Spotreba benzínu pri jazde na LPG
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
Thomasl
- Dátum registrácie: 04.10.2009 15:38 Zdieľať na Facebook
Spotreba benzínu pri jazde na LPG
Ahojte ,
mám problém s vysokou spotrebou benzínu pri jazde na LPG,auto TOURAN 1,6 mpi 75kw,r.v.2006 ,motor BSE,nájazd 216 Tkm,LPG LOVATO,dovoz auta bol z Talianska,plyn od výroby.Spotreba sa pohybuje v rozmedzí 9,5l plynu a 3,7l benzínu na 100km pri jazde na LPG,pri jazde na benzín je to cca 8,5l benzínu.Auto jazdí normálne bez trhania,na plyn prepína pri studenom motore cca po 2km,pri zohriatom motore po pár sekundách .Teplota nabehuje normálne ,drží sa na 90 C,chybu termostatu vylučujem ,kontrolované cez diagnostiku.Auto mám krátko cca 3 mesiace,STK som absolvoval novú ,na emisnej mal trochu problém s emisiami na LPG,ale prešlo.Kým pojdem na diagnostiku na LPG ,chcem sa poradiť ,čo by to mohlo sposobovať,kamaráti s týmto typom motora majú spotrebu benzínu max .0,5l na 100km pri jazde na LPG..ďakujem za odpovede...
mám problém s vysokou spotrebou benzínu pri jazde na LPG,auto TOURAN 1,6 mpi 75kw,r.v.2006 ,motor BSE,nájazd 216 Tkm,LPG LOVATO,dovoz auta bol z Talianska,plyn od výroby.Spotreba sa pohybuje v rozmedzí 9,5l plynu a 3,7l benzínu na 100km pri jazde na LPG,pri jazde na benzín je to cca 8,5l benzínu.Auto jazdí normálne bez trhania,na plyn prepína pri studenom motore cca po 2km,pri zohriatom motore po pár sekundách .Teplota nabehuje normálne ,drží sa na 90 C,chybu termostatu vylučujem ,kontrolované cez diagnostiku.Auto mám krátko cca 3 mesiace,STK som absolvoval novú ,na emisnej mal trochu problém s emisiami na LPG,ale prešlo.Kým pojdem na diagnostiku na LPG ,chcem sa poradiť ,čo by to mohlo sposobovať,kamaráti s týmto typom motora majú spotrebu benzínu max .0,5l na 100km pri jazde na LPG..ďakujem za odpovede...
-
jaroslavelektro
- Dátum registrácie: 23.05.2019 07:27
Re: Spotreba benzínu pri jazde na LPG
Máte aspoň vyčitanú pamäť závad a readness? Na lpg jazda neberie benzín ôbec ale zato studené štarty su ina káva.
-
Thomasl
na diagnostiku sa ešte len chystám,auto mám cca 3 mesiace ,je možné ,že problém je len v nastavení pomeru benzínu a plynu?vďaka za odpoveď ...
-
Thomasl
ešte som si spomenul mám systém LOVATO SMART,radili mi pri prevádzke´na skúšku odpojiť palivové čerpadlo,po odpojení mi vyskočili kontrolky check motora a chyba ESP,motor začal mať trhavý chod a zdalo sa mi ,že počujem trochu ako klepú ventily,po pripojení čerpadla všetko ok,takže počítam ,že primiešava benzín aj pri jazde na LPG...
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Som netušil 
No logicky, zrejme aby sa nezadreli vstreky.
"Kremík" odpovedal:
Presne tak – pri motoroch s priamym vstrekovaním benzínu (FSI, TSI, GDI, JTS a pod.) je to trochu iné než pri klasických viacbodových MPI:
Prečo je to tak?
V priamovstreku sú benzínové vstrekovače umiestnené priamo v spaľovacom priestore.
Ak by bežali úplne nasucho (iba na LPG), časom by sa prehriali a zalepili od usadenín.
Preto výrobca LPG systému vždy necháva prímes benzínu – kvôli chladeniu a čisteniu vstrekovačov.
Koľko benzínu sa spotrebuje?
Závisí od konkrétnej značky a nastavenia systému:
pri niektorých len 5–10 % spotreby (napr. 0,5–1 l/100 km),
pri iných pokojne aj 15–30 % (napr. 2–3 l/100 km, hlavne pri silnejších motoroch).
No logicky, zrejme aby sa nezadreli vstreky.
"Kremík" odpovedal:
Presne tak – pri motoroch s priamym vstrekovaním benzínu (FSI, TSI, GDI, JTS a pod.) je to trochu iné než pri klasických viacbodových MPI:
V priamovstreku sú benzínové vstrekovače umiestnené priamo v spaľovacom priestore.
Ak by bežali úplne nasucho (iba na LPG), časom by sa prehriali a zalepili od usadenín.
Preto výrobca LPG systému vždy necháva prímes benzínu – kvôli chladeniu a čisteniu vstrekovačov.
Závisí od konkrétnej značky a nastavenia systému:
pri niektorých len 5–10 % spotreby (napr. 0,5–1 l/100 km),
pri iných pokojne aj 15–30 % (napr. 2–3 l/100 km, hlavne pri silnejších motoroch).
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
co tam s tym chces vyriesit.je to tak nastavene aby pracovala aj bezninova cast.a zrejme je to spravne nastavene.len ti vadi spotreba.
to si spadol z mesiaca ze nevies ze to tak funguje? uz na embeckach to tak bolo.ziadna vesmirna technologia to nieje.
ty chces mat spotrebu slovenskeho lpg-ckhara 4 litre a nech to jazdi len a len na lpg.
poziadavky treba napisat na rovinu.
prerobia ti to v akejkolvek propanbutan dielni
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
V tom prípade isť do servisu LPG - neviem ktorý model filcky mal MPI, ale vo verzii Van + som ju mal takú, že už nemala benzínovú nadrž a jazdila čisto na plyn leto zima - jazdila.
MPI by mal mať prívstrek benzínu len pri požiadavke velkého výkonu.
-
Thomasl
už na začiatku som písal,že je to mpi ,motor BSE ,známi ich majú s týmto motorom v Leone ,Altee,v Passate a nikto z nich nemá vyššiu spotrebu benzínu ako cca 0,5l /100km,kvoli tomu sa pýtam,na diagnostiku idem tak či tak...
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
mpi mali feldy uz od prvej polovice roku 1996.vlastne vsetke auta od vw uz na to presli.fordy bmw mercedes to mali uz v 80 rokoch.
felicie ktore sli na ukrajinu aj tie z roku 1999 mali karburator rozdelovac ako skoda favorit.
privstrek benzinu ma v podstate kazdy system lpg snad uz 30 rokov ale nikto to nechce mat zapnute.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
ja mám 1,6 74 kW, ale vo forde, a benzín vôbec nežerie, keď ide na LPG. Na benzín ide iba tak možno 300-500m keď je motor studený. Keď je motor teplý, tak na plyn prepína po pár desiatkach sekúnd. Benzín žerie len vtedy keď naň raz za čas prepnem.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní