Suzuki Grand Vitara - rady , skusenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Suzuki

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

ivan18
Dátum registrácie: 04.01.2006 13:37
Zdieľať na Facebook

Suzuki Grand Vitara - rady , skusenosti

Príspevok od používateľa ivan18 »

Ahojte , chcel by som sa spytat na motor v grad vitare na diesel, je lepsi TD alebo HDI,jedna sa o rocnik 2002, a osobne na co si dat pozor pri kupe.Dik za vsetky odpovede.
Baky12
Dátum registrácie: 16.09.2008 12:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Baky12 »

Jeden je od mazdy, druhy od renaultu to su tusim nove grand vitary a treti od Peugeota..to su rocniky po facelifte tusim 1999 a hore...Velmi vydarane auta motoricky podla mna...ale vzal by som ten 2,0HDI je silnejsi aj ked nie o dost ale je...

Odbornejsie rady necham inym :300f:
ivan18
Zdieľať na Facebook

Baky12 napísal:Jeden je od mazdy, druhy od renaultu to su tusim nove grand vitary a treti od Peugeota..to su rocniky po facelifte tusim 1999 a hore...Velmi vydarane auta motoricky podla mna...ale vzal by som ten 2,0HDI je silnejsi aj ked nie o dost ale je...

Odbornejsie rady necham inym :300f:
diky moc,ale mas aj volaku skusenost s timi motormi ?
lowrider
Dátum registrácie: 23.06.2008 08:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lowrider »

ahoj. G.V. 2,0HDI r.v. 2002 mám doma už asi cca 2 roky a zatial spokojnosť. len bežná údržba. HDI je fajn motor, len musiš čapovať kvalitnu naftu !!! auto je ako stvorené do mesta a do terénu. s redukciou výdeš všade :) Absolvoval som s ním aj dialničné KM, ale nejde to viac ako 160km/h, strašný hluk, neistota v zákrutách ( zachranuju to len široke pneu) , komfort nulový . To auto nie je stavané na dialnice. Po takej ceste ho mám chuť zapáliť a hodiť z útesu... :3c90:
V zime jstrašne dlho trvá, kým začne kúriť , HDI máš problém zohriať aj ked ideš do prudkého kopca.
Inak je to dobré auto. Robí to na čo bolo určené od začiatku. Ak nejazdíš dialnice, ale hlavne mesto a terén, tak vrelo odporúčam. Ked jazdiš predpisovo , tak nie je problem urobiť spotrebu 6-7 litrikov.
Servis - diely sú drahé, druhovýroba nič moc. ale na druhej strane, ono sa to nekazí, len s tým netreba nabúrať :D
A zober auto s Klímou !!! rosia sa sklá, to je choroba suzuki. ale s klímou je to OK. A aj vyhrievané sedačky sú fajn, v zime to je naozaj super :)
-čo sa týka 4x4 pohonu, tak s tým nie je problém. Vždy som sa vyhrabal , auto som kupoval hlavne kôli snehu. v normále je hnana zadna naprava, takže na mokrej vozovke sa to dosť šmýka !! a na suchej ceste nemôžeš mať zaradene 4x4, inak zničíš prevodovku.
Ak to chceš, tak si to kúp :zg282:
Baky12
Zdieľať na Facebook

Osobnu skusenost nemam...Nedavno som ale 2.0HDI zohnal znamej napriek odporucaniam mnohych ludi. Mal to aj znamy a nevedel to vynachvalit. Drzim palce a hlavne pred kupou si ju daj pozret odspodu...nie je to pravidlo ale troska tie starsie rocniky hnili ak sa nestaralo o ne...Nedavno kupil aj priatelkin otec a navonok nadhera a zvnutra hnila ako sto certov...skontroluj podbehy zospodu...moze to byt sposobene oplastovanim ak vies o com hovorim ze tam casom zateka...neviem to ale na 100% mozno sa mylim...ale aj znama aj on ju mali na tom istom mieste prehnitu aj ked navonok boli ako nove...a to vazne...drzim palce...motor je to dobry ale ako napisali nadomnou necakaj delo...je to offroad
Andrej7269
Dátum registrácie: 15.05.2008 13:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Andrej7269 »

Motor HDi asi lepsie aj ked TD je dost trvacny motor tiez ale kulturou chodu sa z HDI nema sancu porovnavat.
Inak mimo motora sa mi castejsie stavalo ze som videl skrsytu koroziu na Vitare tak na to si daj pozor.
ivan18
Zdieľať na Facebook

lowrider napísal:ahoj. G.V. 2,0HDI r.v. 2002 mám doma už asi cca 2 roky a zatial spokojnosť. len bežná údržba. HDI je fajn motor, len musiš čapovať kvalitnu naftu !!! auto je ako stvorené do mesta a do terénu. s redukciou výdeš všade :) Absolvoval som s ním aj dialničné KM, ale nejde to viac ako 160km/h, strašný hluk, neistota v zákrutách ( zachranuju to len široke pneu) , komfort nulový . To auto nie je stavané na dialnice. Po takej ceste ho mám chuť zapáliť a hodiť z útesu... :3c90:
V zime jstrašne dlho trvá, kým začne kúriť , HDI máš problém zohriať aj ked ideš do prudkého kopca.
Inak je to dobré auto. Robí to na čo bolo určené od začiatku. Ak nejazdíš dialnice, ale hlavne mesto a terén, tak vrelo odporúčam. Ked jazdiš predpisovo , tak nie je problem urobiť spotrebu 6-7 litrikov.
Servis - diely sú drahé, druhovýroba nič moc. ale na druhej strane, ono sa to nekazí, len s tým netreba nabúrať :D
A zober auto s Klímou !!! rosia sa sklá, to je choroba suzuki. ale s klímou je to OK. A aj vyhrievané sedačky sú fajn, v zime to je naozaj super :)
-čo sa týka 4x4 pohonu, tak s tým nie je problém. Vždy som sa vyhrabal , auto som kupoval hlavne kôli snehu. v normále je hnana zadna naprava, takže na mokrej vozovke sa to dosť šmýka !! a na suchej ceste nemôžeš mať zaradene 4x4, inak zničíš prevodovku.
Ak to chceš, tak si to kúp :zg282:
Vrela vdaka za tvoju vycerpavajucu odpoved, velmi si mi pomohol .Este raz dik.
ivan18
Zdieľať na Facebook

Andrej7269 napísal:Motor HDi asi lepsie aj ked TD je dost trvacny motor tiez ale kulturou chodu sa z HDI nema sancu porovnavat.
Inak mimo motora sa mi castejsie stavalo ze som videl skrsytu koroziu na Vitare tak na to si daj pozor.

Taktiez dik za odpoved.
Baky12
Zdieľať na Facebook

Andrej7269 napísal:Motor HDi asi lepsie aj ked TD je dost trvacny motor tiez ale kulturou chodu sa z HDI nema sancu porovnavat.
Takze vidim ze nie len ja viem o zlych skusenostiach s koroziou... :2f93:Kde sa robili tie Vitarky??? tusim v Spanielsku nie?
krajcik-dalibor
Dátum registrácie: 19.05.2024 18:26
Zdieľať na Facebook

Re: Suzuki Grand Vitara - rady , skusenosti

Príspevok od používateľa krajcik-dalibor »

Zdravím sú tu daky mechanici od suzuki čo by vedeli pomôcť mam problém ze mam vysoký tlak nafty do by vedel pomoct
Napísať odpoveď

Návrat na "Suzuki fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných