825 766
inzerátov
Pridať inzerát

Tazne zaraiadenie

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Fiat fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
mjato
Nová tvár - Trabanto (11)
Založený: 17 november 2008
Príspevky: 784
Nabehané: 4 dní 7 hod 31 min
Predmet: Tazne zaraiadenie PríspevokZaslal: 10.03.2018 16:54   
Nazdar chalani,
chcem Vas poprosit o radu ci sa da oficialne prihlasit pouzite tazne zariadenie to znamena,ze nemam od neho ziaden certifikat-doklad.Mam starsie auto fiat cromu a chcem si dat nan namontovat pouzite tazne zariadenie z dovezeneho auta toho isteho modelu.Nebudu odo mna na policii vyzadovat pri zapise nejaky vyrobny certifikat tazneho a doklad o odbornej montazi,alebo to pri zapise do TP nevyzaduju?
Dakujem za radu.
Citovať
braga
Známa tvár - Feldo (75)
Založený: 26 október 2009
Príspevky: 1611
Nabehané: 8 dní 8 hod 42 min
PríspevokZaslal: 10.03.2018 18:13   
doklad o odbornej montazi potrebujes k zapisu, inak to nejde
Citovať
m...
Nová tvár - Trabanto (7)
Založený: 25 máj 2009
Príspevky: 186
Nabehané: 5 dní 20 hod 58 min
PríspevokZaslal: 11.03.2018 01:10   
doklad o odbornej montazi by nebol problem. ten by ti za poplatok a skusku ci je tazne spravne namontovane niekto kto ma opravnenie dal. lenze potrebujes aj ako pises certifikat od vyrobcu.

druha moznost by bola ist skusit oblbnut pracovnika na dopravny s tym ze vcera ta na ceste kontrolovala hliadka a zistili ze nemas tazne zapisane. odfot si na mobil vyrobny stitok z tazneho. uvidis co ti povedia.
no ak je auto na slovensku evidovane uz dlhsie tak ta moze odbit ze uz davno to mal dat niekto zapisat... ako je to mozne ze to doteraz prechadzalo stk... a tak dalej.

osobne som to riesil pred par rokmi na dovezenom aute z rakuska tak ze som si zohnal tazne z vrakaca, znacku westfalia co sa montovala od vyroby a pri prihlasovani som si ho nechal na stk zapisat. do poznamok napisali ze v rakuskom tp nebolo zapisane ale nemal s tym nikto problem.
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (209)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6111
Nabehané: 3 mes 8 dní 9 hod
PríspevokZaslal: 11.03.2018 02:43   
doteraz to bolo tak ze musi ti to namontovat firma ktora ma licenciu na predaj a montaz taznych zariadeni.zaplatis si normalne montaz.usetris akurat na tom taznom.

lenze ja mam na ibize tazne montovane v seate galiu montovane este pocas zaruky a naposledy minuly rok uz na stk bol problem treba ist upravit udaje o taznom v tp.znacka typ a este nejaky udaj musi tam byt napisane nezistene.ake nezistene tazne ma stitok a mam aj montazny protokol.na DI to opravili bezplatne.montazny protokol mi bolo povedane si mozem pouzit ako wc papier.akceptuje sa len tazne od vyrobcu auta.cize tie galia a neviem co mozu byt legalne na autach ale papierovo to dostat do tp nieco neni ok.konecne sa ukazalo ze ich vyrobky niesu ok.dalsia vec ak gula je na urovni spz
[to je ak ma auto dole v narazniku spz}napr ibiza corsa a pod musi byt tazne na bajonet demontovatelne a bez privesneho vozika sa nesmie jazdit inac pokuta aj v zahranici.
Citovať
mastik29
Obľúbený člen - Bawo (90)
Založený: 07 apríl 2010
Príspevky: 2030
Nabehané: 12 dní 2 hod 20 min
PríspevokZaslal: 11.03.2018 13:08   
Kupa bazaroveho tazneho???
Takto cesta nevedie. V podstate sa da povedat, ze tazne (pouzivane, demontovane) sa na SK neda legalne pouzivat, alebo lepsie povedane, jeho zlegalizovanie je takmer nemozne...

Je potrebny protokol o odbornej montazi (montazny list, ci typovy list a pod.), dalej je potrebne mat doklad o schvaleni toho tazneho (napr. Typove schvalenie ES, homologizacia, narodne typove schvalenie od organu v SR, alebo potvrdenie, ktore vydal vyrobca vozidla,alebo jeho zastupca).

A ako ceresnicka na dorte, aby to vsetko bolo zabite, tak co sa tyka pouzivaneho, ci proste demontovaneho tazneho zariadenia, ktore uz bolo prihlasene na inom aute, tak je potrebne, aby povodny majitel/drzitel zaevidoval jeho demontaz.
Citovať
mjato
Nová tvár - Trabanto (11)
Založený: 17 november 2008
Príspevky: 784
Nabehané: 4 dní 7 hod 31 min
PríspevokZaslal: 11.03.2018 15:30   
S montazou neni problem to by som si dal namontovat do certifikovanej dielne aj koli elektrike.Hlavna vec,ze kazdy sa ma snazit v tejto dobe reciklovat.A to myslim ze tazne namontovane v prvovyrobe moze byt kvalitnejsie ako to lacne co kupim ako nove.
Dakujem za radu.
Citovať
mastik29
Obľúbený člen - Bawo (90)
Založený: 07 apríl 2010
Príspevky: 2030
Nabehané: 12 dní 2 hod 20 min
PríspevokZaslal: 11.03.2018 16:06   
No, akakolvek montaz ti je nic platna, pokial nemas vsetky potrebne dokumenty.
Mozno ziskat dokumenty, ze dane tazne je pre dane auto OK nebude az tak problem, zrovna tak teda ani si niekoho najst, co to namontuje a da o tom papier, ale co s tym povodnym prihlasenim, teda jeho odhlaskou?
Akoze nechapem, preco je tam ta podmienka. Pride mi to ako totalna hlupost, kedze tym padom drviva vacsina bazarovych taznych ide mimo.
Este ci daka Galia, Wesfalia a podobne budu ochotne vystavit papier o tom taznom. Ano, na zaklade stitku a uddajov by mohli, len ci jejich politika take nieco dovoli...
Citovať
mjato
Nová tvár - Trabanto (11)
Založený: 17 november 2008
Príspevky: 784
Nabehané: 4 dní 7 hod 31 min
PríspevokZaslal: 11.03.2018 18:42   
Dam si namontovat nove tazne.Tie komplikacie a vybavovacky pri starom taznom nestoja zato.
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (84)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 1980
Nabehané: 1 mes 12 dní 20 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 11.03.2018 20:19   
mjato-Pisem ti ohladom tvojho pripsevku.Ja osobne mintujem tazne takze ti radim "odborne".Daj namontovat nove.Pouzite TZ sa neda zapisat ak nebolo oficialne odhlasene na DI.Dalej ty chces montovat OE tazne.Bez sance!!!!Na zapis su potrebne tieto dokumenty:
-certifikat o zavesneho zariadenia /urcite nemas a ani ho nebudes mat/
-fotokopia o zmluve montazneho strediska na dany typ zavesneho zariadenia /ak je original nema taku zmluvu nikto/
-potvrdenie oodbornej montazi na dany typ zavesneho zariadenia(ak je original,neda ti potvrdnie nikto/


Raz sme mali taky pripad,ze sme namontovali na jedno auto,ktore mala havariu za 2 tyzdne.Auto sa zosrotovalo /bez tazneho/,odhlasilo sa na DI a namontovali sme na take iste auto.Certifikat,teda duplikat sme museli opat vypitat od vyrobcu.
Citovať
ntg
Nová tvár - Trabanto (6)
Založený: 31 december 2010
Príspevky: 89
Nabehané: 19 hod 45 min
PríspevokZaslal: 11.03.2018 20:35   
oficialne sa to neda. ine je namontovat TZ pouzite na dovoz pred ko stk..... nezalezi ci ma stitok. ak aj nema nevadi na stk sa to da ;). kup nove. ani ja by som nepodpisal montaz stareho. a falsivat certifikaty / kopirovat. ani na urade niedu uplnepice.
Citovať
cobo77
Nová tvár - Trabanto (7)
Založený: 27 máj 2007
Príspevky: 225
Nabehané: 2 dní 17 hod 1 min
PríspevokZaslal: 13.03.2018 08:17   
Podobný problém máme na dodávke dovezenej z Belgicka....ťažné tam namontované je,v osvedcení zapísané ale boli sne upozornený že ale vraj treba presný typ a tu je problém. ..žiadne papiere od toho nemáme,dodatočný papier jedine získať u niekoho kto to montuje ale to pochybujem....Na stk klasika 30eur do ruky iné riešenie tam nie je...už len montáž nového ťažného...Do tohto riešenia sa mi ísť nechce...dovtedy ju predám aby sa mi vrátili náklady s tým spojene
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Fiat fórum