STK a kontrolka

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mirec.l1974
Dátum registrácie: 05.12.2024 15:29
Zdieľať na Facebook

STK a kontrolka

Príspevok od používateľa mirec.l1974 »

Zdravím, zajtra mám termín na STK, auto je po servise a dnes mi cestou domov vyhodilo kontrolky ABS+ESP, servo. S kontrolkou neprejdem, servis už nenájdem. Čo teraz? Pomôže resetovať ráno pred STK?
Auto je: Škoda Octavia, 2010, 1.9 TDi, 77 kw
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: STK a kontrolka

Príspevok od používateľa kirams »

Treba pozrieť prečo....
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Ano. Ak pozrie preco, mozno zisti, ze kontrolka zasvietila pre pokles napatia napr a vymaze to. Ci?
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Čiže problém na emisnej?
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

cicmanec842 napísal: 05.12.2024 16:34 2. vymažú sa tým aj readiness, ktoré sú potrebné na emisnej.
Readines len určujú spôsob vykonania emisnej - ak sú samé nuly tak je jednoduchšia a rýchlejšia , pretože sa meria menej vecí - ale cena ostáva. :4012:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
christiane
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

mirec.l1974 napísal: 05.12.2024 15:32 dnes mi cestou domov vyhodilo kontrolky ABS+ESP, servo.
Nova doba :4012: miesto toho aby sa zistilo preco vyhodilo poruchy tak sa zresetuju a auto je opravene :3906: STK sa akoze neda prelozit?
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

christiane.Si zo Slovenska?Asi hej.Tak vieš aký je zakon o STK.
ked si to niekto nechá na posledné dni tak je to problém.
STK Ti skončí v nedelu a Ty ideš v pondelok,je problém a už sa generuje pokuta.
oco13
Zdieľať na Facebook

db69 napísal: 05.12.2024 21:15 STK Ti skončí v nedelu a Ty ideš v pondelok,je problém a už sa generuje pokuta.
Až také zlé to nie je ano môže sa generovať pokuta , ale realne robím stk hore dolu tak mesiac a zatial nič. Ano možno zajtra dojde 5 pokút, ale dodnes nič.
Inak objektívna zodpovednosť je ďalší argument v prospech prepisu na bieleho koňa. :42f7: :40bd:
christiane
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

db69 napísal: 05.12.2024 21:15 christiane.Si zo Slovenska?Asi hej.Tak vieš aký je zakon o STK.
To viem,ale chodil som aj z nakladakmi na stk ako vandrak do putiky.Zistite mi technicke zavady a ja si ich doma odstranim.Nikdy som nestresoval.Spravim STK aj keby som mal auto cez halu pretlacit a par mesiacov mam cas na odstranenie problemu.A zasadne som chodil z Aviou do Nitry ked prsalo.Dlho technik pod autom neotravoval :4012:
Ta kontrolka ABS ,ESP,Servo sa nerozsvietila len tak
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Neskoro zrejme no môže byť vadná poistka, kontakt.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
db69
Zdieľať na Facebook

oco13. Majú na to 5 (päť) rokov ! a robí to program.U mna v okolí už prišlo vela pokút.naposledy kamarátovi za motorku lebo sa mu tam nechcelo isť v zime.
christiane.To bolo strašne ale strašne dávno.A to sa tu už rozoberalo.Na STK si ani nemusel poslal si len papiere.Teraz fotia pristrojovku a jediná kontrolka čo môže svietiť je rezerva.
A pri LKW fotia a merajú aj pneu.Hlbku a tlak. Ono to bude čím dalej tažšie.
najbližšie sa budú "tešiť" tý čo vyhodili/odstavili DPF.
oco13
Zdieľať na Facebook

Tých 5 rokov neviem, ale na každý priestupok sú premlčacie doby iné, takže kludne tomu budem veriť. Svieti mi trvale kontrolka vypalenej žiarovky a je to aj na fotke aj v lahkých zavadach.
Pointa mojho príspevku bola v inom - kedže jazdím na aute v cene bicykla, oplatí sa ho nemať na svojom mene - o to mi išlo, o princíp, ktorý som odkukal od minoritnej časti obyvatelstva zvanej aj OTO. :4012: :40bd:
db69
Zdieľať na Facebook

Správneho deliktu sa dopustí prevádzkovateľ vozidla, pokiaľ nepodrobí vozidlo v ustanovenej lehote pravidelnej technickej, alebo emisnej kontrole. Okresný úrad odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií uloží podľa § 107 ods. 2 písm. c) a d) zákona č. 725/2004 Z. z. pokutu 165 eur tomu, kto nepodrobil vozidlo v ustanovenej lehote pravidelnej technickej kontrole, a 165 eur za emisnú kontrolu. Pokuta sa ukladá za každé vozidlo, ktoré takúto kontrolu malo absolvovať.

Konanie o uloženie pokuty môže Okresný úrad začať do 6 mesiacov odo dňa, v ktorom sa príslušný orgán dozvedel o porušení povinnosti; najneskôr do 5 rokov odo dňa, keď k porušeniu povinnosti došlo.
oco13 .preto dám auto niekomu v rodine,alebo do šrotu.Za tých pár € tie starosti nestoja.
speedmann
Dátum registrácie: 26.05.2007 09:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa speedmann »

Chodím bežne na TK a EK 2 týž. po termíne. Nie je problém. Jedine, ak by vymakli poliši cestou na danú procedúru. Je jasné,že tých 14 dní po termíne nejazdím denno denne lebo čert nikdy nespí a može sa prihodiť hoci čo. Toto sa riešilo aj viac x na nete. Topspeed atď. odporúčam prečítať. Ak je taký problém s kontrolkami, choď, neprejdeš, dostaneš 2mesačnú lehotu na odstr. závady a pôjdeš na opakovačku, ak to nestihneš odstrániť do 2 týžd.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tie pokuty za stk ek posielaju.ja tiez meskavam vzdy z jednym autom a nic neprislo zatial ale poznam ludi co im prisla pokuta za omeskany jeden den.a poznam aj takych co nemali stk ek 1.5 roka a dodnes nic.

pritom je to somarina cela stk ek.ved to sa robi len v europe a polovica krajin usa.

kto jazdi dialnice alebo cojaviem potrebuje mat auto v koncii tak ten si ho udrziava.kto jazdi len okolo komina alebo 1000km rocne a aj to po vesniciach je mu cela stk ek zbytocna.

a ked tak ja by som vsetke tie veci na stk zrusil kontrolovali by sa len brzdy a nic viac.

ale emisna to je naco dobre ked 70 percent planety nema povinnu emisnu.

europa si mysli ze nad europou bude cisty mrak?

ked fukol do mrakov cernobyl radiaciu zamorilo to polovicu europy.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 33 neregistrovaných