Ssangyong Rexton 2.7 xdi - strata vykonu , nudzovy rezim

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

sliedic1
Dátum registrácie: 06.10.2012 21:21
Zdieľať na Facebook

Ssangyong Rexton 2.7 xdi - strata vykonu , nudzovy rezim

Príspevok od používateľa sliedic1 »

Zdravim, mam Ssangyong Rexton 2.7 XDI (turbo diesel), rok vyroby 2006.

Auto startuje pekne, motor ide rovnomerne, vsetko OK, problem nastava, ked silno pridam plyn, alebo idem do strmejsieho kopca, pripadne auto viac zatazim (zvyknem za nim tahat autoprepravnik na jedno auto).

Auto som napojil na Delphi autodiagnostiku, prikladam link s chybovymi kodmi:
P1254 a P1115.
Chyby sa daju vymazat, problem zmizne, ale po par minutach sa chyba zopakuje a znova naskocia tie iste chyby.

Vacsinou ukazuje rucicka teploty, ze auto ma len okolo 75 stupnov celzia, ale pri velkej zatazi obcas aj 90 (cca 90 by malo byt vzdy pokial viem spravne). Ale obcas rucicka spadne uplne dolu, pravdepobone to suvisi s tou chybovou hlaskou P1115.

Dalsi problem je, ze poslednu dobu mi stale ide ventilator (predna vrtula).
Predtym to nerobilo, zapinal sa iba v pripade potreby.

Vopred dakujem za rady, velmi mi to pomoze, kedze auto potrebujem k svojej praci.

Obrázok
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Ssangyong Rexton 2.7 2006 - strata vykonu - nudzovy rezim?

Príspevok od používateľa tatkotom »

To podľa mňa z chybových kódov nemožno uhádnuť (vyveštiť) - to chce dobrého diagnostika. Môže byť vadné niektoré čidlo (aj viac), môže byť problém v kabeláži - a mnoho iného.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Ssangyong Rexton 2.7 xdi - strata vykonu , nudzovy rezim

Príspevok od používateľa seven549 »

sliedic1 napísal: 25.05.2025 18:14 Zdravim, mam Ssangyong Rexton 2.7 XDI (turbo diesel), rok vyroby 2006.

Auto startuje pekne, motor ide rovnomerne, vsetko OK, problem nastava, ked silno pridam plyn, alebo idem do strmejsieho kopca, pripadne auto viac zatazim (zvyknem za nim tahat autoprepravnik na jedno auto).

Dalsi problem je, ze poslednu dobu mi stale ide ventilator (predna vrtula).
Predtym to nerobilo, zapinal sa iba v pripade potreby.

5 valec od mercedesu z kasickym naftovym cerpadlom rotacka.

motor ide ako ma ale problem nastava ked silno pridam.aky problem ak motor ide ako ma?koli nejakej hlaske v diagnostike?
sliedic1
Zdieľať na Facebook

odpoved pre seven549:

Motor ide ako ma - na volnobehu.

Ak autu razne pridam, pripadne ho viac zatazim (napr. jazda hore vacsim kopcom), nasledne vyskoci check engine a auto hodi do nudzoveho rezimu - nejde na plny vykon.

Pokial pripojim diagnostiku a chyby vymazem, tak auto ma znova tah, ale iba na chvilu, kedze po chvili auto hodi znova do nudzaku a opakuje sa to iste...
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Vymazanie chybu neodstráni. To chce dobrého mechanika - diagnostika.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Máš podľa mňa problém s vysokým tlakom turba.
Ľahká oprava. Treba do servisu, ideálne oficiálneho.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Stav palivoveho filtra?

Stav palivoveho cerpadla v nadrzi?
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

O čom hovorí P1254. V raily máme väčší tlak než má byť. Tj rozchádza sa z požadovaným tlakom o hodnotu ktorú už rj vidí ako problém. Ak by bol problém z filtrom...ten môže len znižovať prietok...od toho asi v raily viac tlaku nebude...jedine menej ak by to bolo kriticky zanesené. Stav palivového čerpadielka (podávacie) to je síce zásadný tlak nutný aby vysokotlaké pracovalo korektne z dostatkom paliva,ale...zažil niekto aby jeho problém bol iný než to že dáva málo.To asi zvýšený tlak vysokotlaku nevytvorí.
Delphi...ok,snáď nás neklame,skúsme veriť.
Ako sa tvorí vysoký tlak ? a ešte presne taký aký má byť. Jednoducho.Čerpadlo vie vytvoriť kolosálny tlak (maximálny) automaticky preto lebo sa proste točí.Takže ...musíme ho zredukovať na množstvo (tlak) aký potrebujeme elektromagnetickým regulátorom tlaku.Do rejlu pôjde potrebný tlak,to čo ho presahuje pustíme do návratky do nádrže.
Takže ventilom budeme pomocou sily elektromagnetu vyvíjať presne taký tlak priškrtenia aký potrebujeme podla úvahy rj.Potrebujeme väčší,zvýšime prúd,to zvýši silu magnetizmu a priškrtí väčšou silou.Elektriku prerušíme,tlak opadne a všetko ide do návratky.
Takže je kontrolná otázka,ak rj vypočíta nejaký prúd (prítlak) ale my máme vyžší tlak,ako to je možné ? Ampére navyše tam čerti neposlali,pokojne to vylúčme.Nič mimo toho čo si želá rj tam nikdy nepôjde.
Takže žiada sa (normálna diagnostika) a odsledovať si prácu na tvorbe tlaku paliva.Kedže na čerpadle máme aj množstevnú reguláciu (čidlo) tak si pozrieme jeho režim.Ale hlavne,aký tlak požaduje rj.A aký tlak máme reálny. Tu sa treba pristaviť,lebo musíme stanoviť či je tlak odmeraný dobre a teda mu veríme,alebo mu neveríme a teda to čo ukazuje nie je tlak reálny,klame nás čidlo tlaku.
Tu to pokojne opustím...všetko potrebné na premýšlanie viete.Na tomto padá 90% dielní,treba určiť čo bolo skôr,sliepka alebo vajce
sliedic1
Zdieľať na Facebook

mhlavaty: dokonca to nie je ani original Delphi, je to cinsky klon, ktory som pred par rokmi kupil z Aliexpressu. Ruku do ohna za tu diagnostiku nedam. Ale za tych par korun co stala mi vymazala kopec chyb, hlavne po vybitej, ci vybratej baterke z auta a podobne...

Aku diagnostiku by ste odporucali ? Lebo viem, ze napr. na VW group je dobry original VCDS, ale na Ssangyong fakt neviem, urcite len nejaka univerzalna.
kirams
Zdieľať na Facebook

Obrázok

Obrázok
kirams
Zdieľať na Facebook

mhlavaty napísal: 26.05.2025 21:14 Ak by bol problém z filtrom...ten môže len znižovať prietok...
Obrázok
mhlavaty napísal: 26.05.2025 21:14treba určiť čo bolo skôr,sliepka alebo vajce
Urcite vajce. Sliepku stvoril boh z Adamovho rebra. ;-)
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Diskusia o diagnostikách a korektnosti (pravdivosti) by dala na celodňovú diskusiu a muselo by sa jej zúčastniť 10 špičkových ľudí od oboru diagnostika.Nemá zmysel to ani začínať,ale viedlo by to k velkým sklamaniam,resp vytriezveniu. Navyše ten istý kód u Peugeota alebo Kie sa môžu vo výrokovej časti nesmierne odlišovať.Proste nemá cene...za mňa Delphi si treba dávať pozor,aj u niekoľko tisícového originálu,urobí si z vás doslova srandu a ešte vám natrčí zadok zo stiahnutými nohavicami.Potom na to isté pichnete inú diagnostiku a pozeráte ako v kine že vidíte niečo úplne iné.A už bol prípad že pravdu ukázala piata.Ešte aj KTS zavádzala.
Asi preto záleží kto pred obrazovkou stojí,pretože nech hovorí čokoľvek,ten človek je tam nato aby vyhodnotil,overil,potvrdil pravdivosť.Či je to príčinná vec,či je to dôsledková vec,vždy je výsledok na ňom závislý. Nakoniec fórum je najlepší dôkaz,tu je ich na tisíce. --- Diagnostika písala,diagnostika nepísala atd atd oprava po zlých cestičkách dokolečka dokola.
Mám prekrásne zdokumentovanú opravu na zverejnenie do iného fóra (profesného) pre kolegov. Žiadna závada,readiness komplet ok, z auto je už problém jazdiť. Realita...tretí valec tak obdratá vačka z hydrom,že jedna časť vajíčka na vačka pri každej otáčka zavadí o krah hydra a pootvorí na zlomok času ventil.Vtedy to buchne do sania.Urvaná (odpálená) zadná trubka na meranie dif.tlaku DPF.Rozvod silne v pozápale,vytlačená zátka z olejového kanálika tj volná strata tlaku oleja.Podfúknuté klingeritové tesnenie pod prívodom do EGR,Chýbajúci O krúžok v plaste trubky navádzajúcej vzduch do turbíny.
Žiadna chyba,zelený ok readiness...proste super stroj,400 tis km. Kúsok dozadu menené turbo !!! Takže takto vyzerá slovenská realita a diagnostika
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ak ma uz auto problemy z pal systemom,ja by som pozrel palivovy filter ci uz nema piliny a neucpalo vstreky.vybral cidlo tlaku ktore meria ten akoze vysoky alebo nizky tlak railu ci tam niesu nanosy usadenin.

ak su tak dovi.cely pal system je uz zasvineny.u mna auto na odpis.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Myslis, ze existuje taka diagnostika, ktora dokaze odstranit na,chvilu piliny z pal.systemu??
tatkotom
Zdieľať na Facebook

"Myslíš" - neurážaj ho.

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných