Spôsob vybavenia záručnej reklamácie vozidla v servise KIA
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
vodic
- Dátum registrácie: 24.01.2009 17:49 Zdieľať na Facebook
Spôsob vybavenia záručnej reklamácie vozidla v servise KIA
Chcem sa podeliť o skúsenosť s riešením záručnej reklamácie v servisnej sieti spoločnosti KIA, s deklarovanou 7 ročnou záručnou dobou a ponukou kvalitných nadštandartných služieb v prospech zákazníka – názor si urobte každý sám.
Pred pár dňami, po tom, čo mi na vozidle KIA SPORTAGE v záručnej dobe s nízkym nájazdom km začalo niečo hlučne, nadmerne klepať v motore, som sa s dôverou obrátil na autorizovaný servis KIA so záručnou reklamáciou, kde je vozidlo pravidelne servisované podľa záručných podmienok KIA , za nie malé ceny.
A tu sa začali diať veci...
Servisný technik s privolaným mechanikom prišli k vozidlu zaparkovanému pred servisom a po naštartovaní motora a upozornení na klepanie vychádzajúce z neho, subjektívne, bez akejkoľvek diagnostiky problému v priestoroch servisu konštatovali, že príčinou je funkčný solenoid odvetrania, hlučnosť motora je normálna, nevykazuje žiadnu poruchu, že sa jedná o bežný prejav motora a záručnú opravu servis nemôže vykonať.
S takouto diagnostikou a určením príčiny, ako i zdôvodnením som nemohol súhlasiť a keď odmietajú záručnú opravu, požadoval som o odstánenie závady – súčiastky (či funkčnej alebo nefunkčnej), ktorá spôsobuje nadmernú neprirodzenú hlučnosť motora odstrániť na moje náklady. Servisný technik odmietol vykonať aj takúto opravu – odstránenie nadmerného hlučného klepania v motore so zdôvodnením, že opravu funkčnej súčiastky nevykonávajú.
Po 15 minútach strávených v servise som „nadšený“ opustil servis s naďalej hlučným klepajúcim motorom a obavou, čo sa používaním s motorom stane.
Následne som spoločnosti zaslal sťažnosť na uplatnenú reklamáciu a využijem všetky právne kroky na uspokojenie mojej požiadavky.
Pred pár dňami, po tom, čo mi na vozidle KIA SPORTAGE v záručnej dobe s nízkym nájazdom km začalo niečo hlučne, nadmerne klepať v motore, som sa s dôverou obrátil na autorizovaný servis KIA so záručnou reklamáciou, kde je vozidlo pravidelne servisované podľa záručných podmienok KIA , za nie malé ceny.
A tu sa začali diať veci...
Servisný technik s privolaným mechanikom prišli k vozidlu zaparkovanému pred servisom a po naštartovaní motora a upozornení na klepanie vychádzajúce z neho, subjektívne, bez akejkoľvek diagnostiky problému v priestoroch servisu konštatovali, že príčinou je funkčný solenoid odvetrania, hlučnosť motora je normálna, nevykazuje žiadnu poruchu, že sa jedná o bežný prejav motora a záručnú opravu servis nemôže vykonať.
S takouto diagnostikou a určením príčiny, ako i zdôvodnením som nemohol súhlasiť a keď odmietajú záručnú opravu, požadoval som o odstánenie závady – súčiastky (či funkčnej alebo nefunkčnej), ktorá spôsobuje nadmernú neprirodzenú hlučnosť motora odstrániť na moje náklady. Servisný technik odmietol vykonať aj takúto opravu – odstránenie nadmerného hlučného klepania v motore so zdôvodnením, že opravu funkčnej súčiastky nevykonávajú.
Po 15 minútach strávených v servise som „nadšený“ opustil servis s naďalej hlučným klepajúcim motorom a obavou, čo sa používaním s motorom stane.
Následne som spoločnosti zaslal sťažnosť na uplatnenú reklamáciu a využijem všetky právne kroky na uspokojenie mojej požiadavky.
Naposledy upravil/-a vodic v 31.01.2025 21:17, upravené celkom 1 krát.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Spôsob vybavenia záručnej reklamácie vozidla v servise KIA !!!
úplne normálna vec pri značkových servisoch čo vám vymenia olej a filter za 250€.
Na 1,5gdi odchádzajú indukčné cievky ako na páse.Pri poruche jednej vymenia len tú vadnú aj ked vedia že po nejakom čase odidu postupne všetky.
A najlepšie je to že tie cievky nemajú skladom a čaká sa na ne aj 14 dní.
Takto to funguje v značkových servisoch
Na 1,5gdi odchádzajú indukčné cievky ako na páse.Pri poruche jednej vymenia len tú vadnú aj ked vedia že po nejakom čase odidu postupne všetky.
A najlepšie je to že tie cievky nemajú skladom a čaká sa na ne aj 14 dní.
Takto to funguje v značkových servisoch
-
vodic
...už nikdy viac KIA, vychvalujú sa 7 ročnou zárukou, pokojne si môžu dať aj 20 ročnú záruku, pokiaľ záručné reklamácie riešia týmto spôsobom...
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Pri iných značkách je to lepšie?
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Celá firma jazdíme renault / dacia práve kvôli výborným skúsenostiam s autorizovaným servisom v Michalovciach. Všetko čo bolo sa vyreklamovalo bez problémov aj pri konci záruky, keď auto malo 99 970 km.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Dávno viem že ak by som kupoval nové (apoň pre mňa) auto - začnem úvahu kde ho budem servisovať.
Smutné no nutné.
Smutné no nutné.
-
db69
Re: Spôsob vybavenia záručnej reklamácie vozidla v servise KIA
napíš sem https://www.kia-club.org/viewforum.php?f=152 su tam aj predajcovia.
Povedia Ti ako by to riešili u nich a či máš pravdu alebo je to ako hovorili v Trnave
P.S ja do TT chodím tiež. Zatiaľ len na základný servis
Povedia Ti ako by to riešili u nich a či máš pravdu alebo je to ako hovorili v Trnave
P.S ja do TT chodím tiež. Zatiaľ len na základný servis
-
Mateusz737
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
chlapec si kúpi kiu a myslí si že bude o neho postarané ako v Mercedese
, reklamácie treba riešiť písomnou formou aby si mal napr.aj podklady do budúcna ak by si reklamoval zasa to isté
-
db69
Mateusz737.
"myslí si že bude o neho postarané ako v Mercedese" ked myslíš .
ale s ostatným súhlasím
"myslí si že bude o neho postarané ako v Mercedese" ked myslíš .
ale s ostatným súhlasím
-
vodic
...chlapec asi nevie, že Zákon o ochrane spotrebiteľa a Občiansky zákonník platí rovnako pre KIA a rovnako pre Mercedes a to, že reklamáciu treba riešiť písomne, predpokladám, že vie každý...Mateusz737 napísal: ↑28.01.2025 15:35 chlapec si kúpi kiu a myslí si že bude o neho postarané ako v Mercedese, reklamácie treba riešiť písomnou formou aby si mal napr.aj podklady do budúcna ak by si reklamoval zasa to isté
-
Mateusz737
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
Ak ten motor klepe a predtým nie tak to musia riešiť keď ťa odbil technik mal si kontaktovať jeho nadriadeného a nie robiť so seba sasa že to chces odstrániť na vlastné náklady.....
pomôcť môže aj zmena servisu ak sú tam amatéri
pomôcť môže aj zmena servisu ak sú tam amatéri
-
seat888
- Dátum registrácie: 26.03.2009 20:25 Zdieľať na Facebook
Ahojte, ja mam podobnu skusenost Hyundai TT.
Na Tucsone 1,6 crdi rok 8/23, km 36500 zacal klepat motor, odtiahnute do servisu 28.11. 2024. Na druhy den mi volal technik a arogantne, ze co je za problem, vraj vozidlu nic nie je, motor ma normalny zvuk ma presviedcal. Vozidlo som bol odovzdat v ten isty den a druhy technik tvrdil to iste, vraj auto je ok
Nedal som sa odbyt, mame ich 4 ks na firme a klepe len moj.
V pondelok 2.12.2024 volal garancny technik a vozidlo ma v sani vodu, motor nema tlaky, bude sa menit motor.
Auto je stale v servise, caka na vymenu motora doteraz. Vozim sa na I30.
Asi tak sluzby na Slovensku so 7 rocnou zarukou.
Ak mas podozrenie, ze auto nie je ok, treba trvat na oprave.
Na Tucsone 1,6 crdi rok 8/23, km 36500 zacal klepat motor, odtiahnute do servisu 28.11. 2024. Na druhy den mi volal technik a arogantne, ze co je za problem, vraj vozidlu nic nie je, motor ma normalny zvuk ma presviedcal. Vozidlo som bol odovzdat v ten isty den a druhy technik tvrdil to iste, vraj auto je ok
Nedal som sa odbyt, mame ich 4 ks na firme a klepe len moj.
V pondelok 2.12.2024 volal garancny technik a vozidlo ma v sani vodu, motor nema tlaky, bude sa menit motor.
Auto je stale v servise, caka na vymenu motora doteraz. Vozim sa na I30.
Asi tak sluzby na Slovensku so 7 rocnou zarukou.
Ak mas podozrenie, ze auto nie je ok, treba trvat na oprave.
-
valastek.milan
- Dátum registrácie: 04.04.2026 22:11 Zdieľať na Facebook
Mám podobnú skúsenosť z Košíc AutoValas KIA vozidlo Sportage HEV 2025. Informoval som o problémoch s vozidlom vedúcu servisu a tá mi dala termín.
Po príchode do servisu som zistil že problémy s úplne novým autom v podstate nie sú a že ak chcem môžem si zaplatiť diagnostiku, ktorá samozrejme nič nepotvrdí a nezistí.
Tak že 14 dní po kúpe vozidla platiť. Jednalo sa o pre mňa neznesiteľný zápach pri vyšších rýchlostiach a spotrebu auta 10,7 l/km . Technik povedal že nič neciti a spotreba že to je v poriadku. Zo záručným servisom jednať iba písomne a doporučene ? Kde to sme? Mám si najať právnika na opravu?
Určite sa budem snažiť sa tohto auta zbaviť čo najskôr.
Po príchode do servisu som zistil že problémy s úplne novým autom v podstate nie sú a že ak chcem môžem si zaplatiť diagnostiku, ktorá samozrejme nič nepotvrdí a nezistí.
Tak že 14 dní po kúpe vozidla platiť. Jednalo sa o pre mňa neznesiteľný zápach pri vyšších rýchlostiach a spotrebu auta 10,7 l/km . Technik povedal že nič neciti a spotreba že to je v poriadku. Zo záručným servisom jednať iba písomne a doporučene ? Kde to sme? Mám si najať právnika na opravu?
Určite sa budem snažiť sa tohto auta zbaviť čo najskôr.
-
niccots
- Dátum registrácie: 01.03.2016 16:52 Zdieľať na Facebook
Nejmensie nervy zaberie navsteva ineho originalne servisu, aj ked v inom meste. Servisy pod jednou znackou nie su rovnake, aj ked by mali byt. Su to francizi a vzdy zalezi na majitelovi a akych si najme zamestnancov a aku nastavi firemnu kulturu. Poznam vela servisov v chudobnejsich regionoch hlavne vychodneho Slovenska, kde majitel si mysli, ze je najvacsi kral, ma len zaraba peniaze a najlepsi zamestnanec je ten, co dostane na ruku 894,30Eur bez papiera a odvodov a ziadneho dochodku. Potom aj takych zamestnancov tam ma a tak aj to zastupenie vyzera, vratane predaja, garancneho technika a servisaka bastlica nalozeneho v oleji. Asi najznamejsi priklad bolo zastupenie BMW pre Slovensko - firma z Kosic.... Ale takych je vela, je to o ludoch, nie o znacke.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných