Spolahlivost aut. Co si o tomto myslite?

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

blavacik33
Príspevky: 43
Dátum registrácie: 12.10.2015 10:26
Zdieľať na Facebook

Spolahlivost aut. Co si o tomto myslite?

Príspevok od používateľa blavacik33 »

https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/4 ... miove-nie/

Co si myslite o takomto clanku? da sa to povazovat za relevantne udaje? V strednej triede je najlepsie auto opel insignia lepsie ako superb ci mondeo?
wilz
Príspevky: 3691
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Tak základný problém takého prieskumu je v tom, že pracuje so subjektívnymi odpoveďami respondentov, nie s holými faktami.
No a vseobecne platí, odpovede aj na otázky faktického charakteru sú vždy poznačené splnením alebo nesplnením očakávaní, ktoré mal majiteľ voči autu pred jeho kúpou.
Preto je v takomto prieskume. pomerne dobre napr Dacia, pretože majitelia tejto značky pri kúpe nič extra neočakávali a teda následne ani nie sú nespokojní s tým čo za svoje peniaze dostali.
Čítal som nedávno pojednanie o výsledku prieskumu, v ktorom bola sledovaná doba od kúpy nového auta po jeho predaj druhému majiteľovi. Prekvapením bol pomerne krátky čas zotrvania u prvého majiteľa vozidiel BMW, predovšetkým 3-rady. Vysvetľovalo sa to tým, že v súčasnosti už mnohí ľudia s bežnými príjmami (nie nadštandandnými), finančne dosiahnu na to aby si kúpili nové BMW, od ktorého očakávajú prémiovú kvalitu, ale súčasne s ohľadom na predsa len obmedzený rozpočet uprednostňujú kúpu čo najlacnejšieho modelu tejto značky, to znamená s očesanou výbavou a predovšetkým s maloobjemovými motormi, dokonca už aj trojvalcami.
No a potom sú sklamaní že ich nové BMW nie je v ničom podstatne lepšie ako bol ich predchádzajúci Opel alebo Renault, takže sa ho v krátkej dobe zbavia a hľadajú ďalšie prémiové auto za málo peňazí.
Naposledy upravil/-a wilz v 01.08.2017 14:04, upravené celkom 1 krát.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

je to 20 rokov prave, co mam doma fijat, presne stvrty kus, mozem sa uprimne vyjadrit, ze za ten cas som videl zpoza volantu nakladat uplne vsetky znacky zoznamu na odtah, pripadne pri krajnici s kapotu hore, ja som take nezazil, asi preto ze nepestujem si doma vrak, koniec hlasenia :4012:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Na to aby sa dve značky z jedného hniezda v týchto veciach od seba vzdialili stačí používať onú filozofiu.Kto ostane pri klasickej ručnej brzde má k problému určite ďalej ako ten ktorý má elektronickú automatickú,určite je ďaleko spoľahlivejší systém klasického kľúča oproti karte.Veľmi pekne vidieť rozdiely u aut používajúcich tú istú techniku,len napr jedna automobilka ukladá agregát pozdĺžne a druhá priečne.Rozhodne do hodnotenia veľmi závažne zasiahnu veci ktoré z témy nevidno.Ak tá istá porucha je u jedného auta banálne ľahko a rýchle vyriešená,určite u auta kde muselo byť pre zlú prístupnosť rozoberaných xy komponentov až je z toho vážna oprava,zanechá inú traumu.V jednom prípade sa posúdi ako banalita,v druhom ako vážna oprava.S tým ale súvisí aj to,že pri náznaku problému nie je v prvom prípade žiaden problém sa tomu pozrieť na zúbok lebo je to jednoduché,ale v druhom sa do veci mechanikom nechce a vozidlo jazdí do času - "až sa to zhorší a bude jasnejšie".Práve tento aspekt je kľúčový v celkovej poruchovosti počas celej životnosti.Ak je každý,tj aj maličký úkon sťažený prekomplikovanosťou,má to krutý dopad a končí tým,čo dnes vidíme bežne (len asi nechápeme) tj super prémiovky za nula peňazí a pes ich nechce. Že do hodnotenia spoľahlivosti hovorí množstvo aspektov z ktorých je väčšina obmedzene objektívnych by som ani chviľku nepochyboval a celému hodnoteniu prisúdil veľmi malú výpovednú hodnotu.Rozdielna optika rôznych ľudí od úplne neznalých po veľmi znalých,od objektívnych po zjednodušených,rozdiel je ak do vecí hovoria určité bočné myšlienky a tak je lepšie sa žiadnymi podobnými tabuľkami neriadiť.
bugner
Príspevky: 25
Dátum registrácie: 11.07.2016 11:25
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bugner »

tak nieco pravdy na tom mozno bude, hadam si to vsetko len tak nevymysleli ale je pravda co napisal wilz, ze oni proste nerobia s faktami ale s tym, co im niekto povedal, proste so subjektivnymi nazormi ale netreba to brat uplne vazne, teda, ze takto to je
hjundai
Príspevky: 2711
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Základný problém výsledku nejakého prieskumu je ANALYZA výsledku. Treba vedieť aké boli vstupy - ak zmením parametre vstupu výsledok bude že najspoľahlivejší je TATAMobil... Vraví sa že štatistika je presná veda o nepresných číslach tak to aj treba brať. Niečo na tých výsledkoch bude ale treba používať mozog. Problém nastane ak sa auto stane znakom sociálneho statusu a chudobina si myslí že kúpou Audiny sa presunie do inej kasty. V materskej škôlke na deťoch čo sa hrajú nevidieť ako drahým autom ich rodičia doviezli.
pedro727
Príspevky: 1120
Dátum registrácie: 22.03.2009 13:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pedro727 »

Ja by som skôr povedal že mi nemáme ani šajnu ako prieskum vznikol a či sa dá na výsledky spoľahnúť.
Takéto články netreba brať vážne,lebo nezohľadňujú realitu.
misoV50
Príspevky: 742
Dátum registrácie: 11.07.2011 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misoV50 »

No ale to, ze bezne vidno hrdzave Mazdy a Mercedesy jazdit po cestach, to uz je fakt, ktory si nemozno nevsimnut. Takze nieco na tom bude, ze premiove neznamena kvalitnejsie.
easyridersvk
Príspevky: 710
Dátum registrácie: 15.07.2011 15:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa easyridersvk »

ide aj o to co beru ako poruchu. moj dedo nepoznal pokazene auto pokial mal meter drotu a kombinacky. :40bd: takeho puntickara roztrha aj nesvietiaca ziarovka v popolniku.
pn437ab
Príspevky: 1138
Dátum registrácie: 14.12.2006 20:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pn437ab »

Myslim ,ze Velke zvierata premiovych znaciek uz maju cez 80 rokov alebo su uz po smrti.

Poruchovost aut stupa ich pocetnim zastupenim na trhu alebo nechutou mechanikov sa zaoberat niecim co este nevideli- tak ako uz to vyssie bolo spomenute..

Chcem si kupit nieco novsie , avsak nato sa musi stare auto rozpadnut, filtre uz nemenim len olej, rozvody uz 70 000 cez interval, brzdy piskaju uz rok a co je horsie to auto preslo technickou kontrolou. A som v r.... . Samozrejme hovorime o dieslovom francuzovy s hydropneumatikou. Dufam ze ho euronormi z cesti prec dostanu lebo rozpadnut sa nejako nechce.
Factor
Príspevky: 328
Dátum registrácie: 08.03.2009 20:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Factor »

Celý prieskum má nulovú výpovednú hodnotu. Vymyslím si príklad: máme auto A + auto B
A) zlé odhlučnenie interiéru, menšia kvalita použitých plastov, zlá ovlátelnosť komfortnej výbavy a dajme tomu hlučný motor - pričom to auto sa ani raz nepokazí, vždy prinesie majiteľa bez poruchy domov
B) auto dokonale nabité výbavou, tichučké, odhlučnené - avšak pokazí sa dvojspojka, odídu vstreky + pár krát ostane visieť kvôli zaseknutej elektronickej ručnej
= tieto autá sa vyhodnotia bodovo rovnako a prieskum má preukázať spoľahlivosť????? Nežartujte ľudia... Prieskum spoľahlivosti je samo o sebe ťažko definovateľná vec no ja si predstavujem v zmysle: koľko krát porucha znemožnila hýbať sa vs. počet najazdených kilometrov. Nezanedbateľná je aj info o cene poruchy a jej riešenia. Prdnutý rozdeľovač vs dvojspojka K.O. asi budú cenovo inde aj s trvaním opravy.
lorak777
Príspevky: 1617
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

Vsetko su to komercne zavadzajuce hluposti, ale nech si ludia kupuju podla takychto tabuliek a servisov moze pribudat...ale ludia moji zlati,hadam si nemyslite, ze by si dnes trosku zarabajuci mlady muz kupil bmw5 525tds r.v.1998 len preto, ze je to spolahlive auto....ved ten by nemohol vediet, ze existuje iPhone a tablet...
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Spoĺahlivosť auta je DANÁ pravidelnosťou servisných ukonov,

inými slovami,

ochotou VYMENIŤ tú súčiastku, ktorú je TREBA VYMENIŤ ,
bez ohľadu na cenu tej sučiastky a opravy

NIČ viac v tom hĺadať netreba...

Keď dokážu lietať 60-ročné lietadlá, dokážu jazdiť aj 60-ročné autá...

To,že bežne nejazdia 60-ročné autá,príčinu vidím v moralnej zataranosti technologií, inými slovami,

ľudia sa nechcú voziť v 60-ročných autách, pretože po technologickej stránke, nesplňajú potreby dnešného človeka
Avšak ak 15-ročné auto nedokáže byť v technickom stave vyžadujúcom pre premávku, príčina je JEDNOZNAČNE v neochote majiteľa toho auta VYMENIŤ potrebné opotrebované diely, za diely vyhovujúce.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Laci - lenže pravidelnosť servisných úkonov u 60r auta bude celkom iná ako u 6 ročného auta. Pred 60timi rokmi boli súčiastky predimenzované a ak sa pokazili dali sa opraviť aj na kolene.
Takže ďakujem ostávam u 30r auta, 50r manželky a 60r domu - pretože doteraz nič lepšie som nenašiel a ani nenajdem. :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
stirling
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 04.10.2008 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa stirling »

Podla mna spolahlivost klesa, robim v automotive vela rokov ale ten tlak na naklady je enormny a je to kazdy rok horsie.
Atmosfericke auto z japonska na prelome 2000 do 2010 je optimalne spolahlive auto,taky benchmark ale ako bolo spominane vyssie ludia chcu viac,viac koni mensiu spotrebu vacsiu vybavu a nizku cenu a potom niekto niekde musi spravit kompromis,taktiez zivotny cyklus aut je stale kratsi a prisun noviniek vacsi. Stale sa da najst spolahlive auto ale je to horsie a horsie.

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných