tis km vies kupit okolo 20tis euro
-
jojko1001
Momentalne je asi najlepsi pomer cena/vykon
to je rátané na aký výkon?

to je rátané na aký výkon?

-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Passaty a Superby hybridy.
Čiže tak ako píšeš ale hold predpisy sú predpisy a musíme sa nimi riadiť. Všetci.
Lebo jeden prúser a jedno horiace auto v priestore kde nieje jediné, v hale kde je tých aut 100vky.
A asi 300 ludí. Horlaviny.
Všetko má svoj účel a postup.
-
jojko1001
je mi to jasné že ,,predpisy,, len je to čudné že auto s dvojnásobnou voltážou a podobnou kwatážou ako kamion čaká niekde či náhodou nezačne horieť,ale šak to niekto zacáluje.

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných