Ssangyong Rexton 2.7 xdi - strata vykonu , nudzovy rezim

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Ssangyong Rexton 2.7 xdi - strata vykonu , nudzovy rezim

Príspevok od používateľa seven549 »

lubos zimovcak napísal: 27.05.2025 19:20 Myslis, ze existuje taka diagnostika, ktora dokaze odstranit na,chvilu piliny z pal.systemu??
jasne maju to v kazdej mototechne.aj kompresiu maju na predaj.ale flasu a lievik si musis doniest sam a pekne popytat.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Vypísali súťaž o najblbšiu odpoveď?
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

On je tak blby, ze by ani tam nevyhral.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

to je chytak na zimovcaka vy teliatka.naco to konzultujete.

radsej tam poradte chlapovi co s tym autom ma robit,preverit,doma zadarmo a s tym co v garazi ma,aby ho to nic nestalo.

take ze daj auto do servisu to vie kazdy napisat.

ja idem na vylet.nemecky hovoriace krajiny maju svatek.mam predlzeny vikend.
kirams
Zdieľať na Facebook

Ešte väčší, ako sme dúfali.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

seven549 napísal: 28.05.2025 16:46 to je chytak na zimovcaka vy teliatka.naco to konzultujete.

radsej tam poradte chlapovi co s tym autom ma robit,preverit,doma zadarmo a s tym co v garazi ma,aby ho to nic nestalo.

Osobne mi takto padal motor do nudzaku, z nicoho nic, je to super pocit, hlavne pri predbiehani. ...

Po vymaze chyby, alebo dokonca to obcas samo zhaslo, myslim kontrolka motora, opat islo ako gula.
No a taka bezna diagnostika, ktoru ma dedinsky autoservis za cca 500-1.000 eur na vsetky auta, vypisovala vsetko mozne, ze Puškin by zavidel.

V oficialnom servise, uz vypisalo chybu konkretne, len s tym zadrhelom, ze absolutne netusili, co to pise, pricom to nebolo cinsky, ale pekne v slovencine.

Poslali ma tam, odkial som prisiel, lebo som netuzil platit za nieco, o com ani servis netusil.

Nastastie som si zobral vytlaceny papier z diagnostiky, pozor, su servisy, kde vam to nechcu ani dat, asi potrebuju papier na wc...

Tak teda, s tym nepouzitym hajzel papierom, ktory som mal po ruke, aby som sa stihol aspon poutierat, ked najblizsie pojde oproti kamion a ja v lavom pruhu, som v zachvate zablesku rozumu ukazal v dalsom servise, asi po roku...

A chlap sa iba zasmial, ze to je ta francuzska...,one, prirodzenie, co nieco uplne pise, nez by clovek cakal....
Nakoniec to bolo nieco s regulaciou turba, podtlak, take nieco.
Uz nepamatam presne.

Pozor, netvrdim, ze je to presne rovnaky pripad, ale ecka na dobru diagnostiku prosto treba obetovat.
Inak sa moze stat, ze s autom clovek dopadne ako ten pan, ktoremu "opravili" zdrave koleno, ci zena,,ktorej vylupli zdrave oko, teraz je slepa... :3c90:
speedmann
Dátum registrácie: 26.05.2007 09:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa speedmann »

Keď motor padá do núdzaku v záťaži, tak je pravdepodobne problém s podtlakom na turbe. Osobná skúsenosť- zatuhnutá variabilita turba. Príčina krátke mestské jazdy, alebo ešte aj môže odísť váha vzduchu, ale to zvykne byť problém grupy. Tieto veci by som preveril. Ak zle ukazuje teplotu tak termostat. Teplota nemá nič spoločné z núdzovým režimom podľa mňa. Sú to 2 nezávislé chyby.
kirams
Zdieľať na Facebook

Este som nevidel, zeby tlak turba vedel ovplyvnit tlak v raily.
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Ide práve o to, či diagnostika naozaj dobre píše chybu... :4012:
Bežná diagnostika nenačita kvantum závad. Je to skôr na hrajkanie sa, než niečo seriózne.
U servisaka z dediny všetko OK, darmo som mu hovoril, že sa mi niečo nezdá.
Nakoniec pomohla až diagnostika v of servise. Keďže pochybujem, že by Janko Mrkvička z Hornej Dolnej riešil každý týždeň Ssangyong Rexton...., smer je jasný.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Je pre diagnostika dar z nebies ak je jasné čo vyvolá pád do núdze.V podstate si pozrie zapísanú chybu,zoberie na vedomie,pozrie readiness pretože môže rozhodnúť smer pátrania.Základné veci (stavy a hodnoty) sa pozrú ešte na dielni a ak treba sa ide a za jazdy sa sledujú hodnoty a vyvolá zápis alebo pád do núdze zámerne.Ak sa podarí,lotor je chytený.Na dielni sa už ide cielene na overenie správnosti záveru.Bez jasnej správy sa nesiahne po výmene nikdy,hoci sú špecifické situácie kde sa zistí vada v tak lacnej veci že sa rovno vymení,lebo je to lacnejšie než produkovať ďalšie servisné časy preverovaním či pracujú korektne za všetkých podmienok a teplot atd.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

lubos zimovcak napísal: 28.05.2025 19:59
seven549 napísal: 28.05.2025 16:46 to je chytak na zimovcaka vy teliatka.naco to konzultujete.

Osobne mi takto padal motor do nudzaku, z nicoho nic, je to super pocit, hlavne pri predbiehani. ...

Po vymaze chyby, alebo dokonca to obcas samo zhaslo, myslim kontrolka motora, opat islo ako gula.

Nastastie som si zobral vytlaceny papier z diagnostiky, pozor, su servisy, kde vam to nechcu ani dat, asi potrebuju papier na wc...

Tak teda, s tym nepouzitym hajzel papierom, ktory som mal po ruke, aby som sa stihol aspon poutierat, ked najblizsie pojde oproti kamion a ja v lavom pruhu, som v zachvate zablesku rozumu ukazal v dalsom servise, asi po roku...

A chlap sa iba zasmial, ze to je ta francuzska...,one, prirodzenie, co nieco uplne pise, nez by clovek cakal....
Nakoniec to bolo nieco s regulaciou turba, podtlak, take nieco.
Uz nepamatam presne.
rok jazdit autom kde kazde predbiehanie je riziko ze motor strati tah? :3dcline: dobra odvaha.

za rok si to mohol najst aj sam co tomu je.ci?

spravny jazdec vie spojazdit auto aj v polnych podmienkach.

mne raz tak cestou z talianska prestal tahat ten strary ford benzinak vzdy ked som pridal motor sa triasol a nesiel.zrychlovalo to len na jemne stlacenie pedalu.myslel som ze sviecky prestali palit a nechce sa mu.po 50 km som to odstavil na benzinke ako vzdy v noci.a hladal som co tomu je.za 20 minut som to mal,prasknuta hadicka od snimaca podtlaku v sani.

novsie auto potrebuje no uz nejaku tu zakladnu diag ale na danne auto nie univerzal.

stare mondeo mk3 2.2 tdci z roku 2006 kedysi v roku 2017 mi tak tiez hodilo do nudzaku na dialnici ked som uz spomaloval na 80tku.zasvietila kontrolka motora a blikajuce zhavenie.motor bez vykonu.hned prva benzinka napojil som kabel a diag pisala aktuator turba.to auto nema podtlaky turbo a egr su elektricke.

niekde pri nitre pri dialnici na benzinke v noci pri vstupe do predajne som pozrel ci funguje ovladanie lopatiek turba ci sa nezasekava.bolo to dobre tak potom len ta elektricka vecicka.internet guugel co s tym robit,na fleku som to otvoril,ten aktuator turba,prepipal merakom ktory spoj bol zly,nozikom oskriabal nikel na med,plynova pajka,cin.ludia len pozerali co to tam robim.ale potom videli na dialnici fical som o 30minut ako pan.tolko mi to trvalo.

to su prkotiny take poruchy ak svoje auto poznas.

jasne ze ta oprava nevydrzala ani 5000km ale na cestu domov to stacilo.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Seven ty srandista ja predbieham aj s Feliciou s vozíkom. Predbiehanie nie je o aute ale o tom kto je za volantom. :300f: :42f7:
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Seven, máme 2 osobné autá, takže mi to extra žily netrhalo.
Nebolo času. A v nudzaku som bol x krát, čiže, nič, čo by ma vzrušovalo. Aj na iných autách, do konca aj NA.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

to ani mne nesuri opravovat auto ktore ma nejaku poruchu.vezmem hned druhe.

ale ja som este tak nauceny kedze jazdievam po europe mat v aute taky zakladny vercajg na opravy ktore sa daju spravit na ceste.ak sa to neda opravit potom volam svojich zachrancov.

ten aktuator turba novy,nepajkovany,ako napr polske repasy,mi trvalo potom 7 mesiacov kym som nasiel firmu ktora vedela dodat presne spravny diel.7 mesiacov to auto stalo nejazdilo sa.

ford to dodava len z turbom za 1060 euro predkoronova cena

samotny aktuator ponuka vela predajcov ale cisla bohuzial nesedeli a poniektore konektory nesedeli,dalo sa dopasovat aj iny diel z rovnakym konektorom ale tak ze prepis udajov v riadiacke.cize hladal som dalej.

a nasiel som borca ktory mi repasol moj stary aktuator za 125 euro predkoronova cena,presne taky ako ma byt.ukazal mi to cele vnutro dal nove aj mechanicku cast aj el cast z dvojitym premostenim spojov.

potom to zlozil zablomboval koli zaruke.mne stacilo len namotovat zapojit kabel a auto ficalo ako predtym.ziadne diagnostiky.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 02.06.2025 00:50 Seven ty srandista ja predbieham aj s Feliciou s vozíkom. Predbiehanie nie je o aute ale o tom kto je za volantom. :300f: :42f7:
ja mam po otcovi aj taky maly vozik maly ako furik z roku 1983.odnova ho mame.veteran krasny stav ako novy,aj dosky som nalakoval,povodne pneu,made in czechoslovakia co ma nosnost 350kg.ma povodny technicak CS spz platim pzp 18 euro.

odpruzeny napravy nezavisle zavesenie kolesa sa vykyvuju pri prepruzeni ako na tatrovke.

nedam ho ani za svet perfektny je na vozenie kvetinacov a pod somarin lebo to neskace po ceste.a mam to aj na povodnych T- ckovych stojanoch v garazi

presne takyto model to je.co ma svetla zo zetora https://auto.bazos.cz/inzerat/201193368 ... -jacht.php

len on tam ma hmlove svetlo zle musi byt min 10cm od brzdoveho svetla.

ked som ten furik zapojil za auto co malo V6 2.5i pri 160 na rovinke sa uz skoro vznasal vo vzduchu lol

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní