STK LED osvetlenie ŠPZ
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
michal9435
- Dátum registrácie: 19.05.2011 17:24 Zdieľať na Facebook
STK LED osvetlenie ŠPZ
Čaute idem s Renaultom Thalia na STK mal som problém s osvetlením ŠPZ bolo zatečene skorodované tak som zhaňal na nete osvetlenie špž pre toto auto ,ale 95%predavanych je LED .Kúpil som perfektne sedia ako originály ,ale mám obavu či to nebude problém na STK že to nie je klas.žiarovka
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Re: STK LED osvetlenie ŠPZ
Záleží, či je na tom vyrazené E v krúžku a od kontrolóra.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Ako veľmi sa sa snažil hľadať? Lebo ja som to našiel v prvom obchode s plecharinou a svetlami, ktorý mi napadol!
https://aci.sk/4387920-osvetleni-spz-cl ... 95730.html
https://aci.sk/4339919q-osvetleni-spz-t ... 70247.html
A keď to má ACI tak to musí mať každý eshop a kamenný obchod s dielmi!
https://aci.sk/4387920-osvetleni-spz-cl ... 95730.html
https://aci.sk/4339919q-osvetleni-spz-t ... 70247.html
A keď to má ACI tak to musí mať každý eshop a kamenný obchod s dielmi!
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Za mňa ledky v podstate ak sú neni v hlavných svetlách problém niesu, ale ako píšu, ak chceš mať klud na duši treba tam hodiť také ako radí cicmanec.
Keď som kedysi takéto veci riešil tak prvá vec čo pozerali či tam je atest, ale tak to boli doby keď som mal auto za ktorým sa otáčali všetci, najvačší fanúšik toho auta boli policajti. Na STK to ale nikdo neriešil; technika zaújimalo hlavne či to svieti.
Teraz mám vzadu v spiatočke a hmlovke LEDky tak som zvedavý.
Keď som kedysi takéto veci riešil tak prvá vec čo pozerali či tam je atest, ale tak to boli doby keď som mal auto za ktorým sa otáčali všetci, najvačší fanúšik toho auta boli policajti. Na STK to ale nikdo neriešil; technika zaújimalo hlavne či to svieti.
Teraz mám vzadu v spiatočke a hmlovke LEDky tak som zvedavý.
-
michal9435
- Dátum registrácie: 19.05.2011 17:24 Zdieľať na Facebook
Už vyriešené ďakujem.Objednal som homogen.v kamennom servise do dvoch hodín som ich mal.Predavač sa má opýtal či som LED pre policajtov kúpil 

-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Co je homogen?
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
tak tie ledky predavane u nas sa im ani nevidim ze fizlom alebo na stk kazdemu vadi.jednemu to skoro nesvieti lebo to ma zatecene od vody a cele skorodovane druhemu to svieti tak ze az oslepuje auta za sebou.
ja mam led nakupene v nemecku
kazde auto ma nimi osvetleny interier auta {citacie lampy ostali povodne ziarovky} kufor spatne zrkadla co svietia na zem,parkovacky spz.
svietia normalnou standart bielou farbou a svietivost ako klasicka ziarovka.
nic take tam nemam co ziari silno nic co svieti ako kahance ze skoro ani nevidno.
nikdy to nikomu nevadilo.
niektore led stali aj okolo 10 euro kus napr parkovacky,su to can bus ma na sebe asi 6 kockovych lediek dookola svieti tiez obycajnou bielou farbou svietivost ako vlaknova ziarovka.
v starom mondeu mk3 su tie ledky snad uz asi 8 rokov a stale idu.nikdy mi ziadna neodisla ani na spz.nic nezateka nic nekoroduje vsetko krasne funguje.
v spz viem ze su sulfitove led nedaval som ako citam ze cele druhe cinske lampy.
to iste aj ledky namiesto stretavaciek.vsetko su to ledky od osramu alebo philipsu ceny boli 50 euro kus.xenon vybojky tiez pod 50 euro za kus som kvalitnu nevidel.
ziadny problem na stk som s tym nikdy nemal ziadne z tych lediek H7 H4 oram philips alebo D2Sxenonu sa nikdy nepokazilo.
akurat tie xenony ziju fakt len 200 000km vybojky slabnu a treba menit.lepsie je robit uz repas svetla vycistit cocky od prachu a nanovo pokovit paraboly.polozka okolo 200euro ak si to clovek pomeni sam doma.uz som to repasoval 2x.
u auta co ma led stretavacie svetla z vyroby neviem ako to dlho zije.nemal som este tu cest take vlastnit na ktorom by som spravil aspon 200 000km.uvidim casom co to ukaze ford dynamic light.
-
Groopi
Ja som mal ledky napchaté všade okrem predných smeroviek, stretávačiek(H4), a bočných smeroviek a hmloviek. A čuduj sa svete nikdy to nikomu nevadilo. A to bolo ako som písal lepidlo na policajtov.
Tam ich síce zaujímali veci ako výfuk, kolesá, americké svietenie, a pod.
Ale auto s tým chodilo na STK normálne jedine čo som som si US svetlá prerobil na vypínač. Inak to auto chodilo na STK tak ako bolo na ceste…
Tam ich síce zaujímali veci ako výfuk, kolesá, americké svietenie, a pod.
Ale auto s tým chodilo na STK normálne jedine čo som som si US svetlá prerobil na vypínač. Inak to auto chodilo na STK tak ako bolo na ceste…
-
seven549
take veci mam v autach tiez
usa denne svietenie mam na mk3 mondeo asi od roku 2015.dialkove idu na 30 percent.na stk to tiez nikoho nezaujimalo.
jedine co ich vzdy zaujima ci ide automaticky sklon svetiel ak sa zatazi kufor a ostrekovace svetiel.k tomu zatazeniu nikdy nedoslo hoci sa v tom vzdy opakuju.
vsetko ide dodnes nikdy sa to nepokazilo ale ak servis nieco robil okolo napravy vzdy som ich upozornil ze pozor na to budem to kontrolovat.viem to nasimulovat pod kapotou do 30 sec a svetla idu naplno hore alebo dole a potom sa same ustavia.ak by bolo nieco zle tak sa vobec nepohnu.
to denne dialkovymi je modul z nemecka pamatam ze stal 80 euro.len sa vyberu 4 pojistky namiesto nich idu adaptery ktore maju kabliky do modulu.do adapteru sa naspat zatlaci vybrata pojistka.montaz do 2 min.
programovanie sa uz robi vypinanim zapinanim svetiel.
kupil som to aby som setril xenony lebo ak je leto ma to nebavilo svietit cez den ako v noci.
ma to aj funkciu comming home a este nieco ze ked sa odomkne auto tak tiez sa rozsvietia ale to mi netreba.to som vypol aj na mk5 mondeu.je to riadna blbost.
po vypnuti motora svetla ostavaju svietit minutu.ak je bateria dobra.ak je slabsia po vypnuti motora svetla idu max 5 sec a to aj pise v navode ze podla toho poznat ze je autobateria slabsia. cize mam hned kontrolny system.
na starom forde z roku 1992 to mam tiez.modul kupeny z bmw fora cca 40 euro z mechanickym ladenim sily svietivosti. tiez stk bez problemu.len ich to tiez zaujima ci idu stierace a ostrek na svetlach musim to vzdy ukazat.a idu dodnes bez poruchy.
ale ako citam ze ledky do spatecky a hmlovky???? neni to zbytocne? tie svetla niesu nejako podstatne.hmlovky urcite nie a spatecky neviem nikdy by som to ja nemenil za led.aj ked mk5 mondeo pofacelift uz ma led spatecky z vyroby a aj predne hmlovky podla toho ako svietia budu led.
uvidime v hmle
v hmlovych svetlach ma kazde auto u mna osramky ktore maju zlte vlakna.v rakusku na dialnici v noci v hmle perfetkna vec.hmlove svetla su aj nastelovane tak aby podsviecovali hmlu a svietili aj pred auto nie niekam dohora alebo do stran.
usa denne svietenie mam na mk3 mondeo asi od roku 2015.dialkove idu na 30 percent.na stk to tiez nikoho nezaujimalo.
jedine co ich vzdy zaujima ci ide automaticky sklon svetiel ak sa zatazi kufor a ostrekovace svetiel.k tomu zatazeniu nikdy nedoslo hoci sa v tom vzdy opakuju.
vsetko ide dodnes nikdy sa to nepokazilo ale ak servis nieco robil okolo napravy vzdy som ich upozornil ze pozor na to budem to kontrolovat.viem to nasimulovat pod kapotou do 30 sec a svetla idu naplno hore alebo dole a potom sa same ustavia.ak by bolo nieco zle tak sa vobec nepohnu.
to denne dialkovymi je modul z nemecka pamatam ze stal 80 euro.len sa vyberu 4 pojistky namiesto nich idu adaptery ktore maju kabliky do modulu.do adapteru sa naspat zatlaci vybrata pojistka.montaz do 2 min.
programovanie sa uz robi vypinanim zapinanim svetiel.
kupil som to aby som setril xenony lebo ak je leto ma to nebavilo svietit cez den ako v noci.
ma to aj funkciu comming home a este nieco ze ked sa odomkne auto tak tiez sa rozsvietia ale to mi netreba.to som vypol aj na mk5 mondeu.je to riadna blbost.
po vypnuti motora svetla ostavaju svietit minutu.ak je bateria dobra.ak je slabsia po vypnuti motora svetla idu max 5 sec a to aj pise v navode ze podla toho poznat ze je autobateria slabsia. cize mam hned kontrolny system.
na starom forde z roku 1992 to mam tiez.modul kupeny z bmw fora cca 40 euro z mechanickym ladenim sily svietivosti. tiez stk bez problemu.len ich to tiez zaujima ci idu stierace a ostrek na svetlach musim to vzdy ukazat.a idu dodnes bez poruchy.
ale ako citam ze ledky do spatecky a hmlovky???? neni to zbytocne? tie svetla niesu nejako podstatne.hmlovky urcite nie a spatecky neviem nikdy by som to ja nemenil za led.aj ked mk5 mondeo pofacelift uz ma led spatecky z vyroby a aj predne hmlovky podla toho ako svietia budu led.
uvidime v hmle
v hmlovych svetlach ma kazde auto u mna osramky ktore maju zlte vlakna.v rakusku na dialnici v noci v hmle perfetkna vec.hmlove svetla su aj nastelovane tak aby podsviecovali hmlu a svietili aj pred auto nie niekam dohora alebo do stran.
-
seven549
pytal som sa ako je to vo svicarksu z tymi ledkami spz parkovacky tak tiez to akceptuju na mkf cize stk pokial to svieti normalne.
cital som aj automaticke dialkove svetla ak senzor nestiha reagovat ako to je pretoze tu za oslnovanie davaju filzi na fleku pokutu 170chf.
prelozene cez prekladac
Povolené sú systémy asistenta diaľkových svetiel, ktoré automaticky prepínajú medzi diaľkovými a stretávacími svetlami. Mnoho nových automobilov je touto funkciou štandardne vybavených. Zodpovednosť zostáva na vodičovi: Aj pri používaní asistenčného systému je vodič zodpovedný za správne osvetlenie. Ak systém oslňuje ostatných účastníkov cestnej premávky, zodpovednosť nesie vodič. Základné pravidlá: Diaľkové svetlá sa smú používať iba mimo zastavaných oblastí alebo na tmavých cestách bez dostatočného osvetlenia. Je zakázané oslňovať ostatných účastníkov cestnej premávky (vrátane chodcov cyklistov)
cital som aj automaticke dialkove svetla ak senzor nestiha reagovat ako to je pretoze tu za oslnovanie davaju filzi na fleku pokutu 170chf.
prelozene cez prekladac
Povolené sú systémy asistenta diaľkových svetiel, ktoré automaticky prepínajú medzi diaľkovými a stretávacími svetlami. Mnoho nových automobilov je touto funkciou štandardne vybavených. Zodpovednosť zostáva na vodičovi: Aj pri používaní asistenčného systému je vodič zodpovedný za správne osvetlenie. Ak systém oslňuje ostatných účastníkov cestnej premávky, zodpovednosť nesie vodič. Základné pravidlá: Diaľkové svetlá sa smú používať iba mimo zastavaných oblastí alebo na tmavých cestách bez dostatočného osvetlenia. Je zakázané oslňovať ostatných účastníkov cestnej premávky (vrátane chodcov cyklistov)
-
Groopi
Ja som chodil s iným autom na STK kde LEDky boli najmenšie zlo a nikdy nikdo nič.
Čize by som sa toho vyslovene nebál.
Ale to už sa opakujem…
Čize by som sa toho vyslovene nebál.
Ale to už sa opakujem…
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
na STK záleží na koho natrafí.
Nemôže prejsť 100% aut.A preto ked majú vela "svojich" ,tak hľadajú banality .
odmerajú brzdovku alebo že máš nezapísané pneu.aj ked boli vo velkom TP zapísané .Ale ten bol v kancli .STK po 4rokoch s pneumatikami z výroby.
Nemôže prejsť 100% aut.A preto ked majú vela "svojich" ,tak hľadajú banality .
odmerajú brzdovku alebo že máš nezapísané pneu.aj ked boli vo velkom TP zapísané .Ale ten bol v kancli .STK po 4rokoch s pneumatikami z výroby.
-
Groopi
To je pravda…
Mne napríklad ale auto lustrovali križom krážom, dokonca skúšal klučky vnútorné a podobne…
Brzdovku merali vždy ale ja som vždy na STK šiel s čerstvou brzdovkou a spravenými brzdami.
Mne napríklad ale auto lustrovali križom krážom, dokonca skúšal klučky vnútorné a podobne…
Brzdovku merali vždy ale ja som vždy na STK šiel s čerstvou brzdovkou a spravenými brzdami.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
ja na TK a EK nikdy nechodím na "blind"
ani so 4 ročným autom.s najazdom 50 000km
ani so 4 ročným autom.s najazdom 50 000km
-
Groopi
Ja sa tento rok tiež chystám najprv na predSTK. Auto je cukrík, ale pre istotu.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných