Strešné okno - montáž

Aké sú vaše skúsenosti s tuningom? Aké vozidlá tunovať, rady a odporúčania...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Romadur
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 10.09.2011 10:19
Zdieľať na Facebook

Strešné okno - montáž

Príspevok od používateľa Romadur »

Zdravím.
Chcel by som si domontovať na auto strešné okno. Čítam si tak o tom na nete a nachádzam naozaj rôzne reakcie. Niekto tvrdí, že je to blbosť, že mi bude zatekať do auta, že je to hlučné. Iní zasa píšu, že zatekanie je blbosť keď máš dobré strešné okno, a že hluk tiež žiaden nie je pokiaľ nie je otvorené, a že ak je otvorené tak je hluk aj tak menší ako pri otvorenom normálnom okne(nie som moc veľký fanúšik klímy).
Aký je na to Váš názor? Zatekanie, hlučnosť aj keď je zatvorené?
Ďalej by som rád vedel, čo to približne stojí, či máte niekto nejaký servis ktorý by ste mi odporučili(Bratislava), kde to robia kvalitne a za rozumnú cenu. Keď sme pri tej cene, zaujímalo by ma aj čo to cca stojí, našiel som že okolo 200€.
Auto: Mitsubishi Lancer (r.v.2008,sedan)
Posledná vec čo ma zaujíma je, či ma môžu naši páni "ehmehm" buzerovať, či k tomu treba nejaký druh certifikátu.
Dík za všetky rady
Romadur
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 10.09.2011 10:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Romadur »

Na toto som sa nepýtal.. Nenapadlo ťa možno, že sa mi to páči? A že podľa mňa ho neničím ale skrášľujem? ;)
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Urcite ho neskraslil taku kokotinu, mal si niekedy stresne okno? no u mna totalna zbytocnost, nehovoriac ze budes mat len vyklopne sklo a nie zasuvatelny siber , ja osobne by som to do auta nepotreboval
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Zatekať to bude, lebo to bude dorobené, ked nie za rok tak kludne za dva.
Hlučnosť ked je zavreté, je nulová, aj ked to dorobené trochu viac hluku môže vytvoriť, koli tesniacej gume, ktorá bude trčať.
Otvorené hučí či chceš alebo, bez ohladu na to či je origo, alebo dorábané, komu nehučí mal by navštíviť ušeného, lebo nepočuje. Kludne môžem mať zatiahnutú stropnicu origo strešáku, hluk bude vždy väčší ako ked je zatiahnuté.
Ale komu nevadí jazdiť v lete z rozcapeným oknom a vytiahnutým loktom z okna, tak tomu nebude vadiť ani otvorený strešák.

Za mna to isté ako je napísané vyššie = blbosť na "n-tú" a pri dorábanom blbosť na "n-tu" a to celé ešte na druhú

Niekto tomu hovorí skrášlujem, iný to vidia ako že majitel nemá všetkých 5 pokope
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

A ja som si myslel že éra dorábaných strešných okien skončila s érou š105-120-Rapid alebo VAZ 2105-2107....
Neblbni k ničomu to nieje .... rezať dieru do strechy...nauč sa používať klimatizáciu...nemusíš ju mať zákonite nastavenú na maximum a výduchy otvorené priamo na xicht...Sám si dávam a nastavujem klímu výlučne len aby fúkala na predné okno, a nikdy som nemal problém...
Romadur
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 10.09.2011 10:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Romadur »

@braga
Prečo by malo byť iba výklopné a nie zasúvateľné? Našiel som na nete také, ktoré je aj zasúvateľné
http://webastoshowroom.com/08Mitsu_Lancer_730.html
Na svojom aute som strešné okno nemal, ale jazdil som v aute so strešným a dosť sa mi to páči, menej prievanu pri tom keď som ho mal otvorené, a pritom stále čerstvý vzduch, a pri vyklopení na diaľnici to bolo oveľa menej hlučné ako otvorené okno. Len ma zaujímalo či dorábaný šíber hučí viac ako origo
@ivko
Len by som chcel vedieť, či s tým zatekaním máš presne ty skúsenosti. Myslím si, že ak sa izolácia urobí dobre tak nemá prečo začať zatekať.. samozrejme, po roku dvoch troch treba možno vymeniť tesniace gumy alebo niečo podobné kvôli únave materiálu, ale tak s tým rátam.
Áno, niekomu sa to páči a niekomu nie, a ľuďom, ktorí nevedia uznať to že každý má iný vkus hovorím obmedzenci :)
@vlady
Klimatizáciu používať viem, nie je to o teple, aj keď som si nastavil teplotu v aute na 28 stupňov a fúkanie na čelné, tak mi prekážala, neprekáža mi totiž to že by na mňa fúkal studený vzduch, ale to že to vzduch vysúša a ako alergika+astmatika ma to dráždi do kašla a strašne mi to vysúša dutiny. Preto uprednostňujem otvorené okno, z čoho som mal ale už zopár krát prechladnuté rameno, preto chcem šíber.

Poprosím raz a ak by sa dalo prosím moderátorov ak sa o toto fórum ešte niekto stará a existuje tu niečo ako pravidlá, aby mazali spam.. Ak sa vyjadrujete mimo mojich otázok, svoje pripomienky si prosím nechajte pre seba. Nie som na ne zvedavý, alebo si vytvorte inú tému "pripomienky k strešnému oknu", a tam si ich píšte koľko chcete, ale tu sa zdržte spamu. Tým neútočím na nikoho kto sa tu už vyjadril ;)
danco110
Príspevky: 98
Dátum registrácie: 17.07.2010 12:19
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa danco110 »

Pozri firmu webasto tusim ze vedia vykonat aj montaz zasuvacieho sibra. Cena ale urcite nebude 200e Ten vyklapaci s felicii a podobnych skatul nema vyznam.
andyrs
Príspevky: 117
Dátum registrácie: 18.03.2009 20:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andyrs »

Presne ako písal ivko1 -LEBO JE TO DOROBENÉ-
Samozrejme nie hneď, ale po čase bude tiecť. Jednoducho keď to nie je spravené vo fabrike na karosérií, ktorá je upnutá, resp. strecha nie je ešte nabodovaná, tak to tak dopadá. Nie je možné už dodržať technologický postup, lakovanie... atď. Viem o čo hovorím, pracoval som vo vw sk. Je to hrubý zásah do karosérie, je to úplna blbosť to dorábať.
rudolfo63
Príspevky: 9954
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

nuz..,budeš asi prvym,co si doraba strechu na par rocne auto,ale nic proti gustu,videl som uz horsie veci...
insert61
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 21.10.2012 11:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa insert61 »

kludne si to daj je to super vec ja to mam na octavke dorabane od roku 1997 a nic netecie vsetko je tam povodne , a este toto leto uz konci ale cez nocne jazdenie je to vyborne aspon ti cez okna za jazdy nenalieta hmyz
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Zatekať bude preto, lebo ak to bude len vyklápačka, tak to jednoducho asi nebude mať odtokovú vaničku a preto to bude zatekať.
Aby si tomu chápal, cez originál strešné voda normálne tečie, ale vteká do vaničky a odtial je vedená hadičkami cez stlpiky až na zem , čiže v aute ani kvapka - pokial sa teda neupchajú odtokové hadičky.

Hučí to skrátka vždy, a mne osobne to vyslovené vadí, okno otváram výlučne len vtedy ak si beriem parkovací lístok, platím za parkovanie, či ma zastavila policajná kontrola a komunikujem s nimi cez otvorené okno.

Ano klimatizácia vysúša, nie som alergik, ale vadí mi to, ale používam ju tak že mi to skrátka nevadí

Za dalšie ten šíber mám stále zatiahnutý, lebo nie je nič horšie ak na teba pečie z vrchu slnko, pri lacnom by si ani nemal zatiahnúť čo u toho Webasta áno, ale rád by siom vedel cenu
slavoSV
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 08.10.2011 12:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa slavoSV »

seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ja musim povedat ze obe moznosti pri vyklopeni hucia rovnako.to z vyroby ma vyhodu ze sa da zasunut aj do strechy ale zase pri 130km/h to zavriem.ale je to dobra vec.v lete ak to otvoris ma kam horuci vzduch unikat nieje v aute tak horuco+lepsie sa mi pali cigaretka no na dialnici to zatvaram tak ci tak.s tym zatekanim.dorabane na fave netieklo nikdy asi tak 16 rokov to bolo na aute v pohode.stacilo len pred zimou nastriekat gumu silikonom a neotvarat okno v zime.az jedneho dna to nejaky umelec za bieleho dna chytil a vytrhol.sklo nechal na streche.odvtedy su s tym problemy.mozno sa nieco tym vytrhnutim ohlo a uz to nesedi.no zapisane to v tp je.policajti za to zvykli drbat.bolo to asi tak ze dopisal do tp stresne okno schvaleneho typu.cena za zapisanie bola 70sk.druhe auto co ma stresne od vyroby tuto zimu co bola ak prsalo ako besne zatekalo tiez.nie okolo okna ale pri mechanizme kde je el motor.a cely tapacir okolo toho mokry.pozeral som odtokove kanaly a su ciste.mozno len nejake tesnenie okolo pohonu.no ak lejaky prestali uz sa to neobjavilo hoci som aj hadicou lial vodu okolo okna.je to dobra vec ale ja by som radsej siel do origo {nehrozi ze ho niekto oddrbe a odhodi}hoci najcastejsie ho mam len vyklopene.do strechy ide malokedy len z frajeriny v meste.
pepo64
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

Ja mám už druhé auto zo"šíbrom" dokonca aj ked som kupoval auto hľadal som zo šíbrom,ale sú to originály čiže dve polohy vyklopené aj zasunuté,ja tiež nerád používam klímu a v lete je to super vec pri 90-tke to určite hučí menej ako keby si mal otvorené bočné okno,tak isto to je dobré aj ak si fajčiar.Ale nad dorábaným by som určite neuvažoval je to riziko.
janciJOHNY
Príspevky: 140
Dátum registrácie: 31.03.2010 21:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa janciJOHNY »

Viem že to nechceš počuť, ale ja byť tebou do toho nejdem. Dôvody už boli vyššie popísané.
Čo tak deflektory?

Návrat na "Tuning vozidiel"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných