Ťažké teplé štarty
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Ťažké teplé štarty
Ano,Radek robil u mňa,veľmi šikovný chlap.Nakoľko mu schválili autorizáciu pre Audi VW grupu,tak mu pribudnú úplne nové autá v záruke alebo ich opravy,a to sakra zmení situáciu.Alebo posunie ročníky opráv k novším,to by som predpokladal že to prinesie automaticky...db69 napísal: ↑16.01.2025 07:52 Tu máš jeho žiaka/učňa /nasledovníka.https://www.youtube.com/watch?v=MRO1kwAoGNk&t=20s neviem presne ako to nazvať
Ale aj tento má roboty nad hlavu
-
misatenko
- Dátum registrácie: 14.01.2025 22:52
Tak konečne som sa dostal k podrobnejšej diagnostike môjho problému s teplými štartami. V servise mi povedali, že je problém so vstrekovačmi. Keď je v palivovej lište vyšší tlak nad 90 PSI (čo je však ešte normálna hodnota v rámci limitov pre moje auto - až do 94 PSI) väčšinou nechce pri prvom štarte otvárať vstrekovače. Pri druhom štarte do väčšinou už ide. Povedali mi že vo vstrekoch sú pružiny a vekom sú vstreky zanesené biozložkami z benzínu. Odporučili mi dať do nádrže čistič palivového systému (napr. BG 44) a vyjazdiť to. Spravil som tak, ale zlepšenie je len minimálne. Čo by ste mi doporučili ďalej? Vybrať vstreky von a dať profesionálne vyčistiť? Bude to vôbec možné? Moje vstreky nie sú rozoberateľné, je to zaliaté celé v jednom plaste. Nové kupovať si nemôžem dovoliť, 6 ks po min. 150 €
. Inak za jazdy s nimi problém nevidím, len tie teplé štarty.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Ak sa nemýlim je to benzín + LPG. O nižšej životnosti trysiek je popísané dosť. Sused má tú kombináciu a bral odo mňa čo napíšem nakoniec.
Napíšem Ti, čo by som urobil ja v takom prípade.
Za málo peňazí s možnosťou že by mohlo pomôcť - VIF Super Benzin aditív mi kedysi pomohol pri benzínovom Punte, dal som ho niekoľkonásobne (vyše 10x) predávkovaný a povytínal som motoru s plynom na podlahe a do obmedzovača. Na svojom aute...
Druhá možnosť prémiové palivo s dostatkom aditív - napríklad Orlen má v prémiových práve VIF (overiteľné na ich stránkach) a tuším majú (alebo mali) utorky za cenu obyčajného.
Tretia ktorej dávam najvyššiu šancu je METABOND MEGALENE PLUS - tiež by som ho na prvý krát 4-násobne predávkoval, na druhý dvojnásobne, potom predpísaný pomer. Je drahší než VIF no má aj iné benefity než VIF. Po dohode (ak napíšeš súkromnú správu) Ti ho vezmem na seba za nákupnú cenu a buď si spravíš výlet do Bojníc (Prievidze) alebo prípadne prepošlem za poštovné no do toho sa mi moc neche - už nemáme benzínové autá, ak by mi ostal nemám ho kde minúť.
Napíšem Ti, čo by som urobil ja v takom prípade.
Za málo peňazí s možnosťou že by mohlo pomôcť - VIF Super Benzin aditív mi kedysi pomohol pri benzínovom Punte, dal som ho niekoľkonásobne (vyše 10x) predávkovaný a povytínal som motoru s plynom na podlahe a do obmedzovača. Na svojom aute...
Druhá možnosť prémiové palivo s dostatkom aditív - napríklad Orlen má v prémiových práve VIF (overiteľné na ich stránkach) a tuším majú (alebo mali) utorky za cenu obyčajného.
Tretia ktorej dávam najvyššiu šancu je METABOND MEGALENE PLUS - tiež by som ho na prvý krát 4-násobne predávkoval, na druhý dvojnásobne, potom predpísaný pomer. Je drahší než VIF no má aj iné benefity než VIF. Po dohode (ak napíšeš súkromnú správu) Ti ho vezmem na seba za nákupnú cenu a buď si spravíš výlet do Bojníc (Prievidze) alebo prípadne prepošlem za poštovné no do toho sa mi moc neche - už nemáme benzínové autá, ak by mi ostal nemám ho kde minúť.
-
misatenko
Ďakujem za rýchlu reakciu.
Nakoľko jazdím na LPG a teda benzín v nádrži dlhšie stojí, tak sa snažím brať prémiový benzín (shell, omw) a ak beriem obyčajný 95 tak dávam VIF, ale teda len predpísaný pomer. Takže tvoja rada je zotrvať v čistení pomocou aditív. Budem o tom premýšľať.
Nakoľko jazdím na LPG a teda benzín v nádrži dlhšie stojí, tak sa snažím brať prémiový benzín (shell, omw) a ak beriem obyčajný 95 tak dávam VIF, ale teda len predpísaný pomer. Takže tvoja rada je zotrvať v čistení pomocou aditív. Budem o tom premýšľať.
-
tatkotom
Osobne sa SHELLu vyhýbam. Môže to byť len vecou miestnej čerpačky. Do čoho som ho natankoval (jak benzín tak nafta) šlo naň najhoršie a prešlo voči množstvu najmenej.
Vyhýbam sa aj "lacným" palivám pri reťazcoch, na bývalých družstvách a iných "dvoroch".
Akceptujem z lacnejších výlučne Orlen.
Nemám a nemali sme auto na plyn teda moc okolo toho neviem.
Len úvaha (pán Milan by isto vedel či to je možné) - ak to nechytá za tepla či niekde "neostáva" LPG, nedostáva sa do motora v čase, keď by nemalo... Zodpovedalo by to tomu, že teplý/po jazde neochotne chytá, studený v pohode. Ale to len hádam.
VIF možno bez rizika predávkovať a/alebo si ho pridávať aj do prémiového benzínu - neublíži, môže rýchlejšie čistiť - ak má čo.
Poznámka - náš mechanik tvrdí, že letný VIF viac zvyšuje mazivosť, zimný menej. Neviem potvrdiť ani vyvrátiť, používam už len iné prísady.
A áno - "starý" benzín vie byť problémový, najmä biozložka v ňom.
Vyhýbam sa aj "lacným" palivám pri reťazcoch, na bývalých družstvách a iných "dvoroch".
Akceptujem z lacnejších výlučne Orlen.
Nemám a nemali sme auto na plyn teda moc okolo toho neviem.
Len úvaha (pán Milan by isto vedel či to je možné) - ak to nechytá za tepla či niekde "neostáva" LPG, nedostáva sa do motora v čase, keď by nemalo... Zodpovedalo by to tomu, že teplý/po jazde neochotne chytá, studený v pohode. Ale to len hádam.
VIF možno bez rizika predávkovať a/alebo si ho pridávať aj do prémiového benzínu - neublíži, môže rýchlejšie čistiť - ak má čo.
Poznámka - náš mechanik tvrdí, že letný VIF viac zvyšuje mazivosť, zimný menej. Neviem potvrdiť ani vyvrátiť, používam už len iné prísady.
A áno - "starý" benzín vie byť problémový, najmä biozložka v ňom.
-
misatenko
Problém so zvyškovým LPG v saní som už vylúčil. Problém sa objavuje aj vtedy, keď jazdím len na benzín. A napr. ak mi to sem tam vôbec nechce chytiť, tak znížim tlak paliva ventilčekom na lište a už štartuje v pohode. Premýšľam, či by skôr nepomohlo riadne vyčistenie vstrekov na stroji aj s otestovaním. Prípadne či už nie sú unavené pružinky v strekoch a pri vyššom tlaku proste už nevládzu otvárať. Ale ja sa nerozumiem do konštrukcie benzín vstrekovačov.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
servis Ti urobí prečistenie vstrekov aj na aute
odpojí prívod paliva a napojí stroj s chémiou
Alebo natankovať 10 l a dať nejaký drahší čistič a vyjazdiť
odpojí prívod paliva a napojí stroj s chémiou
Alebo natankovať 10 l a dať nejaký drahší čistič a vyjazdiť
-
tatkotom
...niekoľkonásobok VIFu (ešte lepšie Megaselu) a dobre tomu povytínať do záťaže.
Sú aj "agresívnejšie" čističe no tie by som si nedal.
Sú aj "agresívnejšie" čističe no tie by som si nedal.
-
misatenko
Problém vyriešený

Pritom taká blbosť. Odišla mi úplne baterka. Dal som novú a auto štartuje jak blázon a na brnk chytí aj ten teplý motor s tým vyšším tlakom na palivovej rampe. Na starej baterke bol zlý článok a asi to nemalo dosť energie otvoriť tie vstrekovače keď bol vyšší tlak. Mňa to aj napadlo v minulosti, ale som si vravel, že keď v pohode chytí studený motor aj v zime, tak baterkou to nemôže byť a vidíte.

Pritom taká blbosť. Odišla mi úplne baterka. Dal som novú a auto štartuje jak blázon a na brnk chytí aj ten teplý motor s tým vyšším tlakom na palivovej rampe. Na starej baterke bol zlý článok a asi to nemalo dosť energie otvoriť tie vstrekovače keď bol vyšší tlak. Mňa to aj napadlo v minulosti, ale som si vravel, že keď v pohode chytí studený motor aj v zime, tak baterkou to nemôže byť a vidíte.
-
tatkotom
Nebolo počuť, že pomaly točí?
Zažil som (mal som) dávno akumulátor, ktorý točil za mrazu no ak bolo napríklad 7 nad nulou - nie. Aj som ho rozpitval no neprišiel na príčinu.
Zažil som (mal som) dávno akumulátor, ktorý točil za mrazu no ak bolo napríklad 7 nad nulou - nie. Aj som ho rozpitval no neprišiel na príčinu.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný